GPS forum.sk reklama

Partneri: Lacné GPS navigácie | Techbox.sk | forum.GARMIN.sk | Motorové oleje | NAVIGON.sk | Navigaciavmobile.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>    CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>

Strán: [1] 2 3 ... 25   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Googleak - online mapy do PC, PDA, mobilu  (Prečítané 106903 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
bogi
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 7516

Zobraziť profil
« kedy: Jún 14, 2008, 03:36:36 »

AKTUALIZOVANE 09.11.2010 - nova verzia 1.5.1.1
AKTUALIZOVANE 20.10.2010 - nova verzia 1.5.0.3 a novy anglicky navod od autora
AKTUALIZOVANE 06.11.2009 - prva beta verzia po preportovani do .NET
AKTUALIZOVANE 15.11.2008 - aktualizacia navodu
AKTUALIZOVANE 19.01.2009 - pridane ako pripojit Googleak cache ku gpsVP
AKTUALIZOVANE 10.07.2009 - zmenena linka na TrekBuddy forum

EDIT 09.11.2010:
Googleak.NET nova verzia 1.5.1.1 z 9.11.2010
http://www.gpsforum.sk/index.php?action=dlattach;topic=974.0;attach=4513

EDIT 20.10.2010:
Googleak.NET nova verzia 1.5.0.3 z 19.10.2010
Download http://bogi.gpsforum.sk/tools/Googleak.NET_1_5_0_3.zip

Autor vypracoval novy anglicky navod.
http://bogi.gpsforum.sk/documents/TheGoogleak_NET-Tutorial.zip

EDIT 06.11.2009:
Googleak je preportovany na .NET platformu. Vo vyvoji a udrzbe programu pokracuje MartinZ. Beta verzia 1.1.0.0. je pristupna na stiahnutie:
http://bogi.gpsforum.sk/tools/Googleak.NET_1_1_0_0.zip
http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=3772

Z aktualizovaneho obsahu prvych troch prispevkov som vytvoril samostatnu prirucku. Stiahnut si ju mozete tu:
http://bogi.gpsforum.sk/documents/Googleak_manual_SK.pdf

EDIT 19.01.2009:
Googleak nepodporuje pripojenie GPS prijimaca a bezi len na PC.
Cache programu Googleak je teraz mozne pouzit s free GPS programom gpsVP (smartfon, PDA, PC).
Popis konfiguracie cache pre gpSVP:
- Pre PC: http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,974.msg14685.html#msg14685
- Pre PDA: http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,974.msg14735.html#msg14735
Navod AKO PREKOPIROVAT CAST Googleak CACHE DO PDA PRE POUZITIE S PROGRAMOM gpsVP

============================================

Tento svajciarsky nozik na online mapy som objavil na TrekBuddy fore. Je uplne zadarmo. Ocaril ma svojimi schopnostami, a to aj v porovnani s podobnymi shareware programami. Autor programu vystupuje na TrekBuddy fore pod menom olegich.

ZAKLADNE VLASTNOSTI

- Program pre PC / notebook.
- Podporuje Google Maps (map/satellite/hybrid/terrain), Yahoo Maps (map/satellite/hybrid), MS Virtual Earth (map/satellite/hybrid), OpenStreet Maps (Mapnik, Osmarender, cycle), Yandex mapy (Map, Satellite) a pre uzemie Nemecka Outdoor(de).
- Umoznuje online mapy stiahnut do cache v PC
- Umoznuje v PC prezerat uz stiahnute mapy bez internetu
- Umoznuje nahrat do zobrazenych map track a waypointy, vytvarat nove waypointy, naklikat novy track, ulozit track a waypointy
- Umoznuje vygenerovat skalibrovane mapy pre aplikacie TrekBuddy (pre Java Mobil) a OziExplorer (PC, PDA).
- Stahovana oblast sa jednoducho oznaci na uz stiahnutej menej podrobnej mape. Netreba rucne zadavat suradnice.
- Pre oznacenu oblast vie zobrazit, ktore kachlicky zvoleneho rozlisenia su uz stiahnute v cache a ktore este treba stiahnut. Stahuje len tie, co chybaju.
- Google antiban protection - ochrana pred zablokovanim IP pri stiahnuti velkeho objemu dat z Google Maps. Ked sa zjavi dialog s kodom z Google, treba zadat kod.

