reklama
Domov
Nápoveda
Vyhľadávanie
Fotogaléria
Prihlásiť
Registrovať
Partneri:
Lacné GPS navigácie
|
Techbox.sk
|
forum.GARMIN.sk
|
Motorové oleje
|
NAVIGON.sk
|
Navigaciavmobile.sk
Vitajte,
Hosť
. Prosím
prihláste sa
alebo
sa zaregistrujte
.
1 hodina
1 deň
1 týždeň
1 mesiac
navždy
Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky
:
Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>
CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>
Navigácia GPS - forum, mapy, bazár
>
Mapy
>
Mapy pre GPS
>
Nadstavba SK Topo V2 - Male Karpaty
Strán:
1
2
[
3
]
4
5
...
14
Dole
« predchádzajúce
ďalšie »
Tlačiť
Autor
Téma: Nadstavba SK Topo V2 - Male Karpaty (Prečítané 34560 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
geohladac
Sr. Member
Príspevkov: 444
Re: Nadstavba SK Topo V2 - Male Karpaty
«
Odpoveď #30 kedy:
Jún 23, 2008, 03:50:42 »
Citácia
Moznost vrazit to do rastrovej mapy je len bonus navyse.
V principe nie je problem dokreslit ostatne lesne cesty (je to cca 30% terajsieho poctu nlc), ale nastane problem, ze musia byt 2 verzie, jedna len s chybajucimi NLC pre SK Topo2 a jedna komplet pre ine pouzitie, lebo pri pouziti komplet aj v Topo2 by dochadzalo k prekrytiu, subehu a pod, co by bolo matuce...
Z toho plynie zase problem v dokreslovani zmien, ako to spravit v oboch mapach naraz?
Bogi, ked rozumne vyriesis problem s aktualizaciou oboch naraz, tak som ochotny sa do toho pustit a pri tom rovno poskytnem vysledok prace openmaps a zabijeme 3 muchy jednou ranou
«
Posledná zmena: Jún 23, 2008, 05:02:56 od geohladac
»
Zaznamenané
PDA HTC Touch HD + Garmin Oregon 300 + Nokia E66 + PDA Asus 636N. Vlastnil som: PDA HP hw6515; PDA HTC Cruise; Garmin Vista HCx; BT GPS MSI SF200
lafin
Global Moderator
Hero Member
Príspevkov: 1137
«
Odpoveď #31 kedy:
Jún 23, 2008, 06:04:23 »
Citácia: geohladac Jún 23, 2008, 03:40:05
O routingu basnil Lafin
Basnil som, ale tiez nie je prvorady...
Skor domapovat nejake kompletne uzemie, a rozclenit cesty, tak ako pisal bogi...
S tym rozclenenim rad pomozem...
Ak by bolo treba este nieco pomoct, ozvi sa mi....
«
Posledná zmena: Jún 23, 2008, 06:18:26 od lafin
»
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member
Príspevkov: 7516
«
Odpoveď #32 kedy:
Jún 23, 2008, 07:13:03 »
Tak uz len aby sa geohladac a lafin dohodli, ci lafin zmeni typ ciest priamo v GPSMapEdite, alebo lafin poskytne geohladacovi podklady (napr. cesty obtiahnute zvyraznovacou fixkou v bitmapovom editore).
To prve by bolo pre geohladaca podstatne jednoduchsie. lafin s tym zabije nejaky cas tak ci onak. Ak by postup nebol jasny, odporucam spytat sa suttorada, ten pozna srobiky, z ktorych je Garmin mapa zmontovana ...
Co sa TYPu tyka, uz som sa prihlasil!
Zaznamenané
lafin
Global Moderator
Hero Member
«
Odpoveď #33 kedy:
Jún 23, 2008, 07:18:06 »
Citácia: bogi Jún 23, 2008, 07:13:03
Tak uz len aby sa geohladac a lafin dohodli, ci lafin zmeni typ ciest priamo v GPSMapEdite, alebo lafin poskytne geohladacovi podklady (napr. cesty obtiahnute zvyraznovacou fixkou v bitmapovom editore).
To prve by bolo pre geohladaca podstatne jednoduchsie. lafin s tym zabije nejaky cas tak ci onak. Ak by postup nebol jasny, odporucam spytat sa suttorada, ten pozna srobiky, z ktorych je Garmin mapa zmontovana ...
Co sa TYPu tyka, uz som sa prihlasil!
Ja to rad spravim, len potrebujem podrobny navod, ( v slovencine..
) ),aby som ten GPSmapedit zvladol...
Kludne spravim, co bude treba...ak mi s tym bogi a suttorad pomoze...teda myslim technickych veci..
