GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: [1]   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: gps usb moduly z ebay  (Prečítané 3561 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
plantae.sk
Newbie
*

Príspevkov: 4

Zobraziť profil
« kedy: Máj 18, 2010, 09:08:11 »

ahojte,
potreboval by som poradit (s mnohymi vecami, kedze v gps oblasti sa zatial moc neorientujem, najma vsak) s vyberom gps usb anteny, ci modulu. planujem pouzivat ako autonavigaciu spolu s notebookom a obcasne na zaznamenanie bodu v terene (co najpresnejsiu polohu/vyskyt konkretnej rastliny, som botanik) i pod stromami a aj na tazsie dostupnych miestach (pre signal). financie navyse nie su, takze riesim to lacnejsim sposobom. (inak by som uz asi mal gpsmap 60csx...)
predbezne som natipoval na ebay par modulov (neviem, ci sa spravne vyjadrujem, sorry, gps terminologiu neovladam) a napisal som predajcom, aby mi porovnali ich produkt s ostatnymi, takze tu su linky aj s reakciami predajcov:

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=290418050051&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
tento napisal, ze porovnavanie je pre neho strata casu :-(

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=190385660576&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
tento napisal, ze nevie

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170468134835&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
tento napisal, ze ich zariadenie je najlepsie, ze pracuje s akymkolvek softom a ma velku presnost...

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110531352206&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
tento napisal, ze ich je mamorny, takze nevie aku bude mat citlivost pod vegetaciou, ale ze presnost je menej ako 3 metre v porovnani so sirf 3, ktory ma 10-15m.

no, ten posledny je nad financny predpoklad, ten 65 kanalovy sa mi zda ako marketingovy chytak-vyhnane parametre ad absurdum (naco 65 kanalov, aj uv stabilizovany plast sa rozpadne, kym bude tolko satelitov...)
tak ktory...
dik...
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7577

Zobraziť profil
« Odpoveď #1 kedy: Máj 18, 2010, 09:38:23 »

Nerozumiem ... mienis nosit so sebou notebook na tazsie dostupne miesta??
USB moduly sa pouzivaju skor ku navigacii v notebooku do autobusu ci kamionu.
Specifikuj presnejsie akym sposobom to mienis pouzivat, mozno z toho vypadne nieco ine.
Predavaju sa aj GPS moduly s moznostou zaznamu trasy a polohy bodov (stlacis tlacitko a vytvoris bod), data potom stiahnes do PC cez mini USB.
Alebo mozes kupit bluetooth GPS modul ku telefonu a trasu + body zaznamenavat do telefonu.
Resp. je uz kopa telefonov s integrovanym GPS chipom.
Zaznamenané
plantae.sk
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #2 kedy: Máj 19, 2010, 09:57:15 »

ano, planujem nosit notas na kadejake miesta. ked uz so sebou vlacim 20 kg fotovybavy, daky notas sa uz strati. (aj tak sa pohybujem vacsinou autom, pokial je cesta, az dalej peso.) riesenia ako k mobilu a tak.. ee. chcem jedno a co najuniverzalnejsie riesenie. a najuniverzalnejsi je pocitac. aj tak ho treba na stahovanie fotiek, bitmapove mapy, a tak... a kedze mobil sa mi zvykne kedykolvek vybit, aj sa obavam takehoto riesenia. notas sa v aute cez invertor stale dobija a velky monitor (v porovnani s autogps ci mobilmi) je pri orientacii v terene priam nevyhnutnost...
modul s moznostou zaznamu, ako si pisal, stlacim a zaznamenam.. ak by to bolo dost presne, tak na zaznam ok, ale na druhej strane po case sa budem chciet na miesto vratit a bude ho treba aj najst :-)
takze hladam usb modul, presny a lacny, preto som siel hladat na ebay, uz sa mi odtial podarilo kupit dost vela velmi dobrych a lacnych veci, tak som si zvykol,.. ku podivu z ciny :-)
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #3 kedy: Máj 19, 2010, 10:12:40 »

Hm, pre Teba by bol do terenu podla mna vhodnejsi PDA alebo smartfon. Data by si spravoval v notebooku.

