GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: [1] 2   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: PC Navigator 9 Truck - navigácia pre kamión  (Prečítané 13315 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Amater
Hero Member

Príspevkov: 1331

Zobraziť profil
« kedy: Október 17, 2009, 07:48:08 »

Práve som sa vrátil z malej jazdy kamiónom.

Bol som pozrieť (aj keď mám pocit, že kamoš sa chcel švihnúť) navigačný sotware PC Navigator 9 Truck

A bol som milo prekvapkaný čo to dokáže. Fungovalo to rýchlo, prekresľovanie bez zasekávania, výpočet trasy bez problémov. Skúšal som simulovať TRUCK a jeho hodnoty tak aby ma viedol tade, kade viem, že neprejde. A naozaj hodnoty mostov sú tam a ojebabrať sa nedal. Proste navigovalo to obchádzkou  Mrknutie

Za cenu 275 € čo za to dal si to nevie vynachváliť. Mimochodom predal Garmina, a Garmin mobile PC tiež zavrhol ako šmejd a kúpil PC Navigator 9 Truck.
Za 30 minút som to síce nestihol prelúskať celé, ale potvrdiť, že to skvelo funguje môžem.  Mrknutie

Čisto len zo zvedavosti ak to niekto má, aké s tým má skúsenosti by mohol napísať, pretože otázka navigácie pre kamióny tu rezonuje občas  Mrknutie
Zaznamenané

Navigácia Ťa dostane do miest, kade by si v živote nešiel a potom Ťa s tade zložito vymotá, aby si mohol povedať:
Ako dobre, že tú navigáciu mám, inak by som sa stratil.
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7577

Zobraziť profil
« Odpoveď #1 kedy: Október 17, 2009, 09:10:57 »

Tak predsa len niekto ma na Slovensku udaje o mostoch a podjazdoch / tuneloch??
Dobra sprava ... a cena pre profesionalne pouzitie naozaj nie vysoka!
Zaznamenané
kypo
Full Member

Príspevkov: 222

Zobraziť profil
« Odpoveď #2 kedy: Október 19, 2009, 08:07:59 »

Amater: zaujimali by ma dve veci:
Nepochopil som dost dobre z prispevku - to je len software pre PC?
Druha vec: tieto udaje o vyske mostov, nosnosti a podobne to pozna v celej EU? Alebo iba niektore staty? Kto je dodavatelom map?
Zaznamenané
andi
Newbie
*

Príspevkov: 39

Zobraziť profil
« Odpoveď #3 kedy: Október 19, 2009, 08:46:32 »

ahoj je pravda ze je lepsi ako bola 8 ale stale to prepocitava tak ze si to musis aj tak odkontrolovat lebo netaha to po dialnici ale hadze to na obicajne cesty. trebarz neobijde mesto po dialnicy ale hodi ta na vonkovy okruch. usetris zopar kilometrov ale stratis dost casu
Zaznamenané
Amater
Hero Member

Príspevkov: 1331

Zobraziť profil
« Odpoveď #4 kedy: Október 19, 2009, 01:03:54 »

Kto je dodávateľom Máp neviem. To by ma tiež zaujímalo.  Mrknutie

Inak konečne som našiel ofiko stránky
PC Navigator 9 Truck

Mne sa to veľmi páčilo, ale hral som sa s tým cca 1 hodinu čo je brutálne málo.

Zaznamenané

Navigácia Ťa dostane do miest, kade by si v živote nešiel a potom Ťa s tade zložito vymotá, aby si mohol povedať:
Ako dobre, že tú navigáciu mám, inak by som sa stratil.
V12
Hero Member

Príspevkov: 3652

Zobraziť profil
« Odpoveď #5 kedy: Október 19, 2009, 05:18:42 »

Amater :
Este davnejsie som sa docital, ze MapFactor (vyrobca navigacie) ma mapove data z TeleAtlas-u, no tato informacia je stara minimalne rok. Zdroj - http://www.laptopgpsworld.com/mapfactor-pc-navigator-directions-pc-navigator/245-review-mapfactor-pc-navigator-7-usa-canada.html

Off-topic :
Ako sa ti pacil pohlad na svet z vysky 2 a pol metra ? Mne veeelmi, hlavne ked mi pod prdelou zarachotil 500-konovy americky desatvalec Mack EE9 (Renault Magnum AE500) Úsmev Ale na armadnu T815 8x8 to rozhodne nemalo...
Zaznamenané

Jazdim s Jankou Sygicovie Úsmev
neet
Jr. Member
**

Príspevkov: 95

Zobraziť profil
« Odpoveď #6 kedy: Október 19, 2009, 07:53:56 »

Kedze ja som dost Becker-pozitivny , tak davam do pozornosti aj to, ze Becker uviedol na trh tiez nieco podobne - http://www.tuning.sk/motormagazin/?issue=28&season=2009
Zial na oficialnej stranke som o tom nenasiel nic.
Zaznamenané
katica
Newbie
*

