GPS forum.sk reklama

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | NAVIGON.sk | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 19   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: OziExplorer - program pre rastrove mapy (PC, PDA, PNA)  (Prečítané 73723 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7516

Zobraziť profil
« Odpoveď #135 kedy: Február 14, 2009, 03:47:27 »

Ako dostanem do Ozika GeoTIFF, ktory uz ma kalibraciu v sebe ?

Zo stranok OziExplorera stiahni DLLku pre podporu importu GEOTIFFu:
http://www.oziexplorer3.com/xtras/ozigeotiff.zip
Nakopiruj ju do instalacneho adresara OziExplorera.

V Ozim zvol File | Import Map | Single DRG Map
Vyber TIFF subor a zadaj cestu ku .MAP suboru, ktory bude vygenerovany.
Nakoniec zadaj datum a projekciu mapy. Ked nevies, zadaj WGS84 a Lat/Lon, da sa to upravit aj dodatocne cez kontrolu kalibracie.
« Posledná zmena: Február 14, 2009, 04:06:45 od bogi » Zaznamenané
V12
Hero Member

Príspevkov: 3652

Zobraziť profil
« Odpoveď #136 kedy: Február 17, 2009, 10:01:50 »

Absolútne nefunkčné. Ak to pustím tak to nič nerobí len stúpa hodnota max loaded map (mám stanovenú na 10 skúšal som zložiť 3 mapy) niekde na 20000 na to prestalo baviť a stopol som to.

Mno, ja som mal 16 map, v action liste nebolo nic, no program pracoval. To, co predoslej verzii trvalo 7 hodin, nova urobi za 7 minut. No z mojich 16 geotiffov vyrobila biely obrazok. Zda sa, ze sudruhovia z vyvoja kdesi urobili chybu...
Zaznamenané

Jazdim s Jankou Sygicovie Úsmev
lacop
Sr. Member

Príspevkov: 440

Zobraziť profil
« Odpoveď #137 kedy: Február 17, 2009, 10:08:58 »

Áno, aj ja som sa potešil tej rýchlosti, akurát mi bolo divné, že v logu mi nevypísalo žiadnu otvorenú mapu. Keď boli výsledkom biele "mapy" už mi divné nebolo nič.

Ináč to s biekymi mapami, alebo čiastočne bielymi sa mi stávalo niekedy aj pri staršej verzii.

EDIT na druhý deň:
18th February 2009 - A new version of MapMerge (version 1.11)  is available for download from the MapMerge Page.

EDIT 2: Tak táto verzia už načíta mapy, vidno to v logu, vytvára aj mapu (riadky pekne pribúdajú), keď však vytvorí všetky riadky, PROGRAM ZHAVARUJE!!!!

... očakávam skoré vydanie verzie 1.12
« Posledná zmena: Február 18, 2009, 08:21:31 od lacop » Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #138 kedy: Február 19, 2009, 10:19:33 »

Otazka z ineho vlakna:

Mimochodom, neviete kde sa dá zmeniť v ozi aby zobrazovalo všetky body zo symbolmi a zmeniť veľkosť jednotlivého symbolu? Pre každý jednotlivý bod je to ľahké, ale predvoliť zmení len nové body?!

Skupine waypointov sa da zmenit sposob zobrazenia a aj symbol, pozri obrazok v prilohe.

Ku max. podporovanemu poctu waypointov v OziCE vyberam z changelogu verzie 2.03e:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
number of waypoints has been increased to 10000 - to handle this many waypoints the drawing of waypoints has been changed. Please note that all of the 10000 waypoints will still be processed and displayed, the limitations below apply per screen and don't affect the usability of the waypoints for normal use.

* only 1000 waypoints can be displayed on the screen at the same time so if you have say 5000 waypoints loaded and you use say the small world  map only 1000 of the waypoints will be drawn. This is done to make the screen refresh times acceptable.
    * If the number of waypoints to be drawn on a screen will exceed 100 then the waypoint names will not be drawn to reduce clutter.
    * If the number of waypoints to be drawn on a screen will exceed 250 then the waypoints are drawn as a small dot to reduce clutter.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Velky OziPC podporuje takisto 10 000 waypointov.

