GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: 1 [2] 3 4 ... 32   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Garmin Oregon - Tipy , triky, návody  (Prečítané 41350 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
lafin
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 1141

Zobraziť profil
« Odpoveď #15 kedy: Jún 29, 2009, 11:06:23 »

OK...pri plnom podsvieteni je to celkom slusne... Smiech
Mas predstavu, ako dlho by mohli baterie vydrzat bez podsvietenia, to by ma zaujimalo viac... Cez den podsvietenie nepotrebujem... Úšklabok
Zaznamenané
rasto
Full Member

Príspevkov: 116

Zobraziť profil
« Odpoveď #16 kedy: Jún 29, 2009, 12:27:51 »

kedze oregon 300 a 400t sa lisia minimalne - pozri si ako som otestoval vydrz baterii aj v porovnani s 60csx

http://www.sportreport.sk/sport/index.php?option=com_content&task=view&id=111&Itemid=55
Zaznamenané
ZLATAK_SVK
Sr. Member

Príspevkov: 369

Zobraziť profil
« Odpoveď #17 kedy: Jún 29, 2009, 12:30:02 »

takze moj test vydrze baterii

pouzite obycajne alkalicke AA Energizer baterie, dostupne na kazdej pumpe
(cakal som, ze vydrzia viac.....)

vsetky gps boli nastavene na minimalny mozny odber, tj vypnute podsvietenie/display, minimalna praca s GPS. Ale pre objektivnejsi ukazovatel vydrze som nastavil na vsetkych GPSkach screen SATELITY, aby sa to aspon trosku hybalo. Polozene na balkone na papierovej krabici.

tu je rozpis presnosti lokacie gps

.........................VISTA.....OREGON.....COLORADO

20:00...................6m..........6m.............12m.................14* oblacno
21:00....................7...........5................8....................13* dazd
22:30....................6...........6...............10
00:00....................5...........9................7
01:00....................7...........5................5....................13* jemny dazd
08:00....................5...........5..............OFF..................16* oblacno
09:00....................4...........5...............12
10:00....................8...........5...............15...................16* dazd

cesta do prace, potom pokracovanie, gps na vnutornej parapete okna

11:00...................10...........8...............12...................16* dazd
12:00....................9...........9................9...................16* oblacno

CELKOVY CAS.........26:33.....18:03..........11:31

-------------------------------------

a teraz cas s VARTA 2700 mah nimh, priamo v lese -> 22:30, 22:45

jeden z poslednych fw totiz doplnil vypnutie displaya, co neskutocne seti baterie. Pri zapnutom BATERY SAVE, ked sa disp vypne, staci tuknut do disp a behom sekundy sa refreshne mapa.

mne uz viacmenej chyba len moznost nastavit na rozny zoom mapy rozdielne zobrazenie, na viste to mam nastavene do 300m - trackup, nad 300m northup, koli lepsej orientacii
Zaznamenané
ZLATAK_SVK
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #18 kedy: Jún 29, 2009, 12:35:04 »

jo, este mi chyba zobrazovanie pri vybere/hladani/mazani bodov podla ionky, tak ako to bolo na viste/60ke
Zaznamenané
zelenac
Sr. Member

Príspevkov: 386

Zobraziť profil
« Odpoveď #19 kedy: Jún 29, 2009, 12:36:13 »

Mozete pls dakto vyjadrit aj k takej mozno pre dakoho nepodstatnej veci u GPS ako je citlivost a presnost (nie tej, co je vypisovana na displayi, ale realnej). Napr. Oregon vs. 60CSX, pripande aj Etrex Vista, ak mate dakto skusenosti. Amater, pls zda sa ti novy Oregon rovnako citlivy ako stare 60CSX?
Zaznamenané
rasto
Full Member

Príspevkov: 116

Zobraziť profil
« Odpoveď #20 kedy: Jún 29, 2009, 01:05:40 »

