Domov
Nápoveda
Vyhľadávanie
Fotogaléria
Prihlásiť
Registrovať
Partneri:
Lacné GPS navigácie
|
Techbox.sk
|
forum.GARMIN.sk
|
Motorové oleje
|
Navigaciavmobile.sk
Vitajte,
Hosť
. Prosím
prihláste sa
alebo
sa zaregistrujte
.
1 hodina
1 deň
1 týždeň
1 mesiac
navždy
Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky
:
Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>
CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>
Navigácia GPS - forum, mapy, bazár
>
GPS navigácia do auta
>
GPS navigácia Garmin
>
Od 3.11 v Garminoch už len jedna mapa!
Strán:
1
2
3
[
4
]
5
Dole
« predchádzajúce
ďalšie »
Tlačiť
Autor
Téma: Od 3.11 v Garminoch už len jedna mapa! (Prečítané 8164 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
jerry1
Hosť
Re: Od 3.11 v Garminoch už len jedna mapa!
«
Odpoveď #45 kedy:
November 05, 2008, 12:13:17 »
Jasne je to tak ako pises lafin. ale na jednej strane sa urazate ze to mrzne a nechce sa vam vypinat mapy aby to nemrzlo tak sa ku tomu postavili tak ze nech si mapu sk roads nahra clovek ktory vie s pristrojmi robit a nie je mu zatazko prepinat mapy.
Jednu vec vyriesia tymto ze pristroje nebudu mrznut!
A dik testerom ze sa skvalitnuje mapa Sk roads.
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member
Príspevkov: 7575
«
Odpoveď #46 kedy:
November 05, 2008, 01:35:54 »
Citácia: jerry1 November 05, 2008, 11:51:18
No jo a odkial ze mas CN 2009? za kolko si ju kupil? aj ja chcem.
jerry1, ak chces CNE 2009, update je k dispozicii na
https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=30385#
. Okrem toho sa da kupit cez dalsie internetove obchody a ebay so shipmentom do celeho sveta. Update MapSource verzie je k dispozicii od polky oktobra a SD karta s predinstalovanou CNE 2009 uz od zaciatku oktobra.
Ku ostatnym narazkam z tvojho prispevku sa nebudem vyjadrovat.
«
Posledná zmena: November 05, 2008, 01:38:37 od bogi
»
Zaznamenané
V12
Hero Member
Príspevkov: 3652
«
Odpoveď #47 kedy:
November 05, 2008, 02:03:32 »
jerry1 :
Napis, kde V12 nadava na finalku SRV6. Ak som to dobre cital, nikde priamo nenapisal, ze je na figu. Vyrok
Tiez sa mi nepozdava myslienka, ze vysolim tazke prachy za este tazsi nedorobok
je vseobecny. Beta verzia dodana na testovanie nemala zapracovane ohromne mnozstvo oprav, takze to bol naozaj tazky nedorobok a jedine vdaka silnemu tlaku testerov (tymto sa im vsetkym chcem podakovat za ochotu a odvedenu pracu) sa nedostala do distribucie. Aj mna by kapitalne nastvalo, ze si
kupim
mapu, do ktorej som nahlasil 200 oprav, no nevidim ich tam a
ta mapa by ma stala co len korunu
!!! Tu sa jedna o princip.
Aj ja nadavam na cely pristup Conanu, absolutne ich nezaujima, ci ludom prinesu nieco nove. Kedysi vsade uvadzali konkurencnu vyhodu - moznost zobrazenia viac map na sebe, aby sa nemuseli prepinat. A teraz, ked zistili problemy s firmware namiesto aby ich odstranili, zlikviduju svoje dlho - predlho vyvijane dielo, na ktorom sa namakolo velke mnozstvo ludi, ci uz priamo v terene mapovanim a kontrolou, alebo spekulaciami nad zmenou logiky routovania. Pretoze sposob routovania a kategorizacia ciest v CNE2008 je na zaplakanie. A CNE2009 bohuzial nie je o nic lepsi. Existuje jedno velmi jednoduche riesenie problemu so zamrzanim - k predavanym navigaciam dodavat SD karty s predpripravenym CNE bez segmentu SK spojenym s SRV6 do jedneho gmapprom.img suboru. Nic nebude mrznut. Tych 150-200 SKK za kartu navyse by za to stalo.
Ale tu niekto jednoducho nema zaujem o spokojnost zakaznikov
.