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member
«
Odpoveď #34 kedy:
Jún 23, 2008, 07:20:55 »
Citácia: geohladac Jún 23, 2008, 03:50:42
Citácia
Moznost vrazit to do rastrovej mapy je len bonus navyse.
V principe nie je problem dokreslit ostatne lesne cesty (je to cca 30% terajsieho poctu nlc), ale nastane problem, ze musia byt 2 verzie, jedna len s chybajucimi NLC pre SK Topo2 a jedna komplet pre ine pouzitie, lebo pri pouziti komplet aj v Topo2 by dochadzalo k prekrytiu, subehu a pod, co by bolo matuce...
Z toho plynie zase problem v dokreslovani zmien, ako to spravit v oboch mapach naraz?
Bogi, ked rozumne vyriesis problem s aktualizaciou oboch naraz, tak som ochotny sa do toho pustit a pri tom rovno poskytnem vysledok prace openmaps a zabijeme 3 muchy jednou ranou
No ano, bolo by skvele, keby to slo, prial by som si, aby to slo nalepit na hocijaku rastrovu mapu a taktiez spojit s Openmaps (alebo aj zaintegrovat, ak by doslo ku dohode) ako cisto free riesenie pre Garminy. Na rozdiel od suttorada som vsak Garmin mapu nikdy nevytvaral, takze doporucujem spytat sa odbornika.
suttorad, poradis?
EDIT: Jedno riesenie ma predsa len napadlo. Cesty, ktore uz su v SK Topo v2, musia byt nejako odlisene od tych ostatnych. Keby cesty, ktore uz su v mape SK Topo v2, boli do nadstavby pridane pod osobitnym typom cesty, nebolo by to take komplikovane.
GPSMapEdit totiz umoznuje vyselektovat vsetky objekty daneho typu.
Vyselektujes a napr. zmazes cez <Del>. A su prec. Podla typu vyselektovane objekty vies cez Clipboard prenasat aj medzi 2ma otvorenymi GPSMapEdit-mi. A da sa aj zmenit vsetky objekty jedneho TYPu na iny typ ... su to jednoduche operacie, nic namahave. Pockajme vsak na suttorada ...
«
Posledná zmena: Jún 23, 2008, 07:42:54 od bogi
»
Zaznamenané
V12
Hero Member
Príspevkov: 3652
«
Odpoveď #35 kedy:
Jún 23, 2008, 08:16:12 »
Chlapci, je tu jeden hacik - otvorenim SK TOPO v2 v MapEdit-e dojde k degradacii mapy - MapEdit nepozna vsetky objekty pouzite v SK TOPO, jedna sa hlavne o TZT, takze je to v haji - toto vsetko by bolo treba pracne nahradzat a do toho by sa mi nechcelo. Fakt by som radsej cakal na SK TOPO v3, ktora by mala obsahovat cesty z mapy lesnych ciest.
Ukazuje sa jedina moznost - z novozmapovanych ciest pomocou cgpsmappera zmontovat zbrusu novu mapu, nastavit ju ako neroutovatelnu, transparentnu a pouzivat ju spolu s SK TOPO v2. Takymto sposobom pouzivam SK TOPO v2 s modnutym TYP-om (aby zmizli vsetky cesty okrem TZT) spolu s CNE2008, v ktorom mam z dovodu transparentnosti patchnute 4 subory tvoriace Slovensko. Je to mensi resourcezrut, nez CNE2008 Topo Mod, ktory bol sice pekny, ale velmi pomaly.
Podcarknute a zratane - momentalne nemame nastroj na uspesnu editaciu SK TOPO v2 a na 99.9% ani mat nebudeme, iba ak by sa ktosi dostal k MPC , co asi tazko. Preto musime robit vsetko od zaciatku a bez moznosti si nieco "pozicat" z existujucej mapy. Ina moznost by bola pouzit CNE2008 (obsahuje niektore casti TZT z SK TOPO v2), ale ten je zasa NT format MapEditorom neotvoritelny.
Zaznamenané
Jazdim s Jankou Sygicovie
geohladac
Sr. Member
«
Odpoveď #36 kedy:
Jún 23, 2008, 08:31:09 »
Bol som na prechadzke nad Dubravkou otestovat svoj vytvor a som velmi spokojny, odchylka ciest po ktorych som presiel do 20m pri presnosti GPS 10 - 15m
v hustom lese, co je vyrazne lepsie ako som ocakaval, navigovat sa podla toho da uplne v pohodicke...(modry kruzok zobrazenia presnosti polohy na Viste HCX sa takmer vzdy pretinal s nlc cestou). Zistil som taktiez odchylky do 15m voci 4 dni staremu zaznamu trasy, takze s presnostou do 30m si netreba robit hlavu, v hustom lese to o moc lepsie zameratelne nebude ani s GPS
Jednu chybku som nasiel pri napojeni na ulicnu siet, ale to sa nedalo celkom dobre odhadnut na tej rastrovej mape, lesna cesta bola napojena na vedlajsiu ulicu vzdialenu 30m
.
