GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: [1]   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Igo8 R3 a geocaching  (Prečítané 2283 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
V12
Hero Member

Príspevkov: 3652

Zobraziť profil
« kedy: September 11, 2011, 08:56:23 »

V poslednej dobe cca 3 tyzdne som zacal intenzivnejsie pouzivat IGO8 R3 rel. 8.3.4.142975. Dovod na tento krok je vazny - Sygic platformu WinMobile akosi hodil cez palubu, takze je problem s aktualizaciou map. Prim hra Aura a iPhone v tesnom zavese s Androidom. Dokonca aj na Symbian akosi kaslu. Na moje maily firma neodpovedala. Tato hra na mrtveho chrobaka ma dopalila a tak som si obstaral uvedenu navigaciu zatial iba na hranie, ak sa osvedci, tak aj na vaznejsie ucely. Dostala sa mi s mapami Navteq 2011/Q1 (uzavierky 04.2011). Doplnil som ju skinom DIMKA, co jej podstatne vylepsilo vlastnosti. Igo vyrazne pokrocilo, okrem ineho upozornuje na POI v zadanej vzdialenosti od trasy, co je pre mna velmi dobra informacia. Okrem toho, Sygic sa ovladanim, grafikou a rychlostou na Igo nechyta. Moje doterajsie GC vypravy boli realizovane autonavigaciou (najprv Garmin QUE, potom dlho GMXT, neskor Sygic) a po vystupeni z auta OZI Explorerom. Vzhladom na charakter mojich vyprav mi trochu vadilo striedanie navigacnych aplikacii. So Sygicom sa nedalo robit nic, no IGO ma plne programovatelne UI, skoda ho nevyuzit. A tak som vyrobil nieco taketo :

Uprava spociva v :
- zapnuti offroad rezimu navigacie
- vypnuti "prilepovania" na cesty
- prepnuti 3D mapy na rotovany 2D pohlad
- pridani obrazovky pre navigaciu Za sipkou (vid obrazok)

Momentalne je to funkcne iba pre rozlisenie 240x320. Uprava samozrejme nenahradza funkcionalitu OZI CE, no na odlov kesiek nedaleko od parkovisk ci v prehladnom terene uplne postacuje. Okrem toho mapy od Navtequ su dost podrobne, co tiez ulahcuje situaciu.
Zaznamenané

Jazdim s Jankou Sygicovie Úsmev
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7579

Zobraziť profil
« Odpoveď #1 kedy: September 11, 2011, 10:34:31 »

Pekne si to graficky urobil!  Úsmev

Este by to chcelo spolupracu s elektromagnetickym kompasom...
« Posledná zmena: September 11, 2011, 11:43:59 od bogi » Zaznamenané
V12
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #2 kedy: September 12, 2011, 07:17:46 »

Neviem, ci iGO8 nieco take vobec podporuje. Skor si myslim, ze nie. Nemas info, ako je na tom posledny OZICE ? Kdesi som cital, ze autor to planuje doplnit.

Ten GC rezim treba este trochu dorobit a celkovo upravit workflow, pretoze zatial to je iba ako prilepok. Rad by som to uplne integroval do prostredia tak, ze v planovani trasy zapnes offroad rezim a po prechode do navigacneho rezimu nezobrazi znamu 3D mapu, ale prave tuto obrazovku. Na nej by mali byt dalsie tlacidla - minimalne na vyhladavanie dalsich cielov, zobrazenie presnosti GPS, stavu baterie a mozno zopar dalsich somarin. Co ma stve je fakt, ze neviem zobrazit kompasovu ruzicu tak, aby sa otacala automaticky podla natocenia mapy. Ked jej rotacny model nabindujem na rotaciu mapy, po prechode na obrazovku so sipkou sa ruzica natoci podla aktualneho natocenia mapy a potom tam uz tak zostava a ani sa nepohne. Musim sa v tom este trochu povrtat.
Zaznamenané

bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #3 kedy: September 12, 2011, 07:46:53 »

Zda sa, ze WM nema univerzalne rozhranie pre senzor typu elektromagneticky kompas a preto su vsetky implementacie zasvisle na tom ktorom HW. Autor doplnil do OziCE podporu elektromagnetickeho kompasu pre Holux Funtrek, co je podla mna outdoor zariadenie, po ktorom sme roky volali: cena do 200€, otvoreny OS (WinCE) a slusny transreflektivny displej. Je lahsi od MM6 a Oregonu, co je tiez plus.

Inak je to v pripade Androidu, ten ma uz v OS podporu pre rozne senzory vratane kompasu, ktory je standardnou sucastou aj lacnych Android telefonov. Je len vecou autora aplikacie, ci senzory pouzije. Elektromagneticky kompas funguje napr. v OruxMaps v kazdom Android telefone, ktory som videl. Moj ZTE Blade ma tieto senzory:
- kompas
- polohovy ... aplikacia "vodovaha" funguje na moje prekvapenie vcelku presne
- magneticky ... mozes ho o.i. pouzit ako detektor kablov v stene. Zda sa, ze je to iny senzor nez kompas, je uvedeny osobitne.
- svetelny ... automaticky upravuje jas displeja
- senzor priblizenia (proximity sensor) deaktivuje dotykovy displej pocas telefonovania
« Posledná zmena: September 13, 2011, 03:57:10 od bogi » Zaznamenané
V12
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #4 kedy: September 12, 2011, 07:56:41 »

Hmm, ten Holux vyzera naozaj zaujimavo. Tusim si urobim predcasne vianoce. Zaujimave, ze fici na WinCE5. To znamena, ze by na nom nemal byt problem s prakticky ziadnou navigaciou typu Sygic, Igo atd. Mam ale otazku :
Co znamena High Sensitivity GPS Chip ? SSIII alebo ten novsi ? Alebo nieco uplne ine ?