A ked uz pises, ako sme sa dostali k CNE2009 :
1. ja ho nemam
2. bud rad, ze ho niekto ma a napisal, ako sa veci maju - takto zablseny a s neopravenymi znamymi chybami predoslej verzie usetris, pretoze ho na zaklade informacii tychto "hackerov" nekupis
3. mapy vobec nie je treba hackovat, staci zadat unlock DEMO a vsetko vidis, mapa v MapSource aj routuje.
4. Ty ako uzivatel nekupujes mapu, ani pravo na jej pouzitie, ale
iba unlock na Tvoj GPS
co nevylucuje legalne pouzitie mapy v DEMO rezime v PC, takze davaj bacha na slova, za toto moze byt banan za urazku inych clenov fora.
Zaznamenané
Jazdim s Jankou Sygicovie
V12
Hero Member
«
Odpoveď #48 kedy:
November 05, 2008, 02:11:08 »
Citácia: bogi November 05, 2008, 01:35:54
Citácia: jerry1 November 05, 2008, 11:51:18
No jo a odkial ze mas CN 2009? za kolko si ju kupil? aj ja chcem.
jerry1, ak chces CNE 2009, update je k dispozicii na
https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=30385#
. Okrem toho sa da kupit cez dalsie internetove obchody a ebay so shipmentom do celeho sveta. Update MapSource verzie je k dispozicii od polky oktobra a SD karta s predinstalovanou CNE 2009 uz od zaciatku oktobra.
Ku ostatnym narazkam z tvojho prispevku sa nebudem vyjadrovat.
Kedze podla starsich vyjadreni z Garminu si kupujes iba unlock ako tovar, ani stiahnutim mapy z torrentu si sa nedopustil nicoho nelegalneho...
Zaznamenané
jerry1
Hosť
«
Odpoveď #49 kedy:
November 05, 2008, 02:14:15 »
Ked uz zachadzas tak daleko tak verim v to ze keby sme sli do hlbky problemu s hackermi tak 100% minimalne polovica z vas ma tu mapu hacknutu!
tak pssst.
A tie SD karty hehe to sa mozem iba zasmiat!!!! to nie je tak ejednoduche ako si myslite. Neverim ze Garmin by len pre "hlupe" slovensko robili novu mapu bez SK. a keby to mal Conan robit tak sa pri tom ich mnozstve predavanych zariadeni moze pokakat! Je vam problematicke si nahrat mapu Sk roads do zariadenia ked ju budete chciet? a je to problem si medzi tymi mapami prepinat? Pre mna to nie je problem a tym padom som spokojny ako zakaznik.
Ja som spokojny aj s pristupomkonanu, proste necakam divy a ako vodic zpovolania som velmi spokojny lebo mi to moc pomaha.
Zaznamenané
lafin
Global Moderator
Hero Member
Príspevkov: 1140
«
Odpoveď #50 kedy:
November 05, 2008, 03:11:55 »
@jerry1:
Obcas by som si daval pozor, co napises...
Myslim ze nikto z nas, co si menoval v prvom svojom nema hacknute softy... Kedze sme vsetci testeri, tak mame pristup k urcitym datam prednostne, ako bezni uzivatela...
Co sa tyka CNE NT 2009, uz Ti tu bolo, myslim dostatocne popisane, ako sa da dostat k tejto mape, aby si ju nemusel hacknut...
Co sa tyka tej upravy CNE NT 2009 na SD kartu... Je to asi najcistejsie riesenie voci zakaznikom... Ako dalej bude postupovat Conan, je to v jeho plnej kompetenci, my sme chceli iba ukazat, ako by sa to dalo elegantnejsie vyriesit...
To, ze treba mapy vypinat...to vieme vsetci, ... u nas problem nie je... ale problem to maju ludia, co drzia navigaciu po prvy raz, ale je i dost takych, co maju starsiu navigaciu, a nie su moc softverovo zdatni... Takze tie vyhrady voci postupu Conanu, nie su kvoli nam... ale kvoli ludom, co som tu spomenul...
Ak by sme my, ci aj ostatni uzivatelia neposielali opravy map, doplnenia, tak by nikdy nebola ta mapa tak urobena, ako je teraz.... Ja osobne som dal Conanu vyse 400 oprav, a nadalej komunikujem s nimi, predavam ich vyrobky... i napriek tomu, ze mam vyhrady k ich praci....
Tu nejde o nas jednotlivcov, tu ide o urcite principy... Ak si to tu pozorne prestudujes, zistis, o co nam v prvom rade ide...
Vobec to nie je o vypinani mapy...
