GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: [1]   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Navigovať na waypoint pre Android  (Prečítané 1447 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
balkanista
Sr. Member

Príspevkov: 282

Zobraziť profil
« kedy: August 09, 2011, 09:10:38 »

Ktorá aplikácia má schopnosť "navigate to Waypoint" pre android  podobne ako je to v Ozi, najlepšie  "pozdlž route" kedy nás to naviguje vždy k dalšiemu bodu cesty. Ozi pre android to zatiaľ nevie  Som v rozpakoch
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7579

Zobraziť profil
« Odpoveď #1 kedy: August 10, 2011, 06:34:38 »

Viacmenej hociktora - napr. OruxMaps. Pozri aj Locus. Pouzi [Vyhladavanie] hore, najma lacop tu poskytol zaujimave informacie.

Uz aj ja som Android pozitiv - ZTE Blade s Androidom 2.2
http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=2402&view=1&c=orange_san_francisco_b08_zte_blade
Zaznamenané
balkanista
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #2 kedy: August 11, 2011, 06:57:57 »

Hm, jedna impertinentná otázka. Ako držíte smartfón pri navigácii, vertikálne alebo horizontálne? V teréne by som ho rozhodne používal vertikálne, zvyk z Garminu.
Ale cestné navigácie sú horizontálne. Vôbec keby som chcel používať Igo alebo Sygic vertikálne, fungovalo by to? A ešte ked sme pri tom, dá sa oficiálne kúpiť Igo pre android? Nejako to nikde nemôžem vygoogliť, hoci v minulosti to tuším inzerovali... (teraz len samé torrenty ....). Musím povedať že nedávno sme boli na Balkáne s kamarátovými Sygicom a Tomtomom a ešte ani v Chorvátsku to nebolo dobré, inde priam strašné (vidí to len hlavnejšie cesty aj to nie celkom tam kde sú  Mrknutie ). V Bosne a Macedónsku nás to teda zabávalo  Úšklabok zlatý GMPC hoci nepozná nové komunikácie ....
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7579

Zobraziť profil
« Odpoveď #3 kedy: August 13, 2011, 10:36:53 »

GPS zariadenia pouzivaju rozne typy anten (quad helix, ceramic patch, planar ring, microstrip patch, SMD patch), preto sa asi neda odpovedat vseobecne. Male zariadenia, ako su smartfony, pouzivaju typicky nejaky typ patch anteny, jej konstrukcia moze zabezpecovat dobry prijem signalu z roznych smerov.

http://www.gpsinformation.org/joe/gpsantennaspecs.htm

Skus pozerat, kolko vidis satelitov a aka je intenzita signalu a otacaj svojim pristrojom. Zistis, ktora poloha mu najviac sedi.
Zaznamenané
Amater
Hero Member

Príspevkov: 1331

Zobraziť profil
« Odpoveď #4 kedy: August 13, 2011, 03:03:31 »

A skúšal si IGO z torrentu pre android ?
Priznám sa , že ja áno a vôbec ma to neoslovilo. Proste verzia Android bola des. Ma WM to bolo iné kafe.

Sygic zatiaľ vedie na Androide podľa mojich skuseností.
Zaznamenané

Navigácia Ťa dostane do miest, kade by si v živote nešiel a potom Ťa s tade zložito vymotá, aby si mohol povedať:
Ako dobre, že tú navigáciu mám, inak by som sa stratil.
lacop
Sr. Member

Príspevkov: 460

Zobraziť profil
« Odpoveď #5 kedy: August 13, 2011, 05:12:00 »

Amatér píše určite o starších verziách iGo pre Android. Tie boli naozaj oproti WM verzii veľmi oklieštené.

Ale iGOMyWay v8.4.2.139242 so skinom MotoGIS v2.4 je už úplne v poriadku a je tak isto dobre použiteľná ako staré dobré iGo z Windows Mobile.

Balkanista chce iGo hlavne z toho dôvodu, že na Balkáne bude môcť použiť aj mapy lokálnych dodávateľov. Bude si môcť vybrať z troch zdrojov: Teleatlas, Navteq a TopMap (to sú lokálni dodávatelia).

Ešte poznámka: iGo sa samozrejme dá použiť aj "na stojato". O prepínanie medzi "na stojato" a "na ležato" sa postará polohový snímač.
Zaznamenané
Amater
Hero Member

Príspevkov: 1331

Zobraziť profil
« Odpoveď #6 kedy: August 13, 2011, 07:33:31 »

To aj by som chcel staré dobré IGO na balkán, kvôli tým mapám, keďže tam leziem v Utorok  Úsmev

Testoval som IGO 8.4.2-139242, ale bez skinu MotoGIS v2.4 čo si uviedol, na Samsung Galaxy S.
Strašne to sekalo, plánovanie pomalé a takmer nemožné.

Možno len Samsung to nezvládal čo myslíš ?
Alebo ten skin robí z toho super aplikáciu tak ako to robil Dimka ?

Edit: Aké mapy doporučuješ do Chorvátska ?
Idem síce podľa Garmoša, ale predsa len testnúť IGO, alebo Sygic si nenechám ujsť.
« Posledná zmena: August 13, 2011, 07:44:03 od Amater » Zaznamenané

Navigácia Ťa dostane do miest, kade by si v živote nešiel a potom Ťa s tade zložito vymotá, aby si mohol povedať:
Ako dobre, že tú navigáciu mám, inak by som sa stratil.
lacop
Sr. Member

Príspevkov: 460

Zobraziť profil
« Odpoveď #7 kedy: August 13, 2011, 07:57:30 »

Testoval som IGO 8.4.2-139242, ale bez skinu MotoGIS v2.4 čo si uviedol, na Samsung Galaxy S.
Strašne to sekalo, plánovanie pomalé a takmer nemožné.

Mne to neseká, trasy prepočítava okamžite, neverím, že je to skinom. Mám síce Samsung Galaxy S II, ale nezdá sa mi, že by bol u teba problém kvôli o trochu slabšiemu HW.

S mapami pre Chorvátsko nemám skúsenosti, neviem poradiť.
Zaznamenané
balkanista
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #8 kedy: August 17, 2011, 09:43:45 »

V Chorvátsku je použiteľný aj Sygic pokiaľ človek sa drží hlavných ciest alebo pobrežia. Pokial ale ide do vnútrozemia do hôr začnú problémy. Miestni používajú výlučne Adriaroute alebo Igo, asi majú na to dôvod.
Krajiny "za Chorvátskom" ako sú Bosna, Srbsko, Montenegro, Macedónia, Albánsko už na Sygicu majú len hlavné cesty, podľa toho sa jazdiť už nedá. V Chorvátsku to ide relatívne v pohode. V Slovinsku je Sygic skoro perfektný, podobne ako  na Slovensku. Ja teda píšem Sygic, ale samozrejme ide o mapy. Povedal by som že Tomtom má identické, tiež z Balkánu ako tak použiteľné v Chorvátsku a Rumunsku, na zbytku územia nie. V Grécku som s navigáciou nikdy nebol.
Zaznamenané
Strán: [1]   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.092 sekund, 21 otázok.