GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: 1 [2] 3 4 ... 21   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: OziExplorer - program pre rastrove mapy (PC, PDA, PNA)  (Prečítané 81370 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
geohladac
Sr. Member

Príspevkov: 447

Zobraziť profil
« Odpoveď #15 kedy: November 12, 2008, 08:59:35 »

K tym vyskam - potvrdzujem, do logu idu vysky z GPS Smútok
Geohladacove GPS je veeelmi dobre GPS...

No hold Asus A636N s vyklopnou antenkou a sirfom 3 je ine kafe ako nejake HTC  Úšklabok . Sice to nie je najkrajsie a najmensie PDA, ale pouzivam ho viac a radsej ako Garmin Vistu...
Zaznamenané

SGS+ + PDA HTC Touch HD + Garmin Oregon 300 + Nokia E66 + PDA Asus 636N. Vlastnil som: PDA HP hw6515; PDA HTC Cruise; Garmin Vista HCx; BT GPS MSI SF200
V12
Hero Member

Príspevkov: 3652

Zobraziť profil
« Odpoveď #16 kedy: November 12, 2008, 11:06:22 »

Ja nemam HTC, ale PDA s Navilock CF GPS...
Zaznamenané

Jazdim s Jankou Sygicovie Úsmev
afinko
Sr. Member

Príspevkov: 284

Zobraziť profil WWW
« Odpoveď #17 kedy: November 12, 2008, 12:24:17 »

Ja mam A632N a uplna spokojnost, akurat ze ta 636-ka ma lepsi display, hlavne na slnku ... kamos ju ma.
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7579

Zobraziť profil
« Odpoveď #18 kedy: November 12, 2008, 01:49:18 »

bogi :
Nakoniec som aj ja iba premapoval HW BTNs :

Nedivil by som sa, keby chybajuce zakladne kontextove menu bolo len chybou beta verzie 2.20. Preto sa podla mna zatial neoplati redizajnovat obrazovky (okrem doplnenia HGT vysky).
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #19 kedy: November 13, 2008, 03:01:21 »

Ozi ma len 50 a 200%

To nie je tak ...

Ozi pre PC ponuka zoom levely v zavislosti od formatu obrazku, ktory pouzivas.
Ozi pre PDA pracuje s .ozfx3 formatom, ktory je optimalizovany z viacerych hladisk.
S .ozfx3 formatom robi aj Ozi pre PC.
Doporucujem ti pouzit img2ozf http://www.oziexplorer3.com/img2ozf/img2ozf_setup_303.exe a pouzivat .ozfx3 format.

Este doplnim ku samotnemu .ozfx3 formatu - nemusis to pouzit, v prvom ktroku si len vyrob .ozfx3 cez img2ozf.
.ozfx3 subor moze byt o malo vacsi, nez napr. .jpg subor, z ktoreho bol vytvoreny. Hlavna pricina je v tom, ze .ozfx3 v sebe obsahuje bitmapy viacerych zoom levelov. PDA potom nemusi prepocitavat obrazok do ineho zoom levelu, ale rovno si nacita bitmapu daneho zoom levelu z .ozfx3.
Aj ked dany zoom level nie je v .ozfx3 subore pritomny, OziCE ho vie prepocitat a vobec nie zle. Osobne mam az pochybnosti, ci je potrebne viacero zoom levelov ukladat do .ozfx3 suboru.
Na ovplyvnenie, ktore zoom levely idu do .ozfx3, sa da pouzit OziDat Control Panel z http://members.optusnet.com.au/~johntserkezis/oziutils.html.
No a v OziCE sa da cez checkboxy nastavit, ktore zoom levely si prajes v PDA pouzivat.

Moja skusenost s .ozfx3 formatom na PDA je taka, ze poskytuje velmi dobry obrazok v skale zoomov 20-100% a dobry do 200%.
Ak mas ortofoto 1m/px, pri zoome 20% to bude 5m/px.
« Posledná zmena: November 14, 2008, 10:13:40 od bogi » Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #20 kedy: November 13, 2008, 03:15:37 »

lacop:
Naozaj som sa uz stretol s tym, ze OziPC umoznoval zmenit zoom len velmi obmedzene.
Myslim, ze vtedy slo o TIF.
Riesenim v takom pripade je img2ozf.
Zaznamenané
balkanista
Sr. Member

Príspevkov: 282

Zobraziť profil
« Odpoveď #21 kedy: November 13, 2008, 03:27:26 »

Dakujem bogi. Pokial to ide na 20% takto bude fajn.
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #22 kedy: November 13, 2008, 03:44:21 »

Ale podobne ako lacop, doporucujem Ti vybavit sa aj turistickymi mapami.

