GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: [1] 2 3 ... 6   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Stara mapa v Mio Moov 400ce? Mam narok na vratenie vyrobku ?  (Prečítané 12522 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
PeterKMY
Newbie
*

Príspevkov: 34

Zobraziť profil
« kedy: Február 16, 2010, 06:06:04 »

Caute ,kupil som GPS Moov Mio 400ce , mam tam aktualizacie map nejako z 6 mesiaca 2009, ale pri testovani pristroja po Myjave som zistil ze su tam neni zobrazene kruhove objazdy. Aktualizacia je stara priblizne pol roka ako som uviedol vyse, ale vystavba kruhoveho objazdu je uz asi 5 rokov stara, taktiez tu mame dalsi kruhovy objazd ktory ma asi 1-3 roky, a taktiez tam nieje. Kruhovy objazd na Starej Turej Taktiez nieje, Senice pri Tescu taktiez nie...V Trencine uz su napr. Proste su zobrazene stare cesty ako vyzerali kym tam nebol kruhovy objazd, a tym trcoha mili aj mna aj navigaciu kade mam ist , teda pokial neviem z hlavy kadial cesta vedie. Nepoviem v meste kde byvam , nechyba mi to tam , ale ak sa vyberiem niekam dalej a budem verit navigacii, co ak sa stane ze sa mi prihodi taky isty problem ? Jasne spytam sa atd..ale chapte ma z principu, nieco si kupim a nesplna to co to ma ?

Stiahol som aj novsiu aktualizaciu z 9 mesiaca 2009, tak isto ziadne zmeny...

Kolega ma Garmin , tam su pekne vyznacene kruhove objazdy kde na Mio niesu a ma ju uz skoro 1 rok , cize aktualizacia urcite starsia ako na mojom Mio...ale je to iny vyrobca...

Mam takto narok na vratenie vyrobky a vratenie mne penazi ?
Alebo ako by som mal postupovat podla vas ? Volal som aj na infolinku , a povedali mi ze tam chybaju kruhove objazdy , ze su stare mapy, ze to je normalne ..mam im zaslat kde to je a oni to casom vyriesia, ale mojou povinostou nieje "hladat" ich chyby a nasledne im ich posielat pokazde...

Popripade kto mate navigaciu podobneho typu ? Nepasovali by tam ine mapy?

Dakujem za rady.
« Posledná zmena: Február 17, 2010, 02:41:08 od bogi » Zaznamenané
triktrak
Hero Member

Príspevkov: 609

WAREZ !?

Zobraziť profil
« Odpoveď #1 kedy: Február 16, 2010, 06:27:22 »

Tak to mas smolu. Narok na vratenie penazi nemas. Navigacia Ti funguje spravne, len mapy su naho*no...

Pozri si toto - na pokracovanie: http://www.ceskatelevize.cz/program/cerneovce/?cerneovcesearch=navigace&time=12%3A35&ch=24
Zaznamenané
V12
Hero Member

Príspevkov: 3652

Zobraziť profil
« Odpoveď #2 kedy: Február 16, 2010, 07:03:07 »

PeterKMY :
Ine mapy sa do toho dat daju, prave na napadaju 2 moznosti - Sygic (75€) a iGO (130€). Okrem toho ale musis vyriesit odomknutie navigacneho zariadenia, uz sa tu niekde preberalo, ako na to. Skus sa spytat strycka Googla na MIO unlock.
Zaznamenané

Jazdim s Jankou Sygicovie Úsmev
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7577

Zobraziť profil
« Odpoveď #3 kedy: Február 16, 2010, 07:15:05 »

PeterKMY:

Ako vidis z prispevku vyssie, vymenit navigacny SW a mapy nie je lacny spas ... a ani nie celkom jednoduchy.
Ak by si sa do toho chcel pustit, navod na "odomknutie" Mio Moov najdes tu:
http://projects.lanik.org/GPSProject_00.htm
POZZOR: Odomknutim mozes prist o zaruku, takze si to premysli ...
Zaznamenané
V12
Hero Member

Príspevkov: 3652

Zobraziť profil
« Odpoveď #4 kedy: Február 16, 2010, 07:30:47 »

bogi :
Nema co stratit, navigacia so starymi mapami je aj tak iba briketa...
Zaznamenané

Jazdim s Jankou Sygicovie Úsmev
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #5 kedy: Február 16, 2010, 07:37:40 »

Nema co stratit, navigacia so starymi mapami je aj tak iba briketa...