Zaznamenané
PDA HTC Touch HD + Garmin Oregon 300 + Nokia E66 + PDA Asus 636N. Vlastnil som: PDA HP hw6515; PDA HTC Cruise; Garmin Vista HCx; BT GPS MSI SF200
geohladac
Sr. Member
«
Odpoveď #37 kedy:
Jún 23, 2008, 08:38:25 »
suttorad: o tom ze by doslo k degradacii povodnej SK Topo viem, preto som zvolil postup dodatocneho layeru. Nehovoriac o tom, ze by to nemohlo byt verejne publikovane....
Moj topo layer je nastaveny ako transparentny, takze stale nevidim dovod preco zlucovat SK Topo a layer (mimo prehliadania v MS), vo finale sa to sprava v GPS rovnako...
Ostatne veci okolo pridavania do CNE2008 a SK Roads neriesim, Vista HCX je turisticky navigator, na cestnu navi mam PDA, nehovoriac o tom ze tie cestne Garmin mapy nemam kupene
Zaznamenané
geohladac
Sr. Member
«
Odpoveď #38 kedy:
Jún 23, 2008, 09:03:16 »
Ok Lafin a ostatny co chcu, rychly postup ako menit triedu cesty v slovencine:
Stiahni si Mapedit
http://www.geopainting.com/en/#last
Rozbal niekam na disk do nejakeho adresaru, netreba instalovat...
Spusti mapedit.exe
mailom (alebo cez FTP) ti poslem podkladovu rastrovu mapu a aj zdrojovy layer s priponou *.mp
file - open, otvor rastrovu mapu
file - add, otvor layer *.mp
mal by si vidiel obe mapy
klikni na hornom paneli na sipku (ako mys), pokial na tlacidlo nabehnes mysou, malo by sa objavit "select object"
klikni teraz na vektor, ktory chces editovat, zhrubne a zmeni farbu na fialovu
2 x klik na tu fialovu oznacenu ciaru
v zalozke Properties je navrchu Type, klikni na tlacidlo s 3mi bodkami
objavi sa ti zoznam typov ciest, klikni na pozadovany druh, klik OK, OK
cesta zmenena
nakoniec si to uloz ako *.mp, ak si trufas, mozes aj do garminackeho *.img
Obrazky (bez rastrovej mapy aby nemiatla) povedia viac
ScreenShot006.jpg
(112.71 KB, 1024x768 - prehliadnuté 78 krát.)
ScreenShot007.jpg
(114.34 KB, 1024x768 - prehliadnuté 80 krát.)
ScreenShot008.jpg
(118.92 KB, 1024x768 - prehliadnuté 87 krát.)
ScreenShot009.jpg
(133.72 KB, 1024x768 - prehliadnuté 86 krát.)
«
Posledná zmena: Jún 23, 2008, 09:05:16 od geohladac
»
Zaznamenané
Stylus
Jr. Member
Príspevkov: 78
«
Odpoveď #39 kedy:
Jún 23, 2008, 09:37:02 »
Tak v tomto sa už naozaj strácam
. Ale nevadí, hlavne aby ste sa dohodli ako sa to bude vlastne riešiť a čo by vlastne malo zostať z topo2. Pre nás, čo si GPS s topo2 len požičiavame by bola najlepšia samostatná mapa. A podľa mňa by bolo dobré ju riešiť layermi (ak to ide), niekedy sa aspoň na čb prístrojoch hodí vypnúť vrstevnice alebo aj niečo iné.
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member
«
Odpoveď #40 kedy:
Jún 23, 2008, 09:44:34 »
suttorad, ved tu sa prave robi transparentna vrstva. Nie je rec o otvarani SK Topo v MapEdite. Otazka znela inak.
V transparentnej vrstve modifikacie A mas nejake cesty.
V transparentnej vrstve modifikacie B mas tie iste cesty plus este nejake navyse, ktore su (vsetky, alebo cast z nich) aj v mape SK Topo. Nikto nepovedal, zeby mali byt vybrate z SK Topo. Kludne mozu byt poctivo zmapovane.
Modifikacia A by sa pouzivala vylucne ako doplnkovy layer ku SK Topo.
Modifikacia B by sa pouzivala napr. s OpenMaps, ktore v oblasti Malych Karpat nemaju ziadne turist. znacky zakreslene.