Moje subjektivne pozorovania..
citlivost - od modelu 60csx uz nepoznam vypadavanie signalu. Typicky sa mi to stavalo predtym v malokarpatskych udoliach ako slnecne udolie, alebo k obcasnemu vodopadu nad smolenicami. V tomto som nepozoroval rozdiel medzi 60csx a oregon.
presnost - tuna sa spravaju odlisne ale ked som sledoval svoje stare aj nove tracky nad ortofoto mapami si fakt netrufam povedat ci je niektora presnejsia. 60csx dokazala sa slusne drzat ale potom na niektorej zakrute si to potom ujela. toto robila najme ak som siel na biku vyssou rychlostou, tam to bolo chvilami neprijemne - typicky useky maratonov rcp a greenbike nad limbachom. Oregon ma akoby stalejsiu a konstantnejsiu odchylku. ked som pozeral useky kde som siel xkrat tak to bola z oboch gps riadna machula z ktorej by som nedal ziadneho vitaza.
Este jeden poznatok. to spravanie gps akoze nepresnot dost ovplyvnuje aj firmware. ci v 60csx kde asi je vyvoj na konci ale aj v oregone je v inych firmware pozorovatelna snaha o upravu presnosti.

inak plusy oregonu vidim v kompaktnosti, lepsiemu displeju ak je podsvieteny, podstatne vyssej rychlosti prekreslovania (test v lietadle bol taky ze 60csx musela byt riadne odzoomovana mapa, v oregone stihala kreslit aj pri mierke cca 5km)
ak mas mapu s DEM modelom v sebe a potom z nic odvodenych vrstevnic tak to pekne tienuje cim je vidno aj strmost terenu lepsie ako hustou sietou vrstevnic. no a k oregonu je mozno doplnit viacero prislusenstva na bike ako pulzmeter, merac kadencie, lepsie drzi na biku kvoli optimalnejsiemu tazisku. plusy 60csx je dobra citatelnost bez podsvietenia, prijemnejsie ukladanie trackov a vyvedene tlacitka ktore sprijemnuju pracu. to su asi najdolezitejsie rozdiely potom je kooopec malych drobnych
Zaznamenané
zelenac
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #21 kedy: Jún 29, 2009, 01:29:57 »

Vdaka za pekny sumar. Neskusal si pls s tym aj daco keskovat? Mediateky (napr. moj goTraxx bezne a vraj to robi aj v Etrex Viste HCx) sa zvyknu obcas hryznut, ked clovek dohladava kesku (=pomaly sa suchce - mozno daco na sposob "inteligentnej" :-) statickej navigacie zo Sirfu), Oregon taketo kusky nezvykne stvarat?
Zaznamenané
Amater
Hero Member

Príspevkov: 1331

Zobraziť profil
« Odpoveď #22 kedy: Jún 29, 2009, 03:02:17 »

Nechcem veľmi písať o citlivosti, keďže ju mám 4 dni aj s cestou. Ale Keď som ich mal vedľa seba, tak 60Csx ukazovala trochu silnejší signál Počet satelitov bol rovnaký, len silu signálu ukázala cca o 2-3 mm viac 60Csx.

Ale zo 60Csx dohľadanie nebol problém ani v ťažšom teréne. Len čo prestane pršať idem niečo odloviť s Oregonom, som tiež zvedavý na dohľadanie.

Malé priznanie: Keď som predával 60Csx a zapol ju na skúšku pred kupujúcim, 60Csx ukázala polohu presne. Oregon bol 300m mimo  Šok Neviem čo sa stalo a prečo to tak uletelo. Po reštarte sa naštartovala normálne už presne. Kontroloval som súradnice a bola vážne mimo.

Dúfam, že sa to už opakovať nebude.  Úsmev

Rasto to pekne zhrnul  Smiech
Zaznamenané

Navigácia Ťa dostane do miest, kade by si v živote nešiel a potom Ťa s tade zložito vymotá, aby si mohol povedať:
Ako dobre, že tú navigáciu mám, inak by som sa stratil.
zelenac
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #23 kedy: Jún 29, 2009, 03:16:17 »

Vdaka za info. Som zvedavy aj na dalsie. :-) Inak o tom preberani mi uz stihol kupujuci referovat. Je to moj kolega, ked som zbadal tvoj inzerat, hned som mu ho preposlal. Dneska sme mu uz vsetci geopozitivni v robote masinku poriadne oslintali. :-)
Zaznamenané
Amater
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #24 kedy: Jún 30, 2009, 05:18:51 »

A hľa aká jednoduchá vec chýba  Čo???

