GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: 1 [2]   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Uprava tracku pre zapracovanie do mapy  (Prečítané 3985 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
ozembuch34
Hero Member

Príspevkov: 853

Zobraziť profil
« Odpoveď #15 kedy: Jún 29, 2010, 10:53:57 »

stano : odpoviem na otazku  č.1.  ja som si  jeden track na rakuskom Schneeberg-u viklikal v kazdej zakrute a v polovici rovnej trasy.ak rovna trasa bola dlhsia pridal som body. a to len z toho dovodu ze touto trasou som nikdy nesiel a nerad by som zabludil na mieste kde moze prist extremny vykyv pocasia. a pre istotu som si ulozil miesto kde parkovalo nase auto a od toho bodu som mal zapnute snimanie trasy. keby nahodou vsak vies  Mrknutie . rok pred tym nez som si kupil oregona som zabludil vo vojenskych lesoch na hribacke. dalsia story do knihy ,,PRECO SOM SI KUPIL GPS,,
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7577

Zobraziť profil
« Odpoveď #16 kedy: Jún 29, 2010, 11:44:19 »

Krizovania je vhodne riesit tak, aby na mieste rozcestnika mali trasovy bod vsetky nim veduce trasy. Bod tam dat, aj keby bol rozcestnik v polovici priameho useku. Pri takomto rieseni je v buducnosti mozne dopracovat routing.
Zaznamenané
stano
Hero Member

Príspevkov: 560

Zobraziť profil
« Odpoveď #17 kedy: Jún 29, 2010, 11:45:43 »

ok, ked budem mat cas, pokusim sa cvicne vyrobit vrstvu, uvidime co sa stane Úsmev
Zaznamenané
jandol
Sr. Member

Príspevkov: 484

Zobraziť profil
« Odpoveď #18 kedy: September 27, 2010, 08:43:36 »

bogi citujem časť tvojho príspevku z prvej strany:
stano, redukciu bodov a vyhladenie tras, zaznamenanych GPSkom, mozno riesit dvoma roznymi pristupmi.
Prvou moznostou je na zaklade presleho tracku vyklikat novy track s optimalizovanym poctom bodov.
Druhou moznostou je pouzit nejaky nastroj na redukciu poctu bodov preslej trasy.

Čo znamená optimalizovaný počet bodov v tracku ? Dá sa to vyjadriť počtom bodov na 1 km trasy ?
Zaznamenané

Nuvi350
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #19 kedy: September 27, 2010, 08:55:55 »

Čo znamená optimalizovaný počet bodov v tracku ? Dá sa to vyjadriť počtom bodov na 1 km trasy ?

Neda. Ked ten 1 km ide celkom priamo, stacia 2 body. A ked sa za ten km hadi a hadi, treba vela bodov.
Zaznamenané
jandol
Sr. Member

Príspevkov: 484

Zobraziť profil
« Odpoveď #20 kedy: September 27, 2010, 09:06:01 »

OK  Úsmev
Zaznamenané

Nuvi350
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #21 kedy: September 27, 2010, 01:13:30 »

Takto to robim ja v GPS TrackMaker

http://freegeographytools.com/2007/simplifying-gps-tracks

Akurat davam koeficient 9 alebo 10 namiesto defaultnych 5.
Pri 5-ke v tracku ostava okolo 10% povodnych bodov, pri 10-tke okolo 20%.

Track nacitate cez File -> Open File

Na zaciatku treba vsetky body oznacit, co sa da urobit potiahnutim mysou, alebo este jednoduchsie cez Ctrl-A (resp. Edit -> Select All).

Potom chodte do Tools -> Tracklogs and Routes -> Tracklog Reducer

Ked stlacite gombik Preview, zobrazi sa vam, na kolko bodov a percent sa povovny track zredukuje.
Ked stlacite Reduce, prebehne redukcia. Povodny track ostane oznaceny. Stlacte <DEL> a ostane uz len zredukovany track.

Finta:
Po redukcii mozete riadne zazoomovat a cez Edit -> Undo si pozriet, ako vyzeral povodny track. Opatovne Undo povodny znak znova zmaze.

Na zaver treba vysledny track uz len ulozit cez File -> Save File As

Priblizne to iste sa da docielit aj cez MapSource, vo vlastnostiach trasy zvolit filter, automaticky a o jednen stupen mensi pocet bodov (slider o 1 dolava). Podla mojho nazoru GPS TrackMaker poskytuje lepsiu kontrolu nad vysledkom: Poskytuje viac stupnov redukcie, dava moznost vidiet naraz povodny aj zredukovany track a umoznuje lepsie vidiet detaily tvaru trasy, kedze ciara tracku je tensia.
« Posledná zmena: September 27, 2010, 06:35:52 od bogi » Zaznamenané
Strán: 1 [2]   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.082 sekund, 20 otázok.