GPS forum.sk reklama

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | NAVIGON.sk | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 25   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Googleak - online mapy do PC, PDA, mobilu  (Prečítané 106912 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7516

Zobraziť profil
« Odpoveď #105 kedy: Január 12, 2009, 10:11:43 »

balkanista, preto pisem o Disk Imaging tooloch, lebo tie nekopiruju po suboroch, ale binarne po datovych blokoch, takze na pocte suborov nezalezi.
Samotny proces vytvorenia obrazu (image) disku moze bezat za normalnej prevadzky pocitaca. Vytvorenie image nijako nemeni povodne data. Vysledkom je jeden alebo viac image suborov, ktore obsahuju binarny obraz disku. Tento obraz je mozne potom restornut na iny disk.

R-Drive Image z linky vyssie vie binarne kopirovat priamo z disku na disk. Opat plati, ze moze bezat za normalnej prevadzky pocitaca a neovplyvnuje zalohovane data.

Zalohovany je stav disku z okamihu spustenia zalohovania. Na zaciatku sa tento stav "odpamata" specialnymi technikami (intermediate driver, alebo Shadow Copies). Zmeny na disku, ktore nejaky program urobi pocas zalohovania, su ignorovane a do zalohy sa nedostanu.

Pod pojmom disk som mal na mysli logicky disk (C:, D:, ...) a nie fyzicky disk.

Ked tomu neveris, vytvor si niekolko mensich particii na externom disku, daj si na ne nejake testovacie data a vyskusaj si to takto na necisto. Lepsiu radu nemam. Mrknutie
« Posledná zmena: Január 13, 2009, 05:21:35 od bogi » Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #106 kedy: Január 12, 2009, 10:19:14 »

Môže to byť na jednom disku 640GB ktorý má voľných 500GB? Nepoškodí do údaje na ňom? Môžu tam zostať alebo ich musím presúvať?

Ak mas 640 GB fyzicky disk tvoreny jedinou particiou a mas na nom 140 GB dat, ktore nemozes prepisat, toto nie je vhodny stav pre disk imaging. Potrebujes particiu na fyzickom disku, ktoru mozes obrazom inej particie kompletne prepisat. Skus si tych 140 GB najprv niekam presunut, alebo pouzi iny disk, na ktorom mozes prepisat celu particiu dostatocnej velkosti.
« Posledná zmena: Január 12, 2009, 10:27:33 od bogi » Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #107 kedy: Január 19, 2009, 11:02:34 »

Nova oficialna verzia gpsVP 0.4.16 pridava podporu pre Googleak cache.

Pridal som do uvodneho prispevku:

EDIT 19.01.2009:
Googleak nepodporuje pripojenie GPS prijimaca a bezi len na PC.
Cache programu Googleak je teraz mozne pouzit s free GPS programom gpsVP (smartfon, PDA, PC). Popis konfiguracie cache pre gpSVP:
- Pre PC: http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,974.msg14685.html#msg14685
- Pre PDA: http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,974.msg14735.html#msg14735

Ak Vas zaujimaju podrobnejsie informacie od autorov gpsVP:
http://code.google.com/p/gpsvp/wiki/MapExamples
http://code.google.com/p/gpsvp/wiki/MapConfiguration
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #108 kedy: Január 19, 2009, 11:22:42 »

AKO PREKOPIROVAT CAST Googleak CACHE DO PDA PRE POUZITIE S PROGRAMOM gpsVP

Napisal som maly skript, ktory dokaze prekopirovat oblast Googleak cache, danu suradnicami rohovych bodov, typom mapy a  zoznamom zoom levelov, do cache programu gpsVP (napr. SD kartu).

Postup:

1. Oznac zvolenu oblast v programe Googleak

Oznac oblast (1), ktorej cache chces prekopirovat a skontroluj v zelanych urovniach zoomu (2), ci su vsetky kachlicky stiahnute v cache.
Stlac (3) a klikni na LH a PD roh oznacenej oblasti. Vznikne tak track, veduci z LH do PD rohu. Track uloz (4) do suboru napr. area.plt.