Smutne je zistenie, aku realnu hodnotu ma oznacenie map "09/2009".  Smútok
Zaznamenané
Patrick
Hero Member

Príspevkov: 658

Zobraziť profil
« Odpoveď #6 kedy: Február 16, 2010, 08:46:14 »

V principe Ta celkom chapem, ze to cloveka nasere ze pristroj za nie malo penazi nefunguje tak ako by si si predstavoval. Ale faktom je, ze by si takto mohol vratit akukolvek navigaciu ktoru kupis, pretoze dokonale mapy jednoducho neexistuju, hlavne nie pre nase uzemie. Pises ze Garmin ma pekne kruhace, opytaj sa chalanov (V12, Bogi, Lafin) co oni vravia na Garmin mapy  Mrknutie

Volal som aj na infolinku , a povedali mi ze tam chybaju kruhove objazdy , ze su stare mapy, ze to je normalne ..mam im zaslat kde to je a oni to casom vyriesia

Úšklabok to su len take kecy, ked uz nevedia co ti na to povedat. Slovensko ma malu kupnu silu, preda sa tu prilis malo navigacii a tomu zodpoveda aj kvalita mapovych podkladov. Mapy sa budu zlepsovat ale chvilu to potrva a urcite to nefunguje sposobom "poslite nam (importerovi) chyby sak mi to opravime", to naozaj nie...

ale ak sa vyberiem niekam dalej a budem verit navigacii, co ak sa stane ze sa mi prihodi taky isty problem ?

Do zap. Europy (Nemecko, Francuzsko, Rakusko a pod.) mozes jazdit bez obav, tam ma dobre mapy kazda navigacia, ak casto cestujes na vychod od nas tak to budes mat tazsie...

Riesenie? Ak tu navigaciu naozaj neches, tak ju skus strelit a kupit nieco ine, napr. TomTom alebo Navroad s aktualizaciami map v cene  navigacie.

Zaznamenané

Nokia N96 + Sygic Mobile Maps
TomTom XL IQ Routes
Garmin eTrex
Mio A702
PeterKMY
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #7 kedy: Február 17, 2010, 09:39:32 »

V principe Ta celkom chapem, ze to cloveka nasere ze pristroj za nie malo penazi nefunguje tak ako by si si predstavoval. Ale faktom je, ze by si takto mohol vratit akukolvek navigaciu ktoru kupis, pretoze dokonale mapy jednoducho neexistuju, hlavne nie pre nase uzemie. Pises ze Garmin ma pekne kruhace, opytaj sa chalanov (V12, Bogi, Lafin) co oni vravia na Garmin mapy  Mrknutie

Volal som aj na infolinku , a povedali mi ze tam chybaju kruhove objazdy , ze su stare mapy, ze to je normalne ..mam im zaslat kde to je a oni to casom vyriesia

Úšklabok to su len take kecy, ked uz nevedia co ti na to povedat. Slovensko ma malu kupnu silu, preda sa tu prilis malo navigacii a tomu zodpoveda aj kvalita mapovych podkladov. Mapy sa budu zlepsovat ale chvilu to potrva a urcite to nefunguje sposobom "poslite nam (importerovi) chyby sak mi to opravime", to naozaj nie...

ale ak sa vyberiem niekam dalej a budem verit navigacii, co ak sa stane ze sa mi prihodi taky isty problem ?

