GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: [1] 2   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: GPS logger a prijmac (laptop)  (Prečítané 3418 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
314r
Newbie
*

Príspevkov: 2

Zobraziť profil
« kedy: Marec 01, 2011, 11:49:18 »

Servus vsetci,

zhanam pre svoj notebook nejaky kvalitny/citlivy gps prijmac a logger v jednom na prepojenie cez usb. pokial mozno so zvysenou odolnostou (tiez vodotesny). Na poli gps pre osobne pouzitie som novy/nie moc skuseny.

Hlavne na zaznamenavie/zistovanie polohy lode (chart plotting).

Ak viete o niecom malom, vykonnom a kvalitnom - budem rad ked mi date vediet.

Cinske hracky typu http://www.presne.sk/gps-logger-i-gotu-120-p433  mi prosim neodporucajte.
_
Je vobec nejaky schopny predajca v SVK, ktory zastresuje marine segment?

dakujem
Zaznamenané
Edo
Full Member

Príspevkov: 114

Zobraziť profil
« Odpoveď #1 kedy: Marec 02, 2011, 12:36:00 »

kvalitny/citlivy gps prijmac a logger v jednom na prepojenie cez usb. pokial mozno so zvysenou odolnostou (tiez vodotesny)
Mas vodotesny notebook? S akym softverom to chces pouzivat? Pre orientaciu na vode asi nie je horsie riesenie ako notebook & GPS modul...

Cinske hracky typu http://www.presne.sk/gps-logger-i-gotu-120-p433  mi prosim neodporucajte.
i-gotU patri vzhladom na tvoje poziadavky (Ak viete o niecom malom, vykonnom a kvalitnom) medzi to najlepsie co mozes kupit. Predpokladam ze tvoj notebook nebol vyrobeny v Californii, ale v Cine ako vsetka spotrebna elektronika  Mrknutie
Zaznamenané
314r
Newbie
*

Príspevkov: 2

Zobraziť profil
« Odpoveď #2 kedy: Marec 02, 2011, 02:15:35 »

aj ked bol vyrobeny v CLR to este nemusi znamenat, ze pouziva cinske technologie  Mrknutie

pokial sa nemylim, igotU je artikel, ktory vyraba nejaka neznama taiwanska firma Mobile Action.
Radsej si priplatim za osvedcenu znacku - ktora okrem "cute designu" ponuka aj osvedcenu kvalitu, len prosim poradit  Mrknutie
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7578

Zobraziť profil
« Odpoveď #3 kedy: Marec 02, 2011, 02:36:17 »

igotU je artikel, ktory vyraba nejaka neznama taiwanska firma Mobile Action

Ked aj nezname taiwanske firmy poznas, neverim, ze nepoznas iny datalogger, nez je i-gotU, najma ked staci do Google vyhladavaca vlozit GPS logger http://www.google.sk/search?q=gps+logger

Cakam, kedy sem das linku na tovar z tvojho vlastneho obchodu s tym, aky super logger si nahodou prave nasiel.
Zaznamenané
Patrick
Hero Member

Príspevkov: 658

Zobraziť profil
« Odpoveď #4 kedy: Marec 02, 2011, 03:23:11 »

Notebook + GPS modul na lod?  Šok

Radsej si priplatim za osvedcenu znacku - ktora okrem "cute designu" ponuka aj osvedcenu kvalitu, len prosim poradit
Urcite by som na Tvojom mieste hladal nieco specialne urcene pre navigaciu na vode:
http://www.presne.sk/namorne-gps-c1_19
Zaznamenané

Nokia N96 + Sygic Mobile Maps
TomTom XL IQ Routes
Garmin eTrex
Mio A702
duri191
Newbie
*

Príspevkov: 25

Zobraziť profil
« Odpoveď #5 kedy: Máj 17, 2011, 05:48:23 »

Čaute,

nechcem zakladať nové vlákno lebo potrebujem niečo podobné.

Potreboval by som kvalitný USB alebo BT alebo WIFI GPS prijímač (najlepšie aj s externou anténou-ale nusí ísť pod sklo) aby funfoval pod stromami a hlbších dolinách.

