Domov
Nápoveda
Vyhľadávanie
Fotogaléria
Prihlásiť
Registrovať
Partneri:
Lacné GPS navigácie
|
Techbox.sk
|
forum.GARMIN.sk
|
Motorové oleje
|
Navigaciavmobile.sk
Vitajte,
Hosť
. Prosím
prihláste sa
alebo
sa zaregistrujte
.
1 hodina
1 deň
1 týždeň
1 mesiac
navždy
Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky
:
Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>
CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>
Navigácia GPS - forum, mapy, bazár
>
GPS navigácia pre PC, PDA a mobil, GPS moduly a ostatne GPS zariadenia
>
GPS navigácia v PDA
>
Samsung Omnia
Strán: [
1
]
Dole
« predchádzajúce
ďalšie »
Tlačiť
Autor
Téma: Samsung Omnia (Prečítané 6344 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
monkfish
Newbie
Príspevkov: 13
Samsung Omnia
«
kedy:
Október 18, 2009, 06:46:33 »
Rad by som si kupil smartphone:
Samsung Omnia 2 I8000,
Samsung S8000 JET, alebo
Samsung Omnia I8910 HD.
Prve dva maju Windows mobile, treti najdrahsi ma pre zmenu Symbian. Vo vsetkych je "nejaka navigacia" o ktorej predajca taktne mlci a ani som sa na nete o nej nic konkretne nedocital, zaujimalo by ma ci mate niekto s tymito mobilmi skusenost a ako ste spokojni s navigaciou, je GPS snimac dostatocne citlivy? Nebudem nespokojny ked som doteteraz pouzival Garmin nuvi 750 s poslednymi aktualizaciami? Je problem nainstalovat navigaciu od Garminu aj na Symbian, ktory operacny system je k uzivatelovi privetivejsi? Zase mat na mobile 8 megapixelovy fotak a kameru s HD rozlisenim je dost lakave, len ten symbian ma trochu rozculuje.....
Kedze sa jedna o telefony v cenovych relaciach 450 € a vyssie nerad by som kupil nevhodny model co by nerobil to iste rovnako dobre, alebo lepsie ako moja stara navigacia.
Dakujem za rady, pripadne za odkazy a linky na recenzie.
«
Posledná zmena: Október 30, 2009, 11:14:34 od monkfish
»
Zaznamenané
V12
Hero Member
Príspevkov: 3652
Re: Samsung Omnia
«
Odpoveď #1 kedy:
Október 18, 2009, 07:21:43 »
Nenapisal si to podstatne - aku navigaciu pozadujes - auto po cestach, alebo turisticku aj na geocaching ?
A k tomu 8 megovemu fotaku - foti horsie, nez fotili lepsie 2 megove fotaky pred 5 - 6 rokmi. Dovod je jednoduchy - na super malom cipe je nenormalne vela svetlocitlivych buniek s extremne malou velkostou a tym padom malym energetickym ziskom. Nasledkom toho sa musi vystup zo snimaca velmi zosilovat. A vsetci dobre vieme, ze so zosilnenim signalu zosilnujem aj sum. A zasumena fotka nie je fotka. Preto firmware softwarovo redukuje sum. No tato redukcia sumu z 8 megoveho obrazku odstrani detaily, takze vysledok je na urovni detailov z 2 megoveho fotaku s kvalitnym objektivom. A optika je druhy bod klamu - na mobile je objektiv velmi maly, ked k tomu pridame extremne maly snimac, vysledkom su neostre obrazky. Aby boli ostre, treba ich filtrom doostrit. To ale zasa zvysuje sum, ktoreho je tam beztak vela. Tretie negativum je dynamicky rozsah (pocet urovni medzi uplne ciernou a uplne bielou farbou) - ten je u takto malych a premegapixlovanych cipov mizernejsi nez mizerny. U kamery to bude velmi podobne, navyse nastupuje kompresia videa, aby sa dalo nahrat viac nez par sekund videa v HD kvalite. Foto a video schopnosti su v mobiloch iba marketing. Asi som prilis narocny, no ani jedna fotka a video z mobilu sa mi nepaci viac, nez z predpotopneho 2 megoveho kompaktu, alebo klasickej kamery za par supov...
