GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: [1]   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Aky gps sledovac bez sim karty?  (Prečítané 1944 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
rendy1
Jr. Member
**

Príspevkov: 57

Zobraziť profil
« kedy: November 16, 2010, 08:50:52 »

Nazdar chalani,
Neviete mi nahodou poradit, ale popravde podla mna nic take neexistuje, potrebujem gps sledovac na vcelarske vozy, ktory by ich strazil - teda ich polohu, ale castokrat su tieto vozy pre vcely umiestnene v horach, kde nieje ziadny mobilny signal. Neviete mi poradit daky gps sledovac, s ktorym by sa tieto vozne dali postrazit? Ci ani vy netusite?
Diky za napady.
Zaznamenané
Mapoid
Full Member

Príspevkov: 237

Zobraziť profil
« Odpoveď #1 kedy: November 16, 2010, 09:38:23 »

Existuji GPS, ktere komunikuji  (posilaji zpravu/pozici) pres satelity.

Toto neni uplne ono (neni to urceno k hlidani), ale mozna by to po uprave bylo pouzitelne. Nebo existuje neco podobneho pro hlidani.

http://gpsinformation.info/penrod/spot/Spot.html
Zaznamenané
rendy1
Jr. Member
**

Príspevkov: 57

Zobraziť profil
« Odpoveď #2 kedy: November 17, 2010, 07:02:15 »

no ale asi to nieje presne ono,,co by som potreboval,,a nikoho uz nenapada ziadne riesenie??
Zaznamenané
Mapoid
Full Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #3 kedy: November 17, 2010, 08:20:33 »

Jde to nastavit, aby to posilalo polohu v ?nastavenych? intervalech. Pozice pak jdou presmerovat treba na mobil.

Hlavni problem je cena provozu. cca 150 EUR/USD za rok.

Mohlo by existovat i neco, co pouziva vysilacku. Tam ale muze byt problem s dosahem.

Kolik za to chces dat? A jak by to melo pracovat? Spustit poplach, kdyz se vyrazneji zmeni poloha nebo pravidelne reportovat polohu?

EDIT.
Jeste na jakou vzdalenost? A jaka je viditelnost do sledovaciho mista. Dala by se pouzit bezna vysilacka. Ta ma dosah cca 10-15 km, pokud je prima viditelnost, jinak cca 700 m.
« Posledná zmena: November 17, 2010, 10:45:58 od Mapoid » Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7578

Zobraziť profil
« Odpoveď #4 kedy: November 17, 2010, 09:21:56 »

rendy1:

Ak ti vcelari nechcu tahat za sebou kabel, je naozaj len malo moznosti, ako sa vedia spojit so svetom. Ta satelitna, ktoru spominal mapoid, je dnes myslim najdostupnejsia. Na tych vysokych nosnych frekvenciach, ktore sa pouzivaju na komunikaciu cez druzice, staci maly vysielaci vykon. Kto ide do brazilskeho pralesa a chce byt v spojeni so svetom, pouzije satelitny telefon.

Ine teoreticke moznosti su radiove frekvencie, ale tam treba ovela vacsi vysielaci vykon a takym vykonom si nemoze hocikto vysielat ako ho napadne. Viem, ze existuje nieco standardne ako amaterske packet radio, zda sa mi, ze niekedy geohladac cosi take spominal. Mozno sa ozve, ci by sa tymto sposobom nedalo komunikovat. Pozri http://www.hamradio.sk/packet. Nic ine standardizovane ma nenapada.
« Posledná zmena: November 17, 2010, 09:37:56 od bogi » Zaznamenané
zelenac
Sr. Member

Príspevkov: 386

Zobraziť profil
« Odpoveď #5 kedy: November 18, 2010, 12:20:50 »

Este ma napada moznost, ktoru pouzivaju sokoliari - vysielac na dakych dlhsich vlnach s dalekym dosahom. Sice nepostrazi ani neposle info o zmene polohy, ale v pripade, ze dakto slohne ule, tak sa da aspon urcit, ktorym smerom od prijimaca sa nachadzaju a trocha sa da odhadnut vzdialenost. Ak mas prijimace 2, da sa ciel zamerat dost presne. Akurat to nesmie zlodej znefunkcnit. Dake detaily netusim, ale sokoliari mi tvrdili, ze to vraj s uspechom pouzivaju. Ale asi to nebude nic velke, pretoze v opacnom pripade by sokoliar aj bez prijimaca bezpecne vedel, ze sokola najde v blizkosti vysielaca, ku ktoremu sokola priviazal.  Mrknutie
Zaznamenané
Mapoid
Full Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #6 kedy: November 18, 2010, 01:34:02 »

Asi by se dalo zkombinovat vice veci.

GPS by mohla hlidat polohu a pri zmene polohy o predem definovanou vzdalenost by zapla tu dlouhovlnnou vysilacku. To by bylo znameni, ze je treba bezet k ulu.

Ul by se dal dvema prijimaci zamerit a najit.

Kdyby tam byl i GSM vysilac, tak mohl, jakmile se dostane na signal GSM, poslat sve souradnice. Ty by mohl poslat i pres ten satelit, ale bylo by to drazsi.
Zaznamenané
Strán: [1]   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.061 sekund, 20 otázok.