GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: [1] 2   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Mio C720 & softvér Navman  (Prečítané 24530 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Patrick
Hero Member

Príspevkov: 658

Zobraziť profil
« kedy: Máj 30, 2008, 09:12:39 »

Vyzerá to tak že starú, dobrú C720-ku ešte neodpísali a bude sa predávať s rovnakým navigačným softom ako nová rada Mio Moov:

http://gps.favoriteam.sk/archiv/mio-c-720-navman.html
« Posledná zmena: Máj 30, 2008, 09:31:07 od Patrick » Zaznamenané

Nokia N96 + Sygic Mobile Maps
TomTom XL IQ Routes
Garmin eTrex
Mio A702
Sances
Jr. Member
**

Príspevkov: 90

Zobraziť profil
« Odpoveď #1 kedy: Október 16, 2008, 07:50:37 »

Ja mám problémik z trošku iného súdka. Pre kolegu som chcel aktualizovať Mio C 720 ale aj keď som postupoval presne podľa inštruktáže priloženého DVD teraz vypisuje HardwareIDerror.. a mapy nenabehnú. Vie niekto poradiť? Skúšal som vrátiť pôvodné nastavenia.. znovu odoslať mapu z DVD ale nič nepomáha.
Ďakujem
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7579

Zobraziť profil
« Odpoveď #2 kedy: Október 16, 2008, 08:23:35 »

Sances, zatial sme tu mali len dvoch aktivnych pouzivatelov Mio Moov so SW Navman. Pouzivatela OVCA siel slak trafit, ze vyhybanie sa nespevnenym cestam nefunguje a spoznava stale nove polia a zahradky. Vyriesil to tak, ze Mio Moov odblokoval a nahral don kreknuty iGO8, s ktorym bol spokojny a chvalil ho. No a pouzivatel Voloda rozanalyzoval routing a zistil, ze Xahax dodava do Moov horsiu mapu nez do iGO8. Bol s tym nespokojny, rozhodol sa apgrejdovat a pocas upgrade mu stroj nacisto zblbol. Poslal ho bud do servisu, alebo vo Vecnych Lovist. Po tom, ako sa nam vyznali zo svojich trablov, sa tu uz viac neozvali. Ich prispevky mozes najst aj na http://forum.mio4u.cz, je to zaujimave citanie.  Mrknutie Pozri tuto a tuto.

Pravda je taka, ze podla http://forum.mio4u.cz velka skupina pouzivatelov Mio Moov prave naopak presla zo SW Navman na iGO8. To o niecom svedci. Otazkou teda zostava, ci je to vyhra, ked sa iGO nahradzuje Navmanom. Pre Mio Moov su po negativnych ohlasoch od pouzivatelov k dispozicii nejake opravne patche. Ked prva generacia zuriacich pouzivatelov Navman doladi, mozno to uz bude dobre!   Mrknutie

Co sa Tvojho konkretneho problemu tyka, este tu Tvoj typ problemu nikto neriesil a najaktivnejsi clenovia gpsfora Mio 720 nepouzivaju. Bolo tu par takych, ale uz najmenej pol roka sa neozvali. Skus sa preto spytat aj tu: http://forum.mio4u.cz/viewforum.php?f=138
« Posledná zmena: Október 17, 2008, 06:06:05 od bogi » Zaznamenané
Patrick
Hero Member

Príspevkov: 658

Zobraziť profil
« Odpoveď #3 kedy: Október 16, 2008, 08:58:31 »

Rad by som sa poopravil:
Mio promovalo ze soft v rade moov je od ich dcerskej firmy Navman ktoru kupili prednedavnom, neskor sa vsak prevalilo ze to bola velmi nestastna investicia, kedze Navman nemal kvalitnu aplikacku a tak to, co vidime v Mio Moov je chorvatske Mireo  Mrknutie
http://kenny2.globalnet.hr/mireo.hr/default.aspx?id=45
Zaznamenané

Nokia N96 + Sygic Mobile Maps
TomTom XL IQ Routes
Garmin eTrex
Mio A702
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #4 kedy: Október 17, 2008, 05:47:21 »

Z toho som bol veru jelen, pretoze info o Mireo MioMap som si samozrejme vsimol ... diki za vyjasnenie!

================
 Navman -> Mireo  Úsmev
================

EDIT:
Ked tak nad tym rozmyslam, dobry pruser a velka chyba od Mitac.
Povodny zamer bol mat vlastny SW v navigacii, co sa zjavne nepodarilo. No a doteraz pocitacovejsi a "internetovejsi" pouzivatelia Moov po sklamani zo SW prechadzali radsej na iGO8.
Mne z toho vychadza, ze keby sa Mitac nerozisiel s NavNGo, pouzivatelia by boli spokojnejsi.

