GPS forum.sk

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: 1 ... 17 18 [19] 20 21   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: OziExplorer - program pre rastrove mapy (PC, PDA, PNA)  (Prečítané 81370 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7579

Zobraziť profil
« Odpoveď #270 kedy: Máj 08, 2011, 09:48:55 »

Diki hnedka za aktualizaciu!  Úsmev

Niekedy pocas najblizsich dni sa na nove vlastnosti Tvojho programu pozriem podrobnejsie.
Zaznamenané
hnedka
Newbie
*

Príspevkov: 42

Zobraziť profil
« Odpoveď #271 kedy: Máj 08, 2011, 09:50:20 »

Díky, pokud narazíš na bugy, určitě dej vědět!  Úsmev
Zaznamenané
Mapoid
Full Member

Príspevkov: 237

Zobraziť profil
« Odpoveď #272 kedy: Máj 08, 2011, 10:45:00 »

Diky moc, urcite se to nekdy bude hodit.

Neslo by tam jeste dodelat zmenu aktivni oblasti mapy? Jde mi o to, ze nektere mapy maji nastavenou aktivni oblast az ke krajum i kdyz se jednotlive dlazdice prekryvaji. Kdyz se pohybuji blizko okraje, tak se vcas nenahraje nova mapa a na displeji je jen kousicek mapy.

Stacila by moznost zmensit okraje o x pixelu nahore a dole a y pixelu vlevo a vpravo.
Zaznamenané
hnedka
Newbie
*

Príspevkov: 42

Zobraziť profil
« Odpoveď #273 kedy: Máj 08, 2011, 10:58:24 »

Máš na mysli situaci, kdy jsou definované přesně 4 body (může být teoreticky až 100) a jsou úplně na krajích a chceš je posunout dovnitř? To by nebyl problém dodělat. A co když ty 4 body nejsou přesně na krajích? Můžu to udělat tak, že se současné body smažou a přidají se nové, kde bude definované odsazení zleva, zprava, zeshora a zezdola.
Zaznamenané
lacop
Sr. Member

Príspevkov: 460

Zobraziť profil
« Odpoveď #274 kedy: Jún 05, 2011, 12:06:02 »

Tak, a máme konečne funkčný OziExplorer pre Android: http://www.oziexplorer3.com/android/oziexplorer_android.html

* 1.jpg (111.73 KB, 778x466 - prehliadnuté 127 krát.)
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #275 kedy: Jún 05, 2011, 12:25:04 »

A ja ze uz to ani nebude.   Gúľam očami
Dost neskoro, ale predsa!

Zatial je to beta verzia. Budem sledovat informacie o stabilite programu.

EDIT: Skiny funguju?
Zaznamenané
lacop
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #276 kedy: Jún 05, 2011, 12:33:35 »

No, raz mi už zamrzol, dokopy som ho mal pustený cca 15 minút. Som nadšený a verný používateľ OziExplorera na PC aj na WM telefóne, ale na Android telefón by som si ho asi nekúpil. OruxMaps mi urobí všetko, čo potrebujem a keď mi v ňom nejaká mapa chýba, viem sa prepnúť na on-line mapy (aj Cykloatlas !!!). A je zadarmo, kým cena Oziho bude viac ako 25 USD pre nebeta verziu.

Skiny zatiaľ nefungujú, ale autor píše, že budú (viď stránka - odkaz vyššie).
Zaznamenané
Mapoid
Full Member

Príspevkov: 237

Zobraziť profil
« Odpoveď #277 kedy: Jún 07, 2011, 09:49:28 »

Máš na mysli situaci, kdy jsou definované přesně 4 body (může být teoreticky až 100) a jsou úplně na krajích a chceš je posunout dovnitř? To by nebyl problém dodělat. A co když ty 4 body nejsou přesně na krajích? Můžu to udělat tak, že se současné body smažou a přidají se nové, kde bude definované odsazení zleva, zprava, zeshora a zezdola.

Tak nejak by to asi stacilo.

Puvodne jsem to vsak myslel tak, ze by se nemenil pocet bodu (pokud by byl vice jak 4) a vse by se posunulo o pozadovany pocet pixelu (i kdyby nebyly uplne na kraji). Samozrejme by se muselo vyspekulovat, jak ktery bod posunout, coz ne vzdy musi byt uplne trivialni. Jde o to, ze mapa muze mit treba jeste okraje (treba se stupnici souradnic), takze je treba ji odsadit o okraj (to uz je ve vychozim map souboru) a o velikost displeje (to je individualni uzivatel od uzivatele a pristroj od pristroje, pokud ma jeden uzivatel vice masinek...)