Do zap. Europy (Nemecko, Francuzsko, Rakusko a pod.) mozes jazdit bez obav, tam ma dobre mapy kazda navigacia, ak casto cestujes na vychod od nas tak to budes mat tazsie...

Riesenie? Ak tu navigaciu naozaj neches, tak ju skus strelit a kupit nieco ine, napr. TomTom alebo Navroad s aktualizaciami map v cene  navigacie.

Hej presne aj mne povedali ked som volal na infolinku, ze mapy su neni presne, konkretne na kruhovych objazdoch : Myjava, Nove Mesto nad Vahom - tam som nasiel iba jeden ako sa vchadza do Noveho Mesta .... v centre su dako 3 a nieje tam ani jeden..., tak isto ani Stara Tura,Senica...Mojou povinnostou ved nieje nahlasovat kazdu chybu ich...co si mam znacit co kde je , alebo pred jazdou si skontrolovat GPS mapy s mapami na internete ? A oni tak isto nebudu aktualizovat kazdy mesiac mapy...

Tak Garmin...jedna sa o Garmin 205ee, je to urcite starsia navigacia, teda chlapik ju ma o rok skorej kupenu cize aj starsia aktualizacia...a ma ich tam ...
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #8 kedy: Február 17, 2010, 10:07:25 »

PeterKMY:

Mame tu temu este z roku 2008 o sposobe nahlasovania chyb v mapach TeleAtlas: http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,1053.0.html. Je tam linka na http://mapinsight.teleatlas.com/mapfeedback/index.php. Po volbe jazyka a zadani krajiny Slovakia sa mozes pozriet, ako vyzera Senica a podobne v najnovsich podkladoch TeleAtlas. Aby si vedel, ci tie nedostatky stale pretrvavaju, alebo su uz zapracovane.

Dalsiu moznost, ako pozriet aktualne podklady TeleAtlas ponuka stranka http://routes.tomtom.com/t/#/. TomTom totiz vlastni mapovaciu spolocnost TeleAtlas.
Zaznamenané
smutok
Full Member

Príspevkov: 220

Zobraziť profil
« Odpoveď #9 kedy: Február 17, 2010, 10:20:23 »

A je tam urcite mapa od TA? Nie je tam nahodou nahrata mapa od xahax?
Bolo by dobre to skontrolovat priamo v navigacii. Mio som drzal v ruke tak dva krat a neviem teraz kde presne to je, ale pokial si dobre pamatam, tak pri update mapa od xahax z roku asi 2008 tvari ako najnovsi update. Ale je mozne, ze kecam Úsmev
Proste pozri si priamo v pristroji ake mapy tam mas nahrate.
Zaznamenané
PeterKMY
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #10 kedy: Február 17, 2010, 10:28:09 »

A je tam urcite mapa od TA? Nie je tam nahodou nahrata mapa od xahax?
Bolo by dobre to skontrolovat priamo v navigacii. Mio som drzal v ruke tak dva krat a neviem teraz kde presne to je, ale pokial si dobre pamatam, tak pri update mapa od xahax z roku asi 2008 tvari ako najnovsi update. Ale je mozne, ze kecam Úsmev
Proste pozri si priamo v pristroji ake mapy tam mas nahrate.

Ako myslis ake mapy mam nahrate ? Ved klasicke co su od Mio ....ktore uvadzaju aj na stranke ...Nic viac nic menej...
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #11 kedy: Február 17, 2010, 10:30:26 »

smutok:

Naozaj, moze tam byt mapa Xahax alebo CEDA. To ma v prvej chvili nenapadlo. Diki za upozornenie. Bolo dobre, keby PeterKMY tie problematicke miesta pozrel v podkladoch TeleAtlas, aby sme mali porovnanie z jeho okolia.

PeterKMY:

V navigacii sa typicky da zobrazit zoznam map a tam byva aj informacia, od koho ta ktora mapa je. Pozri info o mape Slovenska ...