Napriek tomu, ze skupiny waypointov mozu mat priradene ine ikony, velkost pisma, farby a sposob zobrazenia, OziExplorer nepozna nieco ako kategorie waypointov (tak, ako ich pozna napr. MapSource od Garminu). Pokial mas waypointov vela, silne Ti doporucujem prestudovat si temu Name Search v aplikacii OziExplorer. NameSearch je obdoba spravy POI v aplikacii OziExplorer. Umoznuje triedit POI do kategorii. POI ide vyhladavat v mape a dokonca ide vyhladavat aj mapy, na ktorych sa dane POI nachadza. Pocet zaznamov v Name Search databaze nie je obmedzeny. Name Search databazy ide vytvarat z waypointov. Suttorad napisal skvely OZI NameSearch Tool na vytvaranie a spravu NameSearch databaz, silnejsi nez Name Search Creator od autora OziExplorera Desa Newmana.

* OziExplorer-WaypointSymbols.PNG (70.85 KB, 704x644 - prehliadnuté 88 krát.)
« Posledná zmena: Február 19, 2009, 04:10:38 od bogi » Zaznamenané
martinhe
Newbie
*

Príspevkov: 5

Zobraziť profil
« Odpoveď #139 kedy: Február 26, 2009, 06:02:05 »

Zdravim, potreboval by som poradit ohladom Oziho CE.
Stahol som si z tohto fora "lesne cesty.plt" a neviem kde mam tracky umiestnit, aby sa nacitavali automaticky.
Je to vobec mozne?

Vopred dakujem za pomoc.
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #140 kedy: Február 26, 2009, 06:38:35 »

martinhe, netusim, ci OziCE vie automaticky natiahnut track. Poslednu otvorenu mapu, route ci waypointy vie. Skusil som ku mape v OziPC attachhut track (cez File | Check calibration ... a Options dialog). V OziPC to funguje, v OziCE nie, aj ked som v .map subore zmenil cestu na platnu v PDA.

Avsak: Tento sposob Ti ani v OZiCE nedoporucujem. Tracky s tak vela trasovymi bodmi OziCE velmi spomaluju. Tracky lesnych ciest si v OziPC do mapy Tvojho zaujmu radsej uloz natrvalo. Postup je popisany na mtbiker.sk tu:
http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?f=22&t=15348&p=243227#p243227
http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?f=22&t=15348&p=243581#p243581

martinhe, Tebou zalozenu temu pripojim ku teme
OziExplorer - program pre rastrove mapy (PC, PDA, PNA)
Bude to pre ostatnych prehladnejsie.
Zaznamenané
lacop
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #141 kedy: Február 26, 2009, 07:21:48 »

Ešte by som doplnil jednu informáciu: OziExplorerCE má obmedzenie - načítať sa dá maximálne 20 tis. trackpointov. Tie PLT súbory lesných ciest majú aj niekoľko stotisíc trackpointov.

PC verzia OziExplorera s otvorením PLT súborov lesných ciest problém nemá. Ale ako píše bogi, najlepšie je vytvoriť si mapu s vloženými lesnými cestami.
Zaznamenané
balkanista
Sr. Member

Príspevkov: 282

Zobraziť profil
« Odpoveď #142 kedy: Marec 01, 2009, 12:33:04 »

Mám KML súbor vytvorený v GE ktorý obsahuje 253 údajov-lokalít /ak som to spočítal "ručo" správne/.
Ak vytvorím .kml export je úplný, ak sa to neho pozriem notepadom sú tam všetky. Ale ak ho importujem do OZI zobrazí mi to len 160 waypointov odzadu, nezobrazí prvých 93 alebo koľko.
Skúšal som to viackrát pod viacerými názvami, vždy to zoberie len zadných 160.
Nejaké nápady? ak to niekto chce otestovať môem mu poslať kml súbor.

