GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: [1]   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Lesne cesty a turisticke znacene trasy v aplikacii Google Earth  (Prečítané 7177 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7577

Zobraziť profil
« kedy: Apríl 18, 2010, 07:14:16 »

Google Earth je skvela aplikacia. ktora nam vsetkym zadarmo poskytuje 3D pohlad na ortofoto snimky vo vysokom rozliseni a kopu dalsich zaujimavych vlastnosti.

Do Google Earth ide pridavat vektorove aj rastrove data z roznych zdrojov. Vektorom mozno nastavovat hrubku a farby, rastrom mieru priehladnosti.

Gogole Earth umoznuje vizualizovat GPX tracky z Vasich turistickych navigacii a taktiez umoznuje vyklikat trasy a naplanovat si tak vylet.

Toto vsetko je teraz mozne nielen s ortofotosnimkami, ktore Google Earth poskytuje, ale aj s Mapou lesnych ciest, ktorej rastrovu cache sme ziskali z NLC Zvolen.

Obrazok nizsie demonstruje, co mozno dosiahnut prostrednictvom prilozenych KML suborov. Vyskusajte sami!  Úsmev

Data, na ktore sa z KML suborov pristupuje, lezia na domene gpsteam.eu, ktoru prevadzkuje skupina aktivnych clenov nasho fora.

EDIT 29.4.10: Pridana priloha tzt.kmz - turisticke znacky z mapy GPSForum Topo Slovakia

* lc-hlavne.kmz (1.63 KB - stiahnuté 435 krát.)
* lc-vedlajsie.kmz (1.64 KB - stiahnuté 366 krát.)
* nlcmm.kmz (0.43 KB - stiahnuté 369 krát.)
* tzt.kmz (0.41 KB - stiahnuté 438 krát.)
« Posledná zmena: Apríl 29, 2010, 05:28:18 od bogi » Zaznamenané
lafin
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 1141

Zobraziť profil
« Odpoveď #1 kedy: Apríl 18, 2010, 07:27:54 »

Mne tie tri suboriky Google Earth neotovori, vypise mi to ako nebezpecny software... Smútok
Nemam tusenia v com je chyba...
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #2 kedy: Apríl 18, 2010, 07:36:22 »

Hm, to mas nejaky sialeny antivirak ... aky?

Skus ich natiahnut vo forme KMZ z prilohy a daj vediet.

EDIT:
Prilohy v 1. prispevku som zmenil z KML na KMZ, kedze antivirak od MicroSoftu je sialeny.  Úšklabok  Ale aspon je to menej dat.
Zaroven som opravil chybu v lc-hlavne a lc-vedlajsie (nezobrazovali sa). Stiahnite si ich prosim este raz.

Alternativne staci kliknut na linky nizsie - otvoria sa v Google Earth:
http://gpsteam.eu/KML/nlcv/lc-hlavne.kmz
http://gpsteam.eu/KML/nlcv/lc-vedlajsie.kmz
http://gpsteam.eu/KML/nlcmm.kmz
« Posledná zmena: Apríl 18, 2010, 08:23:58 od bogi » Zaznamenané
lafin
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 1141

Zobraziť profil
« Odpoveď #3 kedy: Apríl 18, 2010, 08:27:49 »

Uz to ide, funguju i priame linky na otvorenie.... Smiech Mrknutie
Dik bogi za opravu... Mrknutie
Inak je zaujimave, ze na hlavnej lesnej ceste som nasiel rozpojeny usek, a pritom na mape lesnych ciest je spojeny... Vid lesna cesta nad Zbojnickou ( studnickou) pri Dolnom cervenom krizi... asi takych miest bude viac...
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #4 kedy: Apríl 18, 2010, 08:37:36 »

lafin, tak to aj musi byt ... ved sme to vektorizovali vies z akej mapy ... cez cesty sli napisy, ikonky studniciek atd. Preto su vektorove lesne cesty na niektorych miestach prerusene.

Ked si uvedomim mierku mapy, z akej to bolo pred rokom vektorizovane, stale ma sokuje presnost zvektorizovanych ciest. Krasne to teraz vidno na podklade rastra z NLC.
Zaznamenané
V12
Hero Member

Príspevkov: 3652

Zobraziť profil
« Odpoveď #5 kedy: Apríl 18, 2010, 09:05:53 »

Tak toto je opat riadny narez !!! Vyzera to absolutne spickovo ! Bravooo !
Zaznamenané

Jazdim s Jankou Sygicovie Úsmev
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #6 kedy: Apríl 29, 2010, 03:35:40 »

Ku vyssie zverejnenym KMZ linkam pridavam este jednu, otvorte si ju v Google Earth.
Zobrazia sa Vam turisticke znacky z mapy GPSForum Topo Slovakia.

http://gpsteam.eu/KML/tzt.kmz

EDIT: Pridal som obrazky.

V prvej prilohe vidite ortofotomapu Google Earth doplnenu o vrstvu hlavnych lesnych ciest, vedlajsich lesnych ciest a turistickych znacenych tras.

V druhej prilohe vidite tu istu oblast, avsak namiesto vrstiev les. ciest je pouzita Mapa lesnych ciest, je doplnena o turisticke znacky.

Toto vsetko je prostrednictvom vyssie uvedenych KMZ liniek dostupne aj Vam a to celkom zadarmo. Mozete v Google Earth planovat Vase vylety, alebo zobrazit zaznamenane GPX alebo KML trasy.

* untitled.JPG (314.17 KB, 1029x919 - prehliadnuté 418 krát.)

* untitled2.jpg (223.35 KB, 1025x914 - prehliadnuté 293 krát.)
« Posledná zmena: Apríl 29, 2010, 03:59:09 od bogi » Zaznamenané
horami
Newbie
*

Príspevkov: 2

Zobraziť profil
« Odpoveď #7 kedy: Október 12, 2010, 02:09:23 »

Poprosil by som, nejako mi tento súbor
http://gpsteam.eu/KML/tzt.kmz ukazuje, že je prázdny. Vie mi ho niekto (ale plný) uložiť na ulozto.sk a zaslať adresu na horami@horami.sk
Ďakujem   

* mapy.jpg (29.22 KB, 284x151 - prehliadnuté 126 krát.)
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #8 kedy: Október 12, 2010, 02:18:44 »

horami:
Subor nie je prazdny, ma 435 bajtov. Ide o takzvany "network link", data sa stahuju cez internet. Staci Ti v Google Earth dostatocne zazoomovat do niektorej oblasti Slovenska, kde sa nachadzaju TZT a oni sa automaticky stiahnu a zobrazia.
Zaznamenané
Strán: [1]   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.075 sekund, 20 otázok.