GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: 1 2 [3]   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Igo 8 pda  (Prečítané 15109 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7579

Zobraziť profil
« Odpoveď #30 kedy: August 03, 2008, 04:26:14 »

suttorad, na A701 sa da dobre otestovat vplyv frekvencie taktovania procesora na opozdenie zobrazovania v iGO8. A701 totiz umoznuje nastavit 520, 400 aj 200 MHz. Na turistike s Ozikom pouzivam 200 MHz, aby baterky vydrzali dlhsie. V stredu som na to zabudol a v aute som pustil iGO8. Vsimol som si, ze opozdenie je az neprijemne. Tak som zastal a prepol sa na 520 MHz. iGO8 reagovalo hned sviznejsie, avsak urcite opozdenie je tam stale - v tomto s Tebou suhlasim. Na 520 MHz sa s tym opozdenim uz da zit a vypestovat si zvyk, ze realita este tak sekundu na displeji "dobieha". Treba s tym pocitat najma v mestach, kde je husta siet vedlajsich ciest. DEM model terenu mam v PDA aktivovany, mozno ho skusim vypnut.

Softverovo iGO8 "stiha" aj na 200 MHz - nezruti sa, plynule bezi. Moze ti spolu s nim hrat aj MP3ka. Avsak jednotlive rutiny v iGO8 trvaju dlhsie a prejavuje sa to narastom oneskorenia pri prekreslovani.

Suhlasim s vami, co chvalite iGO8 za veci, ktore Mobile XT proste nema: Moznost cez skiny ovplyvnit, co sa ako na displeji zobrazi a aka funkcnost je pohodlne pristupna na 1-2 dotyky. Zobrazenie rychlostneho limitu cestneho useku a moznost varovania pri prekroceni rychlosti sa mi tiez paci. (Zistil som takto, ze mapa Slovenska ma chybne definovanu max. rychlost na dialnici v obci na bratislavskom obchvate na 60 km/h, pricom vyhlaska dovoluje na dialnici v obci 80 km/h. Pravdepodobne tuto istu chybu v sebe nesie aj Garmin mapa od Conanu, kedze su z tej istej dielne.)

Na druhej strane treba uznat, ze vykreslovanie v MXT sa v poslednych verziach znacne zrychlilo oproti stavu pred pol rokom. Nova mapa SR v6 bude zrejme nejaku dobu lepsia, nez posledna mapa pre iGO8. Je dobre, ked aspon 2 produkty si na trhu konkuruju.  Úsmev
« Posledná zmena: August 03, 2008, 04:31:07 od bogi » Zaznamenané
afinko
Sr. Member

Príspevkov: 284

Zobraziť profil WWW
« Odpoveď #31 kedy: August 03, 2008, 05:26:53 »

iGO8 reagovalo hned sviznejsie, avsak urcite opozdenie je tam stale

OK, idem skusit na svojom Asuse ako je opozdene iGO8 a ako je opozdeny GMXT so SR 5.01 na tom istom PDA.
Snad sa mi to podari este dnes a mozno nenaburam, asi by som mal niekoho vziat do auta so sebou, nech soferuje  Nepoviem nič.

vtip je v tom, ze mapy pre IGO8 su od Xaxah, co je vlastne prezleceny Conan Mrknutie. Su aj mapy pre iGO8 od Teleatlasu, ale tie maju o cca 40% mensiu datovu velkost, z coho plynie, ze su asi menej podrobne Mrknutie

Ano, z toho som dost jelen. Preto som si este raz a pozorne precital cele vlakna:
Ako nahlasit chyby v mapach Xahax?
Ako hlasit chyby v mapach TeleAtlas

Conan / Xahax je dodavatelom map pre Garmin Slovakia Roads a zaroven pre iGO/MIO mapa Slovenska.
Z coho cerpa Xahax data (ci uz pre SR alebo iGO)? Vyvynuli mapu z nicoho, alebo zaklady vzali od Navtequ, TeleAtlasu ci snad z nejakych map SR ?

Velmi rad by som pocul rozumny nazor ako by to mohlo fungovat do buducna. Ked Navteq domapuje Slovensko tak mapa Europy od Garminu bude asi lepsia ako SR od Xahaxu, teda Garmin to bude mat "v suchu". Co bude s iGO/MIO a ostatnymi co pouzivaju mapy od TeleAtlasu ? Budu nadalej pouzivat mapy od Xahaxu ? Bude mat Xahax pristup k datam co zmapoval Navteq (kedze prepojenie Garmin -> Conan / Xahax)? Bude musiet TeleAtlas mapovat Slovensko od znova ? Ma to snad v plane ?

Asi som uz offtopic, sorry.
K tomu vsetkemu by sa asi najobjektivnejsie vyjadril Pato, ale som zvedavy aj na nazory inych.
Zaznamenané
afinko
Sr. Member

Príspevkov: 284

Zobraziť profil WWW
« Odpoveď #32 kedy: August 03, 2008, 07:55:39 »

Pomeral som neskorenia zobrazovania polohy pre iGO8 a GMXT s dost prekvapivymi vysledkami:
http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,1098.msg10875.html#msg10875
Zaznamenané
Patrick
Hero Member

Príspevkov: 658

Zobraziť profil
« Odpoveď #33 kedy: August 04, 2008, 10:56:18 »

Velmi rad by som pocul rozumny nazor ako by to mohlo fungovat do buducna. Ked Navteq domapuje Slovensko tak mapa Europy od Garminu bude asi lepsia ako SR od Xahaxu, teda Garmin to bude mat "v suchu". Co bude s iGO/MIO a ostatnymi co pouzivaju mapy od TeleAtlasu ? Budu nadalej pouzivat mapy od Xahaxu ? Bude mat Xahax pristup k datam co zmapoval Navteq (kedze prepojenie Garmin -> Conan / Xahax)? Bude musiet TeleAtlas mapovat Slovensko od znova ? Ma to snad v plane ?