PRIKLADY POUZITIA

- Prehliadanie detailov tej istej oblasti na roznych online mapach
- Vytvorenie mestskej Yahoo mapy, aj s nazvami ulic, pre TrekBuddy (Java Mobily)
- Vytvorenie hybridnej Google mapy pre OziExplorer alebo TrekBuddy - vhodne do terenu, aj do mesta.
- Vytvorenie detailnej satelitnej mapy (Google, Yahoo) okolia geocache pre TrekBuddy, alebo OziExplorer
- Vytvorenie prehladovej, alebo indexovej mapy mapy pre OziExplorer (napr. cele Slovensko)
- Obrazok mapy, ktory vznikne vygenerovanim mapy pre OziExplorer, sa da pouzit aj bez OziExplorera.
   Pozri prilozenu mapu Bratislavy na konci nasledujuceho prispevku.
- Na satelitnej mape vyklikany track mozno pouzit v prenosnom GPS pristroji (Garmin, PDA/OziExplorer ...)
- Vytvorene OziExplorer mapy ide skonvertovat, alebo naimportovat do velkeho mnozstva inych programov pre rastrove mapy.

POROVNANIE PODPOROVANYCH ONLINE MAP

Google Maps: Najlepsia farebnost satelitnej mapy - prevladaju odtiene hnedej. Satelitne mapy v oblasti Bratislavy az po level 19. Zaciatkom leta 2008 doslo ku zlepseniu pokrytia celeho uzemia Slovenska. Napr. pozeral som si Slovenske Rudohorie v leveli 17. Vyborne hybridne mapy. Terrain mapy s tienovanym reliefom maju max. zoom level 16. V tomto zoom leveli obsahuju vrstevnice odstupnovane po 20m, siet lesnych asfaltiek a cesty, nazvy obci, ulic atd. tak, ako hybridne mapy. V nizsich zoom leveloch sa terrain mapy daju pouzit ako indexove mapy pre OziExplorer.
Yahoo Maps: Map a Satellite az do zoomu 18. Vysoka ostrost a detail satelitnych map. Najlepsie mestske ulicne mapy. Hybridne mapy po level 14.
OpenStreetMaps: Do zoom levelu 18. Nepodporuje satelitne mapy. Mestske ulice su najlepsie vidiet v Mapnik formate. Mestska mapa Bratislavy je prekvapujuco dobra - jedina obsahuje extra zakreslene elektrickove kolaje a ma zaznaceny tunel pod hradom. Mimomestske oblasti su lepsie v Osmarender a Cycle formate, znazorneny je aj typ porastu (lesy). Obsahuje siet lesnych asfaltiek. Obsahuje koty niektorych vyznamnych vrcholov. Mapa Cycle obsahuje vrstevnice.
Virtual Earth: Map do levelu 18. Mestska mapa Bratislavy ma velke nepresnosti. Nepresne popisy na mape pre cele Slovensko. Celkom pekna prehladova mapa v leveloch 9,10. Chyba detailne satelitne a hybridne rozlisenie - je len po level 14.
Yandex: Ruske mapy s popisom v azbuke - map a satellite, oboje do zoomu 14. Malo podrobne mapy, satelitne pri zoomoch 13 a 14 su akesi rozostrene.
outdoor(de) su Google mapy doplnene o vrstevnice, pokryvaju uzemie Nemecka.

