GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: [1] 2   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ako pisat nove prispevky  (Prečítané 7478 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7579

Zobraziť profil
« kedy: Február 28, 2008, 11:27:31 »

Nadvazujem na prispevok od Amatera z 28 Feb 2008 21:46 z tohoto vlakna. A vlastne aj na predchadzajuci Amaterov prispevok z tohoto vlakna z 28 Feb 2008 19:07. Amater navadza temu formulacie pravidiel fora.

Prinasam do diskusie navrh niekolkych pravidiel, ako pisat nove prispevky:

1. Pozriem v zozname tem, ci ku zamyslanemu predmetu noveho prispevku uz existuje vhodne vlakno. Ak ano, nezakladam nove vlakno, napisem prispevok v existujucom. Mozem pouzit Vyhladavanie s nastavenim "Len témy", aby som zistil, ci vlakno ku nejakej teme uz existuje.

2. Do vlakna s nejakou nosnou temou nezavadzam uplne nesuvisiacu otazku alebo temu, ktora nema ziaden priamy vztah ku teme vlakna. Retaz off-topic odpovedi na takyto prispevok moze vlakno znacne zneprehladnit.

3. Nevkladam tu istu otazku do viacerych vlakien - zneprehladnuje to forum.

4. Pokial zakladam nove vlakno, pomenujem ho vystizne podla temy, ku ktorej sa vztahuje. Nepouzijem nazvy ako "Problem", "Otazka", "Pomoc", "Help" a podobne.

5. Prv nez napisem prispevok, pokial nemam v teme ani zakladnu orientaciu, vyviniem aspon minimalne usilie nieco ku teme zistit. Par klucovych slov do Google vzdy pomoze. Takisto pouzijem  >>Vyhľadávanie<< v tomto fore - nachadza sa hore na kazdej stranke.

Cielom pravidiel je prispiet ku prehladnosti fora pre vsetkych jeho citatelov a prispievatelov. Prosim vyjadrite sa, co sa vam paci a nepaci na mojom navrhu, mozete navrhnut aj nove body. Moja predstava je taka, ze ked sa ujednotime na nejakych bodoch a admin bude suhlasit, toto forum by malo mat prvu sekciu odhora "Pravidla fora" a v nej by snad ako prva tema mala byt "Ako pisat nove prispevky". Samozrejme dalsie temy by sa mali tykat pripustneho obsahu prispevkov - vid odkaz na toto vlakno. Dalej by v sekcii pravidiel mohla byt aj tema ohladom zasad komunikacie - neurazat, neponizovat, nepouzivat neprimerane hrube vyjadrovanie, udrziavat konstruktivny ton diskusie a podla moznosti trpezlivo pomahat menej zdatnym.

A este nieco suvisiace ...

Uz davno mi vrta v hlave, ze toto forum potrebuje FAQ sekciu na vecne sa opakujuce otazky. Napriklad, ako dostat mapu do Garmin GPS. Je unavne stale mlet dookola to iste. Pokial ten, co sa pyta, nema ani zakladnu uroven vedomosti, odkazali by sme ho najprv na FAQ sekciu a poziadali ho, aby polozil konkretnejsie otazky, ked si prestuduje FAQ. Prikladom by mohlo byt napr. vlakno "Unlock Codes pre Garmin, Ako to vlastne je:". Nebolo by zle nanovo napisat prehladny uvodny prispevok do kazdeho vlakna FAQ sekcie - ak takym dane vlakno uz nezacalo. Niektore existujuce vlakna by sa mohli presunut do FAQ sekcie. Alebo lepsie moze byt povodne vlakno nechat ako je a v prislusnom FAQ vlakne uviest nan odkaz. Taketo veci nevznikaju zo dna na den, avsak casom by sme mohli mat vo FAQ pokryte aspon zakladne otazky pre GPS novacikov. Pre uplnych novacikov je prehladavanie fora asi dost tvrdy oriesok, FAQ sekcia by im mohla dat prvu orientaciu v GPS oblasti.
Zaznamenané
Amater
Hero Member

Príspevkov: 1331

Zobraziť profil
« Odpoveď #1 kedy: Február 29, 2008, 07:29:37 »