V tomto sa vyznaju uz asi iba pani Palarec alebo Boda. Moja domienka:

Mapy su pre Conan cista strata, ak ma byt mapa dobra, tak naklady na jej tvorbu nikdy nevykompenzujú ziskom vygenerovanym na nasom mikro trhu. Slovakia Roads sluzi ako skvela podpora predaja a aj vdaka nej je Garmin vo vyhode oproti ostatnym znackam na nasom trhu. Kolko myslite ze by z tej mapy predali ak by ju nedavali v ramci bundlu k svojim auto navigaciam? 100 kusov? 200 kusov? Kazdy kto ma net sa skor ci neskor dostane ku key generatoru a mapu za tri tisic nikdy nekupi. Preto ak Navteq zmapuje SK tak Conan nema dovod dalej mapovat pre Garmin.

Mapy vsak bude dalej robit Xahax pretoze ich moze predavat firmam ako Nav´n´go teda az do chvile kym Slovensko podrobne nezmapuje aj TeleAtlas. Potom uz obidvaja velky dodavatelia map budu mat nasu krajinu zmapovanu a budu tieto data predavat tvorcom navigacneho softu spolu s mapami inych krajin Europy. Neviem ako funguju obch. vztahy medzi tymito firmami ale kedze su to velky konkurenti tak nepredpokladam ze by si navzajom predavali mapove podklady, takze ak chce TeleAtlas dobre mapy tak sem musia nebehnut jeho auta a zmapovat si to, alebo ich kupit od lokalnej firmy teda od Xahaxu.

Zaujimavejsie ako samotna tvorba map pokrývajúcich 95% a viac nasho uzemia bude neskorsia aktualizacia. To by mohla byt cinnost ktorou sa bude Xahax zaoberat v buducnosti. A cim este? Co takto 3D mapy resp. 3D modely budov? to je velky biznis buducnosti Mrknutie

Sme uz riadne offtopic takze vsetky prispevky ktore sa netykaju temy budu za chvilu presunute do vhodnejsieho topicu
Zaznamenané

Nokia N96 + Sygic Mobile Maps
TomTom XL IQ Routes
Garmin eTrex
Mio A702
raiback
Newbie
*

Príspevkov: 2

Zobraziť profil
« Odpoveď #34 kedy: September 27, 2008, 12:29:08 »

Caute.Nainstaloval som si Igo 8 do HP 614c.Soft sa spusti ale nenajde mi ziadne satelity.Nestretol sa s tym uz niekto?
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #35 kedy: September 27, 2008, 07:45:29 »

Napada ma:
- Stojis vonku a cakas par minut?  Úsmev
- 614-ka obsahuje GPS chip gpsOne od Qualcomm a tomu moze studeny start trvat neskutocne dlho. Na PDA by si vsak mal mat nainstalovanu nejaku aplikaciu, co by sa mohla volat Quick Position, alebo Quick GPS ci nejako podobne a ta sluzi na natiahnutie tzv. ephemeris dat z internetu. Spojenie na internet moze byt realizovane aj cez ActiveSync a internetove pripojenie PCcka. Pokial su ephemeris data k dispozicii, nejde uz o studeny start a GPS nabieha rychlejsie.
- Posledna vec - mas v iGO8 spravne nastaveny GPS COM port a jeho datovu rychlost? Mne iGO8 naslo GPS port samo.

Pozri tiez:
Porovnanie GPS chipsetov v PDA
« Posledná zmena: September 27, 2008, 11:28:44 od bogi » Zaznamenané
Busho
Jr. Member
**

Príspevkov: 53

Zobraziť profil
« Odpoveď #36 kedy: August 31, 2010, 12:34:47 »

Ahoj chuopi. Zase ma sem dohnali problemy. Hoc je to tu stara tema, pre mna je vysostne nova a plna problemov (  Úsmev Bogi sa uz poti.... )
Moja zostava  PDA - Garmin 10x -Igo 6  ide stopercentne. Skusal som vsak verziu iGo 8 a stou je to bieda. Program straca kontakt s GPS modulom. Ked ho aj objavi, je nestabilny a po chvilke pada. Potom uz gps nenajde. Skusal som sa pohrat s portami, baudami, no nepomaha.  Nastavoval som podla iGo6, no na toto spojenie 8-ka nereaguje. Automatikou si nasla 57600, ale tu je - ako som spominal, velmi nestabilna. Takze 8-ku do kosa a vratit sa k 6-ke ? 
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #37 kedy: August 31, 2010, 01:52:39 »

Vitaj, uz sa tesim na Tvoje 100rocne PDAcko.   Úsmev

Skus este nejaku aplikaciu, co vyrobi virtualny port.
Zaznamenané
Busho
Jr. Member
**

Príspevkov: 53

Zobraziť profil
« Odpoveď #38 kedy: August 31, 2010, 09:16:47 »

Ale no.... N50p je sice stara, ale stále výkonná. Az na Vm2003 SE. Poradze rovno  volaco konkretne Bogi. Polovil som na nete, nasiel som vsak iba Mysaifu JVM, ktory o tom cosi popisuje, ale sa mi to akosi nezda, je to znacne komplikovany program.
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #39 kedy: August 31, 2010, 10:12:47 »

Tusim sme sa niekedy v minulosti uz bavili o Franson GPSGate. Ten vie vyrobit virtualny port, mozno by Ti na nom iGO8 drzalo.
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3]   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.251 sekund, 20 otázok.