Pokusim sa podelit s mojimi skusenostami ako nainstalovat mapy od Garminu so softom Nroute s pouzitim nie Garmin GPS prijimaca. Moja zostava je obycajny notebook s GPS prijimacom
Navilock NL-302U – USB SIRF-III, da sa
kupit za 1461 Sk s DPH.
Priznam sa hned na zaciatku, zaplatil som len za USB prijimac, zbytok som stiahol nelegalne z netu

, kazdopadne vsetko ide ako ma, po Slovensky a komu sa to nepaci, moze si softy kupit, kazdopadne navod snad pomoze.
Zacal som nainstalovanim GPS prijimaca s original softom, iba sa nainstaluje driver a vsjo ide ako ma, je to jednoduche.
Nasledne som nainstaloval „
CD MapSource Garmin Slovakia Roads“, pomerne jednoducho stiahnutelne z torrentov aj s kodmi na mapu. Pre slusnych ludi to znamena kupit si softwear
„Garmin mapa Slovakia - ROADS v5“ – 3390 Sk s DPH.
Hned nato to iste pre Europu, teda
„City Navigator Europe 2008 NT“, este trochu jednoduchsie stiahnutelne z torrentu aj s kodmi na mapu. Oficialna cesta:
„MapSource City Navigator Europe 2008 NT DVD“ - 6 990 Sk s DPH, popripadne jej verzia na SD karte
„City Navigator Europe 2008 NT SD“ - 3 990 Sk s DPH, pouzitelna v PDA, alebo jednoucelovych navigaciach Garmin.
Nasledne nato je potrebne pouzit software pre navigaciu pod windowsom od Garminu MapSource a Nroute: nazaciatok
MapSource_6137.exe volne stiahnutelny z oficialnej stranky Garminu a
nRoute_276.exe taktiez volne stiahnutelny. Zvukova sada pre nRoute po Slovensky sa da stiahnut z
tadeto.
Kazdopadne, ak chcete mat menu Nroute po Slovensky, musite mat pri instalacii aj Windows po slovensky, on to zisti a podla toho naistaluje soft v danom jazyku, neda sa to dodatocne zmenit a neda sa nainstalovat po Slovensky ak je Windows Anglicky (fakt strasne, taku hovadinu som este nevidel).
Mno tu prichadza najkrajsi bod tohto prispevku: Ako prinutit Nroute aby spolupracoval s GPS prijimacom nie od Garminu.
Jednoducho, softikom od Franson - GpsGate for Windows
„GpsGate 2.6.0.285“.
Softik je velmi jednoduchy a umozni pouzit GPS prijimac nie od garminu s Nroute od Garminu. (Thanks to JRT)
GpsGate je trial verzia (15 dni myslim), serial sa povaluje vsade na nete. popripade sa da
kupit, je vazne lacny, 330 Sk s DPH.
Komu by sa nepozdaval nRoute ako navigacny software (vazne nieje najprehladnejsi), Garmin vydal aj viac "user friendly" soft pre pouzitie v PC, velmi podobny softverom instalovanym do jednoucelovych navigacii
Garmin MobilePC.
Ak chcete pouzivat aj ine mapy, kratky zoznam Garmin map stiahnutelnych priamo od vyrobcov najdete
tu.
To je tak asi vsetko, prijemne pouzivanie GPS a vela stastnych kilometrov.