GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: 1 [2] 3 4 ... 14   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Garmin Mobile PC  (Prečítané 53805 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
V12
Hero Member

Príspevkov: 3652

Zobraziť profil
« Odpoveď #15 kedy: Apríl 29, 2008, 11:30:14 »

2 obrazky farebneho spracovania map :

SK/HU pohranicie
SK/PL pohranicie

SRV501 je NT mapa, NaviGuide HU a GPMapa PL su klasicke ne - NT.
SRV501 (na 100%) a GPMapa (nie som si celkom isty) pouzivaju TYP-y so sub-types, NaviGuide HU pokial viem bez sub-types, ak budem mat cas to overim, pretoze toto moze sposobovat problem s farebnostou. HU je presne taka ista, ako v MapSource/GMXT/Nuvi, SK a PL su prilis zelene a aj farebnost ciest je vedla.

Bogi : Original CNE nepouziva ziadny TYP, to moze byt dovod, preco sa zobrazuje OK, to iste plati aj na moj TYP pre CNE, taktiez v nom nie su sub-types, tie cgpsmapper neovlada, aj ked existuje finta, ako to vyriesit. No TYP editor na atiland to riesi elegantne, nemusim spekulovat s cgpsmapperom.
« Posledná zmena: Apríl 29, 2008, 11:39:24 od suttorad » Zaznamenané

Jazdim s Jankou Sygicovie Úsmev
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7579

Zobraziť profil
« Odpoveď #16 kedy: Apríl 29, 2008, 12:11:00 »

suttorad, asi tu nejde o NT a neNT mapy, ale len o TYPy, co maju/nemaju subtypes. Skusal som SK Roads 5.0 a SK Topo v2 - obe su neNT, cele su zelenomodre - najma ked viac zazoomujes, nez na tvojich obrazkoch. SK Topo ma urcite subtypes, s Roads 5.0 nie som si isty.

Bolo by velmi divne, keby novy produkt nevedel robit so subtypes, ale mna uz G nicim neprekvapi.

Povedal by som, ze je to dost slusny pruser pre dodavatelov lokalnych map, ked Garmin pride s produktom, kde sa im ich mapy zrazu zle zobrazuju.

Na druhej strane si vsak myslim, ze pre Conan nemoze byt az taky velky problem vyprodukovat viac TYP suborov pre rozne produkty / modely GPS.
Zaznamenané
V12
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #17 kedy: Apríl 29, 2008, 12:43:16 »

Taktiez sa priklanam k tym sub-types, vylucovacou metodou to nic ine ani byt nemoze.
Zaznamenané

triktrak
Hero Member

Príspevkov: 609

WAREZ !?

Zobraziť profil
« Odpoveď #18 kedy: Apríl 29, 2008, 12:59:48 »

Zatial by som nad tym nelamal palicu. Ten produkt zatial u nas nie je v predaji. Ak ludia z Conanu sleduju toto forum alebo ak pojde lafin na to jednanie s Conanom ohladom map, nech sa okolo toho nieco povyzveda. Myslim si, ze ked to oficialne dorazi na Slovensko, tak uz to bude OK. Bola by to dost hanba, keby sa tym zacali zaoberat az ked to bude v predaji.  Mrknutie
Zaznamenané
jakuza
Newbie
*

Príspevkov: 38

Zobraziť profil
« Odpoveď #19 kedy: Apríl 29, 2008, 02:51:40 »

Mno pekne, neviem ci to ma  za zmienku riesit. akto verzia GMPC je  urcena pre USA trh a oni su na tom s mapami a vsetkym ostatnym uplne inde. U nich to slape poriadne. Zrejme nie nadarmo je na stranke napiasane ze je to urcene pre US trh Mrknutie Pre EU bude zrejme GMPC trosku iny a aj bude farbyt mapy a ostatne inac a nie takto ako tato US verzia. A je otazne ci sa to moze takto cez ZIPko insatlovat lebo  to sa mi nezda košér a este ked je tam napisane ze je to instalacia iba pre predinstalovany samostatny program. Hmm asi to Garmin nema este jasne ako to bude. Ostava nam len dufat
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #20 kedy: Apríl 29, 2008, 03:07:16 »

jakuza, par faktov, ktore spochybnuju tvoj nazor:
- Mobile PC podporuje mnoho jazykov, medzi nimi 5 europskych. Ma osobitne U.S. a britsku anglictinu a pri hlasovej navigacii ma dokonca osobitne europsku a kanadsku francuzstinu
- V ponuke je aj s europskymi mapami, hoci este nie je uvedena cena: https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=13484
- Aktualizacny SW je vystaveny iba v jednej verzii
- Robit rozne verzie SW by pre vyrobcu bola zbytocna komplikacia. Ked bude robit rozne verzie, tak to bude najskor pre JV Aziu, tak ako v pripade Mobile XT.
« Posledná zmena: Apríl 29, 2008, 03:14:56 od bogi » Zaznamenané
triktrak
Hero Member

WAREZ !?

