GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: 1 [2]   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Externy GPS modul  (Prečítané 2379 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
lacop
Sr. Member

Príspevkov: 460

Zobraziť profil
« Odpoveď #15 kedy: Jún 09, 2011, 07:15:12 »

Chcem iba upozorniť na jednu vec:

Použitie toho BT modulu (OEMSPA331i) je úloha pre elektrotechnika amatéra (napájanie, umiestnenie, príp. nastavenie), skrátka pre človeka, ktorý vie, aký je rozdiel medzi červeným a modrým "Amatérskym rádiom" (to je časopis).

V prílohe je datasheet.

* cb-oemspa311i-04.pdf (305.33 KB - stiahnuté 32 krát.)

* cb-oemspa331i-04.jpg (211.58 KB, 639x639 - prehliadnuté 32 krát.)
Zaznamenané
Mapoid
Full Member

Príspevkov: 237

Zobraziť profil
« Odpoveď #16 kedy: Jún 09, 2011, 12:30:43 »

Urcite budou i ne-OEM reseni, ktera jsou vhodna pro absolutni laiky. Na netu jsem videl treba USB->BT modul s dlouhym dosahem. Ten by sel dat treba do notebooku. Bezne jsou i BT moduly se seriovym rozhranim. Pak by to ovsem chtelo sehnat GPS modul, ktery ma seriovy vystup.
Zaznamenané
jacer
Newbie
*

Príspevkov: 8

Zobraziť profil
« Odpoveď #17 kedy: Jún 09, 2011, 03:51:21 »

Zdravím, takže pochopil som že bude treba trocha znalostí a skúsenosti s elektro a tak som poslal Ďalši mail do tej firmy a ponúkli mi riešenie, ale bez skúseností to nebude.
Odpísali mi toto:
Váš dotaz jsem pochopil tak, že externí GPS s Bluetooth již máte, proto jsem navrhl použití repeateru.

Pokud jej ale nemáte, lze použít např. GPS modul Antenova AN-M10264-C2FX (včetně SMD konektoru je celková cena cca 28 EUR), ke kterému bude přímo připojený Bluetooth modul OEMSPA331i (67 EUR).

Zapojení je snadné - GPS bude napájený 3,6V (stejně jako Bluetooth modul), mezi sebou budou spojené jen jedním datovým vodičem - Tx (z pohledu GPS).

GPS modul je však v miniaturním SMD provedení, konektor má rozteč vývodů 0,5mm a rozhodně vyžaduje zkušenosti s návrhem plošných spojů a vlastní realizace.

Musím si pozrieť výkres toho modulu a zistiť či je potrebné to dať na plošák , alebo postačí iba nejaká montážna krabička.

Ako to vidíte?
Zaznamenané
Strán: 1 [2]   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.067 sekund, 20 otázok.