GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: 1 ... 13 14 [15] 16 17   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Pouzivatelske rastrove mapy v navigaciach Garmin Colorado, Oregon, Dakota  (Prečítané 34315 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
V12
Hero Member

Príspevkov: 3652

Zobraziť profil
« Odpoveď #210 kedy: December 01, 2009, 06:13:26 »

Ozembuch :
V dnesnej dobe do lesa iba s IMI DesertEagle - utekat netreba, v pripade potreby zastavi aj medveda. Ked som vcera v spravach videl, co porobili diviaky na detskom ihrisku a cintorine a obec to nijako nevie riesit, toto je jedina volba. Diviak ci medved nie je clovek, takze vystraznu do vzduchu si mozes odpustit  Mrknutie
Zaznamenané

Jazdim s Jankou Sygicovie Úsmev
ozembuch34
Hero Member

Príspevkov: 853

Zobraziť profil
« Odpoveď #211 kedy: December 01, 2009, 06:43:33 »

no tak to je pekne hovado tato pistolka.esteze je  vystreleny naboj rychlejsi nez sila kostnatych ruk tejto zenskej. http://www.youtube.com/watch?v=VqBVDLLTd_I&feature=related inac by si to napalila rovno  do stredu cela

nechcem take veci.som dost velky nervak a s vela ludmi by to dopadlo zle. uz davno by som brucal v chladku. Mrknutie
Zaznamenané
Palo TT
Jr. Member
**

Príspevkov: 82

Zobraziť profil
« Odpoveď #212 kedy: December 01, 2009, 07:28:25 »

MALY HINT>

pokial si chcete robit orto mapy z GE (okrem toho, ze treba vypnut 3Dteren a uistit sa, ze ste kolmo na zem) je celkom fajn pobehat v CASOVEJ HISTORII. Niekde su fotky zo zimy/jari, kde je podstatne lepsie vidno teren medzi stromami
Skus pridat aj vyrez toho uzemia z mapy NLC pre porovnanie.
Zaznamenané
ZLATAK_SVK
Sr. Member

Príspevkov: 369

Zobraziť profil
« Odpoveď #213 kedy: December 01, 2009, 01:18:24 »

kazda je ina Mrknutie

* porovnanie2.jpg (108.67 KB, 1000x467 - prehliadnuté 163 krát.)
Zaznamenané
V12
Hero Member

Príspevkov: 3652

Zobraziť profil
« Odpoveď #214 kedy: December 01, 2009, 03:51:43 »

Zlatak :
Aky krasny "Gumak" ! Este ho mas ?
Zaznamenané

Jazdim s Jankou Sygicovie Úsmev
ZLATAK_SVK
Sr. Member

Príspevkov: 369

Zobraziť profil
« Odpoveď #215 kedy: December 01, 2009, 04:12:42 »

niekde u kamosa na povale  Úšklabok Úšklabok asi 10x sme sa dohadovali, ze si ho uz konecne zoberiem naspat a vzdy sme zabudli...
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7577

Zobraziť profil
« Odpoveď #216 kedy: December 01, 2009, 08:29:11 »

Vysla nova verzia 2.0.0 nastroja MAPC2MAPC. Teraz vie vytvarat KMZ. Predtym vytvaral KML s adresarom files, KMZ bolo mozne ulozit napr. v Google Earth. V programe treba nastavit cestu ku programu 7zip.exe. Free balik 7zip mozete nainstalovat odtialto: http://www.7-zip.org/download.html

Download: http://www.the-thorns.org.uk/mapping/mapc2mapc.zip

Viac informacii:
https://forums.garmin.com/showthread.php?t=3659&page=2
http://www.the-thorns.org.uk/mapping/
« Posledná zmena: Január 16, 2010, 08:16:30 od bogi » Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #217 kedy: December 15, 2009, 10:26:26 »

Program MAPC2MAPC, spominany v predoslom prispevku, sa dockal dalsich vyznamnych zdokonaleni!