Chorvatsko, Slovinsko a Ciernu horu najdes tu: http://www.avijacijabezgranica.com/karte/
Zaznamenané
balkanista
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #23 kedy: November 13, 2008, 03:52:18 »

Diky Bogi, papierove mapy vacsinou mam alebo su mi dostupne. Problem je ze to uz je veeelmi stare mapovanie, cesty sa totalne pomenili atp. Dediny neexistuju - ak si pozrem na satelite ze domom chybaju strechy tak hned viem na com som.
Google Earth ukazuje dostatocne aktualny stav - no a hoci moj rovicek prejde takmer vsade nejake obmedzenia existuju /samozrejme okrem min/.
Zaznamenané
balkanista
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #24 kedy: November 13, 2008, 04:00:09 »

Jezkovy voci, teraz som si vsimol ze je tam urobena aj kalibracia na OZI.
Fajn by to bolo stiahnut cez FTP

Mate niekto navod ako ten subor map urobit tak aby fungoval? Vytvorit Notepadom?
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #25 kedy: November 13, 2008, 04:14:27 »

Mate niekto navod ako ten subor map urobit tak aby fungoval? Vytvorit Notepadom?

Nechapem ... co kde nefunguje??
Zaznamenané
balkanista
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #26 kedy: November 13, 2008, 04:37:23 »

Aby ho vedel Ozi otvorit.
Uz som ale na to prisiel - skopirovat to Notepadu, zmenit adresu jpg, ulozit, premenovat na map a uz sa to da otvorit.
Pre vas mozno denny chleba ale ja som to urobil prvy krat po 50ke uz to nie je take jednoduche.
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #27 kedy: November 13, 2008, 06:18:00 »

Dnes vysla nova development verzia OziCE 2.21d:
http://www.oziexplorer3.com/ozice/dev/development_version.html

Change log obsahuje len bug fixy.
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #28 kedy: November 13, 2008, 07:48:46 »

suttorad:
vo verzii 2.21d opat funguje standardne kontextove menu

balkanista:
Pripajam obrazok na posudenie - zoom levely od 5% do 100%

* OziCE_Zoom.png (449.52 KB, 728x645 - prehliadnuté 263 krát.)
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #29 kedy: November 17, 2008, 09:45:45 »

Slovenske a ceske navody ku OziExploreru.

Prehrabal som sa vo svojom notebooku a nasiel som kolekciu slovensky a cesky pisanych navodov/priruciek pre OziExplorer. Cast z nich bola este nedavno pristupna online na http://www.gpsweb.cz. Tento web zial zrusil povodny obsah a uz len odkazuje na iny komercny web. Smútok Avsak mam prirucky z tej byvalej stranky!  Úsmev

Doplnil som 2. prispevok tohoto vlakna, kde je prehlad liniek pre OziExplorer, o nasledovne:

SLOVENSKE A CESKE PRIRUCKY A NAVODY

Prirucky a navody, v minulosti pristupne na webe gpsweb.cz (lacop - vdaka za uchovanie a konverziu do PDF):
OziExplorer ... Predstavenie OziExplorera najma CE verzie, podrobny popis kalibracie mapy v systeme S42
OziExplorerCE pro PDA ... Velmi slusne napisana prirucka ku v1, velka vacsina napisaneho plati aj pre v2
OziExplorer CE - popis menu ... Vztahuje sa ku v1, velka vacsina napisaneho plati aj pre v2

Navody ku OziExplorer 3D od lacop:
Návod na inštaláciu OziExplorer 3D ... Instalacia OziExplorer 3D, SRTM vyskovych dat, pouzitie 3D funkcii z OziExplorer PC
Návod - ozi3D_screenshots.pdf ... Obrazkova priloha ku instalacii a pouzitiu OziExplorera 3D a vyskovych dat

Manual od neznameho autora (ak autora poznate, dajte prosim vediet):
Uzivatelska prirucka k rychlemu ovladaniu programu OziExplorer - Popisuje pouzitie OziExplorer PC a komunikaciu s Garmin turistickym GPS

Ak poznate dalsie dobre linky ku OziExploreru, alebo ak mate k dispozicii nejake dalsie prirucky ci navody, dajte prosim vediet.
« Posledná zmena: November 20, 2008, 11:56:34 od bogi » Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 4 ... 21   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.058 sekund, 18 otázok.