GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: [1]   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Zobrazenie pozicie na rastrovej mape  (Prečítané 2047 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
IcePlanet
Newbie
*

Príspevkov: 3

Zobraziť profil
« kedy: Jún 25, 2010, 05:13:05 »

Ahojte

Snazil som prejst vsetky dostupne informacie nielen na tomto fore, ale nejako som sa nedopatral tak budem rad ak ma niekto vyvedie z omylu ;-)

Potrebujem uplne najjednoduksiu funkciu a to zobrazenie pozicie na rastrovej mape (GIF).
Doteraz som pouzival GPSPilot (aplikacia Atlas) na Palm Tungsten. Z roznych dovodov sa musim presunut na Windows Mobile platformu. Problem je ze mam niekolko GB GIF suborov (vacsinou rozdelene na 3-5MB subory) s GEO kalibraciou. Nasiel som spustu aplikacii (Ozi Explorer, GPSGO...) a pochopil som ze GEO musim prekonvertovat na inu kalibraciu. Vzhladom k jednoduchosti GEO kalibracie to nieje problem.

A teraz konecne k problemu: Aj napriek tomu ze WM zariadenie reportuje viac ako 100MB volnej ram (co palm nemal ani nahodou) tak ani jedna z aplikacii ktoru som skusal nedokaze nacitat 3MB GIF ktory som si vybral ako testovaci.
Skusal som rozlozenie na dlazdice (tiles) ale problem je ze z 3MB suboru maju dlazdice viac ako 10MB co znamena ze by som vygeneroval neuveritelne mnozstvo dat a neviem ci by to ten program potom zvladol. Mam skusenost ze niekde okolo 10000 GEO suborov uz pada aj GPSPilot.
Dalsi problem je ze tie iste GIF pouzivam aj na desktope, takze by som bol rad ak by zostali bez zmeny. Prekalibrovat ich viem skoro na lubovolny format, ale obrazove data by som rad zachoval bez zmeny.
Skusal uz niekto nieco podobne a s akym uspechom?

Logicka otazka je preco nepouzijem GPSPilot Tracker ktory je odstupny aj pre platfomu WM. Odpoved je jednoducha. Ako som pisal GPSPilot pada pri viac ako 10000 GEO suboroch, takze musim vzdy pracne kopirovat len tie ktore potrebujem co je znacne otravne. Preto sa snazim najst aplikaciu ktora by dokazala pracovat s viac subormi.

Zatial najslubnejsie vyzera nemecka aplikacia Glopus, ale tam mam problem s pouzivanim pretoze je len nemecka a navyse ked prebehnem kalibracne skripty tak sa mi posuva kalibracia a neviem dohladat preco...

Skusal niekto OZI-ho alebo inu aplikaciu s viac ako 10000 subormi?
Ma niekto skusenosti s nejakou inou aplikaciou?
(ja som presiel: GPSGO, Memory-map, Fugawi, MovMapGPS, gpsvp, GPSTuner,Pathaway, mapyx, CompeGPS,  mobiletraveler, MyGPS, GPS dash, PocketGPS-Map, OSMtracker, Garmap...)

Mozno to niekomu pride ako primitivna otazka, ale naozaj som uz nad tym stravil vela hodin casu a mam pocit ze som presiel vsetky moznosti. Tak budem rad za kazdu ROZUMNU radu.

Ako poslednu moznost beriem ze kupim toho GPS pilota a nemusim robit novu kalibraciu ani nic ine, ale mam taky blby pocit ze bude zase padat zrovna vtedy ked ho budem potrebovat...

OT: Nechapem preco WM zo 100mb volnej pamate nedokaze nahrat 3MB GIF, zvlast ked pri prezerani fotiek mi ho v pohode zobrazi Čo??? Vychadza mi z toho ze to je nejaky "vystrelok" vyrobcu aplikacie :-/

PS: GPS Dash deklaruje neobmedzenu velkost ale tiez nenahra 3MB subor.
« Posledná zmena: Jún 25, 2010, 05:21:07 od IcePlanet » Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7577

Zobraziť profil
« Odpoveď #1 kedy: Jún 25, 2010, 06:12:43 »

IcePlanet, mozno si sa mohol skor spytat, ale na druhej strane ani ten prehlad o roznych SW pre WM nie je na zahodenie. Úsmev

Dalsi problem je ze tie iste GIF pouzivam aj na desktope, takze by som bol rad ak by zostali bez zmeny.

Mobilne zariadenia maju naozaj voci PC ovela mensiu RAM a bitmapy patria medzi najvacsich pojedacov RAM. Preto by som Ta chcel od Tvojho vyssie citovaneho nazoru odhovorit. Ma zmysel data skonvertovat do niektoreho formatu pre mobilne zariadenie. Tieto formaty vznikli prave preto, aby riesili Tvoj problem! Úsmev

Existuju 2 pristupy ku rieseniu navodeneho problemu. Jeden je narezat povodne mapy na male dlazdice, ktore do RAM bez problemov "vojdu". Druhy pristup je pouzit tzv. strankovany format - subor je len jeden, ale program si z neho vie vytiahnut malu cast dat, ktore potrebuje zobrazit.