Potrebujem to spojiť s noteboolom a používat v aute. Chcem aby mi na tom v prvom rade beželi Garmin mapy. Jazdíme totiž orientačné offroad závody, niečo podobné ako geocashing len na aute :-) a potrebujem mať body na velkej obrazovke. Je to nutné, lebo býva napr. 200 GPS bodov oblasti a je potrebné rýchlo vyberať vhodné body a orientovať sa na velkej ploche a v rýchlosti.
Turistické a nuvi GPS od Garminu mám, ale je to s tým opruz kôli displayu a signalu + preba robiť interaktívne tracky...

dakujem
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #6 kedy: Máj 17, 2011, 07:58:22 »

Pokial viem, turisticke GPS Garmin (nie vsetky) ide pouzit aj ako USB GPS modul pre notebook. Aky model turistickeho Garminu vlastnis?
Zaznamenané
duri191
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #7 kedy: Máj 17, 2011, 10:04:34 »

EDGE 800
Zaznamenané
navigaciavmobile.sk
Full Member

Príspevkov: 190

Zobraziť profil
« Odpoveď #8 kedy: Máj 17, 2011, 10:49:17 »

Taiwan ale treba pozriet : Qstarz BT-Q1000XTM

Zaznamenané

MAGAZÍN O GPS    - http://magazin.navigaciavmobile.sk
LACNÁ NAVIGÁCIA - http://navigaciavmobile.sk
duri191
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #9 kedy: Máj 31, 2011, 09:57:21 »

tak som uz pokrocil trochu dalej. Zohnal som NTB s SSD diskom, takze potrebujem zohnat uz "len" gps
To co som ponachazdal v odkazoch tuna na fote malo vzdy presnost +- 5m. Je nieco presnejsie, co sa da pripojet do NTB  a ma slusny prijem ?
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #10 kedy: Máj 31, 2011, 10:18:59 »

duri191, presnost je dana predovsetkym GPS technologiou, ktora pozostava nielen z GPS prijimaca, ale hlavne z komplikovaneho riadiaceho systemu a kozmickeho segmentu. Neocakavaj realne vyssiu presnost, nez si uviedol. To by si musel kupit specialny geodeticky pristroj, vybavit ho zvlastnou antenou a meranie vykonavat urcitym postupom urcity cas. Cena takeho riesenia by bola radovo inde, tu sa takym nezaoberame.

Precitaj si zakladne informacie o fungovani GPS: http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,1209.0.html
Zaznamenané
duri191
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #11 kedy: Máj 31, 2011, 12:22:36 »

mno, tomu ja rozumiem, nie je to moja prva GPS. Ide mi skor o to, ze taky maly bazmeg bez anteny co maju Alze, GBS...bude mat pod stromami kludne presnost 40-50 m a to uz je pre mna problem, ak mam nieco hladat. Hladam nieco, najlepsie s externou antenou ale musi ist dat pod sklo lebo na aute by vydrzala mozno tak 30 min...mam napr Garmin Edge 800 a jeho citlivost by mi plne vyhovovala...skoda, ze ho neviem pripojit ako externe GPS
Zaznamenané
lacop
Sr. Member

Príspevkov: 460

Zobraziť profil
« Odpoveď #12 kedy: Máj 31, 2011, 01:37:01 »

...mam napr Garmin Edge 800 a jeho citlivost by mi plne vyhovovala...skoda, ze ho neviem pripojit ako externe GPS

Nevieš ho pripojiť, lebo sa nedá, alebo jednoducho nevieš ako nato? Nemán Edge 800. Mám Oregon 450 a ten sa dá pripojiť ako externé GPS. Preto by mi bolo divné, keby sa Edge800 nedal.
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #13 kedy: Máj 31, 2011, 01:42:22 »

Predpokladom je moznost prepnut USB port zariadenia do prislusneho komunikacneho rezimu. Ak nepodporuje Garmin Spanner mode, potom sa neda pripojit tak, ako Oregon. Napr. najnizsi model Oregona 200ka toto nepodporuje - po pripojeni kablom ku PC nepride ziadna otazka a pripoji sa hned ako USB disk.
Zaznamenané
lacop
Sr. Member

Príspevkov: 460

Zobraziť profil
« Odpoveď #14 kedy: Jún 01, 2011, 07:29:32 »

Je možné, že Edge 800 nemá Garmin Spanner mode. V návode som o ňom nič nenašiel. duri191 by sa mohol pozrieť do menu prístroja, či tam niekde pod možno System/Interface niečo nenájde.

Potom mu asi nič iné neostane len si kúpiť nejaký externý GPS modul. Ja mám dobré skúsenosti s týmto: Qstarz BT-Q1000P Bluetooth Data Logger GPS Receiver Je to aj DataLogger dá sa pripojiť cez USB ale aj pomocou bluetooth. Mám to vyskúšané s OziExplorerom aj s Garmin Mobile PC. Kupoval som ho pred 3 rokmi, teraz už bude mať následovníkov.
Zaznamenané
Strán: [1] 2   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.071 sekund, 21 otázok.