GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: [1] 2   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: SK Buildings pre mapove Garmin GPS  (Prečítané 5989 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
V12
Hero Member

Príspevkov: 3652

Zobraziť profil
« kedy: Jún 16, 2010, 04:13:07 »

Skupina nadšencov okolo mapy GPSForum Topo SK sa už dlhšie pohrávala s myšlienkou zobrazenia obrysov budov v tejto mape. Prínos síce nie je nijako dramatický, no tieto data mape neublížia. Data budov sme ziskali od slovenskej OSM komunity (freemap.sk), za co im dakujeme. Z tychto dat nebol problém vyrobiť mapu použiteľnú pre GPS značky Garmin. Mapa je kompilovaná s prioritou 31 (najvyššou) ako “priehľadná”, takže sa dá použiť ako doplňujúca vrstva pre ktorúkoľvek inú komerčnu či nekomerčnú mapu Slovenska, GPSFTSK vrátane. Mapa je vydaná pod licenciou Creative Commons CC-BY-SA 2.0.

Na prvých dvoch obrázkoch je vrstva SK Buildings zobrazená nad komerčnou mapou City Navigator Europe, na ďaľších 2 zasa nad GPSFTSK, pričom posledný obrázok zobrazuje mapu GPSFTSK v autonavigačnom režime napriek tomu, že GPSFTSK routing nepodporuje. Trik spočíva v 3 zapnutých mapách – CNE, nad ňou GPSFTSK a nad ňou je vrstva SK Buildings. Navigácia samozrejme funguje v mape CNE. Toto ale v Nuvi rozhodne neskúšajte, s vysokou pravdepodobnosťou ho takáto mapová kombinácia privedie do stavu mrazu. Obrázky pochádzajú z aplikácie Garmin Mobile XT spustenej na PDA.

Mapova vrstva je stiahnutelna z http://info.gpsteam.eu/index.php/mapy-a-mapove-data/49-transparentna-mapova-vrstva-sk-buildings
« Posledná zmena: September 05, 2010, 05:45:25 od bogi » Zaznamenané

Jazdim s Jankou Sygicovie Úsmev
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7577

Zobraziť profil
« Odpoveď #1 kedy: Jún 16, 2010, 04:41:06 »

V12 - vdaka za vytvorenie vrstvy!   Smiech

Podobne ako SK-Adresy, aj SK Buildings sa da pouzit ako doplnok ku akejkolvek mape.
Zaznamenané
ZLATAK_SVK
Sr. Member

Príspevkov: 369

Zobraziť profil
« Odpoveď #2 kedy: Jún 16, 2010, 05:11:49 »

Smiech Smiech Smiech Smiech Smiech Smiech Smiech Smiech Smiech Smiech Smiech Smiech Smiech Smiech
Zaznamenané
geohladac
Sr. Member

Príspevkov: 447

Zobraziť profil
« Odpoveď #3 kedy: Jún 16, 2010, 07:35:37 »

Nainstalovane v pohode, aj ked deafult sa mi to chcelo nasackovat do E:\Garmin, ale stacilo zvolit cestu a ok.

V Oregone sa zacina zobrazovat od 200m, je to pekne, ale valcuje to vsetky POI z povodnej mapy, Custom POI a Geocache vylezu nad budovy. FW 3.82, testovane s SK Topo 3B a zapnutymi NLC Filtrovane. Asi bude problem s prioritou.

Aj tak sa mi to paci, obcas to moze pomoct pri keskovani v meste  Mrknutie . Ale deafult to v tomto stave budem mat vypnute.

Rado, dik za kus prace.

* 370.bmp (281.3 KB, 240x400 - prehliadnuté 157 krát.)

* 349.bmp (281.3 KB, 240x400 - prehliadnuté 169 krát.)
Zaznamenané

SGS+ + PDA HTC Touch HD + Garmin Oregon 300 + Nokia E66 + PDA Asus 636N. Vlastnil som: PDA HP hw6515; PDA HTC Cruise; Garmin Vista HCx; BT GPS MSI SF200
V12
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #4 kedy: Jún 16, 2010, 07:40:33 »

geohladac :
Bohuzial, ale tomu pomoct nemozem. Je to preto tak, lebo Buildings je transparentna a je komplet nad vsetkym ostatnym. Inak sa to urobit neda. Prave preto by som bol rad, keby sa Budovy neriesili ako vrstva, ale sucast GPSFTSK v2. Ma to ale jeden hacik, ktory musim este vyriesit.
Zaznamenané

hurkar
Sr. Member

Príspevkov: 367

Zobraziť profil
« Odpoveď #5 kedy: Jún 16, 2010, 08:13:05 »

Smiech ci, ci, som nadšený, no zároveň mám obavy ako to dostanem do nuvi, (či budem musieť ťahať nanovo všetky mapy, ktoré tam už mám...) mne totiž nevadí keby som mal aj všetky mapy zapnuté...

už to ťahám  Mrknutie
Zaznamenané

NUVI 350
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #6 kedy: Jún 16, 2010, 08:21:25 »

hurkar, keby si sa
Nainstalovane v pohode, aj ked deafult sa mi to chcelo nasackovat do E:\Garmin, ale stacilo zvolit cestu a ok.

