GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: [1]   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: ezIMG a OziTRK2MP - Garmin mapa z trackov na par klikov  (Prečítané 2827 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7577

Zobraziť profil
« kedy: Október 16, 2009, 05:29:28 »

Nielen KlaMa dnes cestuje po svete. Nahodou som na malajzijsko-singapurskom GPS fore nadabil na velmi zaujimavy nastroj ezIMG. Prostrednictvom neho moze ktokolvek vyrobit Garmin mapu (gmapsupp.img) z prejdenych, alebo naklikanych trackov.

Forum, kde som to objavil (lezi to tam od 2008)
http://www.malfreemaps.com/viewtopic.php?f=23&t=901

Video navod - je sice po francuzsky, ale nie je co nerozumiet (nesrandujem).  Úsmev Predpokladom pre pochopenie je skor znalost programu MapSource.

DOWNLOAD: ezIMG v1.02 (Updated 20 Oct 2008)

Program pouziva free cgpsmapper a gmaptool. Oba su zahrnute do instalacneho balicka.
Program najprv skonvertuje zdrojovy GPX alebo KML do MP formatu a ten skompiluje cgpsmapperom do IMG.

Neskusal som ... vyskusajte!
« Posledná zmena: Máj 01, 2010, 10:14:15 od bogi » Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7577

Zobraziť profil
« Odpoveď #1 kedy: Máj 01, 2010, 10:09:16 »

Podobny nastroj, ktory som aj preveril a naozaj funguje na par klikov, sa vola OziTRK2MP.
Konvertuje tracky pre OziExplorer v PLT formate do mapy v Polish formate MP.

Instalacia je trocha srandovna. Cosi preblikne, ze sa vykonava v prikazovom riadku, ale ani to nestihnete precitat a uz to zmizne. V skutocnosti sa nakopiruju subory do C:\Perl (bez moznosti alternativnej volby). Do c:\perl\bin sa nakopiruje perl.exe a jedna DLLka, co postacuje na spustenie skriptu, ale to len vtedy, ak sa v c:\perl\bin pred spustenim nenachadzala instalacia Perl interpretera.

Pouzitie je tiez funny, ale je celkom funkcne.

Vstupne PLT subory ulozte do jedneho adresara. Premenujte ich do formatu napr. x05z2mojamapa.plt, kde dolezita je zaciatocna cast nazvu x05z2. Za x nasleduje ciselne oznacenie typu objektu a za z nasleduje
max. level, v ktorom ma byt objekt viditelny (cize pre z2 objekt bude viditelny v leveloch 0,1,2).

Po tejto priprave staci kliknut pravou mysacinou na adresar a v menu "Send To" zvolit OZI2MP.
V adresari vznikne MP subor pomenovany rovnako ako adresar (avsak s koncovkou .MP).

Ak ma byt cielom transparentna mapa, transparentnost je treba nastavit. Zafungovalo mi nastavenie vo free MapEdit++.

Na kompilaciu som pouzil free verziu cgpsmapper.exe.

OziTRK2MP mozete stiahnut, ak sa zaregistrujete do Map Authors diskusnej skupiny Yahoo. Linky som vsak nasiel aj tu: http://gpsmapper.keenpeople.com/en/tools.htm.
« Posledná zmena: Máj 02, 2010, 10:17:43 od bogi » Zaznamenané
Strán: [1]   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.085 sekund, 21 otázok.