GPS forum.sk reklama

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | NAVIGON.sk | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 19   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: OziExplorer - program pre rastrove mapy (PC, PDA, PNA)  (Prečítané 73717 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7516

Zobraziť profil
« Odpoveď #90 kedy: December 04, 2008, 05:43:38 »

Upni to niekam, trebarz www.mediafire.com, tak velke prilohy gpsforum nepodporuje.

Byt Tebou, pozriem na povodnu Ozi mapu, ktora vstupovala do OziMapMerge, ci aj tu Ti otvara tak divne.

EDIT:

Tej zmene tvaru, co spominas, nerozumiem. OziMapMErge ma moznost zadat:
- tab Configure - Resize - nechat 100%
- tab Destination - Pixel Scale - pozri do .map suboru niektorej mapy toho vyssieho zoomu, co pouzivas - mam zoom 18 a MM1B je 0.883 (to je udaj v m/px).
« Posledná zmena: December 04, 2008, 05:59:59 od bogi » Zaznamenané
balkanista
Sr. Member

Príspevkov: 282

Zobraziť profil
« Odpoveď #91 kedy: December 04, 2008, 06:04:04 »

Aha, uz vidim problem. ak exportujem z googleaku len nejaku malu oblast ktoru vidim na obrazovke pri zoome 18 cize nejakych 1600x1200 pixelov vsetko je fajn.
Dostanem rovnaky vysledok  ako ty. Farby fajn
Ale skus urobit z oblasti velky export velkosti 11000x11000 pixelov. Potom je to domrvene. Skušal som to dvakrat /s tým pôvodným to mám 3 pokusy/ a vždy je to zmrvené. Vo vieweri to až tak nevyzera ake ak sa to ovori v OZI ... OMG. Ciže problém je export z Googleaku. Neviem či len u mňa alebo je to všeobecný bug?

Edit. Už na mieco napadá. Je tam len 256 farieb? Ak je ten štvorec veľký tak tam je aj vľavo z toho zeleného, aj vpravo hore jazero, aj vpravo dole ta bielo zahmlena krajinka.
Co ked sa mu minu farby, proste má širšie spektrum takže hnedé a zelené odtiene proste združí?
« Posledná zmena: December 04, 2008, 06:18:12 od balkanista » Zaznamenané
balkanista
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #92 kedy: December 04, 2008, 06:13:57 »

ja som sice nastavil pri merge pixel na 0.9 m ale to by tvar menit nemalo. Ak si porovnas tvar cesty a kriza vlavo hore obrazok je uplne splosteny, iny.
« Posledná zmena: December 04, 2008, 06:20:21 od balkanista » Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #93 kedy: December 04, 2008, 06:33:10 »

Mas pravdu - skusil som mapu Tvojej oblasti okolo 11000x11000 a je zmrsena ako na Tvojich obrazkoch.
Tvarove zmrsenie ako Ty tam nemam - kriz je pravouhly. Nerobil som MapMerge a nekombinoval som v nom rozne zoomy.

Ak vies po anglicky, byt Tebou, slusne to sformulujem a hodim aj s obrazkami na TrekBuddy forum do olegichovho vlakna.
Taktiez mozes popisat problem selekcie "vertikalneho obdlznika".

Edit: Skus experimentalne zistit, od akej velkosti selekcie to takto robi.
« Posledná zmena: December 04, 2008, 06:38:44 od bogi » Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #94 kedy: December 04, 2008, 06:51:09 »

Edit. Už na mieco napadá. Je tam len 256 farieb? Ak je ten štvorec veľký tak tam je aj vľavo z toho zeleného, aj vpravo hore jazero, aj vpravo dole ta bielo zahmlena krajinka.
Co ked sa mu minu farby, proste má širšie spektrum takže hnedé a zelené odtiene proste združí?

Hm, ten GIF, co vyrobil Googleak, je naozaj 256 farebny a to by vysvetlovalo zmenu farieb pri velkej selekcii - okraje su tam divoke. Skus sa vyvarovat tym divokym okrajom a selektovat len oblasti s rovnakymi farbami ...mozno sa to neda vzhladom ku povahe Tvojho zaujmu.

GIMP pri otvoreni toho GIFu vypisal nieco velmi zaujimave, co som nikdy nevidel. Nie som vsak clovek od obrazkov ... Pozri prilohu.

* Googleak_GIF_GIMP.JPG (46.19 KB, 374x596 - prehliadnuté 74 krát.)
Zaznamenané
balkanista
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #95 kedy: December 04, 2008, 07:03:02 »

Pri 2500x2500 je to zreteľné, pri 4000x4000 už je to nanič.  Smútok
Pefektné obrázky sú len tak do 1000x1000 pixelov, už aj pri 1500x1500 tam niečo máličko vidím.
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #96 kedy: December 04, 2008, 07:05:36 »

To znamena, ze to robi pri 2500x2500 aj v oblasti, kde su viac menej rovnake farby?
Zaznamenané
balkanista
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #97 kedy: December 04, 2008, 07:11:55 »

Ano, aj 4000x400 je oblasť ktorá ma veľmi rovnoroodé farby. Je už hodne chytená - nie až tak ako 11000x11000 ale stejne tak by som si to nepredstavoval.
Aj pri 2500x2500 je toto združovanie rovnakých farieb viditeľné.

Musite zaviesť "moving map" priamo do Googleaku. To sa určite musí dať ked sa už vie presunúť na súradnice.

