GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: [1] 2   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: TourNavigator  (Prečítané 7115 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Amater
Hero Member

Príspevkov: 1331

Zobraziť profil
« kedy: Marec 18, 2008, 09:11:43 »

Máte s touto navigáciou niekto skúsenosti ?
Mohlo by to byť zaujímavé riešenie keď sú tam aj cyklistické trasy.
Info: www.tournavigator.cz
Zaznamenané

Navigácia Ťa dostane do miest, kade by si v živote nešiel a potom Ťa s tade zložito vymotá, aby si mohol povedať:
Ako dobre, že tú navigáciu mám, inak by som sa stratil.
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7579

Zobraziť profil
« Odpoveď #1 kedy: Marec 18, 2008, 10:58:29 »

Ano, uz som zistoval, co to je a aj som to testoval.

TourNavigator je počeštený program PathAway pre PDA. Pripravila ho ceska firma NAVISAT Stadler v spolupraci v vyrobcom PathAway kanadskou MuskokaTech.

Firma NAVISAT Stadler spolupracuje s ceskou firmou Shocart a ponuka jej mapy v elektronickej forme. Shocart vyraba celkom kvalitne rastrove mapy Ceska a Slovenska. Podla informacii od lafina aktualizacia Shocart map funguje pruzne. Sam lafin sa na aktualizaciach podiela. To kontrastuje s pristupom VKU, ktory v poslednom case o aktualizacie nema zaujem.

S firmou NAVISAT Stadler sa spaja niekolko velmi zaujimavych skutocnosti:
- Su prvi, ktori ponukaju rastrove turisticke a cykloturisticke mapy Slovenska v digitalnej podobe. Ponukaju nielen CZ a SK ako celok, ale aj jednotlive mapy samostatne naozaj vo velmi prijatelnych cenach.
- TourNavigator ide oficialne nainstalovat (priama podpora od NAVISAT Stadler) do Mio navigacii PNA C320/520/620/720. Takymto sposobom su kvalitne a podrobne rastrove mapy dostupne aj v jednoucelovych Mio navigatoroch (PNA). Obmedzenia pouzitia su take ako pri beznom PNA: a) vydrz baterie, b) Mio PNA nemaju outdoor prevedenie.

NAVISAT Stadler ponuka ceske a slovenske Shocart mapy nielen vo formate pre TourNavigator (PathAway), ale aj vo formate pre PC aplikaciu Touratech QV. TourNavigator (PathAway) je mozne prevadzkovat na PDA platformach Pocket PC (Windows Mobile) a Palm (PalmOS). A navyse TourNavigator aj v Mio PNA.

Touratech QV, TourNavigator a Pathaway je komercny SW - nie je zadarmo. Zo stranok TourNavigatora ide stiahnut a nainstalovat demo ako softveru, tak aj map. Pre Slovensko ponukaju zdarma velmi podrobnu mapu Zapadnych Tatier. Pozor - mapa funguje len v prislusnom programe, nejde o bitmapu (obrazok).

Pred par tyzdnami som pisal do ceskeho Shocartu mail, kde som sa zaujimal o moznost zakupit digitalne Shocart mapy priamo na Slovensku, aby sme nemuseli znasat drahsiu cenu zasielky a pripadne komplikacie s elektronickou platbou do CR. V maili som sa takisto pozastavil nad chybajucou reklamou na Slovensku. Zo skutocnosti, ze ako jedini ponukaju digitalne rastrove mapy Slovenska, nevytazili prakticky nic. Na slovenskych forach sa doteraz o ich produktoch prakticky nepisalo vobec. Nenasiel som ani slovensky internetovy obchod, ktory by ponukal ich digitalne mapy Slovenska. Odpoved zo Shocartu bola, ze oni priamo digitalne mapy nedodavaju a ze moj mail postupili firme NAVISAT Stadler. Od NAVISATu som za cca 3 tyzdne odpoved nedostal. Alebo maju neporiadok v spracovani mailov, alebo ich slovensky zakaznik moc nezaujima.

Nieco malo o software Touratech QV a Pathaway som uz pred casom spominal vo vlakne Moznosti elektronickych rastrovych map pre turisticku navigaciu.

