GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: [1] 2   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: MapFactor Navigator free  (Prečítané 9372 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
netron
Full Member

Príspevkov: 106

Zobraziť profil
« kedy: September 01, 2010, 07:08:51 »

Navigator FREE - Navigační software zdarma založený na mapách OpenStreetMaps pro zařízení s operačním systémem Windows nebo WindowsMobile od firmy Mapfactor.

Mapové podklady:OpenStreetMaps
podporované platformy: Windows, Windows mobile

Viac info:
http://navigovat.mobilmania.cz/Bleskovky/Ar.asp?ARI=114571
http://navigatorfree.mapfactor.com/cs/
Zaznamenané

Garmin nuvi 3760T | Garmin eTrex Legend C
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7578

Zobraziť profil
« Odpoveď #1 kedy: September 01, 2010, 08:17:29 »

Zaujimavy napad!

Instalacia bola sice taka medzinarodna (cosi po cesky, cosi po anglicky), avsak prebehla hladko.
Instalacny program stiahne aplikaciu aj mapy cez net a nainstaluje do PC alebo WM telefonu.
V pripade WM telefonu instalacia moze prebehnut cez ActiveSync, ale aj na citacku kariet. Sikovne ...

Denne farby mestskych oblasti su u mna nezvykle modre (skusal som PC verziu), ale da sa.

Slabinou budu mapy, ale ako demo pre tych, co maju WM telefon a nikdy nevyskusali navigacnu aplikaciu, preco nie. Pre pesiaka, ktory BA nepozna, to moze byt velka pomocka.

Zaujimavostou MapFactor, ktoru spominal uz V12, je moznost definovat parametre vlastneho vozidla, mozete si zadefinovat rozne vozidla. Pozrite obrazok v prilohe.

* untitled.jpg (106.11 KB, 719x960 - prehliadnuté 361 krát.)
« Posledná zmena: September 01, 2010, 08:36:16 od bogi » Zaznamenané
Mapoid
Full Member

Príspevkov: 237

Zobraziť profil
« Odpoveď #2 kedy: September 01, 2010, 08:58:44 »

A maji ty mapy od OpenStreetMaps atributy nosnosti/vysky mostu, sirky vozovky, atd. ? Treba alespon v nekterych statech nebo oblastech. 
Zaznamenané
netron
Full Member

Príspevkov: 106

Zobraziť profil
« Odpoveď #3 kedy: September 01, 2010, 10:56:18 »

Určite ich nebudú mať všetky cesty.
Zaznamenané

Garmin nuvi 3760T | Garmin eTrex Legend C
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #4 kedy: September 01, 2010, 11:15:21 »

Myslim, ze ste prehnani optimisti.  Úsmev
Zaznamenané
smutok
Full Member

Príspevkov: 220

Zobraziť profil
« Odpoveď #5 kedy: September 02, 2010, 08:17:48 »

Plnia to obycajny ludia, takze by som sa na kvalitu dat az tak moc nespoliehal.
Inac napad je to zaujmavy, neviete ci by to bude fungovat aj pod WinCE 5?
A este pri tejto prilezitosti by ma zaujmalo, ci niesu aj dalsie podobne projekty aj na ine OS ak windows.
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #6 kedy: September 02, 2010, 09:53:24 »

Inac napad je to zaujmavy, neviete ci by to bude fungovat aj pod WinCE 5?

Chcelo by to vyskusat ...

A este pri tejto prilezitosti by ma zaujmalo, ci niesu aj dalsie podobne projekty aj na ine OS ak windows.

Pokial mas na mysli OSM mapy, uz dlhsie su k dispozicii v Garmin formate. Pre par "exotickych" krajin typu Moldavsko ci Albansko, ktore TeleAtlas/Navteq este neobjavili, existuju free OSM mapy pre iGO8, tie z OSM formatu generuje NavNGo.
OSM mapy su este dostupne pre niektore Java aplikacie, ale vies sam, ze s Java riesenim je vzdy kopa tazkosti - tazko to nainstalovat a rozchodit, nebezi to rovnako na kazdom fone, stale nejake certifikaty atd.
Zaznamenané
Mapoid
Full Member

Príspevkov: 237

Zobraziť profil
« Odpoveď #7 kedy: September 02, 2010, 10:10:56 »

Ad: Plnia to obycajny ludia, takze by som sa na kvalitu dat az tak moc nespoliehal.

To sice ano, ale mnoho free projektu je kvalitnejsich nez profi. Kazda slozitejsi mapa ma chyby a je jedno, jestli ji delaji fandove nebo profici. Profici se musi vejit do rozpoctu, amateri maji vyhodu, ze zadny rozpocet nemaji, praci rozdeli na mnoho lidi a mohou byt flexibilnejsi. Samozrejme to ma i sve neduhy, napriklad kvalita dat muze byt kolisava, podle toho, kdo to delal.

Moje otazka nemirila ani tak na kvalitu, jako na kvantitu. T.j. zda tam ty priznaky z podstaty jsou nebo nejsou.