Program nema dokumentaciu. Jedinym zdrojom informacii od autora je vyssie uvedene TrekBuddy forum. Pokusim sa instalaciu a zaklady pouzitia popisat v dalsom prispevku.
« Posledná zmena: November 09, 2010, 07:35:12 od bogi » Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #1 kedy: Jún 14, 2008, 04:11:19 »

AKTUALIZOVANE 06.11.2009 - informacia o prvej beta verzii po preportovani do .NET
AKTUALIZOVANE 05.04.2009 - download verzie v.19
AKTUALIZOVANE 15.11.2008 - navod na instalaciu a zakladne pouzitie
AKTUALIZOVANE 10.07.2009 - zmenena linka na TrekBuddy forum

DOWNLOAD A INSTALACIA

EDIT 06.11.2009: Pozor zmena!! Vysla prva beta verzia po preportovani programu do Visual Basic Express .NET, pozri aktualnu informaciu v prvom prispevku temy.

Stiahnutie povodnej verzie Googleak od olegicha (pozor, linky na stahovanie map v tejto starej verzii povacsinou nefunguju):
DOWNLOAD ... mate viac moznosti:
a) Zaregistrujte sa na TrekBuddy fore a stiahnite Googleak z tohoto vlakna. Tam najdete vzdy najnovsiu verziu.
b) Tu som ulozil plnu verziu v.19, ktoru popisuje text nizsie.
INSTALACIA: Zip rozbalte do lubovolneho adresara. Zvolte disk, na ktorom je dost miesta na stiahnutie map.

PRVE SPUSTENIE

Jednoducho spustite googleak.exe. Privita vas ciernym oknom "Googleak x 5" bez mapy. Nezufajte. Mrknutie. Stlacte hore tlacitko (1 na obr.) so zemegulou a sipkou dole. Ma tooltip "Download tiles". Stiahne sa vam mapa sveta z Google Maps v zoom leveli 5. Trva to len chvilku.

PREZERANIE MAP

Povedzme, ze chcete si pozriet Kremnicu a okolie. Stlacte ikonku (2) ruky vlavo hore a posunte mapu mysou tak, aby Slovensko bolo v strede. Potom kliknite na mape pravym tlacitkom mysi (3) a zmente zoom level na vyssie cislo. Stlacte opat zemegulu (4). Takto postupujte dalej. Cierne nenatiahnute kachlicky sa vam vzdy stiahnu stlacenim zemegule. Mapu a jej typ mozete zmenit cez combo boxy vpravo hore.

Pokial chcete do cache naraz stiahnut viacero kachliciek podrobnejsieho zoom levelu, nez aky je prave zobrazeny, postupujte podla obrazku:

Momentalne vidite mapu v zoom leveli nn, ktory je oznaceny v nazve okna Googleak x nn
Zvolte podrobnejsi zoom level (vyssie cislo) v combo boxe (1 na obr.) vpravo hore. Stlacte mriezku (2) a mysou oznacte oblast (3), ktoru chcete stiahnut. Cislo pri hornom checkboxe v strede hore (na obrazku 24 v kruzku) ukazuje, kolko kachliciek treba stiahnut. Na ich stiahnutie stlacte zemegulu (4).
Stiahnute data uvidite, az ked kliknete na ruku vlavo hore a pravym tlacitkom mysi zmenite zoom na hodnotu z combo boxu (1).

VYTVORENIE SKALIBROVANYCH MAP

Oznacte oblast postupom podla predchadzajuceho obrazku. V bode 4 vsak namiesto stlacenia zemegule stlacte ikonku Trekbuddy alebo OziExplorera:

NA STIAHNUTIE

Mapa Bratislavy pre pesiaka (mestsky turista, student ...) s kalibraciou pre OziExplorer.

Kalibracia mapy Bratislavy level 17 Yahoo Maps
Kalibracia mapy Bratislavy level 16 Yahoo Maps
« Posledná zmena: November 06, 2009, 01:52:38 od bogi » Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #2 kedy: Jún 16, 2008, 07:01:51 »

AKTUALIZOVANE 15.11.2008

Zakladny navod z predosleho prispevku postacuje na prehliadanie online map a aj na vytvorenie skalibrovanej mapy.
Tento prispevok obsahuje niekolko praktickych rad a popis pokrocilejsich funkcii programu.

NIEKOLKO PRAKTICKYCH RAD

(o) Zoom mozno prenastavit kliknutim praveho tlacitka mysi na mape, pokial ste v rezime posuvania mapy (gombik s rukou vlavo hore). Okrem toho zoom mozno prenastavit kliknutim na kriz vlavo hore vedla suradnic.

