GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: [1]   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: garmin oregon like soft pre PDA  (Prečítané 2680 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
dankez
Jr. Member
**

Príspevkov: 51

Zobraziť profil WWW
« kedy: Máj 06, 2009, 09:08:55 »

ahoj, neviete ci existuje variacia offroudoveho softu od garminu pre pda? niezeby nestacil ozi ale chcem si porovnat vystupy tracklogov, pretoze kamarat ma oregona 300 a jeho vystup je hodne vyhladeny, mozno to robi barometricky vyskomer ale aj tak by som to rad skusil.

dakujem.
Zaznamenané

V12
Hero Member

Príspevkov: 3652

Zobraziť profil
« Odpoveď #1 kedy: Máj 06, 2009, 10:54:26 »

Jediny mne znamy Garmini soft pre PDA je Garmin Mobile XT, okrem PDA s Win Mobile to chodi aj na Symbian zariadeniach.
Z GMXT ale velmi hladky vystup velmi nedostanes, takisto ani z OZICE, pretoze ziadne bezne PDA nema barometricky vyskomer a elektromagneticky kompas. Barometricky vyskomer po kalibracii dodava hladky priebeh nadmorskej vysky, elektromagneticky kompas sa zasa da pouzit na vyhladenie tracklogu. Jedine mne zname PDA s tymito cidlami su ARCHER, Magellan Mobile Mapper 6 a GETAC. No ani pritomnost cidiel nie je zarukou, ze ich soft (OZICE) bude vediet pouzit - prikladom je Magellan - OZICE zatial nevie pouzivat ani jeho kompas, ani vyskomer, no napr. GPSTuner oba. Ako je to s dalsimi, to neviem. Inak GMXT je na beznu turistiku celkom OK, podporuje TYP subory (ovplyvnujuce vzhlad mapy na displeji, pre absenciu podpory TYP - u zamerne nepisem o Garmin QUE), jeho schopnost pracovat s viacerymi mapami toho isteho uzemia zobrazenymi nad sebou sucastne je super vec.
GMXT ma ale jeden hacik - ak ho iba stiahnes z internetu, nerozbehnes na nom ne-Garmin GPS, pretoze soft je viazany bud prave na GPS z dielne Garminu, alebo ID karty, na ktorej je dodavany. Inak momentalne je cena GMXT Slovakia (soft GMXT + mapa SRv5 / 6) pod 40 €, co sa velmi oplati, na kartu sa po jednoduchom zasahu daju dohrat aj dalsie mapy, ci uz zakupene, alebo free - napr. GPSForum Topo Slovakia z http://suttorad.gpsforum.sk/gpsftsk.exe.
Zaznamenané

Jazdim s Jankou Sygicovie Úsmev
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7577

Zobraziť profil
« Odpoveď #2 kedy: Máj 06, 2009, 11:56:23 »

http://www.presne.sk/garmin-mobile-xt-slovakia-p177
GMXT slovakia sa da kupit aj za 16.59 € a to uz nie je co vahat, ak chces naozaj PDA soft pre Garmin.

Ina otazka je, preco chces pre outdoor aktivity soft pre Garmin mapy. Ak Ta motivoval len ten vyhladeny track Oregonu, to nie je dane softom, ale tym vyskomerom. V tomto Ti GMXT nepomoze. Navyse, GMXT nie je optimalizovany pre outdoor pouzitie. Ked si v mape a chces vediet nadmorsku vysku, potrebujes 5 tukov do GPS obrazovky so satelitmi, lebo nikde inde nadm. vyska nie je uvadzana a nasledne potrebujes dalsich 5 tukov na navrat do mapy.

Byt Tebou, zostanem pri rastrovych mapach a SW, co je optimalizovany pre outdoor potreby.
Zaznamenané
lacop
Sr. Member

Príspevkov: 460

Zobraziť profil
« Odpoveď #3 kedy: Máj 06, 2009, 12:34:17 »

Nedá mi, aj keď bogi to tu už jasne napísal. Vymeniť v PDA-čku OziexplorerCE so súborom dobrých a rôznych rastrových máp za GarminMobileXT s mapou Slovakia Topo (a môže tam mať kľudne aj 5 x vrstvu s lesnými cestami) je blbosť.

Nepresné výškové dáta v tracklogu sa v OziExploreri (PC verzia s 3D nadstavbou) dajú zameniť za SRTM výškové dáta a tak sa výškový profil tracku zreálni. Bolo to tu na fóre už viackrát diskutované.
Zaznamenané
dankez
Jr. Member
**

Zobraziť profil WWW
« Odpoveď #4 kedy: Máj 06, 2009, 12:44:20 »

dakujem za odpovede, ten garmin mobil xt je blbost. to by som d pda nedaval. mne chyba ku stastiu a uplnej spokojnosti barometricky vyskomer.  budem musiet sa pohrat s bogiho navodom na replace vysok v ozi, este som sa ktomu nedostal. snazil som  sa editovat log cez excel. vysledok je na 3, este vyskusam tie vysky mozno sa dostanem aj na 2 Smiech

http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=104445

po filtracii rychlosti a duplicitnych poloh. vid filter5.gpx
http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=198699

* filter5.gpx (296.86 KB - stiahnuté 77 krát.)
« Posledná zmena: Máj 06, 2009, 12:54:18 od dankez » Zaznamenané

bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7577

Zobraziť profil
« Odpoveď #5 kedy: Máj 06, 2009, 01:31:23 »

replace vysok v Ozi za DEM vysku ide tak lahko ...
niekde som to popisoval ... v Track Control okne zvolis track, vylistujes si trasove body, vsetky oznacis a cez tlacitko s bodkou a sipkou dole zvolis nahradit vysku.

Pri posudzovani vyskoveho profilu tracku si treba uvedomit, ze typicky graf vyskoveho profilu ma mierku v osi x a y celkom inu. Ked zmenis mierku na 1:1, zrazu aj zdanlivo privelmi zubaty track moze byt celkom dobry.
Zaznamenané
dankez
Jr. Member
**

Zobraziť profil WWW
« Odpoveď #6 kedy: Máj 06, 2009, 02:10:54 »

odtestujem ked budem mat chvilku casu, som dost rozlietany, iba v praci mam trosku volno  Mrknutie ...
Zaznamenané

Strán: [1]   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.071 sekund, 21 otázok.