GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: 1 [2] 3   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: LOCUS, turistická navigácia pre Android, ktorá si mapy vyrobí sama.  (Prečítané 10491 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
lacop
Sr. Member

Príspevkov: 460

Zobraziť profil
« Odpoveď #15 kedy: Január 10, 2012, 11:52:04 »

Čo sa týka platby cez PayPal, písal som o nákupe cez AndroidPIT, tam sa to dá.

Lucus adresy získava z webu. Menu-Funkcie-Navigovať do-Adresa-Hľadaj.

Zaznamenané
lacop
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #16 kedy: Január 23, 2012, 05:08:25 »

Nie je problém skonvertovať oziexplorerovské OZF2 a OZFX3 mapy pre Locus.

Najjednoduchšie je to programom MAPC2MAPC. Je to však shareware, ale za 10 GBP sa oplatí kúpiť. Treba si však prečítať "readme.txt", ktorý sa nachádza v inštalačnom priečinku programu, kde sa píše, že pre podporu OZFX3 a OZF2 je potrebné doinštalovať príslušné "GDAL_Translate" (linky sú uvedené v texte) a cez menu "Edit - Locate" ho treba asociovať. Potom sa oziexplorerovský MAP súbor otvorí cez menu "File - Open Calibration" a po načítaní sa cez "File - Write Mobile Atlas" vyberie vytvorenie súboru pre "Locus/RMaps sqlitedb".

Druhá možnosť je použiť free program OziMapTrans a súbor OZFX3 skonvertovať na trekbuddyovský TAR atlas. Locus totiž vie čítať aj trekbuddyovské TAR mapy. V záložke "Settings" zaškrtnúť "use custom tile size" a zvoliť rozmer dlaždice napr. 512 x 512 (kľudne aj 1024x1024). Potom cez záložku "OziMap (ozf2/ozfx3)" otvoriť oziexplorerovskú mapu ("Open Map ..."). Kliknúť na "Start Conversion" a vybrať výstupný formát "TrekBuddy TAR Files (*.tar)". Potom už len čakať, trochu to trvá.
Download OZIMAPTRANS: http://www.4shared.com/rar/bQ5SswAu/OziMapTrans_1307.html
« Posledná zmena: Január 23, 2012, 07:56:51 od lacop » Zaznamenané
juroslav
Newbie
*

Príspevkov: 14

Zobraziť profil
« Odpoveď #17 kedy: Apríl 07, 2012, 10:40:27 »

Ako nový používateľ systému android by som sa na vás chcel obrátiť s prosbou o pomoc. Pôvodne som používal systém symbian a program Smartcomgps a externý Gps modul evolve touchTraxx všetko funguje v najlepšom poriadku. Po zakupení smartphonu LG p690 a nainstalovaní programov Locus pro,Oruxmaps + gps modul mi zobrazuje nepresne momentalnu rychlost s časovým oneskorením. Zastavim a až po 6s mi ukaze na displeji hodnotu 0km/h. Rýchlost s tachometrom sa nezhoduju avšak nadmorskú výšku a miesto aktualnej pozicie je celkom presna. Ak použijem interne gps ukazuje mi rychlost presne ale presnost aktualnej polohy je o nieco rozdielna preto by som aj nadalej rad pouzival externe gps. Pri gps module menej ako 1m a pri internom tak 10 m. Nepomohlo aj ked som skusal nainstalovat adndroid program Bluetooth GPS Provider ktory s Locusom padal a dal na frekvenciu gps 1Hz.V oruxmaps fungoval ale stale nepresne hodnoty. Skusal som to nastavit aj v programe gpsview a nastavit gps modulu na hodnotu 1Hz namiesto 5Hz. Neviete mi poradit kde v nastaveniach v Locusu pripadne ako nastavit gps modul aby bola rychlost aspon trochu podobna tej skutocnej. Neviem si uz s tym rady Smútok  Používam to na bicykel. Dakujem za kazdu radu
Zaznamenané
lacop
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #18 kedy: Apríl 07, 2012, 11:37:43 »

