GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: 1 2 [3]   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Oregon 450 a rychlost pamatovej karty  (Prečítané 2577 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
lacop
Sr. Member

Príspevkov: 460

Zobraziť profil
« Odpoveď #30 kedy: Júl 03, 2011, 03:35:22 »

Aj ked hocico zapisujem do O450-ky ide to rychlostou v priemere 850 kb/s
Dosahuje rychlost okolo 650kb/s
To zodpovedá cca 80 kB/s a to je strašne málo. Mne to zapisuje rýchlosťou cca 1900 kB/s.

Tvoj Oregon 450 je viac ako 23-krát pomalší ako môj. To je trochu divné. Nemýliš si kb/s a kB/s?
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7579

Zobraziť profil
« Odpoveď #31 kedy: Júl 03, 2011, 03:52:06 »

Podla doteraz nameraneho to s niektorymi SDHC kartami v Oregone ide rychlejsie a s niektorymi pomalsie, pritom akokeby vysoke nn v classnn nepomahalo.

Mne sa to javi tak, ze Oregon nesplna dobre standardy USB2.0 citacky, co je bezny hardver za par EUR. Driver potom nie je schopny komunikovat na rychlosti, danej kartou.

Bolo by uzitocne, keby viaceri pomerali zapis na kartu a mozno sa tak dozvieme, s akou kartou, alebo akou triedou kariet Oregon komunikuje voci PC najrychlejsie.

Keby sme sa napr. zistili, ze sa do Oregonu neoplati kupovat drahu classnn kartu, alebo ze karty urciteho vyrobcu bezia nejlepsie, taketo informacie mozu byt velmi uzitocne.
« Posledná zmena: Júl 03, 2011, 04:14:09 od bogi » Zaznamenané
markkepi
Jr. Member
**

Príspevkov: 91

Zobraziť profil
« Odpoveď #32 kedy: Júl 03, 2011, 03:55:58 »

pravdaze som mal na mysli kB,len som to tam nejak zle zadal-ups..Ved to by uz aku hodnotu muselo ukazovat?

Zaznamenané
markkepi
Jr. Member
**

Zobraziť profil
« Odpoveď #33 kedy: Júl 03, 2011, 03:58:27 »

Podla mna to Bogi neni ani velky problem!Ten by nastal keby pomaly rolloval mapu v Stroji a to robi uplne perfektne!! Smiech
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7579

Zobraziť profil
« Odpoveď #34 kedy: Júl 03, 2011, 04:12:10 »

Niekto pouziva objemne rastrove mapy -  KMZ alebo JNX. Niekto iny pouziva v Oregone City Navigator. To su vsetko stovky mega a dlho to trva, ak to ide pod 1MB/s. CNE moze byt az 2 GB. Kto ma Lifetime a aktualizuje kazdy stvrtrok, vie, kolko casu to trva ...

Vyberat kartu z Oregona spod bateriek je nesikovne a mechanika toho ramceka pod baterkou nevzbudzuje dojem, ze je vhodna na castu manipulaciu.
Zaznamenané
lacop
Sr. Member

Príspevkov: 460

Zobraziť profil
« Odpoveď #35 kedy: Júl 03, 2011, 04:13:59 »

pravdaze som mal na mysli kB,len som to tam nejak zle zadal-ups..Ved to by uz aku hodnotu muselo ukazovat?

Ja ťa nepoznám, nemôžem vedieť, čo máš na mysli. Som rád, že ti načítava 8-krát rýchlejšie, ako si pôvodne udával.
Zaznamenané
markkepi
Jr. Member
**

Zobraziť profil
« Odpoveď #36 kedy: Júl 03, 2011, 04:15:51 »

To je pravda,Ja v nom mam tak 4 giga map a viem ze som ho nechal zapojene zopar hodin..Len to neni taky problem ako keby si mal byt v terene a nestiha ti mapa rolovat podla cesty.To by bol problem velky!!Doma mi to neprekaza
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3]   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.073 sekund, 20 otázok.