Príspevkov: 8

Zobraziť profil
« Odpoveď #7 kedy: November 07, 2009, 01:36:55 »

prosim Vas, kde sa da take nieco kupit? nejaky eshop alebo podobne? ak dam vyhladat, tak same nelegalne stranky mi to vyhodi a neviem ci sa mi oplati riskovat... Mrknutie
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7577

Zobraziť profil
« Odpoveď #8 kedy: November 07, 2009, 02:32:19 »

Tu sa to da kupit: http://www.mapfactor.cz/en/products/mapfactor-navigator-software/pc-navigator-9-truck/

6545.00 CZK Mrknutie
Zaznamenané
V12
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #9 kedy: November 07, 2009, 03:52:24 »

Kua, ta cena je neskutocna ako novy Patrol GR v mojej garazi (ktoru nemam)...
Zaznamenané

Šumil
Newbie
*

Príspevkov: 29

Zobraziť profil
« Odpoveď #10 kedy: November 24, 2009, 12:37:17 »

Prosím má niekto skúsenosti s pripojovaním gps príjímača k PC Navigatorom 9 Truck? Mám problém prvého spustenia aplikácie, kedy mi aplikácia začne vyhľadávať prijímač formou načítavania portu od COM10 57600 baud, COM11 až COM9 a potom COM 10 34800 baud a potom akoby aplikácia naoko ďalej vyhľadávala porty ale nič sa nedeje.Aplikácia bola spustená na notebooku cca 15min a nič sa nedialo. Mal som pri tom spustený externý gps modul LD-3W, ktorý bol v systéme Windows spárovaný na COM8. Pri tom v manuály sa píše že ak aplikácia nenájde prijímač ponúkne možnosť ručného zadania portu ale mne skrátka tú ponuku nezobrazí.Vedel by mi niekto poradiť prípadne sa podeliť o vlastné skúsenosti s vyhľadávaním gps a koľko trvalo prvé pripojenie aplikácie? Moc ďakujem za prípadnú odpoveď. 
Zaznamenané
V12
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #11 kedy: November 24, 2009, 01:49:35 »

Tento isty problem som mal aj ja, ale na spominanom Pocket Navigatore. Nie a nie najst moj GPS do CF slotu, ktory je na COM6. Nakoniec mi ponukol moznost rucnej konfiguracie. To som urobil na prvy ponukany COM port (myslim ze 3), takisto som manualne nastavil rychlost na 57600. Nasledne som konfiguraciu ukoncil a skoncil aj PNT. Uz pred tym som si v PDA vsimol subor setting.xml. Stiahol som ho na pocitac a manualne v nom upravil sekciu COM nasledovne :

<com>
      <port>COM6</port>
      <speed>57600</speed>
      <friendly_name>COM6</friendly_name>
    </com>

Najdi si tento subor, zazalohuj ho niekde a uprav ho v tomto zmysle. Malo by to frcat. Namiesto COM6 si daj svoj COM8, rychlost musis skusat, no najprv nechaj 57600. Posledny tag friendly_name nastav na COM8.

Vyskusaj a daj vediet.
Zaznamenané

Šumil
Newbie
*

Príspevkov: 29

Zobraziť profil
« Odpoveď #12 kedy: November 24, 2009, 02:28:06 »

Díky za tip určite to večer testnem a dám vedieť.
Zaznamenané
V12
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #13 kedy: November 24, 2009, 04:11:48 »

Sumil :
Ak by si s tym mal problem, da sa vyskusat este jedna vec :
1. najdi a zazalohuj subor default_settings.xml
2. otvor ho nejakym editorom a nahrad celu sekciu device tymto :

<device>
        <type>com</type>
        <com>
          <port>COM8</port>
          <speed>57600</speed>
          <friendly_name>COM8</friendly_name>
        </com>
        <bluetooth>
          <address/>
          <service/>
          <friendly_name/>
        </bluetooth>       
        <timeout>15000</timeout>
      </device>

Uloz subor a nastartuj navigaciu. Malo by to ist. Samozrejme oznam, ci to funguje. Bohuzial PC Navigator nemam, takze strielam od pasu...
Zaznamenané

V12
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #14 kedy: November 24, 2009, 04:59:26 »

ahoj je pravda ze je lepsi ako bola 8 ale stale to prepocitava tak ze si to musis aj tak odkontrolovat lebo netaha to po dialnici ale hadze to na obicajne cesty. trebarz neobijde mesto po dialnicy ale hodi ta na vonkovy okruch. usetris zopar kilometrov ale stratis dost casu

V prispevku http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,2789.msg23698.html#msg23698 pisem o moznosti velmi podrobneho nastavenia routingu pomocou MapExplorera. Ak sikovno nastavis parametre preferencii jednotlivych ciest a routovacie rychlosti, da sa dosiahnut, ze sa navigacia bude perfektne vyhybat mestam. A zrejme sa to da podciarknut este aj nastavenim obrovskej spotreby v meste (napr. 60l / 100 km) a mimo mesta podla technicaku (napr. 35l / 100 km), trasu potom pocitat v rezime Ekonomicka. Takto by sa mal MapFactor vyhybat mestu ako cert krizu.
Zaznamenané

Strán: [1] 2   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.084 sekund, 21 otázok.