Krúžok s nepresnosťou okolo mojej polohy.  Úsmev
Detail ale bol som zvyknutý na to u 60Csx.  Mrknutie

Včera so pokusne uloviť Keš. Tak to je presne to čo som chcel. V jednom prístroji mám všetko, listing, nápovedu, .....
Kedže to bolo niečo ako multi mal som presne už vytvorené body dopredu zo 60Csx. Body sedeli ne chlp, takže presnosť GPS je porovnateľná.

Dnes mám v pláne ísť  ak stihnem na moje kalibračné miesta. Mám 3 miesta kde poznám presne súradnice zamerané Geodetickou meracou GPS-kou. Tam sa občas zastavím a kuknem na presnosť v reále akú to vyhadzuje. Ono aj keď GPS napíš presnosť 10m, tak na displeji môžete byť absolútne presne aj v reále.  Mrknutie A toto si chodím občas kontrolovať. Výsledok dám vedieť.
« Posledná zmena: Jún 30, 2009, 05:25:27 od Amater » Zaznamenané

Navigácia Ťa dostane do miest, kade by si v živote nešiel a potom Ťa s tade zložito vymotá, aby si mohol povedať:
Amater
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #25 kedy: Jún 30, 2009, 05:52:40 »

Profily: tak toto je super vec. Čo profil to komplet iné nastavenie.
V každom profile je možné nastaviť iné rozmiestnenie Menu, zobrazované mapy , osvetlenie, dátové polia môžu byť rôzne v každom profile ...
Takže zmenou profilu príde ku komplet zmene displejov, vrátane zmeny mapy.
Zaznamenané

zelenac
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #26 kedy: Jún 30, 2009, 09:07:02 »

Citácia
Body sedeli ne chlp, takže presnosť GPS je porovnateľná.

Ak bysa ti este chcelo zbehnut v dazdi dakam do hlbokeho lesa... :-)
Zaznamenané
ZLATAK_SVK
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #27 kedy: Jún 30, 2009, 12:38:54 »

bol som s nim (OREGON 300, Software 2.98 beta) v hlbokom neznamom lese v dazdi. Mapa SKtopo2, takze som sa na "turisticke chodniky na nej" moz nespoliehal.
Bezproblemov som pri razcestiach dokazal urcit, ktora cesta je spravna. Pre nas etrexakov a gpsmapakov je ten display ako rozpravka Mrknutie
jo, neviem ci geokeskari su tiez taky blazni ako my, ze by v tom pocasi behali v lese
pri navrate uz bola bezoblacna noc, vysledne tracky su skoro totozne

takze zopakujem, presnost v zlom pocasi velmi dobra. (to sa ale neda povedat o colorade)

AMATER> ty mas FW 2.99? lebo vraj sa vela testerov stazovalo, ze to mrzne pri vypnuti a tym padom sa zresetuju vsetky predosle nastavenia, tj, ze sa nedaju ulozit
mas s tym aj ty tento problem, alebo ti to ide bez problemov?
Zaznamenané
zelenac
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #28 kedy: Jún 30, 2009, 01:19:40 »

Citácia
neviem ci geokeskari su tiez taky blazni ako my, ze by v tom pocasi behali v lese

Svoj najvacsi lesny geozatah som spravil v burke/silnom dazdi v poltopankach s hladkou podrazkou a s firemnym laptopom na chrbte. :-)

Navyse by som chcel robit aj dake tracky po miestach, kde vraj aj 60CSx poskakuje. :-)
Zaznamenané
ZLATAK_SVK
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #29 kedy: Jún 30, 2009, 01:26:30 »

Citácia: zelenac
v burke/silnom dazdi v poltopankach s hladkou podrazkou

ano ano, takychto miluju chalani z horskej sluzby  Smiech Úšklabok Úšklabok
« Posledná zmena: Jún 30, 2009, 01:33:45 od bogi » Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 4 ... 32   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.086 sekund, 20 otázok.