2. Rozbal gakcmgr.zip z prilohy do prazdneho adresara na PC. Adresar sa tiez moze volat gakcmgr (Googleak Cache Manager).
    Ide o jednorazovu instalaciu. Pri opakovanom pouziti tento bod preskoc.

3. Vloz SD kartu do citacky a poznamenaj si cestu ku gpsVP cache.

4. V adresari z bodu 2. zedituj subor gakcmgr.cfg podla vzoru:

$plt_file="K:/mapy/software/googleak/area.plt";
$googleak_cache="K:/mapy/software/googleak/tiles";
$gpsvp_cache="F:/gpsvp";
@zoom_levels=(12,13,14,15,16,17);
@maps=("goog/map","goog/sat");

subor $plt_file bol vytvoreny v bode 1
@maps je zoznam typov map z Googleak cache. Adresare K:/mapy/software/googleak/tiles/goog/map, K:/mapy/software/googleak/tiles/goog/sat u mna naozaj existuju.
Ostatne parametre su snad pochopitelne.

4. Spusti gakcmgr.exe

Postup je pisany ako priklad na prekopirovanie oblasti cache na SD kartu pre pouzitie v PDA alebo smartfone.
Kto chce cache pouzit s PC verziou gpsVP, v bode 3 si poznamena cestu ku gpsVP cache na PC.

* gakcmgr.zip (765.19 KB - stiahnuté 87 krát.)
« Posledná zmena: Január 19, 2009, 04:00:50 od bogi » Zaznamenané
balkanista
Sr. Member

Príspevkov: 282

Zobraziť profil
« Odpoveď #109 kedy: Január 19, 2009, 11:30:21 »

Bogi, fantastické. Len prosim doplň pre nás computerových ignorantov postup ak to chceme robiť v PC - teda či tam tá karta musí byť alebo stačí uviesť adresár.

Inak ja som tak v tretine mesačného kopírovania mojich súborov - 2 altap salamadery kmitajú diskami dňom a nocou.

Inak som urobil Slovensko zoom 16 - má to v ozfx3 niečo cez 4 giga, hranice štvorcov presne lícujú. Funguje to fantasticky, dá sa pomocou toho jazdiť v tme a hmle ostrejšie,
táto úroveň v podstate nahrádza spolujazdca na rely.
Zaznamenané
V12
Hero Member

Príspevkov: 3652

Zobraziť profil
« Odpoveď #110 kedy: Január 19, 2009, 12:16:27 »

Bogi, fantastické. Len prosim doplň pre nás computerových ignorantov postup ak to chceme robiť v PC - teda či tam tá karta musí byť alebo stačí uviesť adresár.

Inak ja som tak v tretine mesačného kopírovania mojich súborov - 2 altap salamadery kmitajú diskami dňom a nocou.

Inak som urobil Slovensko zoom 16 - má to v ozfx3 niečo cez 4 giga, hranice štvorcov presne lícujú. Funguje to fantasticky, dá sa pomocou toho jazdiť v tme a hmle ostrejšie,
táto úroveň v podstate nahrádza spolujazdca na rely.

Hmmm, a to mas nejako vyriesene premietanie obrazu z PDA na celne sklo, alebo si z havarovanej stihacky ukradol cely HUD ?  Úsmev Celkovo zaujimava sprava, novy OZICE 2.25d totiz uz dokaze zobrazovat v 3D perspektive. Nie je to este to prave orechove, ale vyzera to velmi zaujimavo.
Zaznamenané

Jazdim s Jankou Sygicovie Úsmev
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #111 kedy: Január 19, 2009, 12:41:53 »