Format OZFX3 OziExplorera je prikladom toho druheho pristupu. Sam som uz pouzil OZFX3 subor velkosti vacsej nez 1 GB vo WM telefone s 64MB RAM. Ziaden problem pre OziExplorer.

Skusal niekto OZI-ho alebo inu aplikaciu s viac ako 10000 subormi?

Dalo by sa vsetkych 10000 suborov davkovo prekonvertovat do formatu OZFX3 a nasypat do WM zariadenia. Na konverziu sluzi free img2ozf, da sa stiahnut z oziexplorer.com. Avsak ja by som touto cestou nesiel. 10000 suborov v jednom adresari by mohlo vo WM zariadeni sposobovat pomale vyhladavanie suboru v adresari. Toto vyhladavanie by bolo potrebne, ked dojdes na kraj mapy. Lepsim riesenim je podla mna v PC vytvorit vacsie mapy a tie skonvertovat do formatu OZFX3.

Na tuto vec sluzi dalsi free nastroj OziMapMerge, tiez ho najdes na oziexplorer.com. Riesi spajanie vstupnych map a aj ich konverziu do OZFX3. Nacitas don male mapy co mas. Oznacis oblast, z ktorej chces vytvorit velku mapu. Spustis konverziu a dlho cakas. Mrknutie

Dalsou moznostou je pouzit nie lacny GlobalMapper. Vie nacitat vela malych map a nacitane data ulozit bud ako jednu velku mapu, alebo vysledok nareze na mapy zvolenej velkosti. Nerobi konverziu do OZFX3, vysledok by si musel skonvertovat cez img2ozf.

Moj tip: Skus ten OziMapMerge http://www.oziexplorer3.com/mapmerge/mapmerge.html

===
Temu presuniem do diskusie Offroad GPS software, kedze sa tyka vylucne softveru.
« Posledná zmena: Jún 27, 2010, 09:51:52 od bogi » Zaznamenané
IcePlanet
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #2 kedy: Jún 28, 2010, 09:18:05 »

Ahoj
Dakujem za odpoved a sorry ze to nieje spravna diskusia :-)

OZI konvertor som skusal ale niekde som narazil, bohuzial si nepamatam kde, ak sa podari testnem to este dnes a ak nie tak sa k tomu dostanem asi az vo stvrtok, alebo cez weekend potom sa ozvem.

Diky za info, niektore veci trosku poznam ine boli pre mna nove. Diky
Peter
Zaznamenané
Mapoid
Full Member

Príspevkov: 237

Zobraziť profil
« Odpoveď #3 kedy: Jún 28, 2010, 11:18:15 »

V OziExploreruCE pouzivam nekolik tisic mapovych dilcu celkem bez problemu. Vyhledani je rychle - cca 2s. Horsi je to s indexaci map, ta trva nekolik minut, ale to delam jen kdyz pridam nove mapy - ne casteji nez 1x mesicne.

Celkem mam na karte cca 13 GB map. Formaty ozf jsou velmi rychle a bez problemu jsou i velke mapy, ecw je pomalejsi.
Zaznamenané
IcePlanet
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #4 kedy: Jún 30, 2010, 06:25:51 »

Diky za info
Riesenie nakoniec najdene, vlastne viacero rieseni.

Prvy krat som OziExplorer vylucil koli tomu ze som pouzival nejaky tool o ktorom som presvedceny ze som ho stiahol zo stranok OziExploreru a ktory mi skonvertoval .geo. Problem je ze tento tool to konvertoval chybne co som si vsimol az teraz po dalsej kontrole a fakt neviem spatne dohladat co to je za tool a odkial ho mam, takze mozno je v tom OziExplorer nevinne.

Takze riesenia:
1. OziExplorer + manualna kalibracia + konverzia do OZFX3
2. Varianta zdarma.... V MAPC2MAPC si manualne nakalibrujem obrazok potom ho ulozim ako TB tiles (predtym v setupe treba nastavit rozumnu tile size, ja som dal 1000 a funguje) a na prehliadanie pouzivam PocketGPSMap (ak sa nahodou zobrazia nezrozumitelne znaky po instalacii treba nakopirovat arial font z desktop pc do Windows Mobile adresar /Windows/Fonts/).

Este nemam preverenu presnost kalibracie, na to zatial nemam dostatok informacii pozbieranych.

Dakujem za vsetky odpovede a mozno aj moja skusenost niekomu pomoze... (aj ked pochybujem ze .GEO by pouzival este niekto iny ako ja :-)))
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7577

Zobraziť profil
« Odpoveď #5 kedy: Jún 30, 2010, 09:36:01 »

Daj sem ako prilohu nejaky .GEO subor, nech vidim, co je vnutri.
Zaznamenané
Strán: [1]   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.073 sekund, 21 otázok.