EDIT :
A aku mas navigaciu ?
«
Posledná zmena: Október 19, 2009, 05:30:45 od suttorad
»
Zaznamenané
Jazdim s Jankou Sygicovie
TherioN
Newbie
Príspevkov: 16
«
Odpoveď #2 kedy:
Október 25, 2009, 09:35:37 »
Ja mam Xperiu X1 a s navigaciou som nadmieru spokojny. Citlivost je vyborna, funguje to dokonca aj v izbe cez okno, v lese je to pohodicka.
Xperia ma rozlisenie 800x480 co je uplna fantazia, kolko detailov GPS potom ma.
Na Windows mobile existuje najlepsie soft. vybavenie - hlavne Garmin mobile XT,
,Ozi Explorer CE, Sygic a iGo8.
Mozem odporucit teda Xperiu alebo niektory HTC, najma Touch HD a Touch PRO 2.
Zaznamenané
monkfish
Newbie
Príspevkov: 13
«
Odpoveď #3 kedy:
Október 30, 2009, 11:13:14 »
No suttorad, pekne si ma odradil s tym smartphonom, som este na vacsich pochybach, rad by som pouzival auto a turisticku navigaciu ako doteraz, v sucasnosti pouzivam Garmin nuvi 750 - tym je myslim jednoznacne zodpovedane aku navigaciu chcem, jednoucelovy pristroj s najnovsimi mapovymi podkladmi od Navteq myslim, spokojnost je dobra, len niekedy medzi budovami bud ukaze nespravnu poziciu alebo prikazy pridu neskoro.
Jednoducho chcem jeden pristroj kde bude navigacia, mobil, hlasovy zanamnik, kalendar s terminmi, MP3 video prehravac, fotak-kamera a takmer netbook (emaily, skype, facebook, pocasie, aktuality) all-in-one. Vo videach a recenziach co som videl na nete fotak a kamera vobec niesu zle a dan za miniaturizaciu nejako hadam rozchodim.
Co sa tyka fotaku je mi jasne ze v sere a pri umelom osvetleni bude vysledok malo uspokojivy, sam mam 4,2 megovu Minoltu (staru vykopavku) ale foti casto lepsie ako moderne 10 megapixelove neznackove fotaky, o priamej umere medzi rozmermi chipu a sumom som vedel a vobec nechcem pouzivat fotak v smartphone profesionalne.
Ja som uz v podstate rozhodnuty pre samsung omnia 2 alebo HD hlavne pre velky oled display, wifi a stym spojene moznosti vyuzitia, len vaham aku platformu zvolit ci symbian alebo windows mobile, v tomto by som potreboval poradit hlavne vo veci zhanania software, nielen navigacneho, oba operacne systemy nemaju svoj internetovy obchod ako appstore alebo market.
Teda prosim ludi co maju s tymito smartphonmi skusenosti o ich dojmy a uzitocne rady.
A na zaver snad este by som rad vediet, ci vobec niekto upravuje doc a xls dokumenty na smartphone a s akym vysledkom, stoji to vobec ze tu namahu a nepohodlie, alebo mam na to rovno zabudnut a pouzivat nadalej pohodlnejsi notebook?
«
Posledná zmena: Október 30, 2009, 11:39:00 od monkfish
»
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member
Príspevkov: 7577
«
Odpoveď #4 kedy:
Október 30, 2009, 12:56:18 »
suttorad sa vyjadroval
vseobecne
ku fotoaparatom v mobiloch a ja s nim suhlasim. S kvalitnym plnokrvnym fotakom sa to neda porovnat. Ale nikto netvrdi, ze fotoaparat v mobile ako taky je hlupost. Ked ma autofokus a makro rezim, da sa pouzit na zdokumentovanie toho ci onoho a tiez na fotenie, ked nemas po ruke plnokrvny fotak.
Skutocnost, ze uz poznas nuvi 750, moze byt odrazovym mostikom aj do navigacii v mobile, ale nemusi byt tym najlepsim riesenim.
