GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: [1] 2 3 ... 12   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Mapa Europy a Slovenska od Garmin na Notebooku, navod ako nato:  (Prečítané 51652 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
afinko
Hosť
« kedy: Jún 14, 2007, 05:02:28 »

Pokusim sa podelit s mojimi skusenostami ako nainstalovat mapy od Garminu so softom Nroute s pouzitim nie Garmin GPS prijimaca. Moja zostava je obycajny notebook s GPS prijimacom Navilock NL-302U – USB  SIRF-III, da sa kupit za 1461 Sk s DPH.
Priznam sa hned na zaciatku, zaplatil som len za USB prijimac, zbytok som stiahol nelegalne z netu Vyplazujem jazyk, kazdopadne vsetko ide ako ma, po Slovensky a komu sa to nepaci, moze si softy kupit, kazdopadne navod snad pomoze.

Zacal som nainstalovanim GPS prijimaca s original softom, iba sa nainstaluje driver a vsjo ide ako ma, je to jednoduche.

Nasledne som nainstaloval „CD MapSource Garmin Slovakia Roads“, pomerne jednoducho stiahnutelne z torrentov aj s kodmi na mapu. Pre slusnych ludi to znamena kupit si softwear „Garmin mapa Slovakia - ROADS v5“ – 3390  Sk s DPH.

Hned nato to iste pre Europu, teda „City Navigator Europe 2008 NT“, este trochu jednoduchsie stiahnutelne z torrentu aj s kodmi na mapu. Oficialna cesta: „MapSource City Navigator Europe 2008 NT DVD“ - 6 990  Sk s DPH, popripadne jej verzia na SD karte „City Navigator Europe 2008 NT SD“ - 3 990  Sk s DPH, pouzitelna v PDA, alebo jednoucelovych navigaciach Garmin.

Nasledne nato je potrebne pouzit software pre navigaciu pod windowsom od Garminu MapSource a Nroute: nazaciatok MapSource_6137.exe volne stiahnutelny z oficialnej stranky Garminu a nRoute_276.exe taktiez volne stiahnutelny. Zvukova sada pre nRoute po Slovensky sa da stiahnut z tadeto.
Kazdopadne, ak chcete mat menu Nroute po Slovensky, musite mat pri instalacii aj Windows po slovensky, on to zisti a podla toho naistaluje soft v danom jazyku, neda sa to dodatocne zmenit a neda sa nainstalovat po Slovensky ak je Windows Anglicky (fakt strasne, taku hovadinu som este nevidel).

Mno tu prichadza najkrajsi bod tohto prispevku: Ako prinutit Nroute aby spolupracoval s GPS prijimacom nie od Garminu.
Jednoducho, softikom od Franson - GpsGate for Windows „GpsGate 2.6.0.285“.
Softik je velmi jednoduchy a umozni pouzit GPS prijimac nie od garminu s Nroute od Garminu. (Thanks to JRT)
GpsGate je trial verzia (15 dni myslim), serial sa povaluje vsade na nete. popripade sa da kupit, je vazne lacny, 330 Sk s DPH.

Komu by sa nepozdaval nRoute ako navigacny software (vazne nieje najprehladnejsi), Garmin vydal aj viac "user friendly" soft pre pouzitie v PC, velmi podobny softverom instalovanym do jednoucelovych navigacii Garmin MobilePC.

Ak chcete pouzivat aj ine mapy, kratky zoznam Garmin map stiahnutelnych priamo od vyrobcov najdete tu.

To je tak asi vsetko, prijemne pouzivanie GPS a vela stastnych kilometrov.
« Posledná zmena: Jún 25, 2008, 12:21:34 od afinko » Zaznamenané
Apache
Newbie
*

Príspevkov: 43

Zobraziť profil
« Odpoveď #1 kedy: Jún 15, 2007, 07:45:09 »

Skvelý návod Myslím že toto pomôže mnohým ľuďom! Vďaka
Zaznamenané
syko1
Hosť
« Odpoveď #2 kedy: Jún 21, 2007, 12:18:21 »

stastnejsie riesenie je GarminMobile 10 +mapa EU a SK v cene 7990,- je tam veskera zaruka a aj lepsie vyuzitie.
Zaznamenané
afinko
Hosť
« Odpoveď #3 kedy: Jún 21, 2007, 04:50:10 »