Najvacsie 2 su tieto:

1. Ak je vstupna mapa v Mercator projekcii, pre zistenie suradnic lavej/pravej/hornej/dolnej hranice mapovej dlazdice sa pouziva vypocet, specificky pre projekciu Mercator. Vysledna mapa je teraz rovnako presna v rohoch aj v strede. Viac info tu: https://forums.garmin.com/showthread.php?t=3659&page=3

2. jolly47roger, autor programu, prisiel s unikatnou vlastnostou: Jednotlive mapove dlazdice sa da povolit/zakazat! Pozri obrazok... Skvely napad!  Smiech

* GarminTileControls.jpg (227.92 KB, 925x950 - prehliadnuté 165 krát.)
« Posledná zmena: December 16, 2009, 06:10:44 od bogi » Zaznamenané
Carpathian
Newbie
*

Príspevkov: 42

Zobraziť profil
« Odpoveď #218 kedy: Január 17, 2010, 08:45:49 »

Zdravičko, chcem sa spytat nemam problem si spravit kml a kadeco ine len ci sa mi to oplati , funguje to ja na garmin Mobile XT - mam najnovsi, chcel by som si donho dat geologicku mapu ako kml, je to mozne?alebo kml spapa iba oregon? dakujem
Zaznamenané

Michal Hoffman Smiech
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #219 kedy: Január 17, 2010, 09:11:23 »

Carpathian:

V Garmin Mobile XT to nefunguje. Funguje to len v modelovej rade Colorado, Oregon, Dakota.
Nenapisal si, ake zariadenie pouzivas, ale bude to nejake PDA / smartfon s operacnym systemom. V takomto zariadeni mozes pouzit iny program na zobrazenie geologickej rastrovej mapy.

Ak Tvoje zariadenie bezi pod Windows Mobile, mozes pouzit OziExplorer. Ak bezis pod Symbianom, skus Smartcom GPS.
Zaznamenané
Carpathian
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #220 kedy: Január 18, 2010, 11:28:45 »

Ano mam ASUS s Windows mam aj OZIce v nom mam geologicke mapy (pouzivam ich pracovne) skalibrovane cele Zapadne Karpaty 1:50 000 (som si spravil), len som chcel ci aj v garmine , skoda ze to nejde aj tam, oukej dakujem za odpoved Mrknutie
Zaznamenané

Michal Hoffman Smiech
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #221 kedy: Január 18, 2010, 12:22:38 »

Implementacia spracovania rastrovych map v OziExploreri je na podstatne vyssej urovni, nez v spominanych turistickych navigaciach Garmin. OziExplorer CE dokaze pracovat s velmi velkymi mapami, dokaze sa prepinat medzi mapami, mapu ide rychlo zoomovat a posuvat. Pouzitie Garmin Custom Maps je obmedzene mnohymi limitmi. Podpora rastrov nie je nosnou vlastnostou turistickych Garmin pristrojov.

Nie je mi jasne, preco si to chcel mat skor v Garmine, co si si od toho sluboval navyse moznosti OziExplorera.
Zaznamenané
Carpathian
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #222 kedy: Január 18, 2010, 12:53:33 »

Jasne viem vsetky vyhody OziExplorera ved si (aj tam) tam pripravujem mapy (inak vivat GRASS 6.4rc) len preto som sa pytal ci by to slo  cez *kml v garmine xt, inak pouzivam oziCE pracovne v terene.
« Posledná zmena: Január 18, 2010, 08:10:45 od Carpathian » Zaznamenané

Michal Hoffman Smiech
Carpathian
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #223 kedy: Január 18, 2010, 12:56:14 »

Od Garminu som si nic nesluboval len cisto otazka, iba ako spestrenie svojho garminu
« Posledná zmena: Január 18, 2010, 08:11:29 od Carpathian » Zaznamenané

Michal Hoffman Smiech
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #224 kedy: Január 23, 2010, 10:56:58 »

Stary znamy TrekBuddy Atlas Creator sa premenoval na Mobile Atlas Creator.

V najnovsej verzii podporuje aj Garmin Custom Maps.

Viac tu: http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,2530.msg25592.html#msg25592
Zaznamenané
Strán: 1 ... 13 14 [15] 16 17   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.086 sekund, 21 otázok.