GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: [1] 2 3 ... 32   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Garmin Oregon - Tipy , triky, návody  (Prečítané 41350 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Amater
Hero Member

Príspevkov: 1331

Zobraziť profil
« kedy: Jún 28, 2009, 01:06:47 »

Sem poprosím všetkých užívateľov, nech sa podelia zo všetkým čo vedie z Oregonom za zázraky.  Mrknutie

Master Reset
Stlačiť Ľavý horný roh a zapnúť - pozor zmaže to všetky užívateľské dáta, body, trasy, .......

Diagnostic screen
prejsť na obrazovku zo stavom satelitov (Hlavný displej po ikonou baterka) a podržať ľavý horný roh dlhšie ako 5 sekúnd. Po skončení testu je potreba vypnúť GPS. Inak sa z test nedá opustiť.

Diagnostic 2
prejsť na obrazovku Trasový počítač a podržať pravý dolný roh dlhšie ako 5 sekúnd.

Tu je všetko o Oregone v rozumnom jazyku Mrknutie

TYP súbory pre Oregon a Čeština neoficiálne pre Oregon - na www.geocaching.cz nájdi člena HuntBehind a v jeho podpise sú vždy aktuálne linky. Doporučujem  Mrknutie

Tú su ďaľšie dobré TYP súbory od Dandry

NOČY REŽIM:
NASTAVENIA / NÁMORNÍ FUNKCE /  MÓD NÁMORNEJ MAPY / ak nastavíte NÁMORNÝ
tak mapy sa budú zobrazovať v nočnom režime.

« Posledná zmena: December 11, 2009, 11:38:21 od bogi » Zaznamenané

Navigácia Ťa dostane do miest, kade by si v živote nešiel a potom Ťa s tade zložito vymotá, aby si mohol povedať:
Ako dobre, že tú navigáciu mám, inak by som sa stratil.
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7577

Zobraziť profil
« Odpoveď #1 kedy: Jún 28, 2009, 01:30:00 »

Skúšal som 5 neštandardných názvov a fíha ono to mapy naťahá.  Smiech

Mozno sa niektory programator preklepol a urobili z toho feature  Úšklabok
Ale ja tuto feature vitam, mohlo by sa to dostat do vsetkych modelov + GMXT + GMPC.
Este keby sa jednotlive img dalo vypinat a zapinat ... ked uz G navigacie nemaju File Manager ako PDA ...

EDIT: Amater, funguje to aj na karte?
Zaznamenané
Amater
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #2 kedy: Jún 28, 2009, 06:51:33 »

Ja som to skúšal iba na karte  Šok
Do internej ma to nenapadlo.  Úsmev

Mapy sa dajú normálne zapínať, vypínať, ako pri normálnom Garmine. Dúfam, že to tak nechajú. Je strašne jednoduché vygenerovať len jednu mapu - aktualizáciu, a len tú nahrať. Aktualizácia tak trvá 5 minút namiesto hodiny  Mrknutie

Výdrž batérie je super, pri plnom podsvietení a zabávaní sa dnes fičal v kuse cca 6 hodín a palička na baterke ešte je. 2500mAh  Smiech

Ale je tu aj vážny zápor Oregon NEVIESom v rozpakoch
- Nevie Varovné body - upozornenie na XXX. Aj keď nastavím Varovné bod alebo varovný POI nič sa nedeje, nepípa  Smútok
- Nevie prepočítať cestu systémom - Idem do Chorvátska, zapnem CN a vypočítam trasu. Po prechode Chorvátskych hraníc vypnem CN a zapnem ADRIA. Potom klasika dám prepočítať podľa domácej a malo by to prepočítať podľa novej mapy. A Oregon TRT nemá takú možnosť prepočítať cestu - nenašiel som. Prepočíta až pri zlom odbočení  Nepoviem nič, ale nie na môj pokyn.

Toto bude chýbať.  Smútok Používal som obidve často a nikto nenapísal, že to nevie a nikde som to nečítal, že to nevie.  Vyvalujem oči! Super!