Zobraziť profil
« Odpoveď #21 kedy: Apríl 29, 2008, 04:11:34 »

@jakuza

K tomu co ti napisal bogi doplnim:

- Produkt GARMIN MOBILE PC sa normalne predava, takze to nie je ziadny pre-release ani unik tajnych informacii. Je to finalny produkt. Garmin online predaj podporuje USA, Irsko a Velku Britaniu, klasicky "shipment" je mozne poslat do celeho sveta.

- Pokial to nevies, tak u Garminu su vsetky updaty vlastne samostatne instalacie (aj napr. GMXT) ktore na to aby fungovali nepotrebuju z predchadzajucej verzie vovec nic (stara verzia sa vzdy komplet prepise novou), hadam len povodny licencny subor/licencne cislo

- Po nainstalovani Garmin Mobile PC program ponuka legalnu moznost aktivacie "FREE TRIAL" na odskusanie (holy program bez map a GPS recievera stoji 59.90 USD), takze ziadne porusovanie autorskych prav sa nekona.

- Kedze uz dnes je mozne aj zakupenie samotneho "holeho" programu (bez map a GPS anteny) predpoklada sa ze medzi zakaznikmi ktori si tento produkt kupia budu aj niektori sucasni majitelia GPS prijimacov. Urcite aspon cast z nich bude mat zaujem o tento produkt a preto ma zmysel "TO RIESIT" resp. o tom diskutovat (skor ci neskor GARMIN MOBILE PC dorazi aj na nas trh).
« Posledná zmena: Apríl 29, 2008, 05:08:38 od triktrak » Zaznamenané
V12
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #22 kedy: Apríl 29, 2008, 05:49:12 »

Dnes som uz mal otazku jedneho tiraka, ako sa to da pouzit. Zatial som dal vyhybavu odpoved, ze to asi bude treba este doladit, no je otazka casu, ked to zacne slapat na 100% Verim, ze to uspesne prenikne aj na nas trh a verim, ze v dobe prieniku to uz bude vychytane a debugovane.
Zaznamenané

afinko
Hosť
« Odpoveď #23 kedy: Apríl 29, 2008, 06:30:50 »

Chalani ja som prvykrat siel do nemecka na aute s navigacnym tak ze som mal notas, nRoute s mapou City Navigator Europe NT v9 presne tak ako som to popisoval tu http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,140.0.html.
Za pomoci takehoto GPS som bezproblemov trafil presne tam kde som chcel, hoci som cez velke mesta mal notas na kolenach pred volantom.
Podla mna je Garmin Mobile PC s najnovsimi mapami od Garminu uplne perfektna navigacia na notase, tak ako je to aj s iGO PC 2006. Nevravim ze je to tak pohodlne ako ked si nalepim na sklo PDA, alebo cistokrvnu navigaciu, ale ucel to splna taky isty.
Pre ludi ktori nechcu vrazit viac ako 1500 Sk do GPS prijimaca je to perfektna volba a moze im byt uplne suma fuk ci je okolie kreslene na zeleno, modro ci kankaliovo fialovo, hlavne ze viem kde mam ist.
« Posledná zmena: Apríl 29, 2008, 06:33:43 od afinko » Zaznamenané
triktrak
Hero Member

WAREZ !?

Zobraziť profil
« Odpoveď #24 kedy: Apríl 29, 2008, 08:04:23 »

Nevravim ze je to tak pohodlne ako ked si nalepim na sklo PDA, alebo cistokrvnu navigaciu, ale ucel to splna taky isty. Pre ludi ktori nechcu vrazit viac ako 1500 Sk do GPS prijimaca je to perfektna volba a moze im byt uplne suma fuk ci je okolie kreslene na zeleno, modro ci kankaliovo fialovo, hlavne ze viem kde mam ist.

