Domov
Nápoveda
Vyhľadávanie
Fotogaléria
Prihlásiť
Registrovať
Partneri:
Lacné GPS navigácie
|
Techbox.sk
|
forum.GARMIN.sk
|
Motorové oleje
|
Navigaciavmobile.sk
Vitajte,
Hosť
. Prosím
prihláste sa
alebo
sa zaregistrujte
.
1 hodina
1 deň
1 týždeň
1 mesiac
navždy
Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky
:
Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>
CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>
Navigácia GPS - forum, mapy, bazár
>
GPS navigácia na turistiku
>
Turistické GPS Magellan
>
Magellan MobileMapper 6
Strán:
1
...
3
4
[
5
]
Dole
« predchádzajúce
ďalšie »
Tlačiť
Autor
Téma: Magellan MobileMapper 6 (Prečítané 36452 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
bogi
Global Moderator
Hero Member
Príspevkov: 7579
Re: Magellan MobileMapper 6
«
Odpoveď #60 kedy:
Júl 15, 2009, 03:21:45 »
Tu je aplikacia
GPSPort
aj s C++ zdrojakmi. Robi presmerovanie HW GPS portu nie na virt. COM port, ale na TCP socket. Niektore Java aplikacie pod WM (TrekBuddy, Mobile GMaps) taketo riesenie pouzivaju.
http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=1331&highlight=gpsport
http://svn.trekbuddy.net/viewvc/trekbuddy/apps/gpsport/trunk/
A este je tu
GPSProxy
, co je .NET Compact Framework aplikacia funkcne podobna na GPSGate, cize vie vyrobit virt. COM port, ktory mozu zdielat viacere aplikacie. Jej sources v jazyku C# su pristupne na sourceforge:
http://sourceforge.net/projects/gpsproxy/files/
«
Posledná zmena: Júl 15, 2009, 09:46:31 od bogi
»
Zaznamenané
Mapoid
Full Member
Príspevkov: 237
«
Odpoveď #61 kedy:
Júl 15, 2009, 03:33:15 »
Diky, podivam se na to. Treba to pujde nejak upravit pro vystup na virtualni COM port, pripadne by se mohlo zachovat oboje (COM i TCP).
Kdyby nekdo vedel i o redirectoru COM - COM vcetne zdrojaku nejlepe v C++, tak dejte vedet.
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member
«
Odpoveď #62 kedy:
Júl 15, 2009, 03:35:50 »
Citácia: Mapoid Júl 15, 2009, 03:33:15
Kdyby nekdo vedel i o redirectoru COM - COM vcetne zdrojaku nejlepe v C++, tak dejte vedet.
Doplnil som predch. prispevok o GPS Proxy.
Zaznamenané
Mapoid
Full Member
«
Odpoveď #63 kedy:
Júl 15, 2009, 04:04:31 »
Diky.
Jeste k tem tlacitkum. Prave jsem vyzkousel, ze to opravdu funguje. Takze:
- vlevo nahoru - 236
- vpravo nahoru - 237
- vpravo dolu - 238
- vlevo dolu - 239
Ja temto tlacitkovym kombinacim priradil zoom 25, 50, 100 a 500%, ale priradit jde cokoliv.
Ciste prakticky to chce trochu cviku, aby clovek trefil ten diagonalni smer. Takze bych doporucoval na to dat neco, co se prilis netluce s ostatnimi funkcemi na smerovem ovladaci. Ja tam mam zoomovani mapy a prechod mezi strankami, takze to jde...
Zaznamenané
Mapoid
Full Member
«
Odpoveď #64 kedy:
Júl 16, 2009, 10:01:13 »
Citácia: lacop Apríl 01, 2009, 10:09:39
EDIT3:
Empiricky som prišiel na zaujímavú skutočnosť ohľadom vplyvu intenzity podsvietenia na elektromagnetický kompas (EMC). Keď priamka smerujúca k severu je kolmá na pozdĺžnu os prístroja MM6, vplyv podsvietenia je minimálny až nepozorovateľný. Keď je s pozdĺžnou osou prístroja rovnobežná, vplyv podsvietenia je maximálny. MM6 (jeho strana s najväčšou plochou) je samozrejme v horizontálnej rovine.
To je vlastne logicke. Podsviceni vytvari magneticke pole urciteho smeru. Asi bude mit podle Lacopovych experimentu smer kolmo na delsi osu pristroje. Pokud je toto pole rovnobezne se zemskym, tak je kompas ovlivnen stupnem podsviceni minimalne (bud zemske pole mirne zvysi nebo ho snizi, ale nezmeni se vysledny smer). Pokud je to pole pristroje kolme na zemske, tak dojde k vychyleni od spravneho smeru na jednu nebo druhou stranu. Intenzita vychyleni by pak mela odpovidat zmene podsviceni oproti kalibraci.
To uz zacina byt uchopitelne! Chtelo by to trochu laborovani, ale asi by se dalo vyzkoumat, jaky je vztah mezi stupnem podsviceni + natocenim pristroje oproti severu a odchylkou kompasu od spravne hodnoty.
To by bylo krasne tema pro bakalarskou nebo diplomovou praci! V ramci toho by se mohl naprogramovat i ten COM-COM translator.
MM6 je nadherny pristroj, jen trochu nedotazeny. Respektive, on to neni pristroj na outdoor, ale spise lowend na sber dat. Profi programy od Magellana se senzory umeji pracovat, takze mi to trochu pripada jako zamer, ze cidla nezaintegrovali a ze dokumentace o API neni verejne dostupna. Na webu Magellana je plno 'blbosti' vcetne presne dokumentace ke konektorum v cinstine nebo japonstine, ale API ani nahodou.
