GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: [1]   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ako na screenshoty v navigácii TomTom  (Prečítané 9126 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Patrick
Hero Member

Príspevkov: 658

Zobraziť profil
« kedy: Máj 18, 2008, 09:40:55 »

Obcas sa vam moze stat ze potrebujete urobit kvalitny snimok obrazovky navigacie co sa s digitalnym fotoapratom nemusi vzdy podarit podla vasich predstav. V Garminoch je volba "Snimok obrazovky" sucastou bezneho menu, v inych navigaciach to tak uz nie, pri znacke TomTom vsak existuje jednoduchy sposob ako si tuto funkciu do pristroja doplnit:

V root adresati pristroja si vytvorite novy adresar s nazvom screen

V poznamkovom bloku (notepad) windowsov vytvorite subor capture.txt a ulozite ho do vytvoreneho adresara screen

Subor capture.txt premenujete na capture bez akejkolvek pripony

Zapnete svoj TomTom a screeny robite kliknutim do laveho horneho rohu displeja, po ulozeni aktualnej obrayovky by sa mal ozvat zvuk pripominajucu spust fotoaparata, znamy z mobilnych telefonov

Vsetky "nafotene" screeny najdete v adresari screen  Úsmev

* dump1056395102.bmp (382.55 KB, 480x272 - prehliadnuté 288 krát.)

* dump1056395104.bmp (382.55 KB, 480x272 - prehliadnuté 290 krát.)

* dump1056395113.bmp (382.55 KB, 480x272 - prehliadnuté 257 krát.)

* dump1056395116.bmp (382.55 KB, 480x272 - prehliadnuté 246 krát.)
« Posledná zmena: Máj 18, 2008, 12:11:06 od Patrick » Zaznamenané

Nokia N96 + Sygic Mobile Maps
TomTom XL IQ Routes
Garmin eTrex
Mio A702
Ludek
Jr. Member
**

Príspevkov: 53

Zobraziť profil
« Odpoveď #1 kedy: Február 09, 2009, 10:02:11 »

Keď som to čítal tak som bol nadšený, ale bohužiaľ mi to akosi vôbec nefunguje. Mám TomTom GO 730. Nemám na XP Notepad, ale len poznámkový blok. nebude to vtom? Za root adresár považujem všetko čo je tam, lebo zvlášť taký adresár som nenašiel. Tá funkcia sa mi pozdáva, ale niekde je problém.
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7579

Zobraziť profil
« Odpoveď #2 kedy: Február 09, 2009, 10:27:29 »

Root (angl.) = koren (slovensky)
Cize v koreni vyrob adresar screen.

Poznamkovy blok je OK, len musis zvladnut premenovanie suboru tak, aby nebol capture.txt, ale len capture.
Prenastav si Prieskumnika tak, aby Ti zobrazoval aj priponu (.txt), aby si to vedel premenovat. Alebo skus pouzit Total Commander ci nieco podobne, co pripony zobrazuje.
Zaznamenané
Ludek
Jr. Member
**

Príspevkov: 53

Zobraziť profil
« Odpoveď #3 kedy: Február 09, 2009, 11:14:59 »

Tie prípony  napadli aj mňa, len som skôr písal ako skúšal a potom som išiel do práce, kde som čítal Navibox a bolo o tom písané aj tam.  Teraz to už perfektne fachčí. Ďakujem pekne za pomoc.
Zaznamenané
Strán: [1]   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.07 sekund, 20 otázok.