Edit.
To je teda absolútna záhada. V exploreri mi zobrazuje len tých 160 waypointov ktoré boli vzadu. Ak zmenim V GE poradie tak že presuniem to tohto súbory waypointy spredu tak mi ich nezobrazí. Ak z tohto súboru vytiahnem preč povedzme 3 kusy z tých 160 tak mi zobrazí v OZI len 157. Pritom ukladám zakaždým pod iným menom.
Ak som pár z tých ktoré nenačítava presunul do nového adresára a ten exportoval tak mi vypíše No waypoints or tracks found in file. Pritom ich vidím v GE... Absolútna záhada..

Edit 2
Záhada čiastočne vyriešená. nezobrazuje body začínajúce napr. <Placemark id="Crijemusa"> len tie ktoré začínajú <Placemark>. Dobre, manuálne to prečistiť nebude problém.
Záhadou ostáva prečo to vyrábalo jedny tým a druhé iným spôsobom -  a nie je to celkom tak že to bolo 160 zadných je to trochu aj napreskáčku. Dá sa to zmeniť nejako v Google earth? Čo som robil inak, mne sa zdá že som postupoval identicky.
Programátorí?
« Posledná zmena: Marec 01, 2009, 03:32:04 od balkanista » Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #143 kedy: Marec 01, 2009, 06:34:49 »

Skus pouzit nejake free tooly na konverziu waypointov z KML do PLT, napr:
- GPS TrackMaker
- GPSBabel
- g7toWin
- EasyGPS
Snad sa niektory z nich z toho KML spravne vysomari.
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #144 kedy: Marec 04, 2009, 09:47:17 »

Vysla nova development verzia OziCE 2.28d.
http://www.oziexplorer3.com/ozice/dev/dev_ozice_pocketpc_wm.zip

Najuzitocnejsia zmena je, ze teraz je mozne volit farbu waypointu aj v OziCE verzii. Dalej je mozne v OziCE nastavovat proximity pre jednotlive waypointy.

Cely zoznam zmien:

*  Fixed the zooming of ecw maps when in 3D perspective mode.
    * The waypoint color can now be changed in the Waypoint editing dialog.
    * The default color used when creating waypoints can now be specified in the Waypoints configuration dialog.
    * The display of total route distance now displays when using a reversed route.
    * Added new waypoint alert distances for 375 and 500 meters (on Waypoint set List).
    * The proximity distance of an individual waypoint can now be changed in the waypoint editing dialog (set in meters).
    * The wp_alert.wav file is played when the proximity is entered and the waypoint is changed to an alert symbol on screen until the proximity is left.
    * The use of the internal OziExplorerCE keyboard can now be specified on the System tab in "General Settings" configuration. If your PND does not have a keyboard then tick this option. Only applies to PND's, the parameter will not be displayed for Pocket PC's (which always have a keyboard).
    * Course up and 3D perspective modes now use a fixed position for the GPS position about 3/4 of the way down the screen (this gives look ahead). This was done so the "Screen Position" setting in configuration (now called "Look Ahead") can now be set to zero when it is not required for a particular activity (such as hiking).
    * The nmea log file is now stored in the "Data Path" (if activated), it used to be stored with the exe file where file space may be limited.
« Posledná zmena: Marec 04, 2009, 12:44:00 od bogi » Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #145 kedy: Marec 04, 2009, 09:54:21 »

Na geocaching.cz som nasiel zaujimavu diskusiu, kde je popisana moznost zvolit alternativnu cestu pre "Data File Path". Ide o adresar, odkial/kam OziCE cita/zapisuje tracky, waypointy, routes. Odtialto OziCE cita aj vyskove data v HGT formate. Defaultne ide o adresar Data v instalacnom adresari OziExplorera (u mna \Storage Card\OziExplorer 2\Data).