Suhlasim Smiech
Zaznamenané
V12
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #25 kedy: Apríl 29, 2008, 08:05:30 »

Suhlasim s tebou, Afi, ale ked zlyha farebne znacenie ciest a ides do uplne neznamych miest, mas seriozny problem, hlavne ked mas za chrbtom 40 ton. Vojst so supravou na cestu, po ktorej sa neda pokracovat, pretoze navigacia neumozni z vypoctu vyradit cesty III. triedy smrdi kolosalnym pruserom. A ak mapa dodrziava aspon zakladnu logiku farebneho znacenia ciest, da sa spolahnut aspon na nieco. No v tomto pripade, ked su farby prehadzane, hmmm, radsej papierovu mapu.
Zaznamenané

afinko
Hosť
« Odpoveď #26 kedy: Apríl 29, 2008, 08:10:09 »

Vojst so supravou na cestu, po ktorej sa neda pokracovat, pretoze navigacia neumozni z vypoctu vyradit cesty III. triedy smrdi kolosalnym pruserom

Njn, to je pekny pruser, ale myslim ze tento problem maju mapy aj ked maju spravne farby, najma tie nase Slovenske  Úšklabok
Zaznamenané
V12
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #27 kedy: Apríl 29, 2008, 08:14:09 »

Ano maju,ale ked vidim, ze ma Anca zenie na cestu znacenu sivou, tak ten pokyn ignorujem a hladam najblizsiu aspon zltu. To jej staci a preberie sa zo sladkeho off-roadoveho sna Úsmev

Skus si precitat http://gps.favoriteam.sk/archiv/geocaching-garmin-mobile-xt.html
« Posledná zmena: Apríl 29, 2008, 08:21:40 od suttorad » Zaznamenané

bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #28 kedy: Apríl 29, 2008, 08:21:11 »

afinko, neviem, ci to mas vobec nainstalovane ... nemozem s tvojim pohladom suhlasit.

Vyzera tento obrazok dobre?? Preco by sme si mali zakryvat oci?? Ani keby to bolo zadarmo, nevyzeralo by to dobre! Ledva sa to da citat a je to tmave, nevyrazne, farby nekoresponduju s realitou a to by podla mna v mape mali. Som v rozpakoch

V diskusii odzneli nazory, co moze tento vyzor sposobovat. Je nad slnko jasne, ze to nie je ten vyzor, ktory si praju tvorcovia mapy. Tato diskusia naznacuje, cim problem vznikol. Nacrtava aj mozne riesenie (uprava TYPu cez atiland editor), ktorym by sa dal problem zafixovat, kym ho neopravia Garmin alebo Conan. Nepochybujem, ze je v silach clenov tohoto fora takyto fix pripravit.

Tvoj nazor naproti tomu neprinasa vobec nic konstruktivne a nijako nas neposuva ku zlepseniu.
Moj postoj je jednoznacny: S pristupom "hlavne ze to nejako ide" sem prispevky pisat nebudem.

Predpokladam, ze Conan si nedovoli ponukat Mobile PC + SK Roads ako jeden uzavrety produkt s takym vyzorom, ako je na obrazku vyssie. Taktiez si nemyslim, zeby vacsina beznych zakaznikov zdielala tvoj nazor. Farebne podanie navigacnej aplikacie a citatelnost pisma nie je len modny doplnok ku funkcnosti, ale je to predovsetkym prakticka vec. Mozno pred 5 rokmi by boli mnohi nadseni, ze to vobec naviguje, ale dnes je to uz malo.

Nakoniec, uvidime, co Conan urobi a ci budu nasledovat skor ten tvoj, alebo ten moj pristup ku veci. Keby nasledovali ten tvoj, nevyhli by sa drncaniu telefonov a kritike aj na ich vlastnom fore (hoci problem podla mojho nazoru nesposobili). Sami proti sebe nepojdu. Tvrdim, ze Mobile PC + SK Roads vyjde na CD s uz opravenym vyzorom.
« Posledná zmena: Apríl 30, 2008, 06:02:39 od bogi » Zaznamenané
V12
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #29 kedy: Apríl 29, 2008, 08:25:09 »

Velka vacsina map vyuziva farebne znacenie ako - tak vychadzajuce z medzinarodnych kartografickych zvyklosti. Ak su farby uplne ine, moze to byt problem.
Zaznamenané

Strán: 1 [2] 3 4 ... 14   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.306 sekund, 22 otázok.