GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: [1]   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: TMC prijimac z radia v HTC  (Prečítané 5451 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
geohladac
Sr. Member

Príspevkov: 447

Zobraziť profil
« kedy: August 22, 2009, 04:33:44 »

Takmer vsetky PDA od HTC v posledej dobe maju zabudovane radio s RDS.
TMC je sucastou RDS streamu. Tolko fakty.

Sikovni chlapci z XDA Developers uz pred par mesiacami spatnym inzinieringom dokazali  vytiahnut kompletny RDS stream z radia v HTC PDA. Ale az v juni dospel vyvoj "virtualneho" TMC prijimaca tak daleko, ze sa da realne pouzivat.
Program ktory to umoznuje sa vola HyperGPS. Stiahnut si ho mozete na: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=512630
Nakolko mam s HyperGPS kompatibilne HTC PDA, rozhodol som sa, ze to skusim a ono to funguje! Sice prijima len rakuske spravy, ale co by som chcel, ked slovenske este nie su Úsmev .

Sucastou instalacie HyperGPS je aj podprogramcok HGPS_Switch, ktory umozni spustenie TMC drivera s ulozenymi nastaveniami a nasledne spusti IGO8. HyperGPS musi mat zapojene sluchadla, aby fungovalo radio, kabel ku sluchadlam je zaroven antenou, HyperGPS ale nastastie dokaze presmerovat zvuk zo sluchadiel do reproduktora, takze baba v IGO8 normale naviguje. TMC sa sprava ako korektne TMC, IGO8 ho automaticky najde, funguje automaticke ladenie. Po ukonceni IGO8 podprogramcok HGPS_Switch vypne radio a vypne virtualne TMC. Vsetko funguje ako s externym TMC prijimacom. Vytiahol som si zastupcu HGPS_Switch do Programov a nemusim nic riesit, iba pripojim sluchadla (alebo redukciu s antenou) a kliknem na odkaz HGPS_Switch a vsetko facha bez zbytocnych klikani a nastavovani.

Je tu ale jeden problem, napajanie... Ak su zapojene sluchadla, PDA nema napajanie a bateria vydrzi len par hodin. Nastastie sa predavaju "rozbocovace" v cene od 13€, ktore z konektora v PDA spravia miniusb a 3,5mm samicu.
Ja som sa ale vydal inou cestou, rozbabral som originalny konektor z pribalenych sluchadiel (mal som ich viacero) a redukciu som si spravil sam. Schema zapojenia konektora sa nachádza aj tu: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=535358 .
Kedze sluchadla na palubnej doske nevyzeraju dobre a tiez nie su najvhodnejsou antenou koli vazbe vo vnutri vodicov, spravil som si jednoduchu dratovu antenu. Staci vyradeny 3,5mm jack samec (stare pokazene sluchadla), 750mm nejakeho kabliku, tento treba priletovat len na zem 3,5mm jack konektora a antena je na svete Úsmev

V najblizsej dobe pojdem do zapadnej EU, tak dam hlasenie, ci vsetko funguje tak, ako ma Úsmev

Uz aby rozbehlo SRO Zelenu vlnu, aby sa bolo nad cim rozculovat ze bud tam este zapcha nie je, alebo je 3 hodiny po zapche a IGO stale naviguje obchadzkou Úsmev
« Posledná zmena: August 22, 2009, 05:54:39 od geohladac » Zaznamenané

SGS+ + PDA HTC Touch HD + Garmin Oregon 300 + Nokia E66 + PDA Asus 636N. Vlastnil som: PDA HP hw6515; PDA HTC Cruise; Garmin Vista HCx; BT GPS MSI SF200
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7577

Zobraziť profil
« Odpoveď #1 kedy: August 22, 2009, 05:25:32 »

Uz som cital, ze take existuje ... len zial nemam radio v PDA (iPAQ 614C).

Nastastie sa predavaju "rozbocovace" v cene od 130€

Predpokladam, ze ide o preklep ... asi od 13€
Zaznamenané
geohladac
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #2 kedy: August 23, 2009, 08:37:46 »

Dnes som bol na vylete po zahori a skusil som, ci HyperGPS nacita TMC z OE3 na 99,9MHz a bez problemov, v prilohe su printscreeny z IGO 8.3 s Dimka skinom.

* Screen01.jpg (36.12 KB, 240x320 - prehliadnuté 247 krát.)

* Screen02.jpg (29.94 KB, 240x320 - prehliadnuté 228 krát.)