Pri gps module menej ako 1m a pri internom tak 10 m.
Keď nejaká android aplikácia napíše, že presnosť určenia polohy je lepšia ako 1 m, tak je na prvý pohľad jasné, že to nie je pravda. Skôr je reálny ten údaj pri použití s interným GPS. Tie údaje v metroch sú veľmi relatívne. Aj ja, keď som pripojil k Locusu externý BT GPS modul, som si všimol "super presnosť". Hneď som to však vyhodnotil ako blud.

Kľudne používaj Locus s interným GPS modulom. Ak je stopa tvojej trasy zaznamenaná presne, nie je čo riešiť. U mňa (samsung Galaxy S2) nie je žiaden rozdiel, či zaznamenávam stopu telefónom alebo Oregonom 450, či BT datalogerom Qstarz. Čo sa týka rýchlosti, spolieham sa na cyklocomputer. Tam je to jednoznačné.

Ak by si však chcel naďalej riešiť tebou zaznamenané rôzne interpretácie rýchlosti pri použití internej GPS a externého BT GPS modulu, odporúčam sa obrátiť priamo na autora programu Locus (jeho nick je menion): http://forum.asamm.cz/viewforum.php?f=4&sid=949ffc81e47490b8115406bacc48db85

Ak vieš po anglicky, lepšie bude použiť priamo na to určené stránky: https://getsatisfaction.com/locus

Zaznamenané
juroslav
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #19 kedy: Apríl 07, 2012, 12:29:21 »

Len mi to pripada take zvlastne na nokii 6120 + modul gps fungovalo vsetko ako malo so smartcompgps. Rozdiel je aj v tom ze ked zapnem modul trva mi to 1 sekundu a najde satelity s internym mi to trva 15 minut. Modul obsahuje mtk chipset a lg p690 asi nejaky starsi sirf. Tak som trochu sklamany. Ako si spokojny s presnostou interneho gps na samsungu s2?Ako mas nastavene v locuse interval aktualizacie gps a minimálnu presnost? 
Zaznamenané
lacop
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #20 kedy: Apríl 07, 2012, 12:45:20 »

Presnosť na SGS2 je ako píšem vyššie zhruba rovnaká ako na turistickom Oregone 450. V nastaveniach mám zapnuté GPS-auto (nezaškrtnuté GPS auto-off). Potom sú údaje ako interval aktualizácie a minim. presnosť bezvýznamné.

Pre urýchlenie fixu si stiahni a-gps dáta (Reset A-GPS údajov). Môžeš použiť aj externý program GPS Status. Treba mať pripojenie k internetu, môže byť aj wifi.
Zaznamenané
juroslav
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #21 kedy: Apríl 07, 2012, 01:32:11 »

Tak to je dost presne. Dobre tak odskusam to interne gps ako mi vravis a zreferujem.V orientacii mas ako nastaveny hardverovy kompas,automaticku zmenu a hodnotu rychlosti? Este by som sa rad spytal ci v locuse alebo oruxmaps aspon z casti pomaha hlasova navigacia pripadne zvukove pipnutie pouzivam mapy z mobac? Ci je mozne od toho nieco ocakavat alebo je to uplne bez zvukoveho signalu a ukazuje len smer? Trate aj waypointy som si uz nahodil do mapy. Dakujem
Zaznamenané
lacop
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #22 kedy: Apríl 07, 2012, 04:06:55 »

Kompas - Automatická zmena - Hodnota rýchlosti 1 m/s (t.j. 3,6 km/h)

Pípnutie pri priblížení k bodu sa dá nastaviť v menu Navádzanie. Pre bike by som použil navádzanie podľa stopy, zvolil by som 50 m priblíženie pre navigovanie na ďalší bod, Auto-výber. Notifikáciu si nastav ako tebe vyhovuje.