No presne toto mi chýba. Nový člen nemá šancu sa nikde dočítať že tu nepodporujeme warez. Tak samozrejme napíše ako odblokovať, crackúť... No a samozrejme nasledujú príspevky kde ho zrušíme za 2 minúty. A tomuto treba predísť. Veď chceme clenov naberať a nie vyháňať.
No a to FAQ je tiež dobrý nápad, lebo napr. každý druhy problém čo riešim je ako dostať mapy do gps lebo T-com rozdal gps-ky ale k nim nič. A tak sa každý pýta ako mapu dostať do gps, ako nainštalovať Mapsource, že podľa návodu z gps fóra získal legálne unlock k Sk roads, ale nevie čo s tým, atď.
Takže takúto aktivitu vítam, lebo je mi ľahšie odpovedať tam a tam je návod ako stale dookola písať to isté.
Zaznamenané

Navigácia Ťa dostane do miest, kade by si v živote nešiel a potom Ťa s tade zložito vymotá, aby si mohol povedať:
Ako dobre, že tú navigáciu mám, inak by som sa stratil.
afinko
Hosť
« Odpoveď #2 kedy: Február 29, 2008, 08:44:34 »

Ako by povedal Banan: PREEEEEEEESNEE TAAAAAAAAKK

Bogi ty mi niekedy vies uplne citat myslienky
To Admin: Co takto po registracii, ked cerstvy clen ide pisat prvy prispevok, tak sa mu natvrdo pred uverejnenim zobrazi warning message, kde bude v trosku kratsej forme co napisal Bogi + nejake vyhrazky ze ked nie, tak nebude uverejneny, zmazany ...

Treba si uvedomit ze ludia sa "preguglia" priamo do threadu so svojou temou, narychlo sa zaregistruju a uz z nich vyjde daka hovadina, tazko ich prinutit si nieco precitat, ked to nieje spravene tak, ze sa tomu nemozu vyhnut ...
Zaznamenané
admin
Administrator
Full Member

Príspevkov: 220

Zobraziť profil WWW
« Odpoveď #3 kedy: Február 29, 2008, 10:21:18 »

Temu "Pravidla diskusie" a "FAQ" som doteraz odkladal ale mate pravdu pani, mame coraz viac navstevnikov a malo ktori z nich v tej rychlosti akou GPSforom prebehnu stihnu pochopit o co tu vlastne ide.

Bogi: Vdaka za navrhy prvych pravidiel, mozno by som niektore formulacie trochu skratil, ludia nie su ochotny citat dlhe vety, ale v zasade si to popisal trefne.

Amater: Ak by si mal cas a chut spisat strucny navod ako instalovat MapSource ci ako odomknut Garmin mapu tak by som Ti bol vdacny. Sekciu v ktorej by boli taketo postupy uvedene by sme mohli oznacit ako "Navody" alebo nieco podobne. Do FAQ by sme mali skôr dať odpovede na základné otázky začiatočníkov typu: Prečo mi navigaácia nefunguje doma v obývačke ked mobil ide bez problémov a pod.

Afinko: Taketo warning message priamo na webe vsetci vacsinou odbuchnu bez toho aby precitali co len vetu. Mozno lepsim riesenim by bolo pridat tieto pravidla do mailu v ktorom po registracii dostanu pristupove heslo, ten si aspon zbezne musi precitat kazdy.
Zaznamenané

V12
Hero Member

Príspevkov: 3652

Zobraziť profil
« Odpoveď #4 kedy: Február 29, 2008, 12:08:27 »

Ano ten FAQ je naozaj vyborny napad, no poznam aj takych ludi, ktori si nic neprecitaju a hned do plena hodia otazku, ktora je zodpovedana v FAQ. No nastastie ich nie je vacsina...
Zaznamenané

Jazdim s Jankou Sygicovie Úsmev
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #5 kedy: Február 29, 2008, 06:08:07 »

Som rad, ze temu ste prijali.

admin, napad s "Navody" sa mi paci. Citil som, ze nielen FAQ, ale aj nejake HOWTO by sa zislo.

Naliehavejsie sa mi vsak javia FAQ kvoli opakujucim sa otazkam, ako Amater uz uviedol. Mozeme aj FAQ nazvat po slovensky, napr. ako "Casto kladene otazky".