(o) Ak chcete skocit na miesto urcene suradnicami, kliknite na kriz vlavo hore, zadajte suradnice a zoom.

(o) Oznacenu oblast sa da posuvat. Podrzte Ctrl alebo Shift a kliknite niekam na mapu. Miesto, kam ste klikli, sa stane LH kachlickou posunutej oblasti.

(o) Tlacitka hore maju napovedu - zjavi sa, ked nechate mysovy kurzor nad tlacitkom. Niektore tlacitka obsahuju v napovede left (lave), middle (stredne) a right (prave). Vztahuje sa to ku tlacitkam mysi a uplatni sa len ak je kurzor nad tlacitkom.

(o) Stahovanie mozno zastavit klikom na cisielko pri hornom checkboxe napravo od zemegule. Toto cisielko sa pocas stahovania zmensuje - obsahuje aktualny pocet este nestiahnutych kachliciek.

(o) Data v cache je mozne aj prepisovat. Sluzi na to horny checkbox pri zemeguli. Mozno pouzit napr. ked Google zaktualizuje satelitne obrazky za lepsie.

POKROCILE FUNKCIE PROGRAMU

(o) Od verzie 1.6 je mozne vyznacit polygonovu oblast. Takato oblast nie je obdlznikova, ale ohranicuje ju mnohouholnik, ktory mozete vyklikat. Je to velmi vyhodne v pripade nepravidelnych uzemi. Mozete takto vyznamne znizit datovu velkost vyslednej mapy. Kliknite na symbol polygonu hore napravo od mriezky. Potom vyklikajte polygon. Dalej pokracujte standardnym postupom. Ak ste sa pri klikani pomylili, posunte mys nad symbol polygonu a stlacte stredne tlacitko. Tym sa cely predtym vyklikany polygon vymaze. Prave tlacitko, pokial ho stlacite nad symbolom polygonu, sluzi na ulozenie, alebo nacitanie predtym ulozenej definicie polygonu. Ulozeny polygon budete moct v buducnosti nacitat. Umozni vam to opat stiahnut tu istu oblast, napr. v inom zoom leveli, alebo ked sa mapy zaktualizuju.

(o) Obdlznikovu oblast je mozne oznacit pomocou dvoch rohovych bodov. Najprv je treba vytvorit 2 body (waypointy), ktore sa musia volat sel1 a sel2. Body vzniknu na mieste kliknutia na mape, alebo na mieste podla presneho zadania suradnic. Po zadani bodov treba kliknut hore na mriezke pravym tlacitkom mysi.

(o) Je mozne zo suboru nacitat GPX, KML, PLT track a CSV, GPX, WPT waypointy:

Lavy klik: Nacitanie tracku/waypointov zo suboru, stredny klik - vycistenie vsetkych trackov, pravy klik - nastavenie farby a hrubky zobrazenia trackov.
Zobrazenie trackov sa da zapnut/vypnut zakruzkovanym checkboxom hore.

(o) Da sa vyklikat track mysou ... napr. na satelitnej mape tam, kde normalna mapa nema cestu:

Vyklikany track moze byt aj viacsegmentovy (skladajuci sa z viacerych, navzajom nespojenych casti). Ked pocas kliknutia podrzite Alt, na mieste kliknutia sa zacne vytvarat novy segment tracku.
Cast vytvaraneho tracku moze byt tvorena aj trackom, nacitanym zo suboru. Nacitanie sa vyvola pravym klikom nad zakruzkovanym tlacitkom.

(o) Vytvoreny track sa da ulozit do GPX, KML, PLT suboru (lavy klik). Alternativne je mozne trasove body ulozit ako GPX, WPT alebo CSV waypointy. Trasa sa da po ulozeni vymazat z obrazovky (stredny klik):

(o) Da sa vytvarat waypointy na mieste kliknutia na mape, alebo na zadanych suradniciach. Waypointy mozno pomenovat, nastavit im velkost symbolu - kolieska, farbu symbolu a farbu textu:

Nenasiel som moznost, ako vytvorene waypointy ulozit do suboru. Ako waypointy mi slo ulozit iba trasove body vo vyklikanej trase, nie vsak pomenovane waypointy.