Pokiaľ sa v niečom mýlim opravte ma  Mrknutie
Zaznamenané

Navigácia Ťa dostane do miest, kade by si v živote nešiel a potom Ťa s tade zložito vymotá, aby si mohol povedať:
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #3 kedy: Jún 28, 2009, 06:57:54 »

- Nevie prepočítať cestu systémom - Idem do Chorvátska, zapnem CN a vypočítam trasu. Po prechode Chorvátskych hraníc vypnem CN a zapnem ADRIA. Potom klasika dám prepočítať podľa domácej a malo by to prepočítať podľa novej mapy. A Oregon TRT nemá takú možnosť prepočítať cestu - nenašiel som. Prepočíta až pri zlom odbočení  Nepoviem nič, ale nie na môj pokyn.

Toto bude chýbať.  Smútok Používal som obidve často a nikto nenapísal, že to nevie a nikde som to nečítal, že to nevie.  Vyvalujem oči! Super!

Nedavno sa niekto pytal, lebo nasiel v nejakom popise ze Oregon nepodporuje automaticke prepocitanie trasy.
http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,1772.msg17912.html#msg17912
Teraz sa to vyjasnilo. Avsak predpokladam ze ide toto: Naplanovanu trasu (route) sa asi da v Oregone ulozit, potom zrusit aktivnu routu, prepnut (na hraniciach) mapu a natiahnut ulozenu routu. Vyskusaj ...
Zaznamenané
Amater
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #4 kedy: Jún 28, 2009, 07:33:18 »

Keď vypnem uloženú cestu a ak na hraniciach prepnem mapu a zapnem uloženú cestu, bude ma to pravdepodobne chcieť vrátiť na 1. prejazdov bod niekde do Maďarska alebo priamo až na štart. Tak to bolo v 60CSx.  Mrknutie

Budem musieť mať uloženú cestu len po Chorvátsku. A po prepnutí mapy prepnem aj cestu.
Alebo niečo vymyslím, alebo to dotvoria v ďalšom Firmware, už dotvorili pár super vecí čo neboli.
viac ma ale serie Alarm na radary a kešky  Nepoviem nič

aj Oregon má problém zo zobrazovaním ulíc v spojení ......, ale pri štarte netreba RESET, ale stačí manuálne prebehnúť zobrazovanie názvov ulíc, zmeniť písmo a všetko naskočí.
Názvy ulíc nezmizli ak som CN, Sk roads, Sk topo SK adresy dal do *.img každý osobitne.  Smiech
Zaznamenané

bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #5 kedy: Jún 28, 2009, 07:37:11 »

Ehm, takze potrebudes jednu trasu po hranicu a dalsiu od hranice.

Na alarm na radary a kesky asi musis pouzit Sygic, ked to v Oregone nejde ... suttorad tvrdi, ze Sygic to zvlada.
Zaznamenané
lafin
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 1141

Zobraziť profil
« Odpoveď #6 kedy: Jún 28, 2009, 08:07:43 »

Amater, to mas za to, ze si pohrdol GPSMap 60 Csx  Úšklabok
Ja som bol velmi prekvapeny, ze si ho pustil k vode... Som v rozpakoch
Ale  mal som uz v ruke Oregon 400t tak Ta i chapem... Ale zatial ma este nepresvedcil, tak ako Teba, ze by som sa zbavil GPSMap 60 CSx ... Mrknutie
Pockam, az kym trochu poupravuju amici software, potom  sa mozno rozhupem i ja...
Tak drzim palce, pevne nervy, a co najmenej sokov z Oregonu... Úšklabok
Zaznamenané
Amater
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #7 kedy: Jún 29, 2009, 07:35:13 »

Ó bože načo ešte prídem  Šok

Oregon nevie nočný režim  Som v rozpakoch
Oregon nezobrazuje dátum a čas štandardne na žiadnom z displejov. 60Csx to mala na jednom.  Smútok

Napíšte niekto pripomienky po Anglicky, čo nevie Oregon na adresu: OregonBeta@garmin.com  Mrknutie
lebo mňa by words filter nepustil. Vačšina by začínala na F  Úšklabok

Ale zatiaľ som ešte stále spokojnejší s Oregonom Smiech
Zaznamenané

V12
Hero Member

Príspevkov: 3652

Zobraziť profil
« Odpoveď #8 kedy: Jún 29, 2009, 08:09:33 »