EDIT:
Zistil som, ze mini / mikro SD karta s TourNavigatorom a komplet mapami CR, SR je uz dostupna aj cez slovenske internetove obchody. Hoci vo viacerych ide zatial o novinku bez urcenia ceny. Nenasiel som vsak moznost zakupit jednotlive mapy tak, ako to ide  z ceskych stranok TourNavigatora.
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #2 kedy: Marec 18, 2008, 01:32:13 »

Klad listov SR
Klad listov CR
Zaznamenané
vladimir7
Newbie
*

Príspevkov: 6

Zobraziť profil
« Odpoveď #3 kedy: Júl 03, 2009, 09:20:16 »

Len chcem upozornik zaujemcov o TourNavigator 5.
Uz asi rok pouzivam verziu 4 (v iPAQ 614c a v HTC Touch Diamond2) a fungovala vsade bez problemov, ale teraz som si kupil verziu 5 cez web TourNavigator-u. Karta dosla, urobil som instalaciu (HTC Touch Diamond2)...., ale mapy - aspon tie Slovenske, ktore som skusal, nie su skalibrovane. Poloha v GPS sa nezhoduje s polohou na mape. To by nebolo az take zle .....
Podrobne som o tejto chybe informoval vyrobcu aj distributora TourNavigatoru, ziadal o radu ci napravu. Napisal som tri maily. Je to uz stvrty den a nikto nepovazoval za potrebne akokolvek reagovat ...
TourNavigator 5, zrejme nie je spolahlivy soft na navigaciu a jeho tvorcom a predajcovi staci len aby ste zaplatili. Potom vas uz ignoruju ....
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #4 kedy: Júl 03, 2009, 09:32:41 »

vladimir7, vdaka za informaciu!

Na aku adresu si pisal maily? Skus to poslat aj sem:

Jakub Makovský
TourNavigator, digitální mapy, mapový SW
email: makovsky@navisat.cz

Kontakt mam zo stranky: http://www.navigacegps.cz/firma/kontakt/

V pripade, ze Ti pride odpoved, budeme radi, ak nas budes informovat.

Pokial by sa neozyvali, mozes svoju skusenost napisat aj na forum vyrobcu TourNavigatora:
http://www.navigacegps.cz/w3forum/tournavigator/Tournavigator/
Zaznamenané
vladimir7
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #5 kedy: Júl 03, 2009, 09:44:45 »

Poslal som to aj panovi Makovskemu....
Poslal som to na vsetky kontakty z webu TourNavigator-u a Navisat-u
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #6 kedy: Júl 03, 2009, 09:56:05 »

Byt Tebou, napisal by som na ich forum to co sem + aj informaciu, kam vsade si napisal a neodpovedali Ti.

Pisal si
Citácia
ale mapy - aspon tie Slovenske, ktore som skusal, nie su skalibrovane

Nie su skalibrovane, alebo su zle skalibrovane? Ide o nejaku rovnomernu nepresnost v kalibracii? Na presnost zobrazenia polohy na mape maju vplyv aj nastavenie geodetickeho datumu (zrejme WGS84) a projekcie mapy. V akej projekcii su mapy od Navisat, netusim. Predpokladam, ze po cistej instalacii TourNavigatora by mali byt tieto parametre nastavene spravne.
Zaznamenané
vladimir7
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #7 kedy: Júl 03, 2009, 10:13:43 »

V mape Slovenska v mierke 1:200000 (ich znacenie: 200T-Slovensko)  moju polohu zobrazuje korektne. Na mape v mierke 1:50000 (mapa 50SR-8-2), hoci stojim pred svojim domom v Handlovej, zobrazuje moju poziciu nedaleko obce Tuzina.
Myslim, ze to je nespravne nakalibrovane. Nie som az taky znalec, takze po odbornej stranke to neviem zodpovedne posudit ..... :-)
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #8 kedy: Júl 03, 2009, 10:27:00 »

Mozno je chybne skalibrovany jeden mapovy list, mozno je takych viac, alebo vsetky slovenske v danej mierke ... Nech je akokolvek, pokial budes mat nove informacie, budeme radi, ked das vediet.
Zaznamenané
vladimir7
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #9 kedy: Júl 03, 2009, 05:02:23 »