Ja Locus na navigovanie nepoužívam, keďže môžem mať na riadidlách biku Oregona. Ale Locus niekedy použijem paralelne, predsa len na 4,3" displeji sa lepšie orientuje. A viackrát som sa až počas výletu rozhodol zmeniť trasu, ktorú som si pre navigáciu do Oregona doma v OziExploreri vyklikal. V Locuse sa tiež dá veľmi pohodlne trasa vyklikať, skontrolovať prevýšenie, vzdialenosti a uložiť do GPX súboru. Potom iba vyberiem z Oregona SD kartu, dám ju do miniatúrnej čítačky a pomocou redukcie OTG (USB host - mikro USB host) pripojím k telefónu. GPX súbor prekopírujem na oregonovskú mikro SD kartu a môžem sa nechať Oregonom navigovať po novonaklikanej trase.
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7578

Zobraziť profil
« Odpoveď #23 kedy: Apríl 07, 2012, 04:25:45 »

lacop, zaujimavy prenos dat v terene. Úsmev
Nejde Tvoj Oregon uviest do rezimu USB disku a pripojit ku mobilu kablom namiesto tej mini citacky?
Potreboval by si redukciu na mini a nie mikro USB.
Zaznamenané
lacop
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #24 kedy: Apríl 07, 2012, 04:58:27 »

Oregon som samozrejme skúšal priamo pripojiť k telefónu (SGS2) pomocou USB kábla a USB OTG (On-The-Go) redukcie, ale telefón ho nevidel. Je zaujímavé, že androidovský tablet Archos 101 ho vidí (má osobitný, klasický USB host). Ale vidí len vnútornú pamäť Oregonu. V ňom vloženú mikro SD kartu nevidel.
EDIT: Dávam do prílohy obrázok - pripojenie čítačky mikro SD k telefónu SGS2

Ešte jedna informácia čisto iba k Locusu:
LOCUS UŽ PODPORUJE AJ OFF-LINE VÝŠKOVÉ DÁTA vo formáte HGT.

Stačí ich iba uložiť do priečinka ... /locus/data/srtm/

HGT súbory si môžete stiahnuť napr. odtiaľ: http://dds.cr.usgs.gov/srtm/version2_1/SRTM3/
Jeden HGT súbor je pre územie jedného štvorcového zemepisného stupňa. Súbor s názvom "N48E018.hgt" je pre štvorec s ľavým dolným rohom daným súradnicami 48° severnej šírky a 18° východnej dĺžky.

* 1.jpg (64.69 KB, 450x673 - prehliadnuté 31 krát.)
« Posledná zmena: Apríl 08, 2012, 09:47:07 od lacop » Zaznamenané
juroslav
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #25 kedy: Apríl 08, 2012, 02:30:18 »

Skusal som tie vyskove data ide to super. Treba chvilu pockat a vyska sa ti po 1-2sec zobrazi aj bez pouzitia gps. Treba mat tiez zaskrtnute dynamicke vysky. Dalsia dobra vec vdaka.
Zaznamenané
juroslav
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #26 kedy: Apríl 08, 2012, 03:23:03 »

Ak sa smiem spytat v akom programe si vytvaras trasu pre bicykel? V oziexploreri je to dost namahave a zdlhave. Cez program cyklotrasy sa da trasa exportovat ale uplne nesedi podla map z Mobacu. Pripadne este zo stranky cykloserveru nejako doupravovat.
Zaznamenané
lacop
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #27 kedy: Apríl 09, 2012, 02:23:21 »

Trasy si vyklikávam práveže v OziExploreri. Podkladom mi je mapa Shocart s vloženými lesnými cestami a chodníkmi NLC. Keď OziExplorer ovládaš, nie je to až také nepohodlné a mám pod kontrolou, čo si vyklikám. Ak si trasy exportuješ z programu Cyklotrasy, si obmedzený iba na to, čo tam dal niekto iný a aj so všetkými chybami a nepresnosťami.