Inak WinMobile univerzalne rozhranie ma - staci, aby tie senzory pouzivali COM porty.
Zaznamenané

bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #5 kedy: September 12, 2011, 11:32:06 »

Mame tu osobitnu velku temu ku Funtreku, asi si ju nesledoval. Par ludi si to kupilo, spytaj sa ich.
Zaznamenané
lboda
Newbie
*

Príspevkov: 13

Zobraziť profil
« Odpoveď #6 kedy: September 12, 2011, 08:58:41 »

Hmm, ten Holux vyzera naozaj zaujimavo. Tusim si urobim predcasne vianoce. Zaujimave, ze fici na WinCE5. To znamena, ze by na nom nemal byt problem s prakticky ziadnou navigaciou typu Sygic, Igo atd. Mam ale otazku :
Co znamena High Sensitivity GPS Chip ? SSIII alebo ten novsi ? Alebo nieco uplne ine ?

Na Funtreku bezi OziExplorer (ver. 2.35a upravena pre snimace Holuxu - kompas a barometer) a aj iGo8 (ver. 8.3.4.102680 s mapami TeleAtlas 2010.12). S uspechom pouzivam jedno zariadenie na bike aj v aute (nema hlas, ale nechyba mi...). Ohladom chipu je v user guide uvedene iba "High Sensitivity (-159dBm) GPS Chip", nic viac... GPS snimac v iGo8 bezi na  com2 / 4800 bps. So Sygic nemam skusenosti, ale myslim ze dunaj to rozbehal, vo fore su nejake screenshoty.
Zaznamenané
V12
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #7 kedy: September 13, 2011, 03:14:22 »

Takze som viac menej dokoncil GC pridavok do IGO8 R3 rel. 8.3.4.x, stale ale iba v rozliseni 240x320. Ak sa du zide viac poziadaviek na viacero inych rozliseni, mozem doplnit. Vo finale to vyzera takto :

Aby bol GC rezim aktivny, treba zapnut routovanie na Offroad rezim, tym sa nahradi 3D mapa obrazovkou "Za sipkou".
Zaznamenané

geohladac
Sr. Member

Príspevkov: 447

Zobraziť profil
« Odpoveď #8 kedy: September 20, 2011, 03:11:10 »

Vonku su nove mapy Teleatlas (TomTom) 2011.06 110829  Mrknutie
Zaznamenané

SGS+ + PDA HTC Touch HD + Garmin Oregon 300 + Nokia E66 + PDA Asus 636N. Vlastnil som: PDA HP hw6515; PDA HTC Cruise; Garmin Vista HCx; BT GPS MSI SF200
V12
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #9 kedy: September 26, 2011, 07:42:36 »

Prave testujem NTQ 2011/Q2, uzavierka 28.8.2011 - cize hoodne aktualne. Kvalita routingu v rezime Kratka - ehm ehm, inak celkom OK. Na GC vypravy iba odporucam, je v nich hooodne vela polnych ciest.

Inak prave som dokoncil ten GC pridavok, stale ale iba v 240x320. Nedalo sa to urobit celkom tak, ako som chcel, no ucel to na 100% splna. Funguje zhruba takto :
- doma naklikas trasu k viacerym keskam a vyrazis
- prides k prvej napr. na 200 metrov, pretoze dalej treba pesi - prepnes IGO do GC rezimu, aktualna trasa sa automaticky ulozi, mapa sa prepne na 2D, zmiznu nepotrebne ovladacie prvky, com sa maximalizuje mapova plocha
- zo zoznamu POI Info zvolis ciel. Aby toto fungovalo, treba mat POI Info zapnute a spravne nastavene, aby zobrazovalo iba kesky. To sa da docielit viacerymi sposobmi.
- ides bud podla mapy, alebo nizsie prezentovanej obrazovky ku keske, najdes / nenajdes a ides spat k autu (mozne vylepsenie - po prepnuti na GC rezim by sa tato poloha ulozila ako bod pre navrat)
- po prepnuti spat na standardny rezim sa nacita predtym ulozena trasa a pokracujes k dalsej pixli

Ako som uz spomenul, zatial to je iba pre 240x320, ak by bol zaujem, mozem dorobit dalsie potrebne rozlisenia. Jedna sa iba o dorabku grafiky a presun zopar ovladacich prvkov.

Zopar obrazkov :

Fialova ciara v strednom obrazku je kontrolny tracklog beziaceho GPS simulatora. Este musim dojst na to, ako do IGO vlozit uzivatelske ikony a tie potom pouzit pre POI body.
« Posledná zmena: September 26, 2011, 12:40:30 od V12 » Zaznamenané

V12
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #10 kedy: Október 03, 2011, 05:07:15 »

Finalna verzia otestovana v terene je hotova, 2D navigacna obrazovka dostala zmenu - prerobil som velke nepekne tlacitka POI Info, ktore na mape zavadzali :

Obrazok vpravo zobrazuje informacie o aktualnom cieli - geocache Cross, hint je zamalovany Úsmev Kesky TEST2 a Test 3 si nevsimajte, su tam iba pre pokusne ucely, v terene na tychto miestach nikdy neboli a ani nie su.
« Posledná zmena: Október 03, 2011, 05:17:55 od V12 » Zaznamenané

roman55
Jr. Member
**

Príspevkov: 65

Zobraziť profil
« Odpoveď #11 kedy: Október 04, 2011, 04:58:08 »

PEKNA PRACA !
Zaznamenané
Strán: [1]   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.092 sekund, 21 otázok.