GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: [1] 2 3 ... 13   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: OREGON 450  (Prečítané 15340 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
ZLATAK_SVK
Sr. Member

Príspevkov: 369

Zobraziť profil
« kedy: December 31, 2009, 01:45:30 »

ani ryba ani rak, ale aspon je na vyber

je to vlastne 550ka bez fotaku, tj ma to 3axis kompas
Zaznamenané
kurtica
Newbie
*

Príspevkov: 15

Zobraziť profil
« Odpoveď #1 kedy: Apríl 22, 2010, 05:38:45 »

ahojte, nebudem zaklat novu temu s rovnakym nazvom... ide o oregon 450. uplne novy. Este sa s nim len zoznamujem je to moja prva turisticka navi. Zarazila ma jedna vec. 450tka by mala mat 4 prednastavene profily : auto, rekreacny, fitnes a geocaching. Ja ale v mojom mam sice 4 no su oznacene ako recreational, rekreacny, fitnes a nieco v azbuke 3а почивка (co mozno je aj geocaching, netusim, nenasla som nic podobne v slovnikoch ani u zivych rusky hovoriacich). Viem ze je to len  chybicka krasy a profily si viem ponastavovat, ale aj tak ma zaujima, ako su vlastne tie prednastavene profily nastavene...v com sa lisia a tak. Alebo ako si ich zmenit na tie 4 ktore tam maju byt, lebo ako zaciatocnikovi by mi to mozno aj pomohlo.

dakujem
Zaznamenané
Amater
Hero Member

Príspevkov: 1331

Zobraziť profil
« Odpoveď #2 kedy: Apríl 22, 2010, 05:53:59 »

Profili prednastavené sú na dve veci  Som v rozpakoch

Treba zmazať a vytvoriť nové, vlastné, ktoré nebudú mrznúť. Originál profili blbnú  Mrknutie

Rozdieli sú kozmetického charakteru nič zásadné a prevratné:

Auto - pozadie, navigácia po ceste - routing, palubný počítač a trasový počitáč v režime automobil na hlavnom displeji, inak usporiadané ikony v displejoch, mapa Sk topo

Rekre - pozadie, navigácia priamo, palubný počítač a trasový počitáč v režime turistickom na hlavnom displeji, inak usporiadané ikony v displejoch, mapa Recreational

atď, nič prevratné a zásadné.
Zaznamenané

Navigácia Ťa dostane do miest, kade by si v živote nešiel a potom Ťa s tade zložito vymotá, aby si mohol povedať:
Ako dobre, že tú navigáciu mám, inak by som sa stratil.
kurtica
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #3 kedy: Apríl 22, 2010, 07:08:04 »

amater: no tak ked to su fakt len taketo rozdiely, tak kaslat na ne a ked sa viac zoznamim s navi, tak si vytvorim vlastne. dik za odpoved.
Zaznamenané
jandol
Sr. Member

Príspevkov: 484

Zobraziť profil
« Odpoveď #4 kedy: Apríl 22, 2010, 07:28:06 »

Tak ako píše Amatér, ak mrznú profily pre prepínaní aj v 450, tak ich zmazať a vytvoriť nové = mne už viac "nezmrzli"  Smiech. Ja osobne som si vytvoril štyri.
Turistický, Hladanie pokladu, Automobilový a Námorný.
A nainštaluj si tam "bogiho" slovenčinu, je výstižnejšia a presnejšia, je tu na fóre link a postup ako na to.
Zaznamenané

Nuvi350
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7577

Zobraziť profil
« Odpoveď #5 kedy: Apríl 22, 2010, 07:41:09 »

Slovencina pre Oregon verzia bogi: http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,2883.msg25278.html#msg25278

Nakopiruj ku inym jazykovym textom do \Garmin\Text a originalnu slovencinu presun povedzme o poschodie vyssie.

Dlha diskusia ku slovencine je tu: http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,2883.0.html
Zaznamenané
kurtica
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #6 kedy: Apríl 23, 2010, 11:53:30 »

bogiho slovencinu uz mam, konecne si nemusim lamat hlavu nad podivnymi nazvami...po dvoch dnoch pouzivania mojho garmina som vazne rozmyslala ze o dam na anglictinu, lebo ta mi problem nerobi, ale priatel by mi nepodakoval. Tak teda ja dakujem zanho bogimu, ze spravil poriadnejsiu slovencinu.

no a profily zatial nemrznu ani nic, len mam dva rekreacne a jeden azbukovy co neviem co znamena Smiech takze si vytvorim neskor vlastne, ked zistim co a ako. dakujem
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #7 kedy: Apríl 23, 2010, 02:04:12 »

kurtica, PC aj PDA mam v anglictine ... Cely ten preklad je kvoli narodu Neanglicanov.
Ja to nepotrebujem a chapem, ze niektorych mozu nezabehane slovenske terminy skor rusit. Úsmev
Zaznamenané
kurtica
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #8 kedy: Apríl 23, 2010, 05:27:16 »

mna asi najviac pobavilo pri keskach, ked mi pisal Velkost vyrovnavacej pamate  Šok miesto velkosti kesky ale aj ine haluzky tam boli
Zaznamenané
Axel
Newbie
*

Príspevkov: 2

Zobraziť profil
« Odpoveď #9 kedy: Jún 29, 2010, 10:02:07 »

Planujem kupit Oregon 450, tak sa spytam na zopar veci:
1. Ako je vyriesene ukladanie preslej trasy? Doterajsia VistaHCX uklada na kartu zaznam do samostatnych gpx suborov podla datumu. Nezavisle na ukladani preslej trasy, ktora sa zobrazuje v pristroji. Robi to takto aj Oregon? Som zvyknuty po navrate z niekolkodnoveho tripu jednoducho cez USB stiahnut priebehy za jednotlive dni a pritom mozem hocikedy mazat preslu trasu z obrazovky.
2. Da sa nastavit farba prejdenej trasy? Som zvyknuty na azurovu.
3. Ako je na tom presnost oproti VisteHCX?

Diky
Zaznamenané
zyx66
Newbie
*

Príspevkov: 6

Zobraziť profil
« Odpoveď #10 kedy: August 26, 2010, 08:02:36 »

Caute vsetci. Absolutne sa do GPS nevyznam a chcem sa opytat, ci treba kupit GPS s nainstalovanou SK topo mapou (ako sa u nas casto predava) alebo je moznost kupit iba cisto pristroj (v hociakom shope) a SK topo mapu si tam nainstalujem akoze free. Neviem teraz ci je nutnost si kupit dodatocne SK topo mapu za 60 EUR alebo sa da nainstalovat nejaka cracknuta. Dakujem za odpoved.

zyx66
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #11 kedy: August 26, 2010, 08:53:18 »

zyx66:

Zjavne si si neprecital Pravidla diskusie a pritom pocas registracie si s nimi vyjadril suhlas.
Rady, ako nainstalovat "nejaku cracknutu" mapu tu nedostanes, pretoze nie sme warez forum.

Ohladom map SK a kupy Oregonu mas viac moznosti:

1) Kupa od predajcu distribucnej siete slovenskeho distributera fy. Conan
V tomto pripade ziskas mapu SK Topo v cene pristroja

2) Kupa od predajcu siete ceskeho distrubutera
V tomto pripade ziskas mapu Topo Czech alebo Topo Czech PRO v cene pristroja.

3) Kupa z ineho zahranicia
Ziskas pristroj bez mapy, mozes pouzit free mapu, alebo si zakupit komercnu.

Ponuka turistickych map SK pre Garmin:
- Komercna SK Topo v3
- free GPSforum Topo Slovakia
Zaznamenané
zyx66
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #12 kedy: August 26, 2010, 09:35:05 »

Dakujem za odpoved, ospravedlnujem sa. Aky je rozdiel v mapach SK Topo V3 a GPS Forum Topo? Ktora je podrobnejsia (hustejsie vrstevnice, lesne cesty, orientacne body) Dakujem.

zyx66
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #13 kedy: August 26, 2010, 11:18:14 »

GPSforum Topo Slovakia ma podrobnejsie vrstevnice a hlavne podrobnejsiu a presnejsiu siet lesnych ciest. Ma tiez kompletnejsiu siet cyklotras. Ma vsak slabsie vodstvo, chybaju potoky. SK Topo ma okrem vodstva lepsiu aj siet klasickych asfaltovych ciest pre auta. Ohladom TZT je to podobne, je mozne, ze GPSFTSK ma viac TZT spresnenych.
Zaznamenané
zyx66
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #14 kedy: August 26, 2010, 11:56:21 »

A je mozne mat v navigacii nahratych viacero map a podla potreby nacitat tu ktora je prave vhodnejsia? Teda idem autom tak pojdem podla SK Topo a ked na bajku tak pojdem podla GPS Forum mapy? Lebo chcem kupit prave Oregon 450, nasiel som ho tusim na amazonr za 280 a neviem ci sa daju taketo veci robit. Dakujem za odpoved.

zyx66
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 ... 13   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.151 sekund, 21 otázok.