Tu je moja snaha o strucnejsie formulacie:

1. Pozriem v zozname tem, ci uz existuje vhodne vlakno. Ak ano, nezakladam nove vlakno, napisem prispevok v existujucom.

2. Do existujuceho vlakna pisem len prispevky ku teme vlakna.

3. Nevkladam tu istu otazku do viacerych vlakien.

4. Pokial zakladam nove vlakno, pomenujem ho vystizne podla temy. Nepouzijem nazvy ako "Problem", "Otazka", "Pomoc", "Help" a podobne.

5. Pred pisanim prispevku si precitam, co sa o teme uz pisalo. Pouzivam vyhladavanie na fore - nachadza sa hore na kazdej stranke.

6. Prispevky formulujem co najpresnejsie, nezabudnem uvediest potrebne udaje (napr. model navigatora alebo PDA ...).

Bod 5. by sme upravili, ked budeme mat nieco pripravene v Navody a FAQ.
« Posledná zmena: Júl 11, 2008, 07:17:01 od bogi » Zaznamenané
Amater
Hero Member

Príspevkov: 1331

Zobraziť profil
« Odpoveď #6 kedy: Február 29, 2008, 06:33:56 »

No čo sa mňa týka návodu k Mapsource, návod nie je problém spraviť aj zo screenmi.
Písal som dnes do Conanu, či je možné zverejniť návod a čuduj sa svete dostal som zamietavú odpoveď
Nechápem prečo. V podstate odpísali, že Mapsource je pribalený k Sk roads, aj s návodom a kto má zakúpenú Sk roads má všetko čo potrebuje.

Ako čo sa mňa týka môžme to zverejniť, ale aby sa neobuli PÁNI do admina, treba dôkladne zvážiť čo sa zverejní a čo nie.

Začnime niečim ako píše bogi "často kladené otázky". Aktuálne je to akcia T-com a Nuvi. Bogi sa už znova zapísal do vlákna. Tak treba založiť prvé vlákno Nuvi od T-com alebo niečo podobné.
Zaznamenané

Navigácia Ťa dostane do miest, kade by si v živote nešiel a potom Ťa s tade zložito vymotá, aby si mohol povedať:
Ako dobre, že tú navigáciu mám, inak by som sa stratil.
lafin
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 1141

Zobraziť profil
« Odpoveď #7 kedy: Február 29, 2008, 07:02:39 »

@amater:
Pani z Conanu sa tusim zobudili.. Ked doteraz neodpovedali na ziadnu otazku, co sa tyka napriklad oprav mapy Slovakia Roads...
Ale k teme: bolo by fajn, ak by vzniklo nieco take, ako " casto kladene otazky"... a este by som dodal jednu formulku... "neziadajte od nas nelegalne software, nie sme warez forum..."
Ten navod na Mapsource.... je to fakt na zvazenie...ci ho uverejnit tu na stranke...skor by to asiu chcelo urobit iba odkaz na nejaku moznost stiahnutia tohoto navodu...napr. rapidshare....
Zaznamenané
Patrick
Hero Member

Príspevkov: 658

Zobraziť profil
« Odpoveď #8 kedy: Február 29, 2008, 10:19:38 »

Písal som dnes do Conanu, či je možné zverejniť návod a čuduj sa svete dostal som zamietavú odpoveď

Nemam pocit ze by som bol uplne natvrdly ale nepriek tomu nechapem aky problem by mohol mat Conan s tym ze tu na fore zverejnime polopatisticky navod ako nainstalovat MapSource.
Mam skor pocit ze chystaju konkurenciu tomuto foru pretoze za prve - anketa na ich webe, za druhe - domena gpsboard.sk
Zaznamenané

Nokia N96 + Sygic Mobile Maps
TomTom XL IQ Routes
Garmin eTrex
Mio A702
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #9 kedy: Marec 01, 2008, 12:08:44 »

Nehovorite tu kazdy nieco ine??

Zda sa mi, ze Amater a lafin maju na mysli instalaciu MapSource bez origo instalacneho media a admin s Patrickom maju na mysli polopatisticky navod instalacie z origo medii. Alebo sa mylim?