- Peknú a efektnú možnosť "vyklikávania trás" za použitia vektorovej mapy GPSForum Topo Slovakia (obsahuje lesné cesty NLC) popísal bogi tu:  http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,3596.0.html

- Niečo podobné sa dá za použitia Freemap Route Planner ( http://www.freemap.sk/ ). Vieš si naplánovať trasu po lesných cestách s viacerými prejazdovými bodmi podobne ako v autonavigáciách. Samozrejme je to obmedzené iba na lesné cesty, ktoré sú na mape FreeMap.sk.

- Existuje free android aplikácia, ktorá integruje Freemap Route Planner do Locusu. Volá sa "Freemap.sk Addon for Locus". Po známych trasách to funguje celkom dobre. Zadám počiatočný bod napr. niekde v Košiciach, koncový bod napr. na Kojšovskej holi a vypočíta mi to optimálnu trasu, ktorú by som si aj sám vyklikal, keby som to robil manuálne. V Locuse je dobré pridať si tlačidlo "Freemap Route Planner" do pravej lišty.

Keď už máme "Freemap Route Planner" v mobile nainštalovaný, otvoríme si ho a spustíme "Map Manager", v ktorom si stiahneme slovenskú turistickú vektorovú mapu - zaškrtneme obe políčka a dáme stiahnuť (odporúčam cez wifi - má to vyše 100 mega). Potom vykonáme potrebné nastavenia v Locuse, ako je popísané na obrazovke "Map Managera" (pozri screenshot v prílohe).

* SC20120409-165902.png (91.18 KB, 480x800 - prehliadnuté 24 krát.)
« Posledná zmena: Apríl 09, 2012, 04:32:06 od lacop » Zaznamenané
geohladac
Sr. Member

Príspevkov: 447

Zobraziť profil
« Odpoveď #28 kedy: Apríl 12, 2012, 02:26:06 »

Tak uz aj ja ficim na Handroidovi, medzi prvymi zaplatenymi aplikaciami bol Locus, nasledovala vyroba map cez MOBAC, vektrove mapy, Freemap.sk Addon for Locus a vyroba spravneho gc gpx v Mozigu. Locus je neskutocny program, online integracia geocachingu cez plugin 4gc je fenomenalna, program je svizny, stabilny a ponuka pre mna ako byvaleho uzivatela oziexplorera na wm vela novych moznosti o ktorych sa WM mohlo len snivat... Freemap.sk Addon for Locus najblizsej dobe idem konvertovat oziho mapy do sqlitedb a doplnit hgt na kartu...

Ku stastiu mi tam chyba uz len vektorova mapa NLC, nechysta sa ju niekto vyrobit?  Mrknutie
Zaznamenané

SGS+ + PDA HTC Touch HD + Garmin Oregon 300 + Nokia E66 + PDA Asus 636N. Vlastnil som: PDA HP hw6515; PDA HTC Cruise; Garmin Vista HCx; BT GPS MSI SF200
geohladac
Sr. Member

Príspevkov: 447

Zobraziť profil
« Odpoveď #29 kedy: Apríl 12, 2012, 02:30:29 »

Citácia: lacop

Odkaz nefunkcny

Data sa daju stiahnut aj tu:

http://toolserver.org/~cmarqu/osm_hillshading/N40E010-N49E019/
http://toolserver.org/~cmarqu/osm_hillshading/N40E020-N49E029/

Pre slovensko staci N47 az N49 a E16 az E22
« Posledná zmena: Apríl 12, 2012, 02:50:03 od geohladac » Zaznamenané

SGS+ + PDA HTC Touch HD + Garmin Oregon 300 + Nokia E66 + PDA Asus 636N. Vlastnil som: PDA HP hw6515; PDA HTC Cruise; Garmin Vista HCx; BT GPS MSI SF200
Strán: 1 [2] 3   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.085 sekund, 21 otázok.