Tu je stary tlacovy oblbovak z marca 2008: http://www.mio-tech.be/en/mio-technology-press-releases-cebit2008.htm

“The merger of the Mio and Navman brands is already delivering value and innovation to both customers and retail partners. It’s no longer enough to simply provide a great A to B navigation experience, the next generation of GPS devices must also deliver value added services that provide greater insight into the local environment including shops, facilities and traffic events,” said Ben Perrin, Vice President Marketing, Mio. “Mio customers and retail partners are already benefiting from new products and services, increased sales support, greater marketing resources and enhanced customer support services. As we continue to drive benefits from the integration of Navman, the new Mio is going from strength to strength and will provide a significant challenge to the current leaders in the GPS product market.”

Dal som na stranke http://www.mio-tech.be/en/index.htm hladat Mireo a nenasiel som nic. Mrknutie
A ked som dal hladat NavMan, naslo to clanky so vznesenymi nazvami, napr.:
Mio / Navman – First New Products, Innovative New Services and a New Corporate Identity  Úšklabok
« Posledná zmena: Október 17, 2008, 08:51:15 od bogi » Zaznamenané
Sances
Jr. Member
**

Zobraziť profil
« Odpoveď #5 kedy: Október 17, 2008, 07:07:35 »

Ďakujem za odpovede. Vyzerá to tak že sa spotím kým to poriešim..
Kolega to potrebuje do piatku..
Zaznamenané
V12
Hero Member

Príspevkov: 3652

Zobraziť profil
« Odpoveď #6 kedy: Október 17, 2008, 07:22:25 »

Sances :
Precitaj si toto : http://tomasii.cdc.cz/index.html
Najdes tam vsetko, co potrebujes, okrem toho si obstaraj iGO8 s mapami TeleAtlas (Xahax je na 2 veci - do pola a do bahna), s tymto to rozbehas na 100%, mam to otestovane, je to naozaj funkcne. Pouzival som prave ten "JEDNODUCHY UNLOCK pre C5x20", ten druhy je pre tych, ktori chcu vyuzit MIO aj ako handheld PC

Pridam este par riadkov k postupu jednoducheho unlocku, sorry za cestinu, nechce sa mi prekladat Úsmev

1. vyjmi z Mio SD-kartu a zazálohuj. Zároveň si zazálohuj celé MIO - to pro jistotu, čert nikdy nespí...
2. na čistou kartu zkopíruj všechny soubory skriptu, tak jak jsou rozbalené, včetně adresářů - v rootu musí být soubory MioAutoRun.exe a MioAutoRun.scp
3. vypni Mio TVRDÝM restartem = resetem (na cca 6-10 vteřin stiskni vypínací tlačítko a odpověz VYPNOUT)
4. po pár vteřinách ho stejným způsobem zase zapni (stisk do začátku blikání modré LED) a nech ho běžet až k uvítací obrazovce (MP3, Nastavení, MioMap)
5. zasuň SD-kartu
6. Mio se po chvíli restartuje a požaduje zvolení jazyka (česky) a potom časové zóny, data a času. Odpověz. Potom Mio mnohokrát problikne a asi po
   20 vteřinách se objeví obrazovka odemčeného Mio. Během této doby jen čekej a nic nedělej. Na konci procesu máš Mio odemčené

Admin, nemaz prosim tento prispevok, aj ked je asi za hranicou hack - crack - warez limitov tohto fora, chcem iba pomoct sancesovi.
Za pochopenie a toleranciu vopred dakujem.
« Posledná zmena: Október 17, 2008, 07:40:53 od suttorad » Zaznamenané

Jazdim s Jankou Sygicovie Úsmev
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #7 kedy: Október 17, 2008, 08:46:00 »

Admin, nemaz prosim tento prispevok, aj ked je asi za hranicou hack - crack - warez limitov tohto fora, chcem iba pomoct sancesovi.

Popis unlocku PNA nie je za hranicou limitov tohoto fora, admin sa ku tomu uz v minulosti vyjadril. Unlock len pridava moznost pouzit navigaciu aj s inym, nez dodavanym SW. Do odlokovanych navigacii ide instalovat legalne zakupeny SW a rozny SW sa pre odlokovane PNA aj priamo dodava, napr. OziExplorerCE, ale aj iGO8 - staci pozriet popis vyrobku, dodavaneho na SD karte. Cize samotnym unlokom nedochadza ku ziadnemu obideniu kupy nejakeho SW ani map. Ked niekto odlokuje svoju PNA navigaciu, je to na jeho zodpovednost. V pripade problemu moze ohrozit zaruku svojho pristroja.
tomasii-ho web neobsahuje linky na nelegalne stiahnutie iGO8 softveru. Obsahuje len postupy, hlasy, farebne schemy a pod.

