GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: 1 ... 5 6 [7]   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Garmin Mobile XT - novy FW  (Prečítané 28138 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
V12
Hero Member

Príspevkov: 3652

Zobraziť profil
« Odpoveď #90 kedy: Január 04, 2010, 05:39:59 »

Mapoid :
Urcite to nie je chyba GMXT, pretoze ked vypnem driver, zrazu sa to chova podla mojich predstav. No pred tym musim ist dolu s komunikacnou rychlostou na 19200 baudov, co zasa negativne ovplyvnuje presnost zobrazenia voci realite. Skor to tipujem na specificky problem systemu CF GPS -> WM CF driver -> Intermediate Driver -> GMXT... Uz ma to ale netrapi, pretoze GMXT uz prakticky nepouzivam, je to beznadejne najpomalsia GPS aplikacia, aku som kedy videl a uz sa to ani nezlepsi, pretoze Garmin ho hodil cez palubu  Plač
Zaznamenané

Jazdim s Jankou Sygicovie Úsmev
Mapoid
Full Member

Príspevkov: 237

Zobraziť profil
« Odpoveď #91 kedy: Január 04, 2010, 07:06:11 »

V12:
S tou chybou GMXT jsem to myslel tak, ze se 'chyba' Intermediate Driveru projevi pouze s GMXT. Takze GMXT na tom musi mit nejaky podil, jine SW chodi s driverem OK, bud to maji nejak osetrene nebo berou dana data z jinych NMEA vet (udaje jsou casto duplicitne ve vice vetach.).

Jinak uz jsem prisel na to, kde byla ma chyba pri pouziti SIRF utilit pres Intermediate Driver. Ma GPS defaultne komunikuje na 9600, pri prepnuti na SIRF jsem pouzil vyssi rychlost, tu jsem ovsem nezmenil take v Intermediate Driveru (tak nejak jsem predpokladal, ze se tam zmeni automaticky...), takze GPS sice byla v SIRF modu, ale nesla komunikace pres Intermediate Driver, protoze ten byl nastaveny na puvodni rychlost 9600. Takze s tou nemoznosti obousmerne komunikace to neni pravda.
Zaznamenané
V12
Hero Member

Príspevkov: 3652

Zobraziť profil
« Odpoveď #92 kedy: Január 04, 2010, 08:52:39 »

Mapoid :
Je to mozne, ze aj GMXT na tom ma svoj diel viny, pretoze ked nastavim komunikacnu rychlost vyssiu ako 19200 baudov, GMXT funguje iba na Intermediate Driveri (ID), na fyzickom COM porte ale nie - GMXT jednoducho GPS nenajde ani po hodinovom hladani. V tom momente, ako zapnem ID, GMXT sa samo chyti prave na ID. Ked mu manualne vnutim hardwarovy port (COM4), alebo virtualny port vytvoreny ID (COM9), GPS opat nenajde. Kde asi sudruhovia z Garminu urobili chybu ?
Zaznamenané

Jazdim s Jankou Sygicovie Úsmev
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7579

Zobraziť profil
« Odpoveď #93 kedy: Január 04, 2010, 09:06:44 »

V12, moze to byt nieco specificke, co suvisi s driverom Tvojho CF GPS.
Ani GPS v Mio A701 a iPAQ 614 sa v GMXT nesprava celkom rovnako a to je tiez divne. Na A701 sa GMXT okrem HW portu chyti na vo WM nastaveny softverovy port (nehovorim o volbe Intermediate Driver v GMXT!). V iPAQu sa na SW port nechyti, ak ho predtym neotvorila ina aplikacia. Ked v iPAQu nastavim volbu Intermediate Driver, tak sa chyti, ale vidi menej satelitov, ako na HW porte. Skusal som to viackrat ... a z tychto zisteni som jelen. Mrknutie
Je mozne aj to, ze sudruhovia z G urobili niekde chybu. Ostatne aplikacie sa mi na SW port chytaju.

Retaz OT prispevkov presuniem niekam do temy GMXT.
« Posledná zmena: Január 04, 2010, 10:07:46 od bogi » Zaznamenané
Mapoid
Full Member

Príspevkov: 237

Zobraziť profil
« Odpoveď #94 kedy: Január 05, 2010, 11:28:36 »

Vzhledem k tomu, ze u jinych GPS softu vse chodi jak ma, tak bych rekl, ze minimalne castecne bude problem i v GMXT.

GMXT asi nejak resi 'specifika' windowsiho I.D., protoze se chova rozdilne kdyz zadam volbu ID a jinak kdyz zadam com port, ktery odpovida virtualnimu portu vytvorenemu pomoci ID. V obou pripadech musi dostavat stejne NMEA sekvence, ale zpracovava je rozdilne!

Z mych zkusenosti jsou programatori u Garminu pekni 'prasaci'. Zrejme se tedy nezabyvali optimalnim behem GMXT aplikace s ruznymi GPS moduly a drivery... Proste pro ID zpracovavaji urcity vysek NMEA dat, pro COM porty jiny vysek NMEA dat a vubec se nenamahaji zjistovat, pokud ve zvolenem vyseku NMEA dat nejsou potrebne vety, zda nejsou k dispozici i dalsi pouzitelna NMEA data, kde by tyto udaje byly.

Ze tomu tak je by se dalo usuzovat i z toho, ze se chova ruzne s ruznymi GPS moduly.
Zaznamenané
Strán: 1 ... 5 6 [7]   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.911 sekund, 20 otázok.