Predpokladam, ze V12 sa inspiroval triednou nenavistou voci CNE, Úšklabok ktora sa cpe za kazdu cenu na C-cko a nijak to nezmenis. Vaz si, ze drive sa da zvolit na taky, aky chces!
« Posledná zmena: Jún 16, 2010, 08:45:57 od bogi » Zaznamenané
geohladac
Sr. Member

Príspevkov: 447

Zobraziť profil
« Odpoveď #7 kedy: Jún 16, 2010, 10:12:46 »

Bogi, keby islo len o mna, tak si lahko poradim, aj CNE by neostala dlho v deafult adresari  Mrknutie Toboz takato mapa, co berie info o umiestneni z registrov a staci pouzit MapSetToolKit.
Zaznamenané

SGS+ + PDA HTC Touch HD + Garmin Oregon 300 + Nokia E66 + PDA Asus 636N. Vlastnil som: PDA HP hw6515; PDA HTC Cruise; Garmin Vista HCx; BT GPS MSI SF200
pega111
Sr. Member

Príspevkov: 276

Senec

Zobraziť profil
« Odpoveď #8 kedy: Jún 17, 2010, 01:33:10 »

V12, gratulujem!  Smiech
prvotný test v nuvi 760 OK.
vyzerá to veeelmi dobre, pomôže to v orientácii v meste.

len ma nenaser nabudúce s 3D budovami... hihihi  Mrknutie
ďakujem!
Zaznamenané

garmin nuvi 760
nokia 5530 + OVI maps
V12
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #9 kedy: Jún 17, 2010, 05:11:10 »

Pega111 :
Na 3D budovy zabudni, tuto somarinu nastastie urobit neviem Úsmev Okrem toho, mas ich predsa v CNE...
Zaznamenané

zelenac
Sr. Member

Príspevkov: 386

Zobraziť profil
« Odpoveď #10 kedy: Jún 17, 2010, 06:45:12 »

V12, zasa nemas co robit?  Úšklabok Pekna praca. Ked raz budem velky a kupim si Garmina, urcite tomu neodolam.  Úšklabok
Zaznamenané
V12
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #11 kedy: Jún 17, 2010, 07:38:44 »

...Ked raz budem velky a kupim si Garmina...

Neviem, kedy chces byt velky, no mam obavy, ze dovtedy uz Garmin nebude. Vobec sa nesnazi prisposobit novym trendom.
Zaznamenané

bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #12 kedy: Jún 17, 2010, 08:02:59 »

V12:

Pre turisticke navigacie neplati, co si napisal. Tu je G jasnym lidrom. Co sa automobiloveho sektoru tyka, predsa len treba vidiet, ze aj G sa postupne prisposobuje meniacemu sa trhu. Nove nuvi 37xx su ine nez tie predosle a ohlasy su pozitivne. Garminfone s Androidom ziskal na rozdiel od predoslych nuvifonov pozitivne recenzie. Podstatne su vsak ekonomicke vysledky. Uvidime, ako to bude pokracovat, tie za Q1/2010 neboli moc dobre.
Zaznamenané
zelenac
Sr. Member

Príspevkov: 386

Zobraziť profil
« Odpoveď #13 kedy: Jún 17, 2010, 08:12:55 »

...Ked raz budem velky a kupim si Garmina...

Neviem, kedy chces byt velky, no mam obavy, ze dovtedy uz Garmin nebude. Vobec sa nesnazi prisposobit novym trendom.

Zatial mam v plane byt velky o 6-8 rokov, ked uz budu moji detvaci sposobili na turistiku a keskovanie.  Mrknutie To uz budem dostatocne zrely na to, aby som venoval omnoho viac casu priprave na vylet ako vyletu samotnemu.  Úšklabok
Zaznamenané
hurkar
Sr. Member

Príspevkov: 367

Zobraziť profil
« Odpoveď #14 kedy: Jún 17, 2010, 10:36:43 »

tak nainštalované a v pohode, myslím že je to super pomôcka pre všetky mapy a pre zlepšenie orientácie  Smiech

zobrazovanie ide pri všetkých priblíženiach pri nastavení max. detailu mapy, pri normálnom je to ako bolo spomenuté hore od 200m. POI som videl všetky. skúšané pri GPSFtopo, Topo Sk, SkRd6, CNE2010.30, zapnuté spolu s POI-SK a adresami. skúšané od stola...

V12: dobrá práca

« Posledná zmena: Jún 17, 2010, 10:48:33 od hurkar » Zaznamenané

NUVI 350
Strán: [1] 2   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 3.113 sekund, 21 otázok.