GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: [1]   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: GPS tracker pre vrtulník?  (Prečítané 1675 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
rendy1
Jr. Member
**

Príspevkov: 57

Zobraziť profil
« kedy: Marec 21, 2011, 04:56:57 »

Nazdar. Potreboval by som GPS tracker - zariadenie na sledovanie trasy, časy a dĺžky odlietaných úsekov pre vrtulník /naozajstny, nie hrackarsky :-D/ . Nemalo by to byť pevné zariadenie (odnímateľné resp. prenosné), malo by to mať možnosť sťahovať data online alebo 1*týždenne. Požiadavka je ďalej vytvárať knihu jázd pre kontrolné účely.
Co mi poradite, co by bolo najvhodnejsie riesenie? Kedze podobne GPS trackery pre autá su viacmenej pevne zabudovane,,nie prenosne,,,
diky...
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7578

Zobraziť profil
« Odpoveď #1 kedy: Marec 21, 2011, 07:25:36 »

Nemam tip na celkom konkretne riesenie, napadlo ma vsak, ze sa da pouzit smartfon alebo PDA s vhodnym free softverom. Niekde som uz nejake free tracking programy spominal, odvtedy sa mohli zdokonalit, pripadne mohli pribudnut nove.
Zaznamenané
Amater
Hero Member

Príspevkov: 1331

Zobraziť profil
« Odpoveď #2 kedy: Marec 21, 2011, 07:52:09 »

Ja by som hľadal a šiel cestou GPS monitoringu aj ke´d nie som si istý či výsledok bude taký aký chceš.

Systémov a predajcov je habaďura. Treba len vybrať pomer cena / výkon.
Zaznamenané

Navigácia Ťa dostane do miest, kade by si v živote nešiel a potom Ťa s tade zložito vymotá, aby si mohol povedať:
Ako dobre, že tú navigáciu mám, inak by som sa stratil.
rendy1
Jr. Member
**

Príspevkov: 57

Zobraziť profil
« Odpoveď #3 kedy: Marec 21, 2011, 09:29:30 »

no akoze klasicke GPS monitorovacie zariadenia som si uz presiel, ale dake mobilne, ktore by sa dalo presuvat z jedneho vrtulniku do druheho, som nenasies,,,v tom zatial vidim najvacsí problem mojho hladania,,,
Zaznamenané
Mapoid
Full Member

Príspevkov: 237

Zobraziť profil
« Odpoveď #4 kedy: Marec 21, 2011, 09:39:45 »

Zarizeni je urcite mraky. Ma to byt v ramci jednoho statu (pak bych volil GPS s GSM posilanim zprav) nebo vice statu (pak GPS s GSM nebo satelitnim posilanim zprav).

Pokud nepotrebujes znat pozici online, tak staci GPS-logger. To muzes resit i normalni GPS a k ni pripojit NMEA logger.
Zaznamenané
Strán: [1]   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.06 sekund, 20 otázok.