Sances, pokial to technicky zvladnes a vsetko sa podari, riesenie s iGO8, na ktore odkazuje suttorad, je iste lepsie, nez laborovat s Navman -> Mireo. Tvoj kamarat moze spokojne pouzivat iGO8, kym Mitac so svojimi partnermi dodavany SW doladi.
« Posledná zmena: Október 17, 2008, 09:20:53 od bogi » Zaznamenané
V12
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #8 kedy: Október 17, 2008, 09:55:00 »

OK bogi, obcas zabudam, ze admin gpsfora je inteligentnejsi, nez ten na mobilmanii. Tam by som za to dostal kilo bananov Smútok No zaroven nechcem zbytocne provokovat a tak som svoje konanie radsej zdovodnil.
Zaznamenané

Sances
Jr. Member
**

Zobraziť profil
« Odpoveď #9 kedy: Október 17, 2008, 01:50:44 »

Ďakujem páni, makám na tom vyzerá to veľmi nádejne.
Inak ma prekvapila možnosť urobiť z tohto MIA /skoro/plnohodnotné PDA..
Super Fórum a aj tomasii web stojí za to
dík Úsmev
Zaznamenané
V12
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #10 kedy: Október 17, 2008, 02:13:00 »

Ďakujem páni, makám na tom vyzerá to veľmi nádejne.
Inak ma prekvapila možnosť urobiť z tohto MIA /skoro/plnohodnotné PDA..
Super Fórum a aj tomasii web stojí za to
dík Úsmev

Pokrocili z toho urobia naozaj plnohodnotne, no kedze to bezi na CE.NET platforme, je to hooodne pomale. Ale technicky to mozne je.
Zaznamenané

Sances
Jr. Member
**

Zobraziť profil
« Odpoveď #11 kedy: Október 17, 2008, 05:07:05 »

Zprevádzkované, len neodskúšané v teréne. Ale vyzerá že MIO je teraz O.K. ale pod W CE  Smiech
Uff už som sa zľakol že kolegu sklamem.. nedával som tam teda to IGO 8 ale je to v pláne, zohnal som druhé MIO s W a prekopčil image a nabehlo to, potom som už len z www.mio4.. stiahol aktualizácie soft. a mapy - tie sú ale z r.2007 a vraj by mali byť nejaké z apríla 2008? tak takto som s tým vydrbkal aj keď už som sa púšťal do toho unlocku..
Akú turistickú mapu SK by Ste odporučili? a ako ju dať do toho MIa? kolega je turista..
Joj ale ďakujem Vám že Ste ma naviedli to s tým igom to určite skúsim
Zaznamenané
V12
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #12 kedy: Október 17, 2008, 06:46:12 »

Ak je kolega turista, je trochu problem - moznosti su 2 :
1. Niekde splasit OZIExplorer CE pre Win CE.NET (mal by byt sucastou jedneho z unlockov), mapy si urobis aj sam pomocou aplikacie mapgrabber (bogi o nej uz kdesi pisal, preluskaj to tu)
2. Zohnat Garmin Mobile XT pre Win CE - ano, je aj taky, no nie je to oficialne podporovane riesenie

MIO totiz neponuka ziadne turisticke mapy...
Zaznamenané

Sances
Jr. Member
**

Zobraziť profil
« Odpoveď #13 kedy: Október 17, 2008, 07:41:39 »

No tak to pôjdem do toho Oziexploša,dám vedieť ako mi to šlo. Napísal som že kolega to chce do piatku,ale myslel som tým budúci piatok, nie tento tak by to som to mohol stihnúť.
Zaznamenané
Sances
Jr. Member
**

Zobraziť profil
« Odpoveď #14 kedy: Október 21, 2008, 05:22:20 »

Zdar, tak som neodolal a experimentoval ďaľej.Dal som tam IGO 8.
Aké bolo moje prekvapenie keď som zistil že Slovensko je tam tiež od Xahax..
Inak som z toho v rozpakoch, skúšal som to po Košiciach ale hlasová navigácia bola na nič.. po 990 metroch dôjdete to cieľa..
a to trebalo ešte 2x zísť z hlavnej.
Nákres na displeji bol v poriadku, takže ak sa človek riadil podľa toho tak nezablúdil.
Ale čísla popisné má domotané..aj keď si vypýta popisné číslo naviguje asi na stred ulice.
 Úsmev
« Posledná zmena: Október 21, 2008, 06:11:02 od Sances » Zaznamenané
Strán: [1] 2   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.072 sekund, 21 otázok.