potrebujem pomoct
robim na tom ELEKTRICKOM VEDENI
zacinaju sa mi plnit data a nastalo par technickych komplikacii
1)
hladal som vsade mozne, alebo som to mozno len prehliadol v tom horku, ale neviem prist na postup vyroby - vyklikanie tras v oziE z podkladovych map
momentalne to robim takto- otvorim si TURISTICKA MAPA SK, dam NASTROJE a KRESLI CIARY. A veselo preklikavam vsetko, co potrebujem. Urobim hlavny tah a potom k nemu jednotlivo dokreslujem vetvy. Po case sejvnem a robim znovu. Easy, takto mi to vyhovuje.
Da sa to takto robit aj v oziE? lebo kym som prisiel na to, ze (v oziE) kreslim nie do aktivnej, ale len do prvej trasy a ze kazda vetvicka musi byt v samostatnom layeri a ked dam split tak mi ich zlinkuje dokopy a vytvori neexistujuce vetvy
dalsi problem je ze export do gpx z mapy sk je nie trasa, ale cesta (route). Takze do oziE na kontrolu to musim davat este cez google earth kml, lebo oziE z gpx vidi ina WPT a TRACK.
mam hotovu cast osu skalica - trnava - samorin a uz z toho zacina byt gulas
2) existuje jednoducha upravu tras v oziE? Tak ze si prezeram importovany track, zistim, ze to treba trosku posunut, tak proste tuknem na bod a posuniem ho na spravne miesto? lebo sa mi to ani za boha nedari. Viem to oznacit, rozrezat, prehodit ale posunut nie. Teda viem, ale len ako koordinat a ja to potrebujem systemom toto zaktivujem a posuniem kurzorom sem
toto posuvanie ale nieje zasa az take akutne, posuny su minimalne a skor kozmeticke ako nevyhnutne
Len dufam, ze mi neporadite nejake dalsie softy, lebo uz ich mam tolko, ze ani neviem na co sluzia