Amater :
Nepritomnost nocneho rezimu sa mi zda divna, s akou mapou si to skusal ? Aby nocny rezim fungoval, musi byt na to pripravena aj mapa. Napr. moja GPSF Topo SK to nepodporuje Smútok
Turistika sa robi hlavne cez den, no ked je malo svetla, da sa GPS pouzit ako baterka, takze ten nocny rezim vlastne ani netreba. No jazda v noci autom, to je ine kafe, tam je to velka vyhoda.
Zaznamenané

Jazdim s Jankou Sygicovie Úsmev
Amater
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #9 kedy: Jún 29, 2009, 08:31:07 »

1. Nedá sa to nikde prepnúť manuálne.
2. CN, Sk Roads, SK topo, som skúšal zapnúť v noci a prepínať medzi mapami.
3. Zabávam sa s tým hlavne v noci a tak by sa mal prepnúť automaticky - neprepne sa.
4. Do Chorvátska chodím zásadne v noci Autom  Úšklabok

Mne to nechýba, ale mohlo to tam byť pre efekt a 1 dovolenku za rok  Úšklabok
Zaznamenané

V12
Hero Member

Príspevkov: 3652

Zobraziť profil
« Odpoveď #10 kedy: Jún 29, 2009, 09:25:54 »

Amater :
Tak toto by ma teda nastvalo, na GMXT a Sygic to nastastie funguje OK, pretoze ist so ziariacim PDA v noci by nebolo to prave orechove, aj ked sa podsvietenie da hodne stiahnut.
Zaznamenané

Jazdim s Jankou Sygicovie Úsmev
lafin
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #11 kedy: Jún 29, 2009, 09:56:52 »

Amater,
som len zvedavy, s cim nakoniec si spokojny ... Úšklabok
Ved sem pises len same negativa... skus napisat i plusy Oregona, nec to nie je jednosmerne zamerana tema... Úšklabok
Som zvedavy, na co vsetko este prides.... Mrknutie
Zaznamenané
Amater
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #12 kedy: Jún 29, 2009, 10:34:48 »

Ok tak Plusy

- Rýchlosť tak to je proste neporovnateľné
- Veľkosť + rozlíšenie displeja - to naozaj je super.
- Kvalita vykresľovania - displej je ostrí a vykresľuje úplne čisto. Waypointy (kešky) sa prezerajú úplne úžasne aj na vzdialenosť cca 10km
- Posúvanie po mape je super rýchle
- Vyhľadávanie je prepracovanejšie - dá sa vyhľadávať v okolí a je na výber: okolo bodu z mapy, okolo waypiontu, okolo posledne hľadaných, okolo aktuálnej polohy
- Dátové polia na displeji - menia sa ihneď po kliknutie naň, dá sa vybrať čokoľvek vrátane stavu batérie. Toto je tu super jednoduché.
- Profily - každý profil ako si nastavíš tak máš - menu, nastavenie mapy, ........
- LISTING ku keškám  Smiech Mozigo a Oregon - prste super kombinácia
- Písanie textov - dotykový dispej čo dodať.

Pokračovanie neskôr.  Mrknutie

« Posledná zmena: Jún 29, 2009, 11:57:47 od Amater » Zaznamenané

lafin
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #13 kedy: Jún 29, 2009, 10:46:42 »

Amater:
Zaujimala by  ma najma vydrz baterie...kolko vydrzi bateria pri normalnom pouzivani, trebars na riadidlach bike ?
Nezaujima ma deklarovana vydrz, ale vydrz realna pri normalnom pouzivani...
Zaznamenané
Amater
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #14 kedy: Jún 29, 2009, 11:02:30 »

Už som to písal vyššie. Včera som ho mal zo sebou, keďže nemám ešte autokit tak len na baterkách bežím.
Pri plnom podsvietení a zabávaní sa dnes fičal v kuse cca 6 hodín a palička na baterke ešte je. 2500mAh 

Potom po polhodine začala vypisovať, že baterky sú slabé na max. podsvietenie. Sumu sumárum rátam tak minimálnu výdrž 2500mAh Energizer na 6 hodín pri max. využití.

Tejto recenzií by som kľudne veril ak použil 2x duracel
Zaznamenané

Strán: [1] 2 3 ... 32   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.094 sekund, 21 otázok.