(o) Da sa hladat waypointy podla nazvu:

« Posledná zmena: November 15, 2008, 11:31:38 od bogi » Zaznamenané
zusky
Newbie
*

Príspevkov: 1

Zobraziť profil
« Odpoveď #3 kedy: Jún 19, 2008, 08:38:15 »

Ahoj Bogi,

ten Googleak je fakt fajn, len mam problem, ze mi dokaze urobit mapu maximalne cca 25x110 policok co zodpoveda mape GIF cca 8MB (Google-Slovensko-level15),
pri vybrati vacsieho poctu policok zahlasi chybu Error Allocation memory.

Suvisi to nejako s pamatou pocitaca (mam 1GB) alebo je v tom nieco ine?

Takto musim Slovensko pracne stahovat po zvislych pasoch so sirkou cca 25 policok.

Vdaka za radu...
Zaznamenané
V12
Hero Member

Príspevkov: 3652

Zobraziť profil
« Odpoveď #4 kedy: Jún 19, 2008, 11:27:10 »

zusky : Ten soft sa stale vyvija, moze to byt docasna chyba, ja som s nim omylom stiahol pol giga naraz a bez akychkolvek problemov, Zoom=18 a to mam iba pol giga RAM...
« Posledná zmena: Jún 19, 2008, 11:29:24 od suttorad » Zaznamenané

Jazdim s Jankou Sygicovie Úsmev
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #5 kedy: Jún 19, 2008, 11:32:03 »

Cau zusky. Nejde len o velkost GIFu. Ta nehovori o tom, kolko je vyzadovanej RAM a ako vela kachliciek treba spajat. Neviem, co si tahal,  Map/Satellite/Hybrid/Terrain. Asi Map, lebo inak by si dostal vacsi GIF. Jasne ze pre Map je GIF rovnakeho rozlisenia o dost mensi, nez pre Satellite, lebo je mozna vyssia kompresia. Lenze program, co robi s bitmapou, si musi natiahnut do RAM celu nekomprimovanu bitmapu.

Pokial viem, OziExplorer v pohode zvlada bitmapy 15000x15000px. To je 60x60 kachliciek velkosti 250x250. S takymito velkymi bitmapami uz mozes mat v PC s 1 GB RAM problem. Nie je problem vtedy, ak sa ti podari dostat ich do ozfx3 formatu. Vtedy moze byt bitmapa obrovska, Ozi si natahuje do RAM len aktualne zobrazovanu cast.

Skusil som 60x60 kachliciek Google Hybrid v leveli 15 ako ty. Je to od Hainburg an der Donau po Breclav a Trencin. Ide o spojenie 3600 kachlliciek a to uz dalo mojmu PC dost zabrat - asi 5 minut hucal ventilator. Generovanie Ozi mapy vsak prebehlo v poriadku a vysledkom spojenia je 120 MB GIF. To sa mi zda byt velmi dobre, ze si Googleak s tym poradil - sedim tiez za strojom s 1GB RAM.

Otvoril som v Ozim vygenerovany .map, zvolil som File | Check Calibration of Map a ulozil som kalibraciu bez zmeny. Tym sa prepisal povodny kalibracny subor - doplnili sa niektore informacie, ktore Googleak negeneruje. Medzi nimi je udaj o pocte pixelov na 1 meter
MM1B,6.366982
Tych vyse 6m je bezny udaj pre turisticke mapy v mierkach medzi 1:25000 a 1:50000. Tie zaberaju podstatne mensie uzemie, nez od Rakuska po Trencin. Tych 60x60 rozhodne nie je malo.