Edt: Ja nemám s trek buddy žiadne skúsenosti, nevieti či má tento problém aj export do Trek buddy?
« Posledná zmena: December 04, 2008, 07:20:30 od balkanista » Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #98 kedy: December 04, 2008, 07:18:57 »

Ja sam som Googleak-om nejake velke mapy pre svoju potrebu nerobil, efekt, ktory spominas, som si nevsimol.
Pozri vsak prispevky od lacop:
http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,974.msg13389.html#msg13389
http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,974.msg13203.html#msg13203

Co som videl aj na forum.mtbiker.sk nejake obrazky od Laca, nevyzerali byt takto zmrsene ...
Som zvedavy, co na to Laco povie.

Skus pripadne starsiu verziu Googleak.
Zaznamenané
balkanista
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #99 kedy: December 04, 2008, 07:26:35 »

Ak sa teraz pozerám na tie obrázky tak problém nie je na miestach s vysokým kontrastom - jasné, slnečné zábery. Tie sú v poriadku. Ale tam kde prevažujú odtiene hnedej a zelenej to má problémy. Aj vodná hladina - Skadarské jazero vyzerá ako surrealistický obraz.
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #100 kedy: December 04, 2008, 07:41:55 »

Mas tam asi privelky rozdiel kontrastov v obrazku na 256 farieb a ty potrebujes farebne "roztiahnut" oblast, ktora je len vo velmi uzkej skale kontrastu. Ani oko, ani svetlocitlivy senzor fotoaparatu nedokaze vsetko ... Svojim sposobom mas asi smolu na Tebou snimanu oblast. Prave som totiz v Googleak vyrobil mapu bratislavskej casti Malych Karpatov tiez v zoome 18, rozmer  12289x11777 a obrazok je uplne OK - ziadne zmrsenie farieb nepozorujem! Ale nemam tam take divokosti ako su okraje Tvojej mapy, ci lesknuce sa plochy.

EDIT:
Pozrel som sa na vlastnosti Google kachliciek, co stahuje Googleak. Tie maju 24 bitovu farebnu hlbku (RGB, 16.7 miliona farieb), pozri prilohu. Problemom teda je, ze Googleak, zrejme aby znizil velkost vysledneho GIFu, znizuje farebnu hlbku na 8 bitov a to moze pri velkych bitmapach potom tak dopadnut, ako u Teba. Neviem o tom, ze by sa v Googleak dalo farebnu hlbku vyslednej bitmapy nejako nastavit. Skus poziadat olegicha.

* untitled.JPG (47.01 KB, 368x494 - prehliadnuté 60 krát.)
« Posledná zmena: December 11, 2008, 07:28:53 od bogi » Zaznamenané
balkanista
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #101 kedy: December 04, 2008, 08:51:52 »

Napisal som to olegichovho threadu, uvidime.
Inak je medzi nami nejaky trekbuddista? Viete o screenshootoch z trekbuddy mapy zoom 18 z googleaku? Tie sa totiz vytvaraju perfektne. Len z tej aplikacie mam trochu strach.
Okrem toho nebezi na pocitaci takze nie je mozne prehladat a pripravit route, rozumiem to spravne? Okrem toho teraz nemam PDA takze to nemam na com skusit.
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #102 kedy: December 04, 2008, 09:02:36 »

Balkanista, TrekBuddy som uz skusal. V principe je to Java aplikacia pre obycajne mobilne telefony, da sa vsak bez problemu sprevadzkovat aj v PDA. Nevyhodou beznych mobilov je maly displej. Ovladanie TrekBuddy nie je take pohodlne, ako ovladanie OziExplorera, pretoze originalne nie je koncipovane pre dotykovy displej. Ale pouizvat sa da. Moznosti roznych nastaveni a zobrazeni ma TrekBuddy menej, ale mnohi ho pouzivaju.

Co sa tyka routes: Outdoor GPS programy pouzivaju tracky, routes a waypointy vacsinou v standardnych formatoch, ci uz GPX, alebo Oziho formaty PLT a RTE, WPT. TrekBuddy - neviem z hlavy, ale nic ine to nebude. To znamena: Trasu si mozes pripravit v OziExploreri a prekopirovat do PDA. Dokonca aj priamo v Googleak sa da vyklikat track, ulozit a preniest do PDA.

Inak s PDA sa mozes zoznamit aj bez PDA:  Úsmev
Ako nainstalovat Pocket PC emulator a spristupnit v nom GPS

EDIT: Neviem, ci sa mapa v TrekBuddy da zoomovat, tusim nie ... aspon pred par mesiacmi to bolo tak. To by mohla byt dost velka nevyhoda. Predpokladam, ze pre olegicha by nemusel byt taky problem umoznit zmenu prislusneho parametru farebnej hlbky a ze to casom podla Tvojho priania upravi.
« Posledná zmena: December 04, 2008, 09:19:02 od bogi » Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #103 kedy: December 04, 2008, 11:14:57 »

balkanista, je to vyriesene!  Smiech  Odpoved na TrekBuddy fore prisla rychlo. Úsmev

Riesenim je klik pravym tlacitkom mysi na ikonke OziExplorera v Googleak:  Mrknutie

Farebna hlbka:
BMP ... 24bit
GIF ... 8bit
JPG ... 24bit

Najblizsie ked budem aktualizovat navod ku Googleak, urcite to tam doplnim.
« Posledná zmena: December 04, 2008, 11:18:46 od bogi » Zaznamenané
balkanista
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #104 kedy: December 04, 2008, 11:42:44 »

Bohužiaľ to je Pyrrhovo viťazstvo.   Som v rozpakoch JPEG na 100% je tak o 90% horšie ako gif. Takže .bmp. Môj ty bože, ak to doteraz trvalo 40 hodín a malo pol giga tak teraz teraz to bude mat 3 giga /skúšal som, bmp je asi 6x gif/ a 240 hodín jedna mapa?   Hnev
Zaznamenané
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 19   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.061 sekund, 21 otázok.