GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: 1 ... 7 8 [9]   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Slovenčina do Garmin Oregon  (Prečítané 16250 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7577

Zobraziť profil
« Odpoveď #120 kedy: September 21, 2010, 07:25:18 »

Tak tak. Vobec sa nebranim, aby sa viac ludi podielalo na tvorbe vylepseneho slovenskeho prekladu. Mnozstvo novych tagov, ktore som do sovjho posledneho prekladu zapracoval, som nemal ako otestovat, kedze Oregon 200, ktory vlastnim, danymi funkciami nedisponuje. Pokial chcete, aby moj preklad zil, je to aj na vas.
Zaznamenané
pietro
Jr. Member
**

Príspevkov: 55

Zobraziť profil
« Odpoveď #121 kedy: Október 22, 2010, 07:35:29 »

Vidím, že tu riešite Slovenčinu do Oregonu.

Chvíľu som to čítal, hľadal som, ako riešite problém termínu ROUTE vs. TRACK. Nikde som nenašiel, ako kto tento problém riešil (ale opakujem, neprečítal som celú tému).

V Česku sa to v poslednej dobe tuším rieši tak, že "route" sa prekladá ako "cesta" a "track" sa prekladá ako "stopa". To sa mi zdá byť celkom dobré riešenie.

Podľa mňa toto je dosť veľký problém a v originálnom slovenskom preklade sa motá cesta s trasou všetkými možnými spôsobmi - niekde vleziete do menu trasy a v ňom zrazu cesta...  Smútok

Inak, celkom dobré riešenie je prepnúť navigátor do angličtiny. Komu robí angličtina problémy, rýchlo sa naučí v anglickom menu sa orientovať, podľa môjho názoru. V neposlednom rade nie je od veci naučiť sa anglicky tých zopár anglických slovných spojení.
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #122 kedy: Október 22, 2010, 07:54:58 »

Diskutovali sme o tom na prvych dvoch strankach temy. Nakoniec som sa vo svojom preklade rozhodol takto:
http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,2883.msg25278.html#msg25278
Zaznamenané
pietro
Jr. Member
**

Príspevkov: 55

Zobraziť profil
« Odpoveď #123 kedy: Október 22, 2010, 08:19:55 »

Diky a sorry.

...teraz vidim, ze na strane 2 dokonca hned hore Bogota navrhoval to iste riesenie ako ja. Nevsimol som si.. Smútok
Zaznamenané
synalik
Jr. Member
**

Príspevkov: 66

Zobraziť profil
« Odpoveď #124 kedy: Január 25, 2012, 12:31:50 »

No, tam som sa stal čerstvým majiteľom Oregon 450 Úsmev. Teraz nastane fáza prispôsobovania, v rámci ktorej by som si chcel (a nielen sebe, ale najmä môjmu frendíkovi) nahrať slovenčinu o ktorej tu diskutujete. Je niekde aktuálnejšia vezia, ako je táto? http://www.gpsforum.sk/index.php?action=dlattach;topic=2883.0;attach=2900 . Mám tam Soft.version 5.20, GPS soft.verstion 5.00. Ďakujem.
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #125 kedy: Január 25, 2012, 03:23:30 »

Blahozelam ku novemu GPSku! Úsmev

Dalsie aktualizacie nerobim z jednoducheho dovodu, ze Oregon rada x00 sa uz dlhsie neaktualizuje.
Ktokolvek, kto je majitelom modelov x50, moze v nacatom diele pokracovat.
gtt subory su obycajne textove subory. Je ku tomu aj tool (pozri uvodny prispevok temy), ktorym sa daju porovnavat dva gtt subory a prenasat medzi nimi zmeny, editovat zaznamy a pod.
Zaznamenané
synalik
Jr. Member
**

Príspevkov: 66

Zobraziť profil
« Odpoveď #126 kedy: Január 30, 2012, 10:24:02 »

Ďakujem Úsmev.
Ja som si radšej reč nastavil do angličtiny, no pokúsim sa to prerobiť (možno sa to niekomu hodí). Pozeral som ten nástoj, no neviem nájsť v navigátore Angličtinu. Slovenčina, čeština + iné sú v adresári x:\Garmin\Text, angličtinu s príponou gtt som nenašiel. Nevieš, kde ju nájsť? Pre porovnávanie by som si dal českú a anglickú lokalizáciu Úsmev

...už som na to prišiel...angličtinu berie z Firmware Úsmev
« Posledná zmena: Január 30, 2012, 12:20:20 od synalik » Zaznamenané
Satelit.Homer
Full Member

Príspevkov: 130

Zobraziť profil
« Odpoveď #127 kedy: Február 22, 2012, 08:23:19 »

keď chcem v navigacii len SK/EN tak môžem vymazať všetky ostatné jazyky? taký zásah by jej nemal vadiť  Mrknutie

finalne by to malo byť tak že v zložke Text ostane len Slovakian.gtt
Zaznamenané
VeeN
Newbie
*

Príspevkov: 32

Zobraziť profil
« Odpoveď #128 kedy: Február 22, 2012, 09:47:29 »

keď chcem v navigacii len SK/EN tak môžem vymazať všetky ostatné jazyky? taký zásah by jej nemal vadiť  Mrknutie

finalne by to malo byť tak že v zložke Text ostane len Slovakian.gtt

presne tak ;-)
ja tam mam dve slovenske verzie a cesku ...
ostatne som vymazal ...
Zaznamenané
Strán: 1 ... 7 8 [9]   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 1.288 sekund, 21 otázok.