GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: [1]   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Zobrazenie polohy na rastrovej mape  (Prečítané 2156 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
aviatik
Newbie
*

Príspevkov: 7

Zobraziť profil
« kedy: August 17, 2010, 01:57:36 »

Pre pouzitie na motorovom rogale hladam riesenie, ako zobrazit svoju polohu na rastrovej (scanovanej) mape, spolu s uzivatelskymi WPT, pripadne navigaciu od bodu k bodu (nie routing), aj s exportom tracklogu, idealne nieco na styl Ozi Explorer. Zrejme teda nejaky PDA/GPS, ale nevyznam sa v kompatibilite software s jednotlivymi OS (Palm, Win CE, Win Mobile...)
Poradte. Mapa rozdelenia vzdusneho priestoru sa totiz kazdy rok meni a nema zmysel pracne z nej vyrabat mapovu vrstvu do klasickej navigacie Garmin, ako som to riesil v minulosti.
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7578

Zobraziť profil
« Odpoveď #1 kedy: August 17, 2010, 02:28:30 »

Rozhodnut sa musis predovsetkym pre typ zariadenia a v pripade PDA/smartfonu aj pre operacny system. Taktiez je dolezite vediet, ci vyzadujes vodotesnost (aspon proti dazdu). Nejako musis vyriesit uchytenie, o tom nemam paru, v rogale som nikdy nesedel/nevisel. Úsmev

V principe prichadzaju do uvahy aj PNA navigacie zalozene na OS WinCE. Za 100€ sa da kupit uz aj model so 4.3'' displejom. Ide o zariadenia urcene na navigaciu do automobilu. Staci kupit zariadenie s minimom map, aby bolo co najlacnejsie. Potom staci poznat fintu, ako pristupit do systemu a nainstalovat / spustit vhodny SW s rastrovou mapou. Dolezite je vediet, aku vydrz na baterie pozadujes, resp. ci prichadza do uvahy napajanie cez USB pocas letu - napr z boxu so styrmi tuskovymi akumulatormi. V pripade motoroveho rogala mas mozno k dispozicii aj napajanie na styl motorky/auta. Vymena baterie v terene u PNA typicky nie je mozna (su vynimky - napr. vodotesny NavRoad NR320BM Moto).

Dalsou moznostou su klasicke PDA, tie sa vsak uz prestali vyrabat - uz sa vyrabaju len zariadenia s telefonom a pojem PDA telefon je uz kompletne prekryty pojmom smartfon. Su drahsie nez PNA a mavaju mensi displej. Byva mozne dokupit druhu bateriu. Typicky sa ju da vymenit aj v terene. Operacny system Ti doporucujem Windows Mobile alebo Android. Osobne mam skusenost len s Windows Mobile, avsak je vela pozitivnych ohlasov na Android.

Ohladom SW: Pre Windows Mobile aj WinCE mozes pouzit OziExplorer CE (asi 50€), ale aj free SAS4WinCE. Pre Android existuje viaceo moznosti free SW, napr. OruxMaps.

Mapy ide vytvarat velmi pohodlne z online map free softverom na to urcenym, ako je MOBAC alebo SAS.Planet. Takze nemusis nic skenovat ani kalibrovat, priprava mapy je jednoducha.
« Posledná zmena: August 17, 2010, 05:11:26 od bogi » Zaznamenané
aviatik
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #2 kedy: August 17, 2010, 07:48:44 »

Ahoj bogi, dakujem za odpoved, potvrdil si moje tusenie ze moja cesta vedie cez unlock nejakeho PNA v Win CE. Technicku stranku napajania ci upevnenia navigacie zvladnem, nie som uplne lavy. Aj o GPS nieco viem, do Garminov som dokonca cez cGpsmapper vyrabal polopriehladne vrstvy rozdelenia vzdusneho priestoru zakomponovane do MapSource. Ale tentokrat mi ide naozaj o rastrovu mapu. Dokonca jednu konkretnu, tzv. ICAO mapu Slovenskej republiky, ktora sa vydava v papierovej podobe a rozne free GPS mapy zaostavaju - su neaktualne. Mam dokonca doma Mio C-725 DigiWalker, v poslednom case nevyužívanú, jej obrovský displej by bol ideálny. Tak už len potrebujem poradiť ako na nom rozchodím WinCE.
www.aviatik.info
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #3 kedy: August 17, 2010, 08:25:41 »

Waw, 7'' display!   Smiech

Skus zapnut Tvoju 725ku a tukni na ikonku nastaveni celkom vpravo - mal by sa spustit Windows Explorer (Prieskumnik). Potvrd, ci je tak ... niekto pise, ze mu to takto ide a niekto, ze nie.

Ina moznost je C725ku odomknut. Tu je viacero moznosti. Najznamejsou je MioPocket
http://www.gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=136798
Zaznamenané
aviatik
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #4 kedy: August 19, 2010, 12:10:39 »

Ahoj, variantu s Explorerom som skusal samozrejme aj sam, ale pri kazdom testovanom softe mi vyhodilo ze mu chýba mejaka kniznica, hoci na SD karte boli vsetky potrebne. Vyskusal som MioPocket a funguje to. Rozchodil som OziExplorer CE, dokonca mi automaticky otvara potrebne mapy ked prechadzam z oblasti pokrytej jednou do oblasti pokrytej inou. Toto mi z nejakeho dovodu na PC verzii v laptope nefungovalo  Smiech
Tak teraz uz len musim zoscanovanu ICAO mapu ktora ma nejakých 29mega jpg rozdelit na mensie casti a tieto samostatne nakalibrovat a budem tam kde som chcel byt.
Vdaka za pomoc.
www.aviatik.info
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #5 kedy: August 19, 2010, 05:37:41 »

Som rad, ze som pomohol. Úsmev

Poznas projekciu a geograficky datum tej ICAO mapy?
« Posledná zmena: August 19, 2010, 07:35:49 od bogi » Zaznamenané
aviatik
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #6 kedy: September 28, 2010, 01:26:09 »

Ahoj Bogi, este raz vdaka, podarilo sa mi rozchodit nielen sedempalcovku od Mio, ale aj Dynavix z Mountfieldu, aj keď nie veľmi kultúrnym spôsobom, ale funguje to presne tak ako som chcel. No a motoroví rogalisti a paraglidisti teraz húfne pátrajú po starých zabudnutých autonavigáciách. Mrknutie
Pozri: http://www.aviatik.info/modules.php?name=News&file=article&sid=131
Zaznamenané
Strán: [1]   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.08 sekund, 20 otázok.