GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: 1 [2] 3 4 ... 19   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: SAS.Planet - prehliadac a stahovac online map s moznostou kalibracie  (Prečítané 35903 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7577

Zobraziť profil
« Odpoveď #15 kedy: Apríl 15, 2009, 10:21:06 »

Ked zvolis selekciu obdlznikovej oblasti a kliknes mysou na mapu, a nepohnes prilis mysou, zobrazi sa ti niekolko stvorcov. Ten najvacsi ma rozmer 250x250 px a zodpoveda zoomu, v ktorom prave pozeras mapu. Tento zoom level vidis vedla slidera, ktorym sa da menit zoom. V tomto najvacsom stvorceku vidis podstvorceky postupne presne vzdy o polovicu mensie. Tie zodpovedaju vyssim zoom levelom (vacsiemu priblizeniu), nez akym pozeras mapu. Cize kazdy z tych stvorcekov predstavuje kachlicku 250x250px, len v inom zoom leveli. Z Google servera sa vzdy stahuju kachlicky 250x250, nikdy nie mensie casti.

Ked posunies mysou dalej, znazornuje sa hranica oblasti vzdy ako n nasobok velkosti stvorcekov niektoreho zoom levelu. Zobrazuje sa tak hranica oblasti, ktora este bude v spojenej mape, ak na danom mieste kliknes druhy krat.
Zaznamenané
Satelit.Homer
Full Member

Príspevkov: 130

Zobraziť profil
« Odpoveď #16 kedy: Máj 04, 2009, 07:10:01 »

Čo??? vie stahovat mapy z http://www.turistickamapa.sk/ a http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/

popripade kde sa daju zohnat tie vrstvy znacenia turistickych chodnikov ktore by sa dali napasovat na mapy pre ozi
alebo priamo do Googleaku alebo Sasu
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #17 kedy: Máj 04, 2009, 08:59:56 »

Googleak nepodporuje pridavanie novych map pouzivatelmi. U Sas.Planet je to mozne postupom podla readme.txt.
Zaznamenané
Satelit.Homer
Full Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #18 kedy: Máj 06, 2009, 08:35:53 »

no ocividne mi to cele neprelozilo lebo som to tam nikde nenasiel  Úšklabok
ale som slepej  Šok Úšklabok
jedine co som tam vycital bolo
Citácia
9) Pridanie vlastné mapy
  Pusinka

prosim ta napis mierny postup napr na pridanie tej turistickejmapy , mozes aj na PM
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #19 kedy: Máj 06, 2009, 10:13:15 »

Mne to preklada dobre, hadam len pouzivame ten isty Google ...  Mrknutie

Preklad klucovej casti som trocha opravil:

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Program umožňuje pridať vlastné mapy.
Mapy môžu byť 2 typov - hlavná mapa a priehľadná vrstva (layer).
Každá mapa je definovaná samostatným zip-súborom s príponou .ZMP v adresári maps.
ZMP archív obsahuje tieto 4 súbory:
24.bmp - obrázok ikony v paneli (24 * 24 pix, farba pozadia, 255,0255). A priečinok s obrázkami - MapIcons;
18.bmp = súbor ikony v menu (18 * 18 pix, farba pozadia, 255,0255). A priečinok s obrázkami - MapIcons;
GetUrlScript.txt - skript je zodpovedný za sformovanie URL ku mapovej dlaždici;
params.txt - parametre mapy.
Skripty sú napísané v jazyku Pascal.
Preremenné GetX, GetY, GetZ obsahujú súradnicu dlaždice horizontálne (zľava), vertikálne (zhora), mierku (1 - 24). GetLLon, GetRLon, GetTLat, GetBLat - dĺžka ľavej, pravej, hornej a  spodnej hrany dlaždice.
Návratovú hodnotu (odkaz na dlaždicu) priradiť do ResultURL.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Zaznamenané
jose1711
Newbie
*

Príspevkov: 9

Zobraziť profil
« Odpoveď #20 kedy: Jún 04, 2009, 08:47:20 »

diky za tip. doplnim, ze to celkom slusne funguje aj pod linuxom s wine 1.1.22 (arch). a vdaka dvojitemu zobrazovaniu map sa da s tym napr. aj checkovat uplnost osm map ;-) jose
Zaznamenané
V12
Hero Member

Príspevkov: 3652

Zobraziť profil
« Odpoveď #21 kedy: Jún 04, 2009, 09:04:48 »

kde sa daju zohnat tie vrstvy znacenia turistickych chodnikov ktore by sa dali napasovat na mapy pre ozi
alebo priamo do Googleaku alebo Sasu

Ak este stale chces, Viem Ti dodat TZT, ktore som zapracovaval do Garmin mapy GPS Forum Topo SK, mozem do toho pridat aj momentalne dostupne CZT. S mapou z Googleaku ich mozes spojit v OZI Exploreri.
Zaznamenané

Jazdim s Jankou Sygicovie Úsmev
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #22 kedy: Jún 04, 2009, 09:15:00 »

SAS.Planet dokaze natiahnut KML tracky, cize aj tracky TZT, len zial neda sa nastavit farba ... jedine zeby farba/hrubka bola nastavena priamo v KML subore, ale do toho sa nevyznam, ci to ide.