Bol som na sluzobke v Podbieli (Orava - mapa: 50SR-8-3) a tam vsetko islo bez problemov. Pri navrate, po prechode hranic mapovych listov, som bol opat mimo.
Este som skusal, ked na mna kasle vyrobca a predajca, nakalibrovat mapu sam. Manual popisuje niekolko sposobov a ja som vybral metodu dotyku. Je najjednoduchsia :-)
Len som potreboval dostat mapu na moju poziciu, zadat polohu a odkliknut. Muz ale mapa sa nechcela posuvat po displeji. Presnejsie: mapu som posunul o nejakych cca 15 km a potom sa uz dalej vracala na miesto ako keby mala zapnutu GPS-ku. Ked som to skusal dlho - Diamond2 zamrzol. Niekolko restartov a aj hard reset a opatovna instalacia situaciu nezmenili. Posuvanie mapy po displeji som vyskusal este na dvoch mapach: 200T-Slovensko a 50SR-11-3. Tam to islo v pohode.
Na vyskusanie dalsich som uz po dvoch hodinach marnych pokusov nemal nervy .....
Tazko povedat - je chyba iba na tej jednej mape, alebo aj na inych? Smútok
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #10 kedy: Júl 03, 2009, 05:08:55 »

Skus najst a postudovat na webe, ako sa kalibruju mapy pre PathAway v PC. Urcite nieco najdes. TourNavigator je pocesteny kanadsky PathAway.
Zaznamenané
lafin
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 1141

Zobraziť profil
« Odpoveď #11 kedy: Júl 03, 2009, 05:16:05 »

A To som si chcel TourNavigator kupit... Hnev
Este stastie, ze sa clovek dozvie obcas i pravdu... Mrknutie
Zaznamenané
lacop
Sr. Member

Príspevkov: 460

Zobraziť profil
« Odpoveď #12 kedy: Júl 03, 2009, 10:31:29 »

Keď vyriešite, ako dostať mapy TourNavigatora do PC, určite to dajte vedieť, tiež by som ich do PC rád dostal (pre použitie v OziExploreri). Mám síce iba 4-ku, ale každá mapa pe Oziho naviac poteší.
« Posledná zmena: Júl 03, 2009, 10:37:36 od lacop » Zaznamenané
vladimir7
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #13 kedy: Júl 06, 2009, 08:56:49 »

Zatial nic nove - aj po opakovanom zaslani mailov....., ale dnes maju v Cesku sviatok.
Populudni vyrazam na sluzobku. Praha a okolie. Tak ich v Navisate navstivim osobne .....
Budem informovat Mrknutie
Zaznamenané
makovsky
Newbie
*

Príspevkov: 1

Zobraziť profil
« Odpoveď #14 kedy: Júl 08, 2009, 09:19:39 »

Dobrý den přeji. Na zákazníky, kteří zakoupili náš produkt zcela jistě "nekašleme". Panu Vladimírovi jsem odpovídal ještě týž den, kdy jsem dotaz dostal obdržel e-mailem, stejně tak se snažím odpovídat či radit ostatním uživatelům TN...bohužel nemohu vyloučit, že e-mail spadnul do SPAMU či jej pan Vladimír nepřečetl z jiného důvodu.
K problému týkajícího se kalibrace map: Všechny mapy (jak ČR tak SR) jsou již ZKALIBROVÁNY, není tedy třeba jakýkoli mapový čtverec kalibrovat vlastními prostředky. TourNavigator 5 již obsahuje nový aktualizovaný set map, které jsou ve větším rozlišení (6M/pix) nežli předchozí verze TourNavigator 4 (8M/pix). Z tohoto důvodu je celý set map o velikosti zhruba 3,2 GB.
Při instalaci jednotlivých mapových čtverců na SD kartu proto může občas dojít k nesprávnému uložení dat. Vetšinou postačí postižený čtverec zkopírovat do PC, smazat z SD karty a opět jej nakopírovat na kartu. Pakliže tento postup nepomůže, zasíláme nové čtverce přes FTP.
V jakéhokoli dotazu mne můžete kontaktovat na e-mailu: makovsky@navisat.cz

Jakub Makovsky, Navisat Stadler
+420 777 136 754
Zaznamenané
Strán: [1] 2   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.076 sekund, 21 otázok.