Popisovat postup instalacie z origo medii moze ktokolvek aj tisic krat na x forach a nemoze to nikomu vadit.
Zaznamenané
admin
Administrator
Full Member

Príspevkov: 220

Zobraziť profil WWW
« Odpoveď #10 kedy: Marec 01, 2008, 06:44:45 »

Bolo by dobre spisat navod pre obidva pripady. Instalacia bez original instalacky ktora by mohla vyvolat zvlastnu reakciu ludi z conanu bude uverejnena na moju zodpovednost. Ak z toho budu chalani naozaj saliet tak to  stiahneme ale nepredpokladamm ze by to zaslo az tak daleko.
Zaznamenané

bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #11 kedy: Marec 01, 2008, 08:26:41 »

admin, vdaka za rozumne stanovisko. Forum je pre ludi, ktori ho citaju. Fintu s Training Centrom mozno najst popisanu na forach vselikde vo svete a pritom nejde o warez fora ci stranky:

http://freegeographytools.com/2007/garmin-mapsource-for-free
http://www.malsingmaps.com/wiki/index.php/Where_to_get_MapSource_viewer
http://www.gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=59159&whichpage=17
http://www.hardcoresledder.com/forums/index.php?showtopic=252853
http://www.poi-factory.com/node/4620

... a kopa dalsich, to som hladal len chvilu.
« Posledná zmena: Júl 11, 2008, 07:21:25 od bogi » Zaznamenané
lafin
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #12 kedy: Marec 01, 2008, 08:54:00 »

@patrick:
Mam skor pocit ze chystaju konkurenciu tomuto foru pretoze za prve - anketa na ich webe, za druhe - domena gpsboard.sk
Otazka je, ake to forum Conanu bude... Ak bude take, aka je komunikacia s Conanom doteraz, tak asi nebude mat velky vyznam, podobne ak tam budu len vseobecne informacie, ktore maju v podstate  i teraz na svojej stranke...
Prinosom by bolo, ak by PRUZNE a PRESNE reagovali na otazky, ktore sa tykaju napr. uz tolko raz spominanych oprav map... napr. zaujimala by ma aj odpoved na otazku: Kedy bude upgrade mapy Slovakia  roads, popripade i Slovakia Topo, ci zakomponovali do tohto noveho upgrade i nase pripomienky...
Do buducnosti by mohol byt na ich stranke i nejaky orientacny termin na zaslanie chyb a oprav...aby clovek vedel dokedy im to ma poslat...Predsa nebudem zasielat kazdu jednu chybu zvlast, ked ich je na mape namraky..)
No nechajme sa prekvapit, ake to forum Conanu bude...
Zaznamenané
Patrick
Hero Member

Príspevkov: 658

Zobraziť profil
« Odpoveď #13 kedy: Marec 01, 2008, 09:06:43 »

zaujimala by ma aj odpoved na otazku: Kedy bude upgrade mapy Slovakia roads

nebudem zatial prezradzat podrobnosti ale za "par dni" budes mat priestor polozit konkretne otazky ludom zodpovednym za tvorbu map v Conane.
Zaznamenané

Nokia N96 + Sygic Mobile Maps
TomTom XL IQ Routes
Garmin eTrex
Mio A702
lafin
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #14 kedy: Marec 01, 2008, 10:58:19 »

@patrik:
nebudem zatial prezradzat podrobnosti ale za "par dni" budes mat priestor polozit konkretne otazky ludom kompenetentnym za tvorbu map v Conane.

Ten priestor i nalezite vyuzijem... Otazka je len je, ci dostanem od kompetentnych ludi aj kompetentnu odpoved... Lepsie povedane, ci to zas nebude hra macky s mysou, ze sa dozvieme opat len to, co vieme... rad by som vedel najma sposob, ako vobec tu mapu zmuchlovali dokopy... Lebo tie opravy, co som im poslal, boli doslova diletanske, z niecoho obkreslene, ale tie podklady museli byt stare namenej 25 rokov... to sme i sbogim videli na tvare miesta...
Takze, ak  bude s kompetentnymui ludmi priama rec..tak v tom vidim prinos...
Zaznamenané
Strán: [1] 2   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.12 sekund, 21 otázok.