Tak Garmin...jedna sa o Garmin 205ee, je to urcite starsia navigacia, teda chlapik ju ma o rok skorej kupenu cize aj starsia aktualizacia...a ma ich tam ...

Nie je to take ciernobiele ako sa Ti to na zaklade kruhacov javi. Spytam sa Ta, co je horsie: chybajuci kruhovy objazd, alebo ked Ta navigacia zavedie na tazko a pomaly prejazdnu, alebo dokonca nezjazdnu nespevnenu cestu. Pre mna je horsie to druhe. Ked vidim na displeji vysvietene pokracovanie trasy za krizovatkou, da sa dovtipit, ako kruhacom prejst, aj ked v mape chyba. Ale ked Ta navigacia dovedie na tazko prejazdnu cestu, z ktorej sa budes vracat a zdrzi Ta takto pol hodinu, co Ta bude stat palivo, je podla mna iny level. V Garmine (mapove podklady Navteq) mozu mat zaznacenych viac novych kruhacov, ale na druhej strane Ti mozu sposobit psinu mimo miest a najhlavnejsich ciest.

Dokonale mapy neexistuju a pre Slovensko to plati zvlast.
Zaznamenané
bobor
Full Member

Príspevkov: 179

Zobraziť profil
« Odpoveď #12 kedy: Február 17, 2010, 11:27:51 »

Neviem uz kde som cital skusenost z FRA,chlapik mal najnovsie mapy(TomTom) a prekvapil ho kruhac,ktory tam evidentne stal uz niekolko rokov... a to sa prosim stalo v takej vyspelej krajine,ktora je urcite lepsie mapovana TeleAtlasom,urcite aj viac ludi nahlasuje chyby...
Takze,co by si chcel na Slovensku  Mrknutie
Zaznamenané
PeterKMY
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #13 kedy: Február 17, 2010, 11:35:39 »

smutok:

Naozaj, moze tam byt mapa Xahax alebo CEDA. To ma v prvej chvili nenapadlo. Diki za upozornenie. Bolo dobre, keby PeterKMY tie problematicke miesta pozrel v podkladoch TeleAtlas, aby sme mali porovnanie z jeho okolia.

PeterKMY:

V navigacii sa typicky da zobrazit zoznam map a tam byva aj informacia, od koho ta ktora mapa je. Pozri info o mape Slovenska ...

Nie je to take ciernobiele ako sa Ti to na zaklade kruhacov javi. Spytam sa Ta, co je horsie: chybajuci kruhovy objazd, alebo ked Ta navigacia zavedie na tazko a pomaly prejazdnu, alebo dokonca nezjazdnu nespevnenu cestu. Pre mna je horsie to druhe. Ked vidim na displeji vysvietene pokracovanie trasy za krizovatkou, da sa dovtipit, ako kruhacom prejst, aj ked v mape chyba. Ale ked Ta navigacia dovedie na tazko prejazdnu cestu, z ktorej sa budes vracat a zdrzi Ta takto pol hodinu, co Ta bude stat palivo, je podla mna iny level. V Garmine (mapove podklady Navteq) mozu mat zaznacenych viac novych kruhacov, ale na druhej strane Ti mozu sposobit psinu mimo miest a najhlavnejsich ciest.

Dokonale mapy neexistuju a pre Slovensko to plati zvlast.

Tie mapy pozriem poobede, teraz som v praci a nechce sa mi s tym prplat, a aj tak nemam pri sebe navigaciu , tak okolo 16, mozno aj skor tu to mate...Ak nieco chcete porovnat tak napiste dovtedy...Alebo ci len to co chyba mne v navigacii
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #14 kedy: Február 17, 2010, 12:19:46 »

Skus pozriet oblast Marianka - Borinka, kade to medzi tymi dvoma obcami routuje.
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 ... 6   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.076 sekund, 21 otázok.