Zaznamenané
Amater
Hero Member
Príspevkov: 1331
«
Odpoveď #51 kedy:
November 05, 2008, 03:14:48 »
# 500 # Okrúhliakom Gratulujem
Mne je jedno či to budú, alebo či nebudú dávať do GPS. Ale naozaj to vyznieva tak, že pomaly budú chcieť Sk roads poslať do zatratenia.
JA a X ľudí má Turistické GPS-ko. Tam sa samozrejme dávajú Topo mapy. Ale keď som ju kupoval kúpil som k nej ako OEM aj Sk roads, čo bolo lacnejšie ako CN.
A hlásil som chyby aby bola lepšia, lebo to využívam aj na Autorouting. A pri verzií 4.5 a potom pri vidaní 4.8 beta, naozaj všetko išlo ako má. A v SR v5 všetko čo som nahlásil pekne opravili.
Až potom s príchodom 5.01 atď. sa zázrakom všetko pojebabralo !!!! Zázrakom či obchodnými machináciami sme sa dostali späť k starým podkladom - čo sa tiež na týchto fórach preberalo.
Tak sa začalo odznova. A teraz ak sa pribrzdí čo i len vývoj Sk roads tak ďakujem pekne.
Môžem si GPS strčkať bez Road mapy a zo šmejdavou topo do ri..krabice. A 7 litrov nevyvalím za mapu CN, ktorá vyzerá strašne na displeji 60 CSx, aj keď áno, je možné si upraviť TYP súbor, ale nech ho upraví Garmin za tie prachy
Smola to bude aj pre tých čo si nedávno zakúpili lacnejšiu Sk roads ku Coloradam či Oregonom.
Už vidím ako si užívatelia ťahajú Sk roads po registrácií, keď polovica sa nevie zaregistrovať, a 2 sa bojí že si poserú aj to čo majú.
A na mrznutie sa budú sťažovať na 100% aj potom.
A verím, že kvôli opravám a hláseniu chýb si ju do GPS nikto nestrčí.
A pri tom stačilo iba málo,
ABY SI KAŽDÝ ROBIL SVOJU PRÁCU ZODPOVEDNE
.
Toť len môj názor.
Zaznamenané
Navigácia Ťa dostane do miest, kade by si v živote nešiel a potom Ťa s tade zložito vymotá, aby si mohol povedať:
Ako dobre, že tú navigáciu mám, inak by som sa stratil.
V12
Hero Member
«
Odpoveď #52 kedy:
November 05, 2008, 03:22:21 »
Citácia: jerry1 November 05, 2008, 02:14:15
Ked uz zachadzas tak daleko tak verim v to ze keby sme sli do hlbky problemu s hackermi tak 100% minimalne polovica z vas ma tu mapu hacknutu!
tak pssst.
A tie SD karty hehe to sa mozem iba zasmiat!!!! to nie je tak ejednoduche ako si myslite. Neverim ze Garmin by len pre "hlupe" slovensko robili novu mapu bez SK. a keby to mal Conan robit tak sa pri tom ich mnozstve predavanych zariadeni moze pokakat! Je vam problematicke si nahrat mapu Sk roads do zariadenia ked ju budete chciet? a je to problem si medzi tymi mapami prepinat? Pre mna to nie je problem a tym padom som spokojny ako zakaznik.
Ja som spokojny aj s pristupomkonanu, proste necakam divy a ako vodic zpovolania som velmi spokojny lebo mi to moc pomaha.
Tak ako vodicovi z povolania Ti odporucam nadhernu cestu z Borinky do Marianky podla CNE2008NT, alebo CNE2009NT
Garmin naozaj pre Slovensko nebude upravovat CNE, na to tu ma lokalneho dodavatela (Conan), ktory to moze urobit tak, ako to uz bolo naznacene. A tych navigacii sa za 1 den v jednej predajni nepreda az tak vela, aby to tam nestihali tlacit na SD karty
Kolega bol na sluzobke v Dvore Kralove (CZ) s Nuvi 760 a CNE2008NT. Odvtedy tej navigacii (resp. mape, ako som ho poucil), nevie prist na meno.
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member
Príspevkov: 7575
«
Odpoveď #53 kedy:
November 05, 2008, 03:30:27 »
Amater, cakal som na Teba, aby som si s Tebou i lafinom naraz strngol!
Lebo vyzeralo, ze ku 500-ke dorazite naraz ...
Taakze
lafin
i
Amater
- strng-brnk!