Mozno  selektujes privelku oblast, alebo mas pridlhy "stlpec" s tymi 110 kachlickami. Alebo mas pustene dalsie programy, ktore ti uberaju zo zdrojov pocitaca. Skus restartnut program alebo aj pocitac. Pocas stahovania a spajania nechaj program bezat "bez dotyku" a neprepinaj sa do inych aplikacii. Je to aplikacia vo vyvoji, neviem, co vsetko znesie. Nad 60x60 kachliciek by som nesiel. S privelkou bitmapou sa tazko robi. Skus najst co najlepsi kompromis.
« Posledná zmena: Jún 19, 2008, 01:58:53 od bogi » Zaznamenané
pete.bolda
Newbie
*

Príspevkov: 2

Zobraziť profil
« Odpoveď #6 kedy: August 11, 2008, 08:53:05 »

Zdravim, mal som moznost vyskusat tento programik ... je to fajn, len by som mal nejake otazky:
- co mam urobit, aby mi takto vyrobene mapy ozi v PDA automaticky prepinal ... stale som musel aktualny map subor otvarat rucne, proste nepresiel sam z jedneho mapoveho listu do druheho ... hmmm, poradte ... podotykam, ze stiahnute mapy z inych zdrojov mi Ozi v PDA bezproblemovo prepina ... nie som v tom macher, len uzivatel, tak potrebujem po lopate poradit Úsmev)
- druha vec, googleak mi zobrazi len cestne mapy z google, ziadne satelitne ani ine ... len cierna obrazovka .... mozem klikat kde chcem a nic Smútok  Program mam stiahnuty z horeuvedeneho linku.
Dakujem za pomoc.
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #7 kedy: August 11, 2008, 09:27:44 »

- co mam urobit, aby mi takto vyrobene mapy ozi v PDA automaticky prepinal ... stale som musel aktualny map subor otvarat rucne, proste nepresiel sam z jedneho mapoveho listu do druheho ...

Googleak-om vygenerovany kalibracny .map subor nie je celkom kompletny. Pisem o tom uz vyssie:
Otvoril som v Ozim vygenerovany .map, zvolil som File | Check Calibration of Map a ulozil som kalibraciu bez zmeny. Tym sa prepisal povodny kalibracny subor - doplnili sa niektore informacie, ktore Googleak negeneruje.
Urob tak a zistis, ze vyhladavanie mapy, ako aj prechod na susednu mapu zacne fungovat.

- druha vec, googleak mi zobrazi len cestne mapy z google, ziadne satelitne ani ine ... len cierna obrazovka .... mozem klikat kde chcem a nic Smútok

Google po nedavnom podstatnom zlepseni pokrytia Slovenska satelitnymi mapami vo vysokom rozliseni zmenil kodovanie v nazve html stranok. Preto starsia verzia Googleak prestala so satelitnymi Google mapami fungovat. Dobra sprava: Pred tyzdnom 5. augusta autor olegich aktualizoval tento skvely program a vsetko znova fungujeSmiech Linku v casti INSTALACIA som aktualizoval, vyskusaj: http://bogi.gpsforum.sk/tools/googleak_full.zip
« Posledná zmena: August 11, 2008, 09:49:50 od bogi » Zaznamenané
pete.bolda
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #8 kedy: August 11, 2008, 09:39:41 »

bogi dakujem, zajtra to okuknem, musim spat, bo zajtra rano Úsmev)))
Zaznamenané
naivka
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #9 kedy: Október 08, 2008, 02:41:18 »

Googleak-om vygenerovany kalibracny .map subor nie je celkom kompletny. Pisem o tom uz vyssie:
Otvoril som v Ozim vygenerovany .map, zvolil som File | Check Calibration of Map a ulozil som kalibraciu bez zmeny. Tym sa prepisal povodny kalibracny subor - doplnili sa niektore informacie, ktore Googleak negeneruje.
Urob tak a zistis, ze vyhladavanie mapy, ako aj prechod na susednu mapu zacne fungovat.

Mě to chodí i bez té konverze. Neudělali na Goglu map nějaké změny ?
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #10 kedy: Október 08, 2008, 02:50:58 »

Mě to chodí i bez té konverze. Neudělali na Goglu map nějaké změny ?

Neviem, ci si spravne pochopil, co ti chodi a co ti nechodi. Google Maps nemaju priamo nic spolocne s formatom kalibracneho suboru pre OziExplorer - ten generuje Googleak.