Idealni by bylo, kdybys dokazal obe reseni, protoze kazde resi trochu jiny ukol. Ale nechci zneuzivat tve dobroty. Co udelas, to udelas. Kazdy kousek dobry.

Zaznamenané
lacop
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #278 kedy: December 18, 2011, 02:54:43 »

Po polroku je na svete ďalšia skúšobná verzia Oziho pre Android. http://www.oziexplorer3.com/android/oziexplorer_android.html

Budem hnusný, ale opýtam sa tak viacmenej básnicky: "Ešte koľko polrokov?"

Osobne si myslím, že už teraz je neskoro. Ja sa napríklad už z Locusu Pro (4 €) na androidovský OziExplorer (> 20€) nepreorientujem. A to som skalným fanúšikom OziExplorera (PC a WM).
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #279 kedy: December 18, 2011, 06:07:16 »

Osobne si myslím, že už teraz je neskoro. Ja sa napríklad už z Locusu Pro (4 €) na androidovský OziExplorer (> 20€) nepreorientujem. A to som skalným fanúšikom OziExplorera (PC a WM).

Suhlasil som s tebou uz 19 januara:  Úšklabok

Mam pocit, ze sa do toho Desovi Newmanovi nechce a nezvolil dobru strategiu. Namiesto toho, aby sa minuly rok vehementne vrhol na Android, na jesen vydal novu verziu pre WM - pre operacny system, ktoreho vyvoj je ukonceny. Na platforme Android mu uteka kseft, ak nie aj vlak. Ludia si uz zvykli na OruxMaps, mnohi pri nom zostanu aj preto, ze je zadarmo.

Usiel mu vlak. Orux ci Locus su lacnejsie a dostatocne dobre pre pouzivatela, ktory si na ne uz zvykol.
Skoda, lebo OZF2 / OZFX3 je vyborny mapovy format, PC verzia OziExplorera je velmi dobra a CE verzia je vyborna.

Podiel Androidu stupa - aj v tabletoch. Nepoznam vyhliadky pre WinCE do buducich rokov, ale pred par rokmi nemal konkurenciu a medzitym pribudli Anfroid tablety.

Ti, ktori vlastnia WM zariadenie, napr. Funtrek ci Magellan MM6, sa nemusia nicim znepokojovat, OziCE je vyborny SW a takym aj zostane. Hovorime o vyhliadkach do buducnosti.
Zaznamenané
rmajerko
Newbie
*

Príspevkov: 2

Zobraziť profil
« Odpoveď #280 kedy: December 28, 2011, 10:41:11 »

Ahojte.mám mapy vo formate jpg a zrejme kalibračnom formate jgw.ako to dostať do oziexplorera?Ď.
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #281 kedy: December 29, 2011, 07:09:19 »

File | Import Map | Single DRG Map
Zaznamenané
rmajerko
Newbie
*

Príspevkov: 2

Zobraziť profil
« Odpoveď #282 kedy: December 29, 2011, 08:32:03 »

vďaka
Zaznamenané
freem1
Newbie
*

Príspevkov: 12

Zobraziť profil
« Odpoveď #283 kedy: Marec 15, 2012, 08:21:35 »

Ahojte.
Prosim Vas cez http://mapy.hiking.sk/ som si urobil trasu a stiahol som si subor .GPX. Potom som si tento subor prekonvertoval cez OziTrackConverter do .PLT (skusal som to aj cez OziMapConverter).
A problem je v tom, ze ked si dam nahrat tuto trasu cez OziExplorer, tak sa mi tam ta trasa nezobrazi (mapu tam uz nahranu mam). Mohli by ste mi poradit, kde robim chybu alebo v com je problem?
Dakujem Vam velmi pekne.
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #284 kedy: Marec 15, 2012, 10:17:47 »

Hovoris o OziExploreri pre PC alebo pre mobilne zariadenie?
Ak pre PC, preco nenatiahnes do Oziho rovno GPX?
Zaznamenané
Strán: 1 ... 17 18 [19] 20 21   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.076 sekund, 20 otázok.