GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: [1]   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: OZIe a vyroba tras  (Prečítané 2779 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
ZLATAK_SVK
Sr. Member

Príspevkov: 369

Zobraziť profil
« kedy: Jún 30, 2010, 10:51:09 »

potrebujem pomoct

robim na tom ELEKTRICKOM VEDENI
zacinaju sa mi plnit data a nastalo par technickych komplikacii

1)
hladal som vsade mozne, alebo som to mozno len prehliadol v tom horku, ale neviem prist na postup vyroby - vyklikanie tras v oziE z podkladovych map

momentalne to robim takto- otvorim si TURISTICKA MAPA SK, dam NASTROJE a KRESLI CIARY. A veselo preklikavam vsetko, co potrebujem. Urobim hlavny tah a potom k nemu jednotlivo dokreslujem vetvy. Po case sejvnem a robim znovu. Easy, takto mi to vyhovuje.
Da sa to takto robit aj v oziE? lebo kym som prisiel na to, ze (v oziE) kreslim nie do aktivnej, ale len do prvej trasy a ze kazda vetvicka musi byt v samostatnom layeri a ked dam split tak mi ich zlinkuje dokopy a vytvori neexistujuce vetvy

dalsi problem je ze export do gpx z mapy sk je nie trasa, ale cesta (route). Takze do oziE na kontrolu to musim davat este cez google earth kml, lebo oziE z gpx vidi ina WPT a TRACK.

mam hotovu cast osu skalica - trnava - samorin a uz z toho zacina byt gulas

2) existuje jednoducha upravu tras v oziE? Tak ze si prezeram importovany track, zistim, ze to treba trosku posunut, tak proste tuknem na bod a posuniem ho na spravne miesto? lebo sa mi to ani za boha nedari. Viem to oznacit, rozrezat, prehodit ale posunut nie. Teda viem, ale len ako koordinat a ja to potrebujem systemom toto zaktivujem a posuniem kurzorom sem

toto posuvanie ale nieje zasa az take akutne, posuny su minimalne a skor kozmeticke ako nevyhnutne

Len dufam, ze mi neporadite nejake dalsie softy, lebo uz ich mam tolko, ze ani neviem na co sluzia  Úšklabok Úšklabok Úšklabok Úšklabok
Zaznamenané
lacop
Sr. Member

Príspevkov: 460

Zobraziť profil
« Odpoveď #1 kedy: Júl 01, 2010, 12:39:27 »

...otvorim si TURISTICKA MAPA SK, dam NASTROJE a KRESLI CIARY. ... problem je ze export do gpx z mapy sk je nie trasa, ale cesta (route). Takze do oziE na kontrolu to musim davat este cez google earth kml, lebo oziE z gpx vidi ina WPT a TRACK.

Tie isté mapové podklady máš aj na http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/. Použiješ tool "Kreslení trasy" a nakreslenú trasu exportuješ do GPX. V Oziexploreri sa takáto trasa v GPX importuje ako TRASA. Nie je s tým problém.

Da sa to takto robit aj v oziE? lebo kym som prisiel na to, ze (v oziE) kreslim nie do aktivnej, ale len do prvej trasy a ze kazda vetvicka musi byt v samostatnom layeri a ked dam split tak mi ich zlinkuje dokopy a vytvori neexistujuce vetvy

Ak nechceš aby sa ti v Oziexploreri pri spojení trás spojil posledný bod prvej trasy s prvým bodom druhej trasy (to sú tie tvoje neexistujúce "vetvy"), musíš pripojiť druhú trasu k prvej ako novú sekciu. Presne tak to funguje napr. aj s lesnými cestami - jeden PLT súbor s množstvom sekcií.

... zistim, ze to treba trosku posunut, tak proste tuknem na bod a posuniem ho na spravne miesto? lebo sa mi to ani za boha nedari. ...

... robim na tom ELEKTRICKOM VEDENI

Dúfam, že si nezabudol na "Príkaz B".
« Posledná zmena: Júl 01, 2010, 01:07:10 od lacop » Zaznamenané
ZLATAK_SVK
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #2 kedy: Júl 01, 2010, 02:10:41 »

LACO DIK MOC  Smiech Smiech Smiech
ked dlho daco nepouzivam, uplne mi to vysumi z hlavy

Dúfam, že si nezabudol na "Príkaz B".
asi hej, vobec neviem, o com hovoris
Zaznamenané
pega111
Sr. Member

Príspevkov: 276

Senec

Zobraziť profil
« Odpoveď #3 kedy: Júl 01, 2010, 04:04:33 »

Príkaz B - alebo B príkaz - Bezpečnostný príkaz -vystavuje sa pred každou prácou na vedeniach, alebo zariadeniach vysokého napätia.  Úsmev
pre zaujímavosť: po odpojení zariadenia od napätia a namontovaní skratovacej súpravy vedúci prác musí podriadených presvedčiť o bezpečnej práci na zariadení dotykom holou rukou na vodič(e) v zariadení...  Mrknutie
Zaznamenané

garmin nuvi 760
nokia 5530 + OVI maps
ZLATAK_SVK
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #4 kedy: Júl 01, 2010, 04:18:49 »

do prdele, na to som uplne zabudol!!
takze to radsej vymazem, vypnem a zacnem uplne od zaciatku  Úšklabok Úšklabok Úšklabok Úšklabok
Zaznamenané
Strán: [1]   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.179 sekund, 23 otázok.