Vidim, ze som Ti ohladom disk imaging aplikacii, ktorych pouzitie by Ta stalo 0 EUR a mohol si to mat za noc prenesene, pisal zbytocne. Smútok
Tak teda kopiruj, kopiruj ...  Úšklabok
Zaznamenané
balkanista
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #112 kedy: Január 19, 2009, 01:24:02 »

Mne sa netbook v pohode zmestí na palubovku. Aby nepadol, mám na neho aj taký špeciálny držiak ako sú na PDA.
Komu to nefunguje tak má malé predné okno alebo veľký laptop. Čiže jazdím s netbookom na prednom skle, nie PDA.
Niekedy urobím foto ako to vyzerá.
Jedine čo mi vadí že sa nedá  otočiť (alebo som na to neprišiel?) mapa tak aby smer jazdy bol vždy dopredu a nie na sever. Treba potom trochu sledovať šípku a zmeniť smery v hlave čo ked sa trochu plyn prilepí na podlahu môže byť problem.

Hmmm, a to mas nejako vyriesene premietanie obrazu z PDA na celne sklo, alebo si z havarovanej stihacky ukradol cely HUD ?  Úsmev Celkovo zaujimava sprava, novy OZICE 2.25d totiz uz dokaze zobrazovat v 3D perspektive. Nie je to este to prave orechove, ale vyzera to velmi zaujimavo.
Zaznamenané
balkanista
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #113 kedy: Január 19, 2009, 01:30:55 »

Bohužiaľ disk imagining nerieši to môj problém. Ja to totiž potrebujem nielen skopírovať, ale aj odstrániť z toho disku aby som ho uvoľnil. Samotné mazanie trvá prakticky rovnako dlho ako MOVE to som si overil.
A  odstrániť všetko z Dka keď tam mám poštu a niekoľko programov ktoré sú tam nainštalované a ma živia som sa neodvážil.
Tie disk imagining tool totiž robia move len tak že zoberú celé Dčko preč, ostane čisté, a proste som sa obával že kež tam nazad skopírujem ostatné programy (čo by bolo skutočne za noc) tak to proste nepôjde.  Disk imagining použijem na zduplikovanie externého disku kam to ide aby som to mal 2x. 

Vidim, ze som Ti ohladom disk imaging aplikacii, ktorych pouzitie by Ta stalo 0 EUR a mohol si to mat za noc prenesene, pisal zbytocne. Smútok
Tak teda kopiruj, kopiruj ...  Úšklabok
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #114 kedy: Január 19, 2009, 02:29:10 »

balkanista, popis vyssie som zaktualizoval a pridal obrazok. Daj vediet, ci je popis zrozumitelny, rad ho podla pripomienok vylepsim.

Bohužiaľ disk imagining nerieši to môj problém. Ja to totiž potrebujem nielen skopírovať, ale aj odstrániť z toho disku aby som ho uvoľnil. Samotné mazanie trvá prakticky rovnako dlho ako MOVE to som si overil.

Skoda, mohol si detailnejsie so mnou Tvoju situaciu prediskutovat. Naozaj si to uz davno mohol mat presunute a na povodnom mieste zmazane.

Niektore disk imaging programy maju moznost vynechat adresar(e). Pracuju trocha sofistikovanejsie, nez som vyssie strucne opisal. Sice nekopiruju po suboroch, avsak udrziavaju si mapu priradenia diskovych blokov ku suborom a vedia potom robit aj par pokrocilejsich operacii. Pozri na stranke http://www.drivesnapshot.de/en/commandline.htm cast "Excluding files/directories from backup". Po uspesnom presunuti Googleak cache cez disk image na externy disk si mohol nasledne vytvorit image povodneho disku D: bez Googleak adresara. Po jeho restornuti by si mal system bez tohoto adresara a nemusel by si nic mesiac mazat.

Tie disk imagining tool totiž robia move len tak že zoberú celé Dčko preč, ostane čisté, a proste som sa obával že kež tam nazad skopírujem ostatné programy (čo by bolo skutočne za noc) tak to proste nepôjde.  Disk imagining použijem na zduplikovanie externého disku kam to ide aby som to mal 2x. 