EDIT 09.09.09:
V najnovsej verzii sa da sa nastavit farba aj hrubka kazdeho jednotliveho tracku. Úsmev
« Posledná zmena: September 09, 2009, 09:00:49 od bogi » Zaznamenané
Satelit.Homer
Full Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #23 kedy: Jún 05, 2009, 08:53:46 »

to mas TZT pre cele slovensko  Čo???
ja by som mal zajem,  Smiech
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #24 kedy: September 09, 2009, 03:21:50 »

Za niekolko mesiacov vznikla cela retaz novych verzii tohoto vyvijajuceho sa programu.
Zmenilo sa:
- zlepsena praca s KML subormi (body a trasy)
- moznost pouzit sucasne viacero transparentnych vrstiev k lubovolnej webmape (napr. hybridnu vrstvu Yahoo + vrstevnice + Wikimapia)
- moznost pouzit cache aplikacie Google Earth (este som neotestoval)
- moznost zistit nadmorsku vysku zvoleneho miesta cez Internet (pravym klikom na mape a vyberom z kontextoveho menu, pouziju sa SRTM data)
- moznost merat vzdialenost na polyline (lomenej ciare)
- moznost skocit na lubovolne miesto cez vyhladavaciu sluzbu Google (napr. zadas nazov obce)

Download aktualnej verzie: http://sasgis.ru/programs/SASPlanet.rar
Do anglictiny sa prepnete polozkou menu druhou sprava a najspodnejsou volbou v nom.

Na prilozenom obrazku vidite:
- Google Sat mapu
- Google Hyb vrstvu
- vrstvu vrstevnic
- vrstvu Wikimapia
- natiahnuty cerveny track
- v SAS.Planet naklikany zeleny track

* SAS.Planet.PNG (402.67 KB, 532x377 - prehliadnuté 219 krát.)
« Posledná zmena: September 09, 2009, 03:41:54 od bogi » Zaznamenané
focus3ccd
Jr. Member
**

Príspevkov: 67

Zobraziť profil
« Odpoveď #25 kedy: Október 27, 2009, 01:31:36 »

Kua, neviem, ci som taky tupy, ako vytvorim kml z vybranej oblasti?
Diki.

Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #26 kedy: Október 27, 2009, 01:52:38 »

Zalozka Export pre oznacenu oblast

Pozri tu: http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,2712.msg22435/topicseen.html#msg22435

* untitled.JPG (32.3 KB, 540x293 - prehliadnuté 151 krát.)
Zaznamenané
V12
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #27 kedy: Október 27, 2009, 03:47:17 »

to mas TZT pre cele slovensko  Čo???
ja by som mal zajem,  Smiech

Stiahni si mapu GPSForum Topo SK a tie TZT / CZT si z nej mozes kludne vybrat a pouzivat pre vlastnu potrebu. Da sa to pomocou programu GPSMapEdit, staci aj free verzia. Momentalne som prilis zaneprazdneny, aby som sa s tym zaoberal.
Zaznamenané

bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #28 kedy: Október 29, 2009, 04:11:08 »

SAS.Planet s podporou priameho pristupu do Google Earth cache!

V popise najnovsej verzie SAS.Planet som nasiel, ze SAS.Planet dokaze spristupnit obsah GE cache. Google Earth nesmie bezat v case, kedy jeho cache pouziva SAS.Planet.

Vytvorit mapu pre OziExplorer z GE dat nebolo nikdy jednoduchsie! V pripade GE odpada problem s moznym banom, ktory Google udeluje velkym stahovacom snimok Google Sat.

Aby to fungovalo, v Parameters | Program Settings | Cache | Path to cache Google Earth treba zadat cestu ku Google Earth cache. Typicky ide o adresar C:\Documents and Settings\<konto>\Local Settings\Application Data\Google\GoogleEarth. V adresari sa maju nachadzat subory dbCache*.dat a dbCache*.dat.index.
Ako typ mapy treba zvolit Earth(GECache).

SAS.Planet okres spristupnenia velkeho poctu online map a moznosti ich exportu do roznych formatov (OziExplorer, iPhone format a KML raster overlay nechybaju) ponuka aj dalsie zaujimave vlastnosti, ako su Google Search, prehliadanie fotiek z Panoramio ci clankov z Wikipedie. Na mape ide zobrazit KML body a trasy. Ide o najkomplexnejsi program svojho druhu, funkcnostou predciaci Googleak aj TrekBuddy Atlas Creator.

DOWNLOAD: http://www.sasgis.ru/programs/SASPlanet.rar

* untitled.PNG (633.16 KB, 776x613 - prehliadnuté 135 krát.)
« Posledná zmena: Október 29, 2009, 04:46:52 od bogi » Zaznamenané
V12
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #29 kedy: Október 30, 2009, 07:32:52 »

SAS sa nam krasne vyvija. Mam jednu otazku : GE uklada do cache aj historicke snimky ? Pretoze fotomapy od Geodisu su lepsie nez to, co je tam teraz. Aj ked su o cosi starsie.
Zaznamenané

Strán: 1 [2] 3 4 ... 19   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.077 sekund, 21 otázok.