* Screen03.jpg (39.15 KB, 240x320 - prehliadnuté 202 krát.)
Zaznamenané

SGS+ + PDA HTC Touch HD + Garmin Oregon 300 + Nokia E66 + PDA Asus 636N. Vlastnil som: PDA HP hw6515; PDA HTC Cruise; Garmin Vista HCx; BT GPS MSI SF200
geohladac
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #3 kedy: August 23, 2009, 08:48:54 »

Slovensky rozhlas uz ma aktivovany TMC stream, ale este neobsahuje ziadne data Úsmev
TMC stream bezi na SRO1 a Radiu Regina.
Na radiu Devin a Radiu FM TMC nefunguje.

* Screen05.jpg (26.43 KB, 240x320 - prehliadnuté 185 krát.)

* Screen06.jpg (26.81 KB, 240x320 - prehliadnuté 143 krát.)

* Screen07.jpg (26.07 KB, 240x320 - prehliadnuté 132 krát.)

* Screen08.jpg (26.38 KB, 240x320 - prehliadnuté 135 krát.)

* Screen04.jpg (13.67 KB, 240x320 - prehliadnuté 184 krát.)
Zaznamenané

netron
Full Member

Príspevkov: 106

Zobraziť profil
« Odpoveď #4 kedy: August 23, 2009, 09:14:13 »

Podobná utilita existuje aj pre Samsung Omnia. škoda že sa tmc musí aktivovať až dodatočne pomocou utilít tretích strán. Som v rozpakoch

http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,1813.0.html
Zaznamenané

Garmin nuvi 3760T | Garmin eTrex Legend C
Palkoo
Newbie
*

Príspevkov: 3

Zobraziť profil
« Odpoveď #5 kedy: September 12, 2009, 09:11:17 »

Ahojte,

idem vas poprosit o pomoc. Mam HTC Diamond 2, Nav N Go Igo8 8.0.049545. Vsetko som nainstaloval samotny program HyperGPS vie najst stanice aj prijima TMC (vidim to v teste tohto programu). Spravil som si aj ten switch takze to spustam cez neho. Problem ale nastava v Igo8, v zalozke TMC nemozem nic nastavovat, ked aj odskrtnem volbu automatickeho ladenia, nemozem naladit ziadnu stanicu.

Viete mi poradit aky COM port mam nastavit v HyperGPS, prip. poslite mi Vas screenshot tychto nastaveni. Jedno je ale iste, ze Igo nemozem nastavit nic.

GPS mam na porte COM4, ale tento mi nedovoli HyperGPS zvolit, vypise mi chybovu hlasku, ze mam skusit beemer alebo iny port. Beemer som nainstaloval ale ziadna zmena, stale tam tu 4 nemozem dat.

Dakujem vam vsetkym.   
Zaznamenané
geohladac
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #6 kedy: September 15, 2009, 10:14:57 »

Palkoo: Na HTC Polarise to mam pre IGO8 takto nastavene (pozri prilohu).

V igo mam nastavenu autodetekciu TMC prijimaca, vsetko si najde a nastavi sam...

Obcas sa stane, ze nechce fixnut RDS signal(IGO8  ale silne stanice naladi, len nejde RDS), vtedy ukoncim HyperGPS, zapnem RDS radio, naladim stanicu s RDS, vypnem RDS radio a zapnem Hyper GPS Switch ktory zapne IGO8...

* 01.jpg (18.81 KB, 240x320 - prehliadnuté 162 krát.)

* 02.jpg (21.32 KB, 240x320 - prehliadnuté 146 krát.)

* 03.jpg (22.09 KB, 240x320 - prehliadnuté 134 krát.)

* 04.jpg (21.63 KB, 240x320 - prehliadnuté 163 krát.)
Zaznamenané

Palkoo
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #7 kedy: September 15, 2009, 11:54:25 »

Dakujem ti, vsetko mam nastavene rovnako. Ale v igo to aj tak nic nehlada. Skusil som aj manualne spustit driver TMC, v teste mi naslo 96,6 so silnym signalom. Potom som spustil igo a bez zmeny. Vyzera to ako demo, je to tam ale neda sa stym nic robit. stale mi ukazuje 0,0 Mhz a nemozem vobec ladit stanice.

Niekde som cital, ze moze byt problem ze v subore sys.txt nemam ani zmienku o tmc. Ak ta mozem poprosit mozes mi poslat este aj screen shot tohto suboru, skusim to porovnat.

Dakujem este raz.