S Garminimi mapami se autem da celkem (az na ruzne lokalni excesy) jezdit bez problemu. S vetsim autobusem treba v Irsku nebo UK to uz muze byt docela velky problem. Uz se nam nekolikrat podarilo vjet na silnicku, ktera byla uzsi a uzsi, pak prudsi zatacka a tim padem (vzhledem ke kamenym zidkam po obou stranach silnicky) konecna. Couvali jsme zpatky (a vsechna auta za nami) 2 km.

Takze free mapa s atributy, i kdyz ne uplne spolehlivymi by asi byla porad lepsi nez komercni mapa bez atributu. (Samozrejme idealni reseni by bylo koupit profi mapu s atributy - to ma ovsem cenu pro ridice profiky, kteri to vyuziji a ne pro me, coby pasazera i kdyz s poradnim hlasem.).
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #8 kedy: September 02, 2010, 11:08:45 »

Pochybujem, zeby v OSM mapach Slovenska boli atributy pre nakladne vozidla (nosnost, svetlost). Obcas sledujem diskusiu OSM SK skupiny a nic take som nezaznamenal.
Zaznamenané
smutok
Full Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #9 kedy: September 02, 2010, 11:40:53 »

@Mapoid: no tvoj priklad bude problem pri vsetkych projektoch, pokial tam nebola niekde znacka predtym. Ale principialne sa chapeme.

@bogi: o garmin mapach viem a to ma nezaujma, skor ma zaujmalo pouzitie OSM v telefonoch a inych prenosnych zariadeniach, nieco ako free mapy od nokie.
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #10 kedy: September 02, 2010, 12:10:25 »

Do fonov s OSM mapami tak javovy We-Travel.
http://we-travel.co.cc/
http://wiki.freemap.sk/WeTravel
Zaznamenané
smutok
Full Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #11 kedy: September 02, 2010, 01:59:19 »

No jo javu nechcem.
Skusal som prave instalaciu na medium a nie do zariadenia a on nakopiruje jeden cab subor ktory by mal byt nasledne instalovany, takze zatil to zhodnocujem tak, ze pre wince nepouzitelne, ale mozno mi neaky macher vysvetli ako to rozchodit.
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #12 kedy: September 02, 2010, 04:33:01 »

Pre pesiaka by alternativne mohla posluzit aplikacia OpenMobileMap pre WM. Ma funkcnost podobnu, ako Google Maps Mobile, avsak je zalozena na OSM datach. Na zaklade OSM dat vie vyhladat POI, adresy a vypocitat trasu, avsak podobne ako Google Maps nema hlasovu navigaciu, nenataca mapu atd.

Zobrazuju sa rastrove mapy, trasa sa ziska internetovym dotazom na server.

Stiahnute mapove dlazdice cachuje. Ku vyhladavaniu a vypoctu trasy potrebuje internet, pre ukazanie polohy na uz stiahnutych mapovych dlazdiciach internet netreba.

Zaujalo ma, ze rastrovych zdrojov moze byt viac a mozno nove definovat. Takze ide o dalsiu free aplikaciu pre WM, ktora dokaze zobrazit rozne rastrove zdroje, ako su rozne OSM mapy, nasa NLC mapa, cykloserver, google atd. Podobne ako gpsVP, vie s tymito rastrovymi mapami pracovat online aj offline. gpsVP vsak nepodporuje routing. Dalsimi free WM aplikaciami, ktore dokazu zobrazit tieto rastrove zdroje, su SAS4WinCE a NaviComputer. Tie vsak nevedia vyhladavat a ani nespocitaju trasu.

http://ommdev.tumblr.com/
http://omm.mine.nu/
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=597957
« Posledná zmena: September 06, 2010, 03:47:14 od bogi » Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #13 kedy: September 02, 2010, 04:46:32 »

Este je jedna takmer free moznost s OSM datami, su to SmartMaps OSM.
http://www.smartmaps.cz/produkty/smartmaps-osm/
Plati sa len za aplikaciu 990,- Kč, OSM mapy a ich aktualizacie su zadarmo.

Oproti MapFactor Navigator free maju tu vyhodu, ze okrem WM bezia aj pod WinCE a Androidom.

Normalne to vie navigovat vratane hlasovej navigacie. Zobrazuje sa rastrova mapa. Mapu vie otacat po 90tich stupnoch. Mrknutie  Rozoberali sme to tu: http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,1112.0.html
Zaznamenané
V12
Hero Member

Príspevkov: 3652

Zobraziť profil
« Odpoveď #14 kedy: September 03, 2010, 06:07:29 »

Podla mojich skusenosti su vsetky free mapove projekty ubohej kvality. Jedine miesta, kde sa dau pouzit su velke mesta - Blava, Kosice, Zilina, Bystrica atd. Inak je to slabota a co je najhorsie, obcas aj nepresny zakres ciest, GPS potom odskakuje do pola. S tymto softom (v9) som sa hral uz minuly rok, bol som prekvapeny jeho prepracovanostou, moznost uplne podrobnej editacie parametrov vozidla je nevidana. K dokonalosti mu chybali uz iba 2 veci - nastavenie spoplatnenych ciest podla statov (ako to maju najvyssie Navigony) a zadavanie obchadzok. Taktiez som velmi zvedavy, ci v10 ma odstranene oneskorene zobrazovanie pri maximalnom zoome.
Zaznamenané

Jazdim s Jankou Sygicovie Úsmev
Strán: [1] 2   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.067 sekund, 21 otázok.