Mapa sa otvori s .map suborom, ktory vygeneruje Gogleak. Rec bola o tom, ze bez toho znovaulozenia .map suboru v OziExploreri nefunguje najdenie mapy napr. cez Find Map at Cursor, alebo nefunguje prechod na tuto mapu z inej susednej mapy cez buttony sipok hore v liste.
« Posledná zmena: Október 08, 2008, 03:22:34 od bogi » Zaznamenané
naivka
Newbie
*

Zobraziť profil
« Odpoveď #11 kedy: Október 08, 2008, 07:10:18 »

Mapa sa otvori s .map suborom, ktory vygeneruje Gogleak. Rec bola o tom, ze bez toho znovaulozenia .map suboru v OziExploreri nefunguje najdenie mapy napr. cez Find Map at Cursor, alebo nefunguje prechod na tuto mapu z inej susednej mapy cez buttony sipok hore v liste.
[/quote]

No, ale mě právě s původním souborem .map to chodí po celé stažené mapě. Po konverzi v OziExploreru mě to naopak
chodilo jen po části mapy. Mapu jsem vygeneroval Gogleaku přes satelitní mapy Google celý ostrov Djerba.
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member

Zobraziť profil
« Odpoveď #12 kedy: Október 08, 2008, 08:41:22 »

No, ale mě právě s původním souborem .map to chodí po celé stažené mapě.
...
Po konverzi v OziExploreru mě to naopak chodilo jen po části mapy.

Sorry, ale vobec ta nerozumiem. Vytvoril si jednu Ozi mapu alebo ich je viac??
Jedna Ozi mapa je tvorena dvojicou suborov - obrazkom a kalibracnym suborom.
Zaznamenané
V12
Hero Member

Príspevkov: 3652

Zobraziť profil
« Odpoveď #13 kedy: Október 09, 2008, 06:29:57 »

Moja skusenost s googleakom je iba dobra, zatial sa nestalo, ze by neurobil to, co chcem. Dokonca aj kalibracia je presna.
Zaznamenané

Jazdim s Jankou Sygicovie Úsmev
balkanista
Sr. Member

Príspevkov: 282

Zobraziť profil
« Odpoveď #14 kedy: November 12, 2008, 03:25:12 »

Zdravícko, volam o pomoc. Potrebujem stahovat Google maps pre pouzitie offline (pre staty ako Bosna, Cierna Hora, Macedonia). Potrebujeme najvyssie rozlisenie satellite view (1m/pixel = to najvyssie co google tam aj na Slovensku ponuka) pretoze uz pri rozliseni 2m/pixel je orientacia obtiazna (zatial je to najvyssie rolisenie pre casti uzemia ale sa to uz zlepsuje).
Zatial som objavil GooleOZi ktory stahuje mapy ako jpg a hned kalibruje pre OZI. Bohuzial, najvacsia velkost jpg ktora funguje v OZI je 8192x8192 pixelov co pri 1 pixeli na meter dava velkost mapy len nad 8x8km=65km2. Po stiahnuti je nutne prest na vedlajsie uzemie manualne a zopakovat cely proces. Kedze potrebujem najmenej polovicu Bosny =/cez 50000km2/, vacsinu Macedonie a Ciernu horu takmer celu, len si skuste podelit ich plochu 65km2 ...
Kym sa zasa pustim do Googleaku pytam sa skusenych uzivatelov: Je tu mozne stahovat a kalibrovat pre Ozi mapy vacsie ako tych 8x8 km pri navyssom rozliseni Google maps 1m/pixxel? Teda vlastne mapy nemusia byt vacsie, Ozi si sam najde pri navigacii tu kde sa pohybujeme, ale aby bola moznost automatickeho stahovania a kalibracie z vacsich ploch nez je tych 8x8 km v inak skvele fungujucom GoogleOzi.
Za rady vopred dakujem.
« Posledná zmena: November 12, 2008, 03:28:52 od balkanista » Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 ... 25   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.08 sekund, 22 otázok.