GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: 1 [2]   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ako nainstalovat navigaciu zadarmo od Nokie (Ovi Maps)  (Prečítané 12134 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
zelenac
Sr. Member

Príspevkov: 386

Zobraziť profil
« Odpoveď #15 kedy: Marec 03, 2011, 09:39:58 »

A este skusim dolnit svoj kopanec do mlyna.  Mrknutie Je naozaj otazne, ci to vobec za celu tu snahu stoji.
1. Nokiacka navigacia (hoci vo verzii 3 naozaj velmi poskocila) naozaj velmi zaostava za beznymi navigaciami - aj taka vec ako lane assistant je stale v beta labe pre verziu 3.0.6 a ta zasa ide len na dotykacoch a pravdepodobne bezdotykace budu mat smolu podla webu nokie - beta labs:

Symbian^3: N8, E7, C7, C6-01
S60 5th Edition: N97, N97 mini, X6, C6-00, 5800XM, 5235 & 5230

Please note that S60 3rd Edition, FP1 or FP2 devices (non-touch) are not supported in this release. Unsure about the platform of your Nokia device? Click here and find out.

2. Nokia maps vyuzivaju mapy od f. navteq (kedze ju nokia vlastni) a jej kvalita pre Slovensko je povestna. Uz viackrat som mal 100 chuti telefon smarit von oknom.  Hnev Vid genialne riesenie krizovatky Vajnorskej s Bajskalskou/Jarosovou, kde vas smelo vyzve odbocit v smere od Trnavskeho Myta vlavo na Jarosovu. Pri pohlade na web navteq, ked clovek vidi tu krizovatku v priblizeni, vstavaju vlasy dupkom. Po Blave s tym samozrejme jazdim len pre zabavu, aby som skusil, kade ma to povlaci, ale isto by som s tym nesiel dakam, kde to nepoznam.

Takze odporucam prestat mrhat energiou na tento nepodarok a radsej si kupit Sygica (N95-2 8GB je v HCL), pripadne so stastim dakde vo vypredaji za 20-30EURO Garminacky XT s SK Roads - predava sa s verziou 5, netusim, ci sa da free upgradnut na 6.
Zaznamenané
LASLO
Newbie
*

Príspevkov: 4

Zobraziť profil
« Odpoveď #16 kedy: Marec 06, 2011, 08:02:36 »

Doplním poiut-a:  Mrknutie

Po Slovensky je to tu:
http://www.nokia.sk/podpora-a-software/software/maps/compatibility-download#/nokia-n95-8gb/

LASLO skús nainštalovať toto čo našiel poiut a daj vedieť či Ti to pôjde zadarmo.

Osobne ma zaujíma čo chcú povedať vetou o načítaní licencie ? viď obrázok. Čo ak nemám predplatené dáta u operátora. Ak je to zadarmo načo to má načítavať licencie ?  Čo???

A tak isto načo je toto dobré ? viď obrázok 2 - Telefóny s Navigáciou ZDARMA  Úšklabok
http://www.nokia.sk/sluzby-a-aplikacie/ovi-mapy/main?intc=ncomexpserv-fw-ilc-bdy-con-na-nokiacom-sk-9-ovimaps_228x96

LASLO daj rozuzlenie a skús to
  Mrknutie
Osobne si myslím, že to nebude ZADARMO pre všetky telefóny. Ale iba pre tie vybrané.
Rád sa však budem mýliť.  Mrknutie
Mám len E66 a N5800 a tam u obidvoch mi to ide zdarma lenže tie obidva sú v zozname.

Toto všetko som vyskúšal a ako poslednú možnosť pomoci  Smútok som skúsil kontaktovať pomoc v nokii, odkiaľ mi odpísali, že v N95 8GB je navigácia spoplatnená  Som v rozpakoch. Tak som skúsil niečo iné mám GARMIN XT no mám len mapu slovenska, ktorá funguje bez problému. Vyplazujem jazyk
Zaznamenané
peter964
Newbie
*

Príspevkov: 23

Zobraziť profil
« Odpoveď #17 kedy: Marec 17, 2011, 01:55:34 »

...aj pre tieto dovody sú u mňa nokia mapy Som v rozpakoch
všetko čo je zadarmo nestojí za nič, preto požívam sygic  Mrknutie
« Posledná zmena: Marec 17, 2011, 10:31:37 od admin » Zaznamenané
LASLO
Newbie
*

Príspevkov: 4

Zobraziť profil
« Odpoveď #18 kedy: Marec 22, 2011, 08:33:15 »

Navigácia nokia maps v N95 8GB zadarmo mi už funguje. Zohnal som vyliečenú verziu maps no musel som hacknúť fon, aby sa dala nainštalovať. Šlape bez problémov a poplatkov  Smiech Na nete je všetko len treba hľadať a nevzdať to  Úsmev .
Zaznamenané
Eldes
Newbie
*

Príspevkov: 3

Zobraziť profil
« Odpoveď #19 kedy: Jún 23, 2011, 01:33:53 »

Ja by som sa chcel poradit tiez ohladom ovi maps. Mam mobil nokia 6220 classic s ovi mapami 3.01. Zapnem ich, mam licenciu, signal, vsetko v poriadku, ale ked chcem ist hladat nejaku cache mimo cestu, bod, ktory ukazuje kde som sa nechce pohnut z cesty, jednoducho nechce ist mimo cesty do terenu. Takze cache mimo cesti nemozem hladat, lebo neviem presne kde sa nachadzam ja a ako daleko som od cache a to je problem. Co mam spravit, aby sa moj bod pohyboval aj mimo ciest?? Vopred dakujem za radu...   S pozdravom ELDES.
Zaznamenané
zelenac
Sr. Member

Príspevkov: 386

Zobraziť profil
« Odpoveď #20 kedy: Jún 23, 2011, 02:53:52 »

Ja by som sa chcel poradit tiez ohladom ovi maps. Mam mobil nokia 6220 classic s ovi mapami 3.01. Zapnem ich, mam licenciu, signal, vsetko v poriadku, ale ked chcem ist hladat nejaku cache mimo cestu, bod, ktory ukazuje kde som sa nechce pohnut z cesty, jednoducho nechce ist mimo cesty do terenu. Takze cache mimo cesti nemozem hladat, lebo neviem presne kde sa nachadzam ja a ako daleko som od cache a to je problem. Co mam spravit, aby sa moj bod pohyboval aj mimo ciest?? Vopred dakujem za radu...   S pozdravom ELDES.

Jedna vec je, ze pokial sa da, rozhodne si prepni ovi maps do chodeckeho rezimu, lebo inak ta z cesty nepusti. A druha vec je, ze ovi maps ani v chodeckom rezime ni eje uplne to prave orechove na navigaciu k bodu. Skus handy geocaching, to je na nokii velmi dobre overena klasika. Akurat potrebuje datove spojenie, s offline datami o poziciach cache je to tam osemetnejsie. Pripadne trekbuddy, najlepsie aj s mapou okolia. Ale handy geocaching ma vyrazne najvymakanejsie vyrieseny "kompas", kedze nevyuziva java api, ale komunikuje priamo cez hw port.
« Posledná zmena: Jún 23, 2011, 04:18:32 od admin » Zaznamenané
Strán: 1 [2]   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.066 sekund, 20 otázok.