GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: [1]   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Zblbnuté mapy na Oregon 300  (Prečítané 969 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Mick McKey
Newbie
*

Príspevkov: 13

Zobraziť profil
« kedy: August 10, 2011, 05:56:46 »

Zdravím, mám problém.
Asi pred mesiacom som pred odchodom na dovolenku sťahoval do Oregonu 300 zo stránky geocaching.sk nejaké kešky. Robil som to už viackrát a nebol s tým zatiaľ problém. Všetko sa stiahlo OK, no keď som zapol na mieste GPS, už nenaštartoval. Myslel som, že ide o hardwarový problém a GPS odišiel do neba k satelitom, kde bude mať už naveky najlepší príjem. Nemal som ani prístup k internetu, aby som to nejako riešil. GPS sa nedal ani pripojiť k notebooku.
Po príchode domov som problém vyriešil po prezretí tohoto fóra (vďaka zaň) tvrdým pripojením s USB portom a mohol som mazať súbory v GPS, ktoré spôsobili jeho nenaštartovanie. Tvrdo som zresetoval GPS a nainštaloval posledný firmware 4.20. Potom natiahol cez Mapsource mapu Slovakia TOPO 3. Potiaľ bolo všetko OK.
Problém však nastal s ostatnými mapami. Mapy som predtým do GPS ťahal z mapsorce po jednej, vzniknutý gmapsupp.img som vždy premenoval napr. sktopo3.img, lesne.img alebo adresy.img. Tým som si zabezpečil ľahké mazanie a zálohovanie jednotlivých mapových súborov. A tak som si skopíroval do GPS predtým zálohované *.img súbory, no GPS tieto mapy nevidel, len stiahnutú topo3 z mapsource. Skúšal som zmeniť firmware na starší 3.50 a nič. Dnes som z GPS vymazal všetky údaje okrem súborov *.gpx v adresári Garmin\GPX (ktoré sa nedajú vymazať), a znova naištaloval firmware 4.20. Garmin sa zresetoval a príslušné adresáre si vytvoril sám, ale moje skopírované*.img stále nevidí. Skúšal som súbory aj pomenovať po garminovsky: gmapbmap.img, gmapsupp.img atď...
Viem, že môžem poslať mapy cez Mapsource, no mám niektoré mapy, ktoré sa dajú nainštalovať len skopírovaním img súboru a nechcem o ne prísť.
Nemáte s týmto niekto skúsenosti?
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7579

Zobraziť profil
« Odpoveď #1 kedy: August 10, 2011, 06:43:40 »

Napadlo ma len, ze tie mapy davas do zleho adresara (ma byt \Garmin), alebo nemaju typ suboru .IMG.
Ked tu Topo v3 mapu, ktoru vidi, premenujes na volaco.img, vidi ju aj potom?
Ak ano, v najhorsom to znova poposielas cez MapSource ako predtym.

Ponaucenie: GPX data davaj na kartu a nie do zariadenia. Ked ti nepojde strojcek nastartovat, kartu vyberies a strojcek sa rozbehne. Aj v terene, bez PC.
Zaznamenané
Mick McKey
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #2 kedy: August 10, 2011, 07:13:39 »

Vdaka za odpoved.
Kopirujem to do \Garmin, ked ju premenujem na topo3.img, uz ju nevidim. Ale pred spadnutim GPS som s tymto nemal problem, sachoval som zo subormi, ako som chcel, niektore velke som mal aj na karte. Nie je problem poslat mapy znova cez Mapsource. Problem je, ze mam niektore mapy, ktore som do GPS skopiroval ako odomknute img subory. A GPS zblblo po tom, ako som poslal donho gpx subor s keskami (mozno to bola len nahoda, predtym som to robil viackrat).
Este jedna dolezita vec, pri teste pristroja test neprebehol asi celkom ok:

RAM               pass
ROM               fail
Map Checksum fail

Predtym mi mapy fungovali, aj ked bol checksum "fail". Ale ROM fail myslim, ze som nemal.
Zaznamenané
Mick McKey
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #3 kedy: August 10, 2011, 07:20:41 »

A este jedna vec, cez GSAK nemozem poslat gpx na externu kartu (aspon iba taka moznost sa ponuka), takze ak to zblblo kvoli prenosu, tak to moze zblbnut zas.
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7579

Zobraziť profil
« Odpoveď #4 kedy: August 10, 2011, 07:54:52 »

O niecom takom som este nepocul.
Ak to mas este v zaruke, daj to do servisu, kontakt najdes na garmin.sk.
Zaznamenané
Mick McKey
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #5 kedy: August 10, 2011, 08:00:39 »

Bohuzial, je uz po zaruke. Este pohladam na internete a skusim este na servise Garminu. Vdaka.
Zaznamenané
VeeN
Newbie
*

Príspevkov: 32

Zobraziť profil
« Odpoveď #6 kedy: August 10, 2011, 08:08:54 »

A este jedna vec, cez GSAK nemozem poslat gpx na externu kartu (aspon iba taka moznost sa ponuka), takze ak to zblblo kvoli prenosu, tak to moze zblbnut zas.

makro Garmin Export [http://gsak.net/board/index.php?s=18b6afa9cdd22b8554b2f6682603e9b6&showtopic=7745&st=20&#entry135103] dokaze ukladat aj na SD kartu ... skus si aktualizovat makra v GSAK-u ...
Zaznamenané
Mick McKey
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #7 kedy: August 10, 2011, 08:47:02 »

OK, vdaka, pozriem, ale to je az posledne riesenie. Zatial sa paprem so samotnym pristrojom.
Zaznamenané
Mick McKey
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #8 kedy: August 11, 2011, 12:07:07 »

Takze problem uz nie je (nejako sa vyriesil sam, dufam ze nie len docasne). Po skuskach prenosov a instalaciou rastrovych map z MOBAC sa zrazu GPS umudrilo. Test mi uz ukazuje ze ROM je "pass" (map checksum je "fail"). Teraz uz mozem img subory premenovavat ako chcem. Ak by to tak nebolo, ani vrstvy turistickych a lesnych ciest by som nemohol tak jednoducho skopirovat do GPS.
Lenze ROM by mala byt "read only" a uzivatel by ju nijako nemal posahat. Dufam, ze neodchadza.
Zaznamenané
Strán: [1]   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.071 sekund, 20 otázok.