PS. Ako si myslel to s tym RDS radio? Myslis normalny tuner v PDA? Ked je aktivovany TMC driver radio spustit nejde. Vypol som ho, naladil radio, vypol radio, spustil switch a situacia rovnaka.

A ak mozes posli mi prosim aj screenshot z testu HyperGPS, skusim si to porovnat.
Zaznamenané
geohladac
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #8 kedy: September 15, 2009, 01:29:11 »

sys.txt som neupravoval.

Obcas sa mi stane, ze v igo sice ladi stanice, ale nenajde RDS a teda ani TMC a vtedy robim proceduru s "Radiom". Toto vsak neries, tebe nejde vobec virtualny TMC driver alebo ti ho IGO nevidi.

Ja mam HTC Polaris a je to iny HW, takze co funguje mne, nemusi tebe.

Obsah mojho sys.txt:

Citácia
;[device]
;type="HTC Touch HD T8282"

[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"

[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1
Zaznamenané

geohladac
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #9 kedy: September 15, 2009, 01:31:27 »

Upravy v sys.txt najdes napriklad aj tu: http://www.gpsunderground.com/forums/showthread.php?t=3029
Zaznamenané

geohladac
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #10 kedy: September 15, 2009, 01:37:35 »

Este pre upresnenie, pouzivam IGO 8.3.2.91972, skin dimka 1.1.24, ukuchteny WM6.1
« Posledná zmena: September 15, 2009, 01:54:28 od geohladac » Zaznamenané

geohladac
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #11 kedy: September 15, 2009, 02:23:41 »

Nedalo mi to a rozhodol som sa pre cistu instalaciu IGO v8.3.4.102680, noveho dimka skinu Dimka1.1.25bTomSoft.

Po instalacii a nastaveni HyperGPS a HGPS Switch a tvojom postupe sa mi to spravalo rovnako, teda TMC nenajdeny.

Treba presne dodrzat postup:
- Nainstalovat HGPS, potom skopcit HGPS Switch do DIR IGO8, vytvorit odkaz na igo.8, tento premenovat na NavApp.ink, toto predpokladam mas
- spustit HGPS aplikaciu, nastavit to podla obrazku hore, kliknut na tlacido TMC, nezatvorit aplikaciu a spustit IGO8.
- v igo8 v nastaveniach - TMC - nechat vsetko na automatiku a dat hladat...
- mne to naslo TMC
- vypnut IGO8
- vypnut TMC v HGPS aplikacii
- odporucam reset PDA
 a az od teraz sa da pouzivat HGPS Switch!

« Posledná zmena: September 15, 2009, 02:50:34 od geohladac » Zaznamenané

Palkoo
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #12 kedy: September 15, 2009, 08:35:05 »

Pozdravujem ta,

uz som aj ja zistil v com je problem, ak uz Igo raz nastavi nejaky TMC hardver tak potom uz nastavovacie okno neponuka, tj. musel som vymazat tmceventlog z priecinku aplikacie. Vtedy mi igo ponukne znova nastavovaciu tabulku, kde mozem zadat protokol, com atd.

Ale najvacsia sranda je, ze mi to funguje iba s GNS, teda aspon vie najst TMC HW, pri Royaltecu vobec. Aky je prakticky rozdiel medzi GNS a Royaltek?

Este sa chcem spytat, je ok ze stale dookola prehladava vsetky stanice, ked je zaskrtnuta auto detekcia? Vypise ze TMC pritomne ale nezastavi sa na ziadnej frekvencii. Zatial to skusam doma, kde bude ten signal ubohy. Moze to byt tym?

Vies mi doporucit, kde viem kupit ten rozbocovac a nejaku antenu na 3,5mm. Ten tvoj "vyrobny" postup sa mi zda strasne komplikovany a urcite nie je pre mna.

Dakujem ti este raz za ochotu a pomoc, snad niekedy nabuduce pomozem ja tebe.
Caf.
Zaznamenané
geohladac
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #13 kedy: September 15, 2009, 09:04:39 »

Vies mi doporucit, kde viem kupit ten rozbocovac a nejaku antenu na 3,5mm. Ten tvoj "vyrobny" postup sa mi zda strasne komplikovany a urcite nie je pre mna.

Hladaj nieco taketo: http://www.pcenter.sk/?akcia=showkategoria&vyber=6313
Zaznamenané

geohladac
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #14 kedy: December 10, 2009, 09:35:29 »

Na svete je novsia verzia HyperGPS B9, stahujte z XDA: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=512630
Zaznamenané

Strán: [1]   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.102 sekund, 20 otázok.