GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: [1]   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: gpsVP pre PC  (Prečítané 2064 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
raven.99
Newbie
*

Príspevkov: 2

Zobraziť profil
« kedy: Október 24, 2010, 11:53:27 »

ahojte,
nainstaloval som si program gpsVP podla navodu bogiho (http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,974.75.html), ako mapy som pouzil cache z googleak.
Program bezi normalne ale mám 2 problémy:
 - ked zapnem GPS modul, tak sa mi ukaze pozícia niekde nad kanadou, pri severnom pole (vid obrazok), - ale momentálne sedim za pc
 - nejdu mi posunut mapy na nase uzemie, maximalne sa dostanem po Francuzko a dalej ma to uz nepusti, ako by tam bol koniec, hoci v cache mam mapy celej EU

neviete co s tim mam robit? skusal som uz asi vsetko co ma napadlo... Smútok

inak mam WinXP, GPS modul Holux M1000C.
vopred dik za rady

* Bez názvu.JPG (129.84 KB, 896x699 - prehliadnuté 86 krát.)

* Bez názvu3.JPG (106.88 KB, 896x699 - prehliadnuté 53 krát.)
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7578

Zobraziť profil
« Odpoveď #1 kedy: Október 24, 2010, 04:33:46 »

S gpsVP som uz davno nerobil, skusim par tipov:
- Predpokladam, ze GPS prijimac nemas korektne pripojeny, alebo nemas spravne urcenu polohu, lebo Slovensko naozaj nie je v Kanade. Pises, ze momentalne sedis za PC ... no ale GPS prijimac by si mal mat niekde za oknom, v miestnosti satelitny GPS signal obvykle nie je dostatocny na urcenie polohy.
- Posunut sa na Slovensko by malo ist aj bez GPS prijimaca. Skus nacitat nejaky track alebo waypoint z oblasti Slovenska, ktoru mas nacachovanu. Moze tam byt nejaka moznost, ako zobrazit mapu na mieste tracku alebo bodu.

Alternativne ku Googleak a gpsVP mozes vyskusat:
- SAS.Planet ... je to obdoba ku Googleak, ale ma moznost pripojit GPS prijimac. gpsVP by si vobec  nepotreboval.
   http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,1687.0.html
- Google Earth umoznuju taktiez pripojit GPS prijimac, zobrazit trasu a pod.
« Posledná zmena: Október 24, 2010, 08:30:33 od bogi » Zaznamenané
raven.99
Newbie
*

Príspevkov: 2

Zobraziť profil
« Odpoveď #2 kedy: Október 26, 2010, 11:40:13 »

GPSko mam pripojene spravne a tesne pod oknom, skusal som vselico ale nepodarilo sa mi to spravne spojazdnit (ze by nejaky bug?).

inak vyskusal som ten SAS planet (diky za tip) a je to parada, co ocakavam to vie, je to user-friendly a vsetko mi v tom funguje tak ako ma (v SAS mi pozíciu ukazuje správne).

este raz díky.
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7578

Zobraziť profil
« Odpoveď #3 kedy: Október 26, 2010, 11:47:18 »

Tak prejdi na SAS.Planet, jeho vyvoj je dynamickejsi, je to najlepsia aplikacia svojho druhu.
Zaznamenané
Strán: [1]   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.058 sekund, 21 otázok.