Velmi dobra kombinacia to je, hlavne po cenovej stranke, ak by som mal tie veci kupovat oficialne, urcite sa priklonim k tejto moznosti. Kazdopadne vyssie spominany GPS prijimac od Navilock stoji 1700 Sk na hej.sk a to je jedina investicia ktoru som do toho dal ja Vyplazujem jazyk
Zaznamenané
Anonym
Hosť
« Odpoveď #4 kedy: Jún 23, 2007, 02:26:54 »

Funguje tento postup aj pri PDA?
Zaznamenané
afinko
Hosť
« Odpoveď #5 kedy: Jún 23, 2007, 07:00:27 »

Do PDA sa da spravit to iste, uplne presne, akurat ze namiesto softu nRoute pouzijes soft Garmin Mobile XT, ako uz spominal syko1.
Toto je zajimave riesenie:
http://www.notebookshop.sk/inshop/scripts/group.as  p?ItemID=5280

Soft GpsGate je aj vo verzii pre PDA, preto nemusis mat k tomu original prijimac od Garminu.

Kazdopadne nemam s tym skusenosti, takze je potrebne experimentovat.
Ma s tym niekto skusenosti ?
Zaznamenané
dema
Hosť
« Odpoveď #6 kedy: Jún 24, 2007, 02:29:28 »

ten gpsgate 2.5 je trial verzia, a na nete som nikde nenasiel crack, mate ho niekto?
Zaznamenané
dema
Hosť
« Odpoveď #7 kedy: Jún 24, 2007, 05:04:52 »

no tak som uz nasiel nejaky ten mail a licence key, ibaze mi stale zobrazuje okno na reg udaje...
Zaznamenané
afinko
Hosť
« Odpoveď #8 kedy: Jún 24, 2007, 10:33:57 »

Soft GpsGate je oficialne trial verzia, no pomerne jednoducho z emule stiahnutelna je verzia FRANSON Gpsgate 2.0.1 [+CRACK], ktora je aj z crackom, (Thanks to Pali X).
Treba si ale davat pozor nato aby to bola verzia pre PC, lebo pod podobnymi oznaceniami sa casto objavuje aj verzia pre PDA ...
Zaznamenané
Anonym
Hosť
« Odpoveď #9 kedy: Jún 25, 2007, 07:08:28 »

Na PDA to nefunguje...
Zaznamenané
afinko
Hosť
« Odpoveď #10 kedy: Jún 25, 2007, 09:43:24 »

Na PDA to nefunguje...
Ehm, urcite to funguje, lebo som videl na forach ze sa to normalne pouziva, len treba vediet ako nato. mynimalne sa da pouzit mapy garminu s prijimacom nie od garminu pomocou softu GpsGate, lebo ten soft sa vyraba aj pre PDA.
Resp. co ti nefunguje ?
Zaznamenané
Anonym
Hosť
« Odpoveď #11 kedy: Jún 25, 2007, 12:31:42 »

thanx to afinko, si macher...
Zaznamenané
Anonym
Hosť
« Odpoveď #12 kedy: Jún 25, 2007, 03:21:37 »

No tak mi daj linku na to forum please. Rad by som to skusil. Mam PDA s GPS (sirfstar III) a nejde to. Garmin Mobile XT si furt pyta BT modul od Garminu. Ten GPSGATE imituje iba USB moduly Garminu - na "modry zub" to nefunguje.

Funguje to niekomu na PDA?
Zaznamenané
Anonym
Hosť
« Odpoveď #13 kedy: Jún 25, 2007, 05:04:19 »

Super článok,len by som si chcel stiahnut mapy a program ale neviem ako.Vie niekto ako sa to dá z toho torrentu?Vďaka
Zaznamenané
Anonym
Hosť
« Odpoveď #14 kedy: Jún 25, 2007, 10:53:04 »

Sorry že možno pre niekoho píšem úplné banality,ale aj ja by som rád vedel ako sa to stahuje z toho torrentu.Keby ste tu dali njaký link priamo na to,tak to by ma fakt potešilo.
ďakujem za pomoc
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 ... 12   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 1.116 sekund, 21 otázok.