Vyssie som pisal: Samotny proces vytvorenia obrazu (image) disku moze bezat za normalnej prevadzky pocitaca. Vytvorenie image nijako nemeni povodne data. Asi sme sa nepochopili ... to "nemeni povodne data" sa tyka zdrojoveho disku (u Teba D:), z ktoreho robis zalohu. Vobec nijako by sa vytvorenim image nezmenili data na Tvojom D-cku. Dalej som este pisal: Zalohovany je stav disku z okamihu spustenia zalohovania. Na zaciatku sa tento stav "odpamata" specialnymi technikami (intermediate driver, alebo Shadow Copies). Zmeny na disku, ktore nejaky program urobi pocas zalohovania, su ignorovane a do zalohy sa nedostanu. Cize image D-cka si mohol vytvarat za normalnej prevadzky pocitaca, napr. aj pocas pouzivania elektronickej posty. Samotne vytvaranie image by zobralo urcity vypoctovy vykon, avsak nijako by nic nezmenilo na Tvojom D-cku.

Pisal si vyssie, ze na externom disku, kam teraz cache kopirujes, mas uz nejake data, o ktore nemozes prist. V tomto pripade by som najprv vytvoril disk image tohoto externeho disku a potom tento disk prerozdelil na 2 particie - jednu pre tie zazalohovane povodne data a druhu pre Googleak cache. Alebo by som tie povodne data z externeho disku cez image preniesol do inej particie na celkom iny fyzicky disk.
« Posledná zmena: Január 19, 2009, 02:39:22 od bogi » Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #115 kedy: Január 19, 2009, 02:36:21 »

Niekedy urobím foto ako to vyzerá.

To aj mna zaujima. Úsmev

Jedine čo mi vadí že sa nedá  otočiť (alebo som na to neprišiel?) mapa tak aby smer jazdy bol vždy dopredu a nie na sever. Treba potom trochu sledovať šípku a zmeniť smery v hlave čo ked sa trochu plyn prilepí na podlahu môže byť problem.

O akom GPS programe hovoris?
Zaznamenané
balkanista
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #116 kedy: Január 19, 2009, 02:48:18 »

Ozi Exporer pre pc
Zaznamenané
balkanista
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #117 kedy: Január 19, 2009, 03:05:59 »

Mám jednu otázku. Ako vytvorím respektíve zmením gakcmgr.cfg ? Txt súbor editujem pomocou notepadu (ako napr .map ?)

Edit. A druhá otázka to budem ten gakcmgr.crg kpírovať zakaždým pre každú obasť? To znamená vytvoriť nový adresár a skopírovať pre každý výber?
Alebo len prvý raz a potom to budem ukladať už do vytvoreného adresára?
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #118 kedy: Január 19, 2009, 03:08:44 »

Je v tom prilozenom zip-e, ak sa nemylim.
Alebo presne ako pises, ulozis ho v textovom editore a premenujes.
Zaznamenané
balkanista
Sr. Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #119 kedy: Január 19, 2009, 03:27:09 »

Bude to fungovať s každou veľksťou oblasti? Nastavím sa na 7ku, čiara krížom cez Turecko, všetky úrovne zoomov ktoré mám (teda počitať s nimi treba až od 14ky tie predchádzajúce sú nič...
Ak by to aj zvládlo tak to zrejme bude robiť mesiac! (Turecko bude tak 80 GB cache len zoom 18).

Inak som doplnil hore predošlú otázku.

A ešte na pobavenie pripojím jeden obrázok. Samozrejme odkrajujem z tohto koláča po mikroskopických kúskoch ... Plač

* 01192009-153259.jpg (49.39 KB, 520x193 - prehliadnuté 154 krát.)
« Posledná zmena: Január 19, 2009, 03:37:47 od balkanista » Zaznamenané
Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 25   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.075 sekund, 22 otázok.