Co sa tyka Symbianu, viem sa vyjadrit len ku navigacnym aplikaciam. Bez problemov funguje Mobile XT, Sygic, ale aj dalsie multiplatformove navigacie, ako su nDrive, Dynavix, Navigon. Napr. iGO8 na Symbiane nie, zatial viem len o podpore pre Windows platformu.
Dokumenty sa v mobile spristupnit daju, mobil by som vsak okrem prezerania udajov pouzil len na obcasne zadavanie nie velkeho objemu udajov za ucelom ich neskorsieho spracovania v PC/notebooku. Pohodlie zadavania textov je voci PC samozrejme znizene. Maly parpalcovy displej nevynahradi displej PC/notebooku pri spracovavani objemneho Office dokumentu. Vysokym ponukanym rozlisenim (napr. 460x640 na 2.8''displeji) sa nenechaj zmiast - nemas oci sokola, ani nenosis so sebou lupu. PDA ci smartfon bude pri spracovani dokumentov vzdy len
doplnkom
PC, pomocnikom na miestach, kam notebook nechces tahat. Takto je to aj myslene. Vsetky mobilne platformy podporuju synchronizaciu dokumentov s PC.
Samozrejme, je vela aplikacii, napr. internetovych, multimedialnych, ktore su optimalizovne pre pouzitie v mobile a funguju dobre.
«
Posledná zmena: Október 30, 2009, 01:11:37 od bogi
»
Zaznamenané
geohladac
Sr. Member
Príspevkov: 447
«
Odpoveď #5 kedy:
Október 30, 2009, 12:57:32 »
Citácia: monkfish Október 30, 2009, 11:13:14
... oba operacne systemy nemaju svoj internetovy obchod ako appstore alebo market.
Microsoft ma pre WM online market place pre WM 6.5
Napriklad je tam zadarmo oficialny facebook klient v1.1 . Sluzba sa ale len tento mesiac rozbehla a este je tam malo aplikacii.
Screen01.jpg
(27.83 KB, 240x320 - prehliadnuté 172 krát.)
Screen03.jpg
(29.15 KB, 240x320 - prehliadnuté 127 krát.)
Screen04.jpg
(34.43 KB, 240x320 - prehliadnuté 127 krát.)
«
Posledná zmena: Október 30, 2009, 01:04:59 od geohladac
»
Zaznamenané
SGS+ + PDA HTC Touch HD + Garmin Oregon 300 + Nokia E66 + PDA Asus 636N. Vlastnil som: PDA HP hw6515; PDA HTC Cruise; Garmin Vista HCx; BT GPS MSI SF200
maxwell
Newbie
Príspevkov: 1
«
Odpoveď #6 kedy:
December 10, 2009, 03:35:20 »
Ahoj Zdravím.
Tak já osobně jsem si koupil Samsung i900 Omnia který je stejný - resp. předchůdce samsungu 8000 Omnia II. Funguje s Windows platformou.
Jako navigace se mi nejvíce osvědčil program IGO 8 kterej je fakt super.
Odkaz třeba zde:
Linka vymazana moderatorom
Máš tam i linky na stažení. Co mne u toho momentálně štve že nemohu sehnat POI s LPG na slovensku, snad je najdu.
Ta vaše legislativa proti LPG na slovensku je hrozná. Taky je to vidět na síti čerpacích stanic u nás na Moravě a u vás na Slovensku.
--------------
Dovod upravy prispevku: Porusenie Pravidla c. 2.
«
Posledná zmena: December 10, 2009, 04:14:54 od bogi
»
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member
Príspevkov: 7577
«
Odpoveď #7 kedy:
December 10, 2009, 04:18:00 »
maxwell, pocas registracie si suhlasil s Pravidlami diskusie, tie si vsak zavazne porusil hned svojim prvym prispevkom.
Upozornujem Ta, ze dalsie porusovanie Pravidla c. 2 by viedlo ku zruseniu Tvojho konta na nasom fore.
Pravidla diskusie su prvou temou odhora na hlavnej stranke gpsforum.sk:
http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,753.0.html
Zaznamenané
Strán: [
1
]
Tlačiť
« predchádzajúce
ďalšie »
Skočiť na:
Prosím vyberte cieľ:
-----------------------------