Ak ale chces ten USB modul, da sa kupit pomerne vyhodne aj u nas a budes mat 2rocnu europsku zaruku.
2 tipy:
http://www.alza.sk/gps-navigace-compass-navibe-gm720-d80294.htm
http://www.hej.sk/mp3-prehravace/obchod/35950/navilock/navilock-nl-302u/
Zaznamenané
plantae.sk
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #4 kedy: Máj 20, 2010, 11:25:40 »

vdaka za tipy. podla skusenosti so zarukou praveze preferujem ebay predajcov pred slovenskymi. tu sa papieruje, kdezto tam sa napise, ze nefunguje a uz ide nahrada alebo refund. zatial som nakloneny tomu Sky Traq GM-65 s cipsetom Skytraq Venus 6. podal parametrov na
http://www.skytraq.com.tw/download/Venus_CeBIT5.pdf
vyzera dobre, aspon v miere, pokial rozumiem.

ozaj, je nejaky takyto (usb) modul osadeny cipsetom sirf atlas IV, alebo je predpoklad, ze bude v kratkej buducnosti?
navigaciu nepotrebujem hned, kludne by som si pockal na novsiu technologiu, ked bude citlivejsia a presnejsia...
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #5 kedy: Máj 20, 2010, 11:38:21 »

S cipsetom Skytraq tu asi malokto bude mat skusenost, tym som vsak nan nechcel povedat nic zle.
Bolo by fantasticke, keby sa co najskor zacali vyrabat GPS zariadenia so SiRF Star IV, avsak tento chip bol predstaveny len tuto jar. Netusim, ako rychlo sa dostane do novych vyrobkov. Zatial o takych vyrobkoch neviem.
Zaznamenané
zelenac
Sr. Member

Príspevkov: 386

Zobraziť profil
« Odpoveď #6 kedy: Máj 20, 2010, 11:48:58 »

Bolo by fantasticke, keby sa co najskor zacali vyrabat GPS zariadenia so SiRF Star IV, avsak tento chip bol predstaveny len tuto jar. Netusim, ako rychlo sa dostane do novych vyrobkov. Zatial o takych vyrobkoch neviem.

On uz Mtk66 je celkom pekny pokrok. Aspon sa chcel tvarit ako daco na urovni Sirf4. Citlivejsi je oproti starsim verziam znatelne a spotreba tiez isla dolu. BT bazmeg s rovnakou baterkou mi vydrzi raz tak (ale dokonca 2x tak  Úsmev ) dlho ako ten s Mtk1.
Zaznamenané
plantae.sk
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #7 kedy: Máj 20, 2010, 07:35:29 »

tu:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=290361597383&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

som nasiel autonavigaciu s udajne sirf atlas 4, aj ked osobne mam pochybnosti, ale uplne vylucit sa neda, ze ten cipset (alebo skor taky isty, ci podobny) tam nie je.
PS: ospravedlnujem svoju neznalost, ale neviem reprodukovat termin "BT bazmeg"..?
Zaznamenané
pega111
Sr. Member

Príspevkov: 276

Senec

Zobraziť profil
« Odpoveď #8 kedy: Máj 20, 2010, 07:42:10 »

PS: ospravedlnujem svoju neznalost, ale neviem reprodukovat termin "BT bazmeg"..?
bazmeg - geret - zariadenie  Úšklabok
BT - bluetooth

doslovne Ti to radšej nepreložím, nejedná sa o slovné spojenie z kategórie najslušnejších...  Úšklabok
Zaznamenané

garmin nuvi 760
nokia 5530 + OVI maps
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #9 kedy: Máj 20, 2010, 07:42:35 »

som nasiel autonavigaciu s udajne sirf atlas 4, aj ked osobne mam pochybnosti

Cinsky neznackovy noname, takze udajom nedoverujem.
Zaznamenané
zelenac
Sr. Member

Príspevkov: 386

Zobraziť profil
« Odpoveď #10 kedy: Máj 21, 2010, 11:03:05 »

Ospravedlnujem sa za vyraz.  Úsmev pega to popisal presne. Úsmev V podstate sa to da vylozit aj ako "one", pripadne "onuo" (na horehroni), sranda, blbost, mala vec, zariadenicko, alebo nastroj, alebo daco podobne, co sa vacsinou zmesti do ruky a ide sa prave na daco pouzit.  Úšklabok

V tomto pripade je to "GPS modul pripojitelny bezdratovo cez bluetooth ku komnptaibilnym zariadeniam". Co je zasa zbytocne dlhy vyraz.  Mrknutie
Zaznamenané
Strán: [1]   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.142 sekund, 20 otázok.