Napisem to iste ako suttoradovi ... Skoda ze nie sme vo veselsej teme. Hadam najblizsie pri 1000-ke ...
«
Posledná zmena: November 05, 2008, 03:33:01 od bogi
»
Zaznamenané
V12
Hero Member
«
Odpoveď #54 kedy:
November 05, 2008, 03:32:33 »
Amater, aj ja sa pridavam. Este hooodne vela dobrych prispevkov !
Zaznamenané
jerry1
Hosť
«
Odpoveď #55 kedy:
November 05, 2008, 03:50:36 »
Jasne je ked si v pristroji nastavim nejaku cestu tak kuknem kade my to vypocitalo trasu nie? a ked vidim ze sa mi to nezda a chcem ist niekade inakade tak navesne tabule existuju a tak ist si kuknem kade asi chcem ist a pojdem tade alebo si dam prejzdovy bod. nie? (tot logicke rozmyslanie)
Zaznamenané
lafin
Global Moderator
Hero Member
«
Odpoveď #56 kedy:
November 05, 2008, 03:53:39 »
amater, i ja sa pridavam k 500-ke...Kusok som ta predbehol vo finisi, ale vsak vies, ze beham maratony....
Ale Ty ma cochvilu dobehnes, lebo, ja za chvilu asi uz nebudem mat o com pisat...
Zaznamenané
lafin
Global Moderator
Hero Member
«
Odpoveď #57 kedy:
November 05, 2008, 03:58:06 »
Citácia: jerry1 November 05, 2008, 03:50:36
Jasne je ked si v pristroji nastavim nejaku cestu tak kuknem kade my to vypocitalo trasu nie? a ked vidim ze sa mi to nezda a chcem ist niekade inakade tak navesne tabule existuju a tak ist si kuknem kade asi chcem ist a pojdem tade alebo si dam prejzdovy bod. nie? (tot logicke rozmyslanie)
Tot to Tvoje logicke premyslanie je fajn, ale ak ides niekam, a nestihol si doma na to pozriet, alebo nastane nepredvidana zmena trasy.... Tak tot logicke rozmyslanie je Ti na dve veci...
Mozes len potom kukat, kade Ta navigacia povedie... a bud Conanu vdacny, ze Ta nakoniec doviedla, kam mala, i ked obklukou, alebo takymi cestami ako pisal tu vyssie suttorad.... Tadial by nepresiel ani tank, toboz nie vodic z povolania...
Neber to odo mna osobne, ja nemam problem s GPS, mne nezamrza, i ked tam mam narvate tri mapy toho isteho uzemia naraz...
«
Posledná zmena: November 05, 2008, 04:09:04 od lafin
»
Zaznamenané
jerry1
Hosť
«
Odpoveď #58 kedy:
November 05, 2008, 04:06:27 »
Ale tak ta 1min co si kuknem kade mi to prepocitalo trasu sa vzdy najde,
jjma to svoje muchy nevravim ze nie. A neboj sa neberem to osobne
Zaznamenané
Amater
Hero Member
Príspevkov: 1331
«
Odpoveď #59 kedy:
November 05, 2008, 05:44:12 »
Tak s tou trasou dopredu je to napr. pre mňa o ničom. Jazdím na moto hlavne po zapadákoch. Tak najviac a finiš tohoto roka bola cca 2000 km po strednom Sk (Detva, Hriňová, Brezno , Rožňava, Dobšiná, atď. Ja mám 60Csx a Sk roads, spolucestovateľ Zumo 550 a CN 2008 NT.
A úprimne, keby sme jazdili podľa CN tak prejdeme určite všetky kravíny, JRD-čka, polia a o zakázaných úsekoch ani nehovoriac. Takže pre mňa je CN nepoužiteľná. Nepíšem teraz o veľkomestách kde sa opýtam hocikoho, ale o navigácií po takých dierach, že ani v dedine sme nikoho nestretli. Možno je CN 2009 NT naozaj lepšia, ale to ukáže budúcnosť.
Toto je naozaj len moja osobná skúsenosť.
A CN pre mňa je ee
P.S Pekná náhoda, že sa okrúhliaci sa stretli v tomto vlákne, alebo žeby osud
Zaznamenané
Navigácia Ťa dostane do miest, kade by si v živote nešiel a potom Ťa s tade zložito vymotá, aby si mohol povedať:
Ako dobre, že tú navigáciu mám, inak by som sa stratil.
Strán:
1
2
3
[
4
]
5
Tlačiť
« predchádzajúce
ďalšie »
Skočiť na: