GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: [1]   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: PDA ako USB GPS zariadenie  (Prečítané 3532 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Carpathian
Newbie
*

Príspevkov: 42

Zobraziť profil
« kedy: Január 22, 2010, 02:04:01 »

Ma niekto skusenosti? S pripojenim PDA cez USB ako GPS modul?
Zaznamenané

Michal Hoffman Smiech
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7577

Zobraziť profil
« Odpoveď #1 kedy: Január 22, 2010, 02:12:24 »

Sam som to nemal dovod skusat, ale myslim, ze V12 to niekedy skusal.
Malo by Ti fungovat aj free riesenie pre WM - program GPS2blue
Mozes tiez pouzit shareware program GPS Gate
Zaznamenané
Carpathian
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #2 kedy: Január 22, 2010, 02:17:41 »

oki idme dakujem idem poskusat Úsmev
Zaznamenané

Michal Hoffman Smiech
V12
Hero Member

Príspevkov: 3652

Zobraziť profil
« Odpoveď #3 kedy: Január 22, 2010, 03:27:44 »

Ano, hral som sa s tym, no iba na stole, kde to pomocou GPSGate v PDA aj notebooku cez ActiveSync fungovalo OK. Ci by sa zobrazenie na mape neoneskorovalo za realitou vplyvom vela "prestupnych stanic", som ale neskusal.
Zaznamenané

Jazdim s Jankou Sygicovie Úsmev
Carpathian
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #4 kedy: Január 22, 2010, 03:45:22 »

ano GPSGate funguje, vyskusam to v terene v aute, potom dam vediet aky velky je podiel "pretsupnych stanic", ale myslim ze bude zanedbatelny na pouzitie ako aj na navigovanie.
Zaznamenané

Michal Hoffman Smiech
V12
Hero Member

Príspevkov: 3652

Zobraziť profil
« Odpoveď #5 kedy: Január 22, 2010, 06:28:10 »

Problem je v implementacii ActiveSync, ktory je tragicky pomaly. A oneskorenie 20 - 30 metrov za realitou v Blave znamena 80% pravdepodobnost chybneho odbocenia. Takze si na toto daj pozor.
Zaznamenané

Jazdim s Jankou Sygicovie Úsmev
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7577

Zobraziť profil
« Odpoveď #6 kedy: Január 22, 2010, 06:59:30 »

Myslim, ze to nemusi ist cez ActiveSync, ale moze to ist standardne cez bluetooth seriovy port.
Zaznamenané
Mapoid
Full Member

Príspevkov: 237

Zobraziť profil
« Odpoveď #7 kedy: Január 23, 2010, 10:45:38 »

GPS2Blue funguje i pres BT port. Pouzivam to pro pripojeni PDA k NB. Jake je zpozdeni nevim, netestoval jsem to v aute.

Trochu mi trvalo prijit na to, jak to rozchodit. Dokud neni spustena aplikace v NB, ktera dany BT port pouziva, tak GPS2Blue hlasi chybu nemoznosti otevrit zvoleny port... Takze to nevadi a staci pak spustit treba Oziho a vse zacne fungovat.
Zaznamenané
Carpathian
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #8 kedy: Január 23, 2010, 08:09:12 »

Ahoj Mapoid, ako si rozchodil ten GPS2Blue? Mne to nejako nejde , pouzil som aj ten HW Virtual port a nejako sa neviem pohnut, nejaky strucny postup ak mas cas... dakujem
Zaznamenané

Michal Hoffman Smiech
Mapoid
Full Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #9 kedy: Január 24, 2010, 02:17:00 »

1) Nainstat GPS2Blue do WM PDA.
Ja ho instaloval na kartu a funguje.

2) Zapnout BT v PDA a notebooku
To se dela ruzne v ruznych zarizenich. Tady asi moc neporadim.

3) Sparovat BT PDA a notebooku.
Nekdy je asi potreba zadat ?ctyrmistne? pristupove kody.
V NB jsem se podival, jake BT COM porty poskytuje a v PDA v konfiguraci BT jsem vybral jeden z nich (V mem pripade COM7). A ve sluzbach, ktere budou vyuzivany jsem zatrhl "Serial port". (Nastavovani BT se dela v mem PDA v Settings, zalozka Connections, volba Bluetooth.)

4) Spustit GPS2Blue
Tam se nastavi vstupni port (port GPS nebo pres Intermediate Driver) napr. COM2, rychlost prenosu (to je dano GPS), treba 9600, vystupni BT port (v mem pripade COM7) a zatrhne se policko BT. Pak stisknout tlacitko On.

Ve vypisu by se melo ukazat, ze byly otevreny porty a aktivovano BT a port otevren. Ale, ze port neni pripojen a ze ceka. Dole neukazuje pozici ani pocet viditelnych a pouzitych satelitu.

5) Spustit aplikaci pouzivajici na druhem pocitaci GPS
V nasem pripade treba OziExplorer na COM7, baudrate 9600.

GPS2Blue vypise "GPS Port opened Processing data"
V dolni casti zacne ukazovat pozici, a pocty satelitu, nahore vedle tlacitek On Off pak objem prenesenych dat.

Ja dlouho bojoval s krokem 4). Porad jsem si myslel, ze mam neco spatne nastavene, kdyz mi GPS2Blue hlasi, ze neni pripojen port. Resenim je prave ten krok 5), t.j. zacit ten port pouzivat nejakou aplikaci v druhem pocitaci. Dalsi chybu, kterou jsem delal, bylo, ze jsem mel nastavene jine BT porty v PDA a PC. Vzhledem k tomu, ze to byla ma prva zkusenost s BT, tak mi asi nektere asi samozrejme veci nedochzely. Trvalo mi to asi 3 dny, nez se mi to podarilo zprovoznit....

Zkousel jsem to vcera i v aute a Ozim. Nejake zpozdeni bylo, ale bezelo mi to pres Intermediate GPS Port, GPS2Blue, com port splitter v PC XPort (ktery take doporucuji) do Oziho.

Snad jsem to popsal dostatecne. Pokud se zaseknes v nejakem kroku, tak napis v kterem a v cem je problem.

GPS2Blue mi zatim funguje spolehlive. Mel jsem GPS k NB pripojenou nekolik hodin v kuse a bylo to bez problemu. Nic se nehroutilo ani nekousalo. Komunikace se udrzela nekolik hodin bez poruchy.
Zaznamenané
Carpathian
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #10 kedy: Január 24, 2010, 02:34:05 »

v kroku 4 by som mal mat GPS port com1 (podla inych gps aplikacii /pouzivaju com1 v mojom PDA) BT mam com5 lebo inak mi nenapise bluetooth on,
krok 5 spustim OZIExplorer a tam nastvaim v Configuration port com5 ako BT v PDA? bitrate je 4800 a nic sa nedeje. nejde to ... poskusam este
Zaznamenané

Michal Hoffman Smiech
Mapoid
Full Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #11 kedy: Január 24, 2010, 03:12:37 »

Popravde receno nevim presne, jak je to s temi BT porty. Myslel jsem si, ze musi byt nastaveny stejny v PDA i PC, ale ted jsem vyzkousel, ze je to (v mem pripade) jedno.

Propojeni fungovalo at jsem v PDA zvolil u nastaveni BT COM6 nebo COM7 (a adekvatne tomu zvolil nastaveni vystupniho portu v GPS2Blue). V ozim na PC jsem ponechal v obou pripadech COM7 a fungovalo to. Takze nevim, jak se vlastne na sebe ty porty mapuji. (Kdyz ovsem BT v PDA nastavim na COM6 a v PC Oziho take na COM6, tak spolu nekomunikuji.)

Ja BT nerozumim, takze to asi chce zaexperimentovat. Ty v PDA muzes nastavit pouze jeden port, takze neni s cim experimentovat. V PC tech BT portu muze byt vice, ja jich mam asi 8. Ktere porty jsou BT zjistis Ovladaci panel/Nastroje pro spravu/Sprava pocitace v levem okynku zvolis Spravce zarizeni a v pravem pak porty. Mel by se zobrazit seznam portu.

Postupne bych tedy vyzkousel vsechny porty v PC, nektery z nich by se mel chytit. Mozna poradi nekdo, kdo ma zkusenost s BT.

V Ozim musis jeste spustit NMEA komunikaci, nestaci jen nastavit port a baudrate. Teprve pak GPS2Blue zacne data posilat (viz. bod 5) )
Zaznamenané
Carpathian
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #12 kedy: Január 24, 2010, 03:31:11 »

ano NMEA mam spustene , v OZi v tej Configuracii tie polozky DRIVE 1 a 2 tam ponecham 1 skusim to nejako prekombinovat
Zaznamenané

Michal Hoffman Smiech
Strán: [1]   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.094 sekund, 21 otázok.