Zaznamenané
Inoboediens
Newbie
Príspevkov: 4
«
Odpoveď #65 kedy:
Jún 23, 2011, 05:07:57 »
Zdravím!
Chtěl bych trochu oživit téma MagellanMobileMapper6 a to o dotazy na záležitosti ohledně této PDA, které mi nejsou příliš jasné.
Při vypnutí přístroje nebo při vyjmutí baterií a po opětovném zapnutí se mi stává, že některé nastavené parametry, zejména datum a čas, se vynulují a aktuální údaje musím nastavit znovu a manuálně.
Zjistil jsem, že je potřeba nainstalovat prográmek MagellanMobileMapper Today. Ten jsem našel např. na těchto stránkách:
http://www.tournavigator.cz/w3download/files.aspx?category=100
ve formátu zip a stáhnul si ho.
Hned pod tím je i manuál ve formátu pdf, ale ten z nějakého důvodu stáhnout nejde.
Může mi někdo poradit, jak problém s datem a časem odstranit a jak nainstalovat ten prográmek Today. Poté se prý čas a datum automaticky zaktualizuje ze signálu GPS.
Děkuji za každou radu.
Zaznamenané
lacop
Sr. Member
Príspevkov: 460
«
Odpoveď #66 kedy:
Jún 23, 2011, 05:50:05 »
Návod aj inštalačný CAB súbor programčeku MobileMapper Today sú v prílohe. CAB súbor nakopírovať na kartu v MM6 a potom v prieskumníkovi naň "ťapnúť", čím sa spustí inštalácia.
Čo sa týka automatického nastavenia času po resete, tak ja som mal v OziExploreriCE 2 nastavené "Auto Set Time". Niečo podobné by mohlo byť aj v Tournavigatore.
MM6-Today.pdf
(380.38 KB - stiahnuté 59 krát.)
MobileMapperToday.CAB
(499.88 KB - stiahnuté 41 krát.)
Zaznamenané
Inoboediens
Newbie
«
Odpoveď #67 kedy:
Jún 24, 2011, 07:26:53 »
Dobrý den!
Chtěl bych poděkovat kolegovi lacopovi za rychlou a kvalitní odpověď. Program Mobile Mapper Today jsem nainstaloval a aktuální datum a čas se již nastavují automaticky. Takže ještě jednou díky.
Zároveň mám další dotaz:
V PDA si otevřu TourNavigátor a postupně otvírám nabídky Náhled-Mapový displej a nakonec záložku Čas. Otevře se okno, kde jsou položky jako např. Rychlost zaznamenaného traku a Nastavená rychlost.
Jde mi o to: trakuji pouze v přírodě a to pěšmo. Jak mám nastavit uvedené položky, aby záznam traku byl objektivní?
Co mám vybrat v položce Rychlost zaznamenaného traku: Uživatelská rychlost, Aktuální rychlost, Průměrná rachlost?
V okénku Nastavená rychlost je od výrobce nasteveno 55.59km/h. Předpokládám, že pro pěší trak to je takto nastaveno špatně a odhaduji, že bych tam měl nastavit třeba 3, 4, nebo 5 km/h nebo v tom okénku nenastavovat žádnou rychlost?
Děkuji.
Zaznamenané
lacop
Sr. Member
Príspevkov: 460
«
Odpoveď #68 kedy:
Jún 24, 2011, 08:14:44 »
TourNavigator (originálne je to vlastne program Pathaway) nepoužívam, ale manuál k nemu sa nachádza na dodanej SD karte. Ako si nastaviť trackovanie (hustotu zápisu trackpointov) podľa vybraných kritérií je popísané na str. 30 návodu, alebo na str. 14 "rýchlej referenčnej karty" (v prílohe). Ak by som si napr. ako cyklista nastavoval záznam podľa času, nastavil by som zapisovanie trackpointov každých 5 sekúnd.
Rychla referencni karta.pdf
(764.84 KB - stiahnuté 136 krát.)
Zaznamenané
Inoboediens
Newbie
«
Odpoveď #69 kedy:
Jún 24, 2011, 08:59:31 »
Já si standardně nastavuju 10 sekund. Mě šlo o to nastavení rychlosti v km, má-li to nějaký význam pro objektivnost zaznamenaného traku. Mrknu do návodu a když tak se ozvu. Dík
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member
«
Odpoveď #70 kedy:
Jún 24, 2011, 09:41:08 »
Citácia: Inoboediens Jún 24, 2011, 07:26:53
Co mám vybrat v položce Rychlost zaznamenaného traku: Uživatelská rychlost, Aktuální rychlost, Průměrná rachlost?
Asi ide o to, ze do tracku je mozne zaznamenat udaj o aktualnej rychlosti. V principe rychlostny udaj v tracku byt nemusi a rozne SW si ho mozu samy vypocitat z polohovych a casovych udajov susednych bodov.
Predpokladam, ze "Uživatelská rychlost" predstavuje manualne prednastavenu hodnotu, ktora sa dosadi ku vsetkym bodom tracklogu. Nejde v takom pripade o skutocnu rychlost pohybu. Aktuální rychlost je zrejme to, co tam chces mat zapisane. Průměrná rachlost sa pocita neviem ako. Mozno sa vsetkym bodom dosadi priemerna rychlost ziskana z dat 1. a posl. bodu az po ukonceni trackovania. Pozri manual. Keby to aj v manuale nebolo, pokusmi lahko zistis, ako to funguje.
Zaznamenané
Strán:
1
...
3
4
[
5
]
Tlačiť
« predchádzajúce
ďalšie »