V diskusii na geocaching.cz sa spomina, ze v instalacnom adresari OziExplorera (u mna \Storage Card\OziExplorer 2) je mozne vytvorit subor WPDATAPATH.DAT. Tento subor neobsahuje nic ine len plnu cestu do adresara, ktory sa pouzije namiesto default Data adresara. Moze to byt uzitocne pre tych, ktori maju OziCE nainstalovany v zariadeni, avsak uz nemaju volne miesto pre vyskove HGT subory. Teraz je mozne zadat cestu na pamatovu kartu.
Zaznamenané
geohladac
Sr. Member

Príspevkov: 444

Zobraziť profil
« Odpoveď #146 kedy: Marec 04, 2009, 02:47:15 »

No posledna vyvojova 2.27d ma u mna na HTC Cruisovi bug, vsetko beha ok, az dovtedy, pokial nedam navigovat na bod, od tohoto okamziku sa prestava prekreslovat poloha a vzdialenost ku bodu, ale pri zoomovani alebo prepnuti obrazoviek sa poloha aktualizuje...

Idem teda nahodit tuto 2.28 a uvidime Úsmev
Zaznamenané

PDA HTC Touch HD + Garmin Oregon 300 + Nokia E66 + PDA Asus 636N. Vlastnil som: PDA HP hw6515; PDA HTC Cruise; Garmin Vista HCx; BT GPS MSI SF200
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #147 kedy: Marec 04, 2009, 03:12:35 »

geohladac, ked preveris, daj vediet ... Úsmev

O par bugoch developer verzie sa pise tu (precitajte si prvy a par dalsich prispevkov z tej linky):
http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=8&thread_id=6444&pid=119942#post_119942
Zaznamenané
lacop
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #148 kedy: Marec 04, 2009, 09:24:23 »

V diskusii na geocaching.cz sa spomina, ze v instalacnom adresari OziExplorera (u mna \Storage Card\OziExplorer 2) je mozne vytvorit subor WPDATAPATH.DAT. Tento subor neobsahuje nic ine len plnu cestu do adresara, ktory sa pouzije namiesto default Data adresara. Moze to byt uzitocne pre tych, ktori maju OziCE nainstalovany v zariadeni, avsak uz nemaju volne miesto pre vyskove HGT subory. Teraz je mozne zadat cestu na pamatovu kartu.

Ja mám OziExplorerCE nainštalovaný v zariadení a HGT súbory na pamäťovej karte v priečinku " \Storage Card\_INE\OziExplorer\DataOzi ". Jediné, čo bolo potrebné, bolo treba nastaviť v menu OziExplorera pre dátové súbory cestu k tomuto priečinku (viď obrázky v prílohe):  FILE - NASTAVENÍ - MAPY A DATOVÉ SOUBORY - CESTA K DATOVÝM SOUBORÚM.

Tá možnosť s vytvorením súboru  WPDATAPATH.DAT, ktorú spomína bogi, je asi dobrá v špeciálnom prípade, keď chceme HGT súbory umiestniť v inom priečinku ako dáta (PLT, WPT, ...).

Bežne však môžeme mať nainštalovaný OziExplorer v zariadení a dáta vrátane HGT dát uložené na SD karte aj bez vytvárania súboru WPDATAPATH.DAT.

* 2009 03 04_20 57 45_0103_109.PNG (14.57 KB, 240x320 - prehliadnuté 47 krát.)

* 2009 03 04_20 58 05_0104_109.PNG (19.08 KB, 240x320 - prehliadnuté 63 krát.)
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #149 kedy: Marec 04, 2009, 09:57:58 »

Dakujem lacop za objasnenie. Úsmev

Uzitocnost pripadneho pouzitia WPDATAPATH.DAT ostava pre mna zahadou. Zeby pouzival obe cesty, zadanu v konfiguracii a aj nastavenu v WPDATAPATH.DAT ?
Zaznamenané
Strán: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 19   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.069 sekund, 22 otázok.