Otazka znie, ako robit zmenu, ktora patri do oboch modifikacii, na jeden raz. Aby ju nebolo treba robit v oboch mapach. Mna napadlo riesit to osobitnym typom pre cesty, ktore sa nachadzaju v SK Topo. Vymazat vsetky objekty nejakeho typu ide urobit hromadne - takto vies z B urobit A.
Zaznamenané
geohladac
Sr. Member
«
Odpoveď #41 kedy:
Jún 23, 2008, 09:48:12 »
Stylus :
Citácia
čo by vlastne malo zostať z topo2
z topo2 nezostane nic, lebo nic z nej pozicane nie je.
Zatial je stav taky, ze iba doplnam to co v SK Topo chyba, teda SK Topo2 potrebujes, tie moje lesne cesty su vlastne dalsia mapa, ale priehladna, ktoru si mozes v GPS zapnut alebo vypnut sucasne s Topo2. Aby si si to predstavil, mas v GPS zapnutu Topo2 a na displej GPS prilozis priehladnu foliu s cestami co v Topo2 nie su a teda uvidis jedno aj druhe
Ta folia to je ten moj layer
Jednoduchsie to neviem vysvetlit
Zaznamenané
V12
Hero Member
Príspevkov: 3652
«
Odpoveď #42 kedy:
Jún 23, 2008, 10:03:27 »
Takze napadlo ma toto :
1. obe mapy obsahuju novo vytvorene cesty na baze GPS trackov
2. nove GPS tracky nekopirujuce SK TOPO by mohli byt nizsie 3 typy - trail (chodniky iba pre pesich), 0x7 (nezpevnene lesne cesty zjazdne na biku), 0x6 (spevnene lesne a ine cesty aj pre auto)
3. GPS tracky kopirujuce cesty a TZT z SK TOPO by zasa mohli byt taktiez 3 vyssie typy, ako v bode 2), ale s oznacenim napr. 0x3, 0x2 a 0x1
Z tohto by sa cgpsmapperom vytvorili 2 transparentne img subory :
- v prvom img by boli iba nove veci (z bodu 2)
- v druhom zasa veci (z bodu 3), ktore su aj v SK TOPO, no tu su upresnene
Nasledne by sa vygeneroval cely mapset, pricom 2 ciastkove IMG by zaberali rovnaku oblast. Vysledkom toho by bola nutnost vyberu mysou tahanim a naslednym odstranenim nepotrebnej mapy z vyberu (ako CNE2008 TOPO mod). K tomuto by sa samozrejme vygeneroval novy TYP. Cela sada map by musela mat samozrejme novy FID.
Nic lepsie ma teraz nenapada, vsetko je to zvladnutelne aj free cgpsmapperom a gpsmapedit-om
Zaznamenané
Jazdim s Jankou Sygicovie
bogi
Global Moderator
Hero Member
«
Odpoveď #43 kedy:
Jún 23, 2008, 10:24:48 »
suttorad, to je dobry napad, urobit osobitny img pre turist. znacky a ine cesty, ktore su aj v mape SK Topo. Takto s dvoma img a s rozlisenim ciest cez typy by to slo.
Diki za radu!
Zaznamenané
lafin
Global Moderator
Hero Member
«
Odpoveď #44 kedy:
Jún 24, 2008, 06:16:38 »
No pozrel som si bogiho prilohu i geohladacov navod, myslim, ze to takto zvladnem...
Jedinu otazku, ktoru este vidim otvorenu, a uz ju tu riesil suttorad, dohodnut sa na presnom rozcleneni ciest a chodnikov...
Moja predstava je takato ( samozrejme mozte ma opravit):
1. chodniky ( singletracky ) - chodnik, kde neprejde auto, ale prejde turista, ci cyklista
2. lesne cesty - prejazdne autom
3. asfaltove cesty ( ucelove komunikacie ) - iba asfaltove cesty...
Bod 2, by sa dal pripadne rozclenit na dva:
a, lesne cesty nevyrazne ( napr. vidiet iba kolaje od kolies, zarastena, ci blatista, sama jama a pod...)
b, lesne cesty vyrazne ( napr. Maly Slavin - Marianka )
A maly dodatok k mape.... Bolo by vhodne kvoli ucelenosti ju este dotiahnut po Biely kriz, odporucil by som rozumne hranice asfaltova cesta Svaty Jur, Salas, Kosarisko, Lozorno...
Toto by mohla byt oblast pre prvu etapu, v dalsej etape to mozme potiahnut po Pezinsku Babu..atd....
Lafin
P.S. Idem preinstalovat PC, takze budem na nete az poobede...
«
Posledná zmena: Jún 24, 2008, 06:19:38 od lafin
»
Zaznamenané
Strán:
1
2
[
3
]
4
5