GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: 1 ... 5 6 [7]   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Realne skusenosti s TomTom Go 730T  (Prečítané 16681 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
hurkar
Sr. Member

Príspevkov: 367

Zobraziť profil
« Odpoveď #90 kedy: Október 04, 2009, 05:04:23 »

to rintintin:

to vážne TT nemá tieto údaje štandardne?  Čo???
Zaznamenané

NUVI 350
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7575

Zobraziť profil
« Odpoveď #91 kedy: Október 04, 2009, 06:05:12 »

Ani Garmin nuvi nepodporuje standardne logovanie trasy. Da sa to neoficialne aktivovat cez servisne menu a pouzit potom nadsencami vytvoreny program na konverziu do GPX. Ale normalnym sposobom to nie je pristrojom podporovane.

Nadmorsku vysku v Garmin autonavigaciach najdes len v obrazovke pre satelity, aspon v GMXT to je takto. V niektorych nuvi mozno v trasovom pocitaci. Ale nie na hlavnej mapovej obrazovke. Az nuvi 1000kovej rady prinasa konfigurovatelne datove polia, prostrednictvom ktorych sa nadm. vyska moze dostat na mapovu obrazovku. V pripade nuvi je danou za to zmensenie oblasti pre mapu, co sa mi nie moc paci.

Chcel som tym povedat, ze zaznam trasy a zobrazenie nadm. vysky nie su v autonavigaciach bezne. Zrejme preto, ze tieto veci bezny sofer nepotrebuje - na kvalitu navigovania vplyv nemaju.

U TomToma mas tu vyhodu, ze podporuju system pluginov. Da sa doinstalovat aj pluginy s podporou rastrovych map a TomTom tak pouzit napr. pre geocaching. Do Garminu nenainstalujes ziaden dalsi soft. Garmin ma vsak vyhodu v moznosti pouzit free mapy, v dostupnosti nastrojov na tvorbu map, v moznosti prekryvania map a tvorenia transparentnych vrstiev. Tieto veci v autonavigacii pouzije tiez len malokto, bezny sofer nie.
« Posledná zmena: Október 04, 2009, 06:40:18 od bogi » Zaznamenané
hurkar
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #92 kedy: Október 04, 2009, 06:44:52 »

Nuvi 350 nepodporuje tracklog
Mieril si na tento Nuvi?

Ani Garmin nuvi nepodporuje standardne logovanie trasy. Da sa to neoficialne aktivovat cez servisne menu a pouzit potom nadsencami vytvoreny program na konverziu do GPX. Ale normalnym sposobom to nie je pristrojom podporovane.
Zaznamenané

NUVI 350
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #93 kedy: Október 04, 2009, 07:11:24 »

Mal som na mysli novsie nuvi. Ci sa aj v 350tke da zapnut logovanie cez servisne menu, netusim.
Zaznamenané
hurkar
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #94 kedy: Október 04, 2009, 08:10:10 »

No 350 to nevie, myslel som ze máš nejakú novšiu info :-( 
Mal som na mysli novsie nuvi. Ci sa aj v 350tke da zapnut logovanie cez servisne menu, netusim.
Zaznamenané

NUVI 350
jandol
Sr. Member

Príspevkov: 481

Zobraziť profil
« Odpoveď #95 kedy: Október 04, 2009, 08:18:42 »

Nadmorsku vysku v Garmin autonavigaciach najdes len v obrazovke pre satelity, aspon v GMXT to je takto. V niektorych nuvi mozno v trasovom pocitaci. Ale nie na hlavnej mapovej obrazovke. Az nuvi 1000kovej rady prinasa konfigurovatelne datove polia, prostrednictvom ktorych sa nadm. vyska moze dostat na mapovu obrazovku. V pripade nuvi je danou za to zmensenie oblasti pre mapu, co sa mi nie moc paci.
V N350 sa nadmorská výška zobrazuje tak ako píšeš, ale aj ak sa prepneš do Moja aktuálna poloha: tak tam máš aktuálne súradnice aj nadm. výšku. Pri takomto prepnutí GPS, môžeš kráčať terénom a vidíš aktuálne sa meniace súradnice a nadm. výšku.
Zaznamenané

Nuvi350
hurkar
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #96 kedy: Október 04, 2009, 08:48:49 »

V N350 sa nadmorská výška zobrazuje tak ako píšeš, ale aj ak sa prepneš do Moja aktuálna poloha: tak tam máš aktuálne súradnice aj nadm. výšku. Pri takomto prepnutí GPS, môžeš kráčať terénom a vidíš aktuálne sa meniace súradnice a nadm. výšku.
je to tak, ja som pomocou tejto funkcie robil ,,tracklog'' pri výlete na Sninský kameň ;-) O úprave NUVI 2xx viem ze môže zaznenamenať prejednu trasu. Poradil mi to otzi a je to niekde na stránkach garminiak
No na prehistoricku 350 to uz nikto nespravi :-(
Zaznamenané

NUVI 350
elmer
Newbie
*

Príspevkov: 12

Zobraziť profil
« Odpoveď #97 kedy: November 11, 2009, 10:16:30 »

Mal som nedavno pri ceste do CZ pozicany TT, ani neviem aky typ to bol,
pred Prahou sa mi pokazilo auto, v TT som nasiel funkciu kde pri zadani aktualna poloha mi naslo najblisie policiu,nemocnicu, atd... a hlavne cislo TT assistencnej sluzby na ktorej po zavolani mi do 20min. zabezpecili odtahovku,
super funkcia, mala by ju obsahovat kazda dobra navigacia Vyvalujem oči! Super!
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #98 kedy: November 11, 2009, 10:27:39 »

Netusil som, ze existuje nejaka TT asistencna sluzba, ktora zabezpecuje odtahovky ...
Volal si vtedy ceske cislo? Funguje nieco take aj na Slovensku?
Super by bolo, keby bola takato "TT odtahovka" zadarmo. Úsmev

Najblizsiu policajnu stanicu, nemocnicu a benzinky vedia podobnym sposobom najst aj Garmin navigacie. Myslim, ze cislo na asistencnu sluzbu nie.
Zaznamenané
josephko
Newbie
*

Príspevkov: 6

Zobraziť profil
« Odpoveď #99 kedy: November 23, 2009, 07:22:54 »

Zdravím Vás
Uvažujem nad kupou Tomtom 730 (alebo novinky 750), chcel by som však zistiť niečo o aktualizácii máp. Viem, že u Garminu je dosť zložitý proces. Ako zložité je to pri Tomtom? Ako to prebieha? Sťahujú sa kompletné mapy alebo len zmeny?
Ešte ma zaujímajú platené aktualizácie. Viem, že teraz TT ponúka 2-ročnú aktualizáciu zdarma. Aká je potom cena potom? Niekde som čítal 40 € na rok, niekde 9,95 € na štvrťrok. V podstate to je to isté, ale pokiaľ budem chcieť aktualizovať mapy len raz ročne, koľko by ma to stálo?
Dík
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #100 kedy: November 23, 2009, 07:50:09 »

Ide o rocnu sluzbu za 40€, pocas tohoto roka mas k dispozicii na stiahnutie 4 aktualizacie. Tych 10€ je len prepocitana cena na jednu aktualizaciu. Nie je mozne zakupit solo aktualizaciu za 10€.

Stahuju sa kompletne mapy. Nepoznam vyrobcu, ktory by dokazal ku mapam v navigacii pridavat len zmeny. Format vektorovych map je dost zlozity. Ci je vykonanie aktualizacie zlozite, snad prezradi niekto z majitelov, ja Toma nemam.
« Posledná zmena: November 23, 2009, 10:30:54 od bogi » Zaznamenané
Strán: 1 